Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dopis

20. 02. 2003
6
0
1846
Autor
Bafomette

praha 18.2.03 16:34

no, tak jsem se rozhodl, že ti konečně napíšu a vyjasníme si pár věcí. to teda zní troufale.

dobře, nemusíme si za každou cenu něco vyjasňovat, zůstanem u toho, že ti píšu, že to čteš. a že si o tom něco myslíš.

 

je dobrý si po sobě občas přečíst, co píšu. to je nesporný. když jsem to udělal, hned mě napadlo, že s tim vyjasňováním si postojů je to na levačku. co je mi vlastně do tebe. žiješ si svůj život, já ostatně taky, nejsme na sobě nijak závislí. vyjasňování je tudíž k ničemu.

 

přejděme k věci.

mám se dobře. to zase jo. mám se, myslím, tak dobře, jak si to sám dovolím. někdy si říkám, že bych si měl povolit ještě trochu víc, ale to už by byla anarchie a ta mě zas až tak nezajímá. je neproduktivní. teda většinou. třeba anarchie jako tvůrčí přístup by mě zajímat mohla.

ale ani to ne.

buď ji využiju, nebo ne. nějak nad tím hloubat je stejně neproduktivní, jako nedělat vůbec nic. kdykoli nad tím vším začnu přemýšlet, najdu tisíc a jeden (to je samozřejmě nadnesený) důvod, proč se radši do ničeho nepouštět. a proto, kdykoli chci něco začít, musím to udělat rychle. než si uvědomím, že už to dělám. než to začnu hodnotit chladným rozumem s chladným odstupem (satanem).  a než se přesvědčím, abych toho nechal.

tenhle dopis píšu se svým shovívavým svolením a doufám, že když si s ním dám spoustu práce, bude mi líto všechno smazat a vrátit se s prázdnýma rukama zpátky na zem. a že ti ho nakonec pošlu.

 

jak už jsem říkal. mám se fajn.

rád bych přišel na to, proč se mi večer špatně usíná a proč pak ráno vyspávám, jak se říká, do aleluja. amen. pravděpodobně to bude tím, že věci, který mě zajímaj, se dějou v noci. nechce se mi to nijak specifikovat, stejně nevím, co přesně bych napsal, ale myslím, že tomu buď rozumíš(to v případě, že to máš stejně jako já) nebo ne.

 

máme tu zimu. táhne se už strašně dlouho. všichni říkají, že je to v pořádku, ale já mám dojem, že tentokrát je to už opravdu moc. přivítal bych mírné oteplení. jsem ale rád třeba za to slunce, co svítí. aby bylo jasno.

 

dneska když jsem šel na autobus, přišlo mi, že cítím ve vzduchu tu vůni, nebo zápach, který byl cítit u řek během záplav.

 

taky se spousta lidí bojí, že bude válka.

taky si myslim, že bude.

a taky z toho mám trochu strach.

někdy. fakt jenom trochu. vůbec si to neumim představit a hlavně,

ve víru běžnýho života se to ztratí.

 

jsem rád za ty malý radosti, který si dopřávám(e). jako třeba psát ti tenhle dopis. ale musím s nima opatrně. aby mi to nezevšednělo. aby mi to ještě nějakej čas vydrželo. tak už budu radši končit.

měj se hezky.

 


Bafomette
18. 08. 2003
Dát tip
fajt se mám dobře:)

Perchta
18. 08. 2003
Dát tip
fajt, fant, držíš? :)

Perchta
17. 08. 2003
Dát tip
jsem jsem jsem jak hlubokomyslné :) fakt se máš dobře? *

ska
24. 02. 2003
Dát tip
taky se mám dobře...:)

m11
22. 02. 2003
Dát tip
neni to spatne............i kdyz, myslim si ze anarchie JE produktivni............. ale i tak, tip........

Jo, anarchie je rozhodně produktivní!!! Ale jinak zvláštní dopis to je, něco podobnýho v životě píše každý z nás, ale opravdu jen málo lidí ho skutečně odešle! :(

Kandelabr
20. 02. 2003
Dát tip
hm. dočetl jsem a tak nějak mám pocit, že jsem se vůbec nic nedozvěděl. Jako bys ten dopis psal ne proto, že chceš něco sdělit, ale spíš proto že musíš. Chtělo by to aspoň trochu konkrétna, to mlžení je nicneříkající.

Pája
20. 02. 2003
Dát tip
aha...skutečnost je mlžení :-)...to teda je... myšlenky probíhající v hlavě kvůli nimž se člověk nerozbíhá ani nezastavuje obdivuji proto každého kdo je zaznamenává***

fungus2
20. 02. 2003
Dát tip
Je to takový zvláštní dopis. Zajímavé.

...tak jsem na něco přece jen přišla!!! I když je vlastně Tvuj dopis určený "komukoli", zní hodně osobně... přišlo mi, jako bys psal mě... doufám, že takový pocit budou mít i ostatní... :o)

Pája
19. 02. 2003
Dát tip
jako kdyby to každý psal... sám sobě... je to celé my...a já s námi v téhle době souzním******************

ahoj... ...sice nevim, co Ti na to říct a možná to nebudu vědět nikdy, ale myslím, že o tom ještě chvíli popřemýšlím... Jinak se měj se pěkně-krasně a zase někdy napiš!!! P.S.: A naopak ty malý radosti si užívej co nejčastěji a plnými doušky, protože co by nám jinýho zbývalo, když ne ty malý radosti. A když budeš mít dost fantazie a dokážeš svý nápady zrealizovat, možná uděláš šťasnýho nejen sebe, ale i pár lidí kolem... jako právě teď... udělal jsi při nejmenším radost mě, protože mi píšeš!!!

avi

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru