Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

na sofii

11. 03. 2003
5
0
1612
Autor
quapa

***

 ptala se jen nepatrným

nádechem

aby nevystrašila

zástup slz až

k prozrazení

zlostného procitnutí

proč právě ty-

máš na jazyku

křídový plášť


WiruZ
17. 03. 2003
Dát tip
skvele!!! libi moc....tiPuji*/*

...

woai
13. 03. 2003
Dát tip
Sophiina volba? taky mě děsí a to jsem to ani nečetla jen o tom slyšela... křídový plášť? taky mi tam vadil, ale zamyslela jsem se nad tím, když vadil všem - je to vlastně bílý povlak na jazyku... - co já vím, jaký mívají různé mrtvoly jazyk?! ach jo lepší neinterpretovat, sama nemám ráda interpretace, které zabijou jinak docela pěkné dílko...

quapa
13. 03. 2003
Dát tip
priznavam,ze to je trosku tematicke,ale pro vas to nemusi mit zadny vyznam,naopak tam muzete najit neco sveho,mozna treba bily povlak na jazyku mrtvoly,chich,to me ani nenapadlo,trosku vulgarni,ale docela se to tam hodi,spis jsem to myslela....ale fuj, ..to prece autor nerika,co myslel,at si kazdy mysli,co chce (armido,ty se neznaz,je to tam)

soňa
13. 03. 2003
Dát tip
***

katugiro
12. 03. 2003
Dát tip
ten křídový plášť mi tedy také není jasný, bohužel i kdyby se ho někomu podařilo vysvětlit, už mi tam zůstane příliš výrazný, stejně jako Pištovi mi to jinak přišlo dobré - jenom vznik posledního verše pokládám za pravděpodobně méně násilný... Ale sofii také nerozumím.

aRmida
12. 03. 2003
Dát tip
sofii rozumím, ale nevím, jestli správně. doufám, že ne. tedy že ano. vlastně doufám, že v tom není nic zlověstného.*

Tedy, začíná to pěkně, ale poslední tři řádky..... Asi smysl textu posouvají blíž autorovým představám, ale jako nezúčastněný bych se bez nich obešel, byla by to výtečná pocitovka. Křídový plášť jsem vůbec nepochopil, spíš mi to připadá jako "ať je tam něco nezvyklého", a velmi ruší. Jo, a proč se to jmenuje "na sofii" ? Sofie jako jméno ? Či město ? A proč malé S ?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru