Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O válce

28. 02. 2003
1
0
910
Autor
kminnek

doěla mi odpověd na mé řádky o mém postoji k válce.

Nevím jak bych měl začít,nejsem žádný spisovatel a to,  že píši je můj koníček a píši o tom co chci já a nemusím se stydět za můj názor.tak asi začnu odpovídat postupně.

   Na začátku všeho byl asi Bůh,ten určitě nechtěl aby se lidi ničili navzájem válkami a zabíjením,on asi také nechtěl,aby vládli sami sobě,ale lidé to tak chtěli a tak jim dal prostor.všichni vidíme jak to asi na světě celé dopadá,nejsem věřící ale bůh asi nechtěl aby se lidi zabíjeli,nechtěl aby se vraždilo,myslím,že jeho přáním bylo aby lidé žili v lásce a ve vzájemné úctě což tomu tak není.Když už jsme u církve,tak asi Bůh také nechtěl,aby církev prodávala odpustky věřícím,nechtěl aby církev bohatla na majetku lidí která církev touze po majetku sama obvińovala z čarodějnictví,nejsem historik ale zdá se mi, že ssma církev si upravovala i kroniky co byli napsány podle sebe a jen to co se jí hodilo,ted neříkám,že by bible byla podvod,myslím tím třebas různé kroniky a je spousta věcí co sama církev zatajuje to určitě Bůh nechtěl.

    Co se týče války,můj názor je stále stejný a já jsem osobně proti válce v Íráku.nemyslím si, že tady pomůže vyhrožování a nějaká válka, na tož nějaká převaha američanů když chtějí zaútočit s dvěmisty tisíci vojáky proti milionové armádě Íráku a pak stejně i před těmi několika lety kdy vojska OSN válčila v Íráku tak některé státy aliance sami prohlísili že to byla vlastně porážka a ne vyhraná válka a těch pár letadel co má USa navíc je dneska nic a nikde není jistě napsáno, že USA tuto válku vyhrají a měli by se zamyslet nas vším co se děje u nich doma ty různé katastrofy a pohromy a to, že si bibli přepracovávají a tak manipulují lidi je k smíchu.Když už jsem u toho terorismu myslím, že svržení atomové bomby na Japonsko byl také terorismus a nikdo USa nesoudil což ted se nyní může stát natož ještě nikdo nezačal soudit USA  za válku v Jugoslávii.Myslím, že i k tomu měl nějaký postoj p.Havel a i s tím, že souhlasil s válkou v Íráku a pak se pletl i do zemí bývalé Jugoslávie a nyní bývalá pezidentka stojí před mezinárodním souden za rok tam může stát i havel, ten se také provinil spoustou věcí a když už jsme u toho terorismu tak přeci USA navrhli největšího teroristu na světě Arafata na Nobelovu cenu za mír.Je to jen k smíchu jak si USA chtějí hrát na válku a přitom již celý svět tuto válku nechce.Natož o válce v Afghanistánu to byl také propad.A to, že ted zatím není aliance vyšetřována za její zločiny v Jugoslávii to neznamená, že na to svět zapoměl a také to tak nechá.Až ted prohrají USA tuto válku pak Bush a ostatní budou spravedlivě stát před válečným soudem.I na úkor toho, že nikdo dnes válku nechce ani Evropa prostě nikdo jen USA mají strach z terorismu.Ale k terorismu docházelo,dochází a bude docházet a pak v zemích USA začnou explodovat bomby v obchodech na diskotékách a tam kde je nejvíc lidí a ne tam někde za městem a vlastně nyní USA svým postojem k válce ohrožují obyčejné lidi kteří za tuto válku nemohou a stanou se nechtěně obětí atentátu nebo výbuchu bomby protože Íráku a lidem co stojí na jeho straně to asi bude jedno kam uloží bombu a kdo z lidí umře.Takže zatím i mezinárodní soudy neobvinili USA ze zločinů v Jugoslávii protože se zatím bojí USA ale to určitě nebude po prohrané válce kterou USA nyní chtějí rozpoutat a to úplně zbytečně.je k smíchu že mezinárodní tribunál odsoudil Plavčišovou k 11 letům a to je asi poslední člověk co bude odsouzen tedy zatím.

    Tak stále je můj názor stejný jsem proti válce a at si klidně kdo chce píše své názory,můj je určitě jasný.


Radost
03. 03. 2003
Dát tip
srandovní demagogie...:-((

Bezousek
03. 03. 2003
Dát tip
Zacal si pekne s Bohem, to se mi libilo, ale dál už s tvým názorem nesouhlasím. Ono se řekna válka je špatná ale vzpomeňme si na rok 1933, když Německo začalo zbrojit, něco jako teď Severní Korea, nebo Irák(ten ale spíš dříve). Co Evropa mohla dělat, buď zasáhnout a nebo to nechat být a jednat, dělat ústupky a doufat, že si to pan Hitler rozmyslí. Lidé říkali nechceme válku atd. A jak to dopadlo.Doufám, že nikdo tady nechce druhý Německo. Takže i když to možná není potřeba, jistota je jistota, Jsem pro válku.

alim
28. 02. 2003
Dát tip
napsal jsi to presne...a ja s tebou take souhlasim...a jen si prilozim....vsude, kde vstoupil American s mirem na rtech a zbrani v ruce...byly jenom valky...nechci to dal rozebirat, jen pripominam..dalsi..Vietnam, Laos, Kamabodza, Korea..atd.. Africke staty..proste vsude...dobre se jim to valci, na cizim uzemi a za penize celeho sveta...nejsou ale vinni sami..OSN, Evropske spllecenstvi...zbrojni magnati...atd..jsou jen tichymi krkavcimi spolecniky...vzdy slo jen o moc a zisky...na ukor pnohdy jiz tak, zbidacenych narodu....bez valek by byli Americani proste ve srabu...a ted jim jde zase jen o nadvladu nad ropnymi poli, ktere se uz tak, krati... no a ted uz staci, nebo nas zavrou hehe.....jo, a jeste o Bohu...ja byt jim, tak tak milostiva nebudu...zatrepat by s nami mel...at procitnem z toho valceni...:-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru