Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nin

03. 03. 2003
20
0
3653
Autor
Rowenna

Kalhoty ucourané

převzácné nápisem

tak dávno nastříkaným

kamarádem, tím kámošem

který, opravdu to bude rok?

 

už před rokem umřel

ale pal to čert, my ještě

žijeme, dýcháme

cítíme, vnímáme

vrníme, doufáme.

 

Nápis je modlitba

je bohům úlitba

je moje víra

je moje naděje:

 

„maminko, tatínku

tak mi odpusťte

že jsem si chtěla

sáhnout až na dno“

 

a panák na zádech

jak snadný terč

 

no tak střílejte

vy laciné svině

vy kurvy zaprodané

staré, tak staré

od úsvitu svých dnů.

 

A jestli se vám nelíbím

bydlet se dá

třeba i v kanálech.

A proč by ne.

 

A teď já, pořád lehce

i víc ubryndaná tím

divným životem

 bóže, tohle mi tedy

dává opravdu zabrat

 

a jsem sakra nervózní

a ne že ne

tak tiše, skromně

zaprosím, jestli tedy

vůbec prosit smím:

 

prosím, ty, milý můj

nepouštěj nikdy

ruce mé. 


katugiro
09. 03. 2003
Dát tip
jako že vůbec nevím o oc jde (já bych tedy napsal "o co jde", ale aby to k něčemu vypadalo, nechávám původní znění)... no a tak... Nin neznám, tyhle básně "o někom" mi zůstanou (koneckonců v to doufám) navždy trochu vzdálené.

Mathew
05. 03. 2003
Dát tip
jako že vůbec nevím o oc jde..ale je to prostě nářez ! :) * * * *

nin
04. 03. 2003
Dát tip
jooo, mně se ta báseň dokonce čím dál víc líbí (a čím dál víc částí z ní mi o mněš připadá) a oni tlachaj o klausovi!

Petula
04. 03. 2003
Dát tip
No právě! :o)
|||-_-|||

nin
04. 03. 2003
Dát tip
Petulo, Rowenna dovede trefit, aniž by člověka znala osobně, to je fantastický, viď, mě ta báseň o tobě taky dostala...

houba
03. 03. 2003
Dát tip
*

Petula
03. 03. 2003
Dát tip
Sakra, lidi, nechte blbostí a čtěte poesii!!! (Já se z té Rowenny zblázním! Je tak nabitá! Tak…)

|||-_-|||
«*»


_iris
02. 03. 2003
Dát tip
no nemozem inak...vyborne. *

rainman
02. 03. 2003
Dát tip
semizdá že ta kritika se nějak zvrhla :-) *

tanganika
01. 03. 2003
Dát tip
***

alim
28. 02. 2003
Dát tip
je to od plic...se ti doufam ulevilo...:-)))) tip

Carrie
28. 02. 2003
Dát tip
Standa: zrovna si tuhle písničku zpívám! ;o) ale jsem v části Cejtit zase všechny vůně Na chvíli se dotknout hvězd...

Seregil
28. 02. 2003
Dát tip
Že to na tebe tak sedne nin....

nin
28. 02. 2003
Dát tip
stando, já ti to napsala do zpráv :-))) můj otec je motorhead, hahaha seregil: no v kanále jsem nebydlela, jsem čistotná cholka, to já akorát po squatech :-) a jenom trošinku já si dneska zpívám Polámal se mraveneček, dobré ráno, Vietname! když se podaří, co se dařit má :-)))

nin
28. 02. 2003
Dát tip
Hele, proč píšeš to SEX velkejma? :-))) a vůbec, nejseš ten Pan Káč? :-))) Mně je hrozně špááááááááááátně. (chápu, že to nikoho nezajímá, ale třeba S.V. by mohl soucítit :-) Jsme včera poslouchali Alice In Chains a Cavea a Swans myslim a ještě to v tom Locálu, co se píše s c, mimochodem.

Carrie
28. 02. 2003
Dát tip
a Suicide Is Painless je taky pěknej song na dnešek... ;o)

nin
28. 02. 2003
Dát tip
Carrie, souhlas! (mimochodem, v tom papírnictví s peříčkama mají teď fantastický věci na výtvarku, dokonalý, nikde neviděný) S.V.: jak to zatim vypadá? (komu fandíš? :-))

Manici, jo, ty jsou dobrý, i když na mě trochu moc levicový... hrát Fidelovi... pchá! Nevím co říct na tu báseň, na to tě znám, milá nin, asi moc dlouho... i tu mladou vosumnáctku co jsem se s ní sešla u hrobky... :o) I tu dnešní (heslo dnešní - koktejl z třešní, pamatujete si někdo tu hrůznou píseň, Skalka to zpíval a Michal Dávit... takoví různí interpretty...fuj!)... tak fakt nevím, netroufám si hod notit. :o) Stando... poslouchám Sokolíka a jsem lehce nervní, páč s díťátkem by to v kanále bylo trošku blbý...

Volíš Losnu nebo Mažňáka? Třeba Bahňáka!... řekl Červenáček. Nebo to byl Rychlonožka???

nin
28. 02. 2003
Dát tip
Manici jsou měkoušové, názorově jak tak jedle, no ale ten název songu nebyl today od věci. !!!!!!!!!!!!!!!!!Já bych ti napsala, jak se mám, ale já to už psala standovi a je to dlouhý, tak ať ti to pošle. Ale asi to smazal :-)) ziggy nás odkrágloval... v těch vosumnácti jsem byla krapet jiná, ne? :-))))) no, zas TAK jiná ne... mně osobně to přijde jako POCIT z toho - v něčem hrozně JO - kdybych mluvila já, volila bych jiný slova, tohle je R. báseň, proto se to těžko hodnotí tomu, kdo mě fakt zná (a v jistým kontextu jsou maminka s tatínkem ironie), ale ten pocit, co z toho mám, je místy trefa (i když já jsem takové statečné děvče neplačící, že)Jé, teď jsem si vzpomněla, že jsme se včera dohodli s m., že ziggyho adoptujem! :-)) Von chce dávat děti do kanálů? Punk is not dead? Ať žije prezident. Tyjo, dneska je to fakt výběreček. Velikýho Zmrda bych nevydejchala, ale za Křesťana Katolíka - nikoli obráceně (takhle o sobě mluvil v příloze MF) by se lidi jako já neměli moc dobře :-))

Pěkně žvatlá, Vašek... hele toho Křesťana Katolíka si tak neber, prezident je víceméně jenom figurka na ukazování a potřásání ploutvema, vo těch pro lidi důležitejch věcech rozhodujou ¨jiný a jinde... My nechcem dávat děti do kanálů, ó ne, ale když by Velkej Zmrd S. V. vyhodil z worku, tak kam se podějem, že jo... peníz nebude, hlad bude! Příběh včerejší noci mi Standa přeposlal. Je to HUSTÝ. Hlavně to finále. :o) Jako POCIT... jo, možná... hrozně se mi líbí ten závěr, ten asi úplně nejvíc... asi proto, že se s ním dokážu ztotožnit... s tím zbytkem trochu taky, ale ten pocit jsem měla naposled, když mi bylo čtrnáct... ale v kostce (Kostka - Satoranský, ti dva si byli svýho času dost podobný... jsem ani jednoho dlouho neviděla, žijou ještě vůbec?) jo, asi vím, o čem to je...

Hrůza, Gréba mluví jak Kléma G.!!!!

nin
28. 02. 2003
Dát tip
no dyk závěr je na tom ten nejdůležitější a já VÍM že TY SE S NÍM DOKÁŽEŠ ZTOTOŽNIT, proč myslíš, že tě asi žeru, šíšo? protože v tomdle seš my kurevsky blízká. No jo, ale mě některý ty jeho názory taky vyděsily, zase přece jenom prezident se těma jinejma obklopuje a můžou si o tom pokrafat a voni pak vo tom rozhodnou, z něho stejně ploutváka neudělaj, psali v tý MF, že má blbý držení těla a tak :-) Ale aspoň v tom rozhovoru mluvil věcně. Neboooj, když work neni, hlad neni, páč banky hodný, banky sponzorujou Kňouříka i Majkla. Počítám, že dneska si práci shánět nepůjde :-))) Prosím, ať zvolej Nikdo. To je progroma. Odvolávám včerejší vyhlášení, že si tu televizi musíme pořídit. :-)

...a co horšího, když zvolej Sokola, tak se položí Česká pošta, protože on je dost ošklivej na pohled a lidi nebudou chtít olizovat poštovní známky, bude se jim z toho zdvihat čemodan!

nin
28. 02. 2003
Dát tip
no tak sorry, ale Klause nebudu zase volizovat já.

nin
28. 02. 2003
Dát tip
a doprdele

Stando, já ho slyšela, džoukoval zle... že jeho projevy jsou čím dál tím kratší a že při sedmé osmé volbě už bude vydávat jen hrdelní výkřiky... bože to je vůl..


nin
28. 02. 2003
Dát tip
sakra, já si ty projevy teď četla na netu, to jsem neměla. teď si řikám, jestli to nevadí Rowenně, takhle jí tu zaplácávat místo na kritiky...

gd
28. 02. 2003
Dát tip
z těch dvou beru sokola.

Bobísek
28. 02. 2003
Dát tip
*

nin
28. 02. 2003
Dát tip
hele není to blbý, bavit se tu takhle pod R. dílkem? neva jí to?

gd
28. 02. 2003
Dát tip
dílo je bezva. volba stojí za prd, klaus to dostal díky komoušům a některejm socanům. jsem zvědavej na další kola.

nin
28. 02. 2003
Dát tip
to bude bezva mít prezidenta tenistu buzeranta

gd
28. 02. 2003
Dát tip
zdá se mi velice pozoruhodné, že se vytvořila jednotná národní fronta komunistů a ODS. stojí za zvážení, až půjdete příště k volbám, jestli volit nejlevicovější pravicovou stranu na světě.

to je bezva mít prezidenta tenistu buzeranta

Seregil
27. 02. 2003
Dát tip
Velmi zvláštnězajímavé... člověka nutí přemýšlet nejen o přezdívkách....

nin
27. 02. 2003
Dát tip
Rowenno... * ... a dík za to "sakra" :-) a vůbec DÍK

nin
27. 02. 2003
Dát tip
Jo, ta verze s tou "mantrou" se mi líbila (víc), jen jsem chtěla říct, že to s tou maminkou a tatínkem tak necejtím, protože protože protože, ne, že to slovo mantra je vedle ... ale pokorně mlčím, protože jsi mě prokoukla... hodně... DĚKUJUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Armand
27. 02. 2003
Dát tip
*

Carrie
27. 02. 2003
Dát tip
moc líbí

nin
27. 02. 2003
Dát tip
no dyk já řikala, že kousek je moc patetickej (mě znáš live, tak víš, jak se furt směju), ale nedělejme ze mě zase sekačku na trávu, áno? :-) já myslim, že velká část ne vedle, ale do mě dost přesně (si mě dneska líp prohlídni v tý hospodě :-) třeba 6. sloka...

Rowenna
27. 02. 2003
Dát tip
Stando: No, takže se ptám: co je špatně? Je to směšné? Je to tvrdé? Je to měkké? Já jsem to tady nehodila jen tak, nejdřív jsem se Nin zeptala, jestli smím. Ano? Takže báseň nic moc? Nebo obsah špatně? Je to kulaté, je to hranaté? Páchne to? Samozřejmě, že je v tom určité zevšeobecnění. A protože to píšu já, a já jsem patetická, je v tom i nadbytečný patos. Ale každopádně, to mi věř, jsem chtěla dostat ven taky tu bolest. A měla jsem pocit, že se mi to povedlo.

Rowenna
27. 02. 2003
Dát tip
Jo, zapomněla jsem odlehčit úsměvem. :-)))))

nin
27. 02. 2003
Dát tip
ta 6. je nejlepší, že to je to, co bych řekla já, akorátže bych to asi neřekla spisovně a ty to bereš podle mě moc proto, že mě znáš osobně, tak víš, že já se většině věcí chechtám, ale ono to není jenom o mně, chňápeš... náhodou jsou tam výrazy, pro který ti říkám, že povedlo (a S.V. neposlouchej :-))

Perchta
27. 02. 2003
Dát tip
* zajímavá diskuse, dík

nin
27. 02. 2003
Dát tip
vlastně i 1., 2. jsou opravdu z mýho života a 5. 7. 8. skoro a 9. 10. NAPROSTO JO

Seregil
27. 02. 2003
Dát tip
Jsem netušil... teda nin....

nin
27. 02. 2003
Dát tip
Seregil, ty, můj věrný čtenář, cos netušil?

jehostara
27. 02. 2003
Dát tip
bez maminko tatínku je to dobrý *

Rowenna
27. 02. 2003
Dát tip
Já jsem to psala Nin do zprávy: to maminko, tatínku, to je text nějaké under kapely. Jakési krédo. Nejde o tatínka, maminku. Jde o to dno.

nin
27. 02. 2003
Dát tip
jehostara, ty žiješ? pojď taky dneska na sraz se s.v. a se ziggym do netový kavárny na palačáku. kdyžtak mi pošli sms, jestli dorazíte. my tam budem kolem půl osmý, nelze to tam nenajít.

Albireo
27. 02. 2003
Dát tip
Já si také myslím, že je to výborné. Tipně.

Wiki
27. 02. 2003
Dát tip
taky mi připadá, že 9 a 10 YO :-) ****

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru