Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Cizinka

10. 05. 2000
3
0
1582
Autor
Loca

CIZINKA Připadám si cizí ve světě svých čtyř stěn hořících kresbou pavučin. Na stropě se usadil anděl: „Jsi cizí,“ šustí jeho křídla. Já vím, že jsem. Jsem bílá jako křída, co zůstává za nehty. Za nehty prstů hladících krk kytary, hledajících její tep. V rytmu motýlího dechu, v křiku padajících hvězd, v myšlenkách rostoucího mechu – – všude hraje její krev…. Na římse tančí Salome, andělovu hlavu na rozpáleném plechu, provokuje Boha krokem mámení, provokuje jiskrou touhu plamene. Stěny hoří Nejen kresbou pavučin, Už nešustí křídla anděla. Byla jsem cizinkou, Salome… a jen ty jsi to věděla.
Bříza
12. 05. 2000
Dát tip
přidávám se - imaginace ! Cítím v tom spodní tón hrůzy ... je .... strašná !

Laďa
11. 05. 2000
Dát tip
Víš, že sidi má v jedné básni taky Salome? Objevíš se tu jednou za čas a jsem ráda, že jsem si tě našla a oblíbila. Rozhovor s andělem, který, zdá se, není až zas tak andělský... Jinak by to neřekl. Báječné.

Prokletí
11. 05. 2000
Dát tip
tyjo, já čučim...nikdy předtim jsem Tě myslim nečet...asi začnu, Tvoje entrée se vzkutku povedlo...máš u mě T... Mnoho lebek ! m.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru