Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Diskuze klubu: Elfí víno

15. 03. 2003
0
0
5706
Autor
Lysandra

Vítejte tady v tomto malém koutku písmáku určeném pro všechny, kteří mají rádi elfy, elfí poezii nebo elfí víno.

Je jedno co a v jaké formě bude klub utvářet, hlavní je udržení našeho (elfího) přesvědčení a jednání za slávu našeho rodu!
elfka_Sea
13. 11. 2005
Dát tip
Lys: jo to se mi občas stane také, že něco chci napsat.. ale nakonec nenapíšu nic, protože se mi to nedaří přijde mi to kýčovité... otřepané a trapné... Proč píšu?? Protože mi to dává sílu jít dál.. protože tak občas vystihnu věci, které bych obyčejnými slovy nevystihla.... píšu a zároveň se v psaní ukrývám.......... je těžké vystihnout odpověď.... :)

Lyrel
30. 06. 2005
Dát tip
Přítelíčkové, chystá se vydání druhého Melianina Neldorethu, což je sbírka elfí poesie. Básniček není nikdy dost, takže máte-li zájem, zaregistrujte se na forum http://www.forum.jcsoft.cz a v místnosti Melianin neldoreth se podělte o svá dílka

elfka_Sea
22. 06. 2005
Dát tip
samozřejmě, že má smysl psát... Lysandro.. co na tomhle světa má smysl??? -Já myslím, že hlavně to, čemu věříme a co nás baví .)

Lysandra
22. 06. 2005
Dát tip
To je moc pěkná myšlenka. Čas od času na mě skočí chuť psát, ale zaseknu se na tom, že nemám o čem. Cokoliv mě napadne mi přijde nudné, ohrané a storkát omleté až nakonec skončím u toho, že je to nesmysl. Proč ty vlastně píšeš, kromě toho, že tě to baví?

Lysandra
21. 06. 2005
Dát tip
Poslední dobou mám takové dilema... zdá má vůbec smysl psát něco elfího, pak mě většínou napadne, zda má smysl vůbec psát fantasy.. a nakonec skončím s myšlenkou zda ma smysl vůbec psát.

elfka_Sea
09. 06. 2005
Dát tip
no všechny stopy, které jsi schopná zaznamenat a posbírat :) či je předat, nebo mě na ně alespoň navést :)

Lysandra
09. 06. 2005
Dát tip
Sea: Spousta elfů je teď tady (včetně mě, viz galerie): www.manga.cz A mé stopy zatím končí zde: www.svetbezjmena.net Nevim kam se ztratili vsichni pismakovi elfove.. Draga, Erin, Shadowna, Lunill, Ligmeonu, Nimoe a dalsi z mych pratel proste jen odval cas...

Lysandra
08. 06. 2005
Dát tip
elfka_Sea: Myslíš mé stopy nebo stopy dalších? Všichni se rozešli trochu jiným směrem...

elfka_Sea
07. 06. 2005
Dát tip
aha a jakým to směrem... třeba ještě zachytím jejich stopy :)

Lysandra
06. 06. 2005
Dát tip
Lyrel: Na západ? To asi ano, pokud je Písmák na východě : )) Elfové stále žijí, jen se jejich snahy přesunuly jiným směrem a jejich přítomnost tu již není příliš patrná.

Lyrel
02. 06. 2005
Dát tip
elfové odpluli na západ:)

elfka_Sea
08. 03. 2005
Dát tip
hmm koukám, že to tady nějak usnulo,... to už je konec dalšího věku.. nebo jsem přešli do pohádky k Šípkový růžence:)

elfka_Sea
25. 12. 2004
Dát tip
díky, dostalo se ke mě i že víra, spíše věrnosta by mohla být verenve... estel i melmel znám,,,..děkuji ti Lyrel a skláním se před tvými znalostmi :)

Lyrel
16. 11. 2004
Dát tip
tak. laisi říká, že estel znamená víru i naději. doslova mi napsala: Estel je genialni slovo, znamena totiz zvlastni druh nadeje, zalozeny na duvere, ze Jediny vposledu neopusti sve deti. Krom toho existovalo i obycejnejsi slovo pro nadeji, ktere se zel dochovalo jen v Sindarin, a doslova prlozeno znamena "pohled vzhuru". To je slovo pro nadeji v nasem slova smyslu, zalozenou na optimistickem odhadu mozneho budouciho vyvoje .

Lyrel
15. 11. 2004
Dát tip
naděje se řekne "estel" -slavná věta-onen i estel edain: dala jsem naději lidem. říká ji i Aragorn ve filmu. víra.to je složité. zkusím napsat Laisi. Sid: omlouvám se. Já si vždycky vzpomenu na el Sid a to byl kus chlapa:-)

elfka_Sea
18. 10. 2004
Dát tip
nejsem sis musela splést.....proč myslíš, že jo ???

elfka_Sea
14. 10. 2004
Dát tip
no nejsem členkou, i když bych celkem ráda byla, ale když na něco narazím, tak dám vědět ostatním :o)

Lysandra
14. 10. 2004
Dát tip
elfka_Sea: A já myslela, že jo : ) Tak to potom promiň : )

Lysandra
13. 10. 2004
Dát tip
Sice jsem paní tohoto lesa, ale povinosti mě momentálně odtahují daleko z krajin fantasie a z písmáka vůbec... Pokud sami stvoříte elfí dílko, nebo kdykoliv na nějaké narazíte, můžete do klubu vložit jeho odkaz sami. -Lys

elfka_Sea
12. 10. 2004
Dát tip
potřebovala bych pomoc...neví někdo jak se Elfsky řekne víra a naděje? díky

elfka_Sea
27. 09. 2004
Dát tip
to je dost, že jste sem taky zařadili taky Synáčkovu Elfku, je to nádherné dílko, fakt bombička, vím o čem mluvím, super,

elfka_Sea
24. 09. 2004
Dát tip
Lyrel: díky, ale neni mi 20 ani 18, a moje mámina je starostlivá, takže jsem to oslavila se sklenkou něčeho dobrého uprostřed lesa, sama, jako vždy( už jsem si tak nějak na samotu bohužel zvykla), ale děkuji za pozvání--------- moc díky :)

Sid
20. 09. 2004
Dát tip
Drahá Lyrel... Hahahá... nejsi sama, ale... *šílený úsměv, cukající koutek oka*... proč můj nick lidi taaak strašně táhne k tomu, že jsem chláááp??? *chytá se za hlavu* Proč se prostě nepodívají na bio? BTW jestli mi budou ti nahoře ( Valar nebo kdokoli si to tam hlídá :) přát, hodlám vaše přeelfení maličko posílit. Hm, podle rosniček má být docela pěkná zima... pokud to není s elfí odolností proti extrémním podmínkám tak slavné, tak bude docela veselo... hodlá někdo vzít miruvor nebo jiný životabudič =D?

Lyrel
19. 09. 2004
Dát tip
No a ještě trocha reklamy, právě jsem dopsala sbírku Kwentaro tekil která je malinko elfí a chybí mi kritiky:-) Hantan, nildor.

Lyrel
18. 09. 2004
Dát tip
Milá Seo, není nic jednoduššího, než se v pátek ráno sbalit, sednout do vlaku a přijet do Krnova. Tam bude v lese velká oslava v rize elfí společnosti. takže, kdybys chtěla, tak zavolej na 605 476 165 to je můj mobil. My tam budeme někdy odpoledne. Bude tam spousta jídla a bude to celou noc, takže doporučuju vzít spacák a stan:-)

elfka_Sea
15. 09. 2004
Dát tip
jj koukala jsem , že se nám tu elfové nějak rozrůstaj......( nacházíme pod písmenkem E) :) no myslim teda veřejně, ale čím víc tím líp...........

elfka_Sea
15. 09. 2004
Dát tip
Lyrel: jo já nezapomenu, jen slavit není s kým, tak ho jako každý rok oslavím sama

Lyrel
08. 09. 2004
Dát tip
A nezapomeňte, že 23. září je Eruhantale-elfí díkuvzdání. Oslavte ho s přáteli, jak se pataří, venku v noci za svitu svic nad pořádnou hostinou.

Lyrel
04. 09. 2004
Dát tip
Milý Side:-) ti garantuju, že tam bude přeelfováno:-) Rok na tom děláme, aby bylo přeelfováno:-)))) Elfové...cítit se být elfem, kdo ví? Vlastně-i když se hlásím k ideám sličného lidu, nikdy jsem se necítila být skutečným elfem-snad jen okamžiky, vytržení, stín pomíjivosti. Co na tom, že sázím semena na nosta lotion, až přijde čas, přijde sekáč i pro mě. Jsou to jen chvíle. Elfové jsou v mnohém podobní lidem. Mohou spychnout a obrátit se ke zlu, umí se chopit zbraně. Jsou pomíjiví a nechají se unášet hudbou svazováni vlastním hroa. Je to ta osamělost, vzpomínky na časy, které se nevrátí. Až naplní se Ardy čas zazní znovu jeho hlas Daeron pak usmířen bude zpívat Lúthien

Lysandra
30. 08. 2004
Dát tip
elfka_Sea: To je pravda... Elfové ( i Draci) zůstanou v srdcích těch pravých, kteř jsou věrní sobě i svým přátelům. Ä Elfí les? Ten byl bezcitně smazán z důvodů auto(rské)-cenzury. (Prostě se mi nelíbil).

elfka_Sea
28. 08. 2004
Dát tip
ještě k těm Elfům, ono vlna Pána prstenů( co se týče Elfů samozřejmě) možná pominula, ale v srdce těch co jsou s Elfy spoutáni neumře a já doufám, že i tenhle klubík vydrží.........Elfíci musí držet spolu,, nebo´t málo nás.......teda podle mě máme občas na mále.

elfka_Sea
28. 08. 2004
Dát tip
kam se vypařilo dílko Elfí les, tolik lákavé bylo .....a teď neni

Sid
25. 08. 2004
Dát tip
Suilad! Lyrel, možná to bylo nepřesně vyjádřeno, uznávám, že svět mistra Tolkiena je komplexní a neuvěřitelným způsobem propracovaný, dějiny, rasy, postavy(Silmarillion je dost silná kniha :), ale nevím... jako by něco ještě chybělo, scházelo- není to úplné - jako v těch pověrách o "Vílím lidu", o krásných vznešených bytostech - ale když se na ně člověk podíval pozorněji, když stáli zády k němu, jako by byly prázdné... BPA! Checht, viděli jste tu registračku? Bude tam úžasně přeelfováno... :). Pravých je ale málo... však už se tam nějak dohledáte, budu vám držet palečky ;). Ná drevaded lín garo egleriad a 'lîrath. Navaer.

Lyrel
24. 08. 2004
Dát tip
Mara re (ačkoliv Oremir by řekl spíše Ayia!:-)). Teprve nyní jsem narazila na elfy na písmákovi:-) Jak milé. Side, zklamu tě, Tolkienovští elfové umí být stejně strašliví jako ti Pračetovští:-) Nezapomeň na několikeré vraždění rodných, pálení lodí, únos Luthien, Bitvu pěti armád apod. No a právě bitva pěti armád mi teď leží na srdci. Proběhne tam elfí slavnost a pak samozřejmě i bitva sama. Pokud byste se chtěli zůčastnit, registrace probíhá na adrese: http://www.jcsoft.cz/fantasy/bpa2004.asp Pokud neznáte žádný podobný druh akce, tak na http://pan.prstenu.zde.cz/ najdete fotky z podobné "dřevárny"-pana prstenů. Hantan

Sid
14. 08. 2004
Dát tip
Jéé... echm,*trochu odpustí z dávky entusiasmu*... Inu proti gustu žádný dišputát ;)... Proti Tolkienovým elfům nic nemám - na názoru Rael se mi jednoduše líbí ta její představa ne-černobílosti. ?Různé strany týchž osobností? "Frája" je moc silné slovo, namakaný taky (cynismus je občas přijatelný, když už je taková doba) - neříkám že Tolkienovi elfové jsou přímo Dušínovsky dobří, ale... je tady prostě to ALE... a moje odporně přebujelé ego se přes něj prostě nedokáže přenést =D. BTW Diskuse je od toho, aby se prezentovaly různé názory... a je fajn, že se dá vyvolat jakás takás odezva *pochvalně zdvižený paleček za naprosto bezvýznamný názor jež vešel ve známost k obohacení diskuse =^.^=* .

Dolente
13. 08. 2004
Dát tip
Ahoj, doufám že se mi v tomto klubu bude líbit. Jak často se pořádají dýchánky na kterejch se podává elfí víno? :o) Taky si neodpustim reakci na Sid: Rozhodně nemůžu souhlasit s charakteristikou elfů tvé nejmenované kamarádky. Mně rozhodně sedí romantičtější Tolkienovská představa než ta o namakanejch, cynickejch elfích frajerech. To jen aby můj naprosto bezvýznamný názor vešel ve známost :o)))

Sid
14. 07. 2004
Dát tip
Ahoj lidičky! K vaší diskusi o elfech, myslím, že nikdy ze srdcí lidí nevymizí, ačkoliv představy o nich se můžou měnit... a LOTR na oblíbenosti prakticky nic nezměnil. Jenom představu... snad taky tak trochu popíchl ty, co jsou "náchylní" věřit na taková stvoření. Podle Eddy (a Pratchetta :) jsou to amorální arogantní a zlomyslní zmetkové a rozhodně ne neomylní. Tolkien je zobrazil jako vtělené dobré duše... A pak si má človek vybrat. Perfektně a téměř přesně si myslím charakteristiku elfa vystihla jedna moje nejmenovaná kamarádka: "...Na první pohled absolutně něžné stvoření, co by mouše neublížilo a když se na něj člověk/holka podívá, nutně začne myslet na přehnaně romantické věci jako procházky při úplňku a tak, je silně ekologicky založený a dokáže léta žvanit o tom, jak jsou ty stromy staré a krásné. U toho to ale končí, protože dobrosrdečnost jenom odtud potud. Prostě se řídí heslem: Ty podrbeš mě, já tebe. Takový elf podle mě musí být nutně zlomyslný(Hele, jsem věčně mladej, nadlidsky silnej a schopnej-ty ne!), arogantní, jízlivý, cynický a... už jsem říkala arogantní? Možná občas trochu dost nebezpečný, pokud ho někdo vyprovokuje. Cestovat s takovýmhle týpkem by pak znamenalo spát s nožem pod polštářem a mít strašlivě silný nervy, abys z něj neudělala eunucha, nebo hůř!..." Ještě něco málo, maličko k pěknému počtení o elfech. Erik Weissmann : Odcházím za svítání a noc je mi v patách... http://www.czechia.com/elektrobard/story/weiss01.htm

Bledulka
27. 04. 2004
Dát tip
Tohle nadšení nás nemůže opustit, pokud jím žijeme, miluji elfy a je mi jedno, co si druzí o mém bláznoství myslí.....věřím, že je nás víc.

Drago
11. 04. 2004
Dát tip
to víš... film už je pryč, pokračování nebude a nadšení postupně upadá... jen vy tu zůstáváte - a taky pár posledních draků... :o)

Lysandra
11. 04. 2004
Dát tip
Draci a elfové musí držet spolu : )

Lysandra
10. 04. 2004
Dát tip
Nejak se mi zda, ze skoro vsechny "elfi vlna Pana Prstenu" opustila : /

Bledulka
19. 09. 2003
Dát tip
Konečně jsem našla ty,kteří se ztratili před léty.Zdravím všechny milovníky sličného lidu.

Redhawk
14. 09. 2003
Dát tip
Né yonta yárë ! Dávno pred cestou do Šedých prístavov, zdravím vás priatelia.

Starr
04. 06. 2003
Dát tip
Právě jsem našla další klub, který lahodí mému oku i srdci:))))

Lysandra
04. 06. 2003
Dát tip
To jsem velmi ráda : )

Drago
27. 04. 2003
Dát tip
děvčata, nehádejte se... sice tgo je otázka (nebo slovo) do pranice, ale... neznamená to, že se hned musíte ptát...

Lysandra
27. 04. 2003
Dát tip
My se neperem : )) My se jen tak míjíme na školních chodbách : )

Drago
27. 04. 2003
Dát tip
Lys - aha... tak to pak jo. ale jestli se na těch chodbách budete prát, tak si nepřejte vidět rozzuřenýho draka. dieta nedieta, všechny vás sním (mmch - ta dieta je humanoidní...)

Lowlander
27. 04. 2003
Dát tip
No, Drago, nechci Ti brát sebevědomí, ale jestli se byť jediný Tvůj zub dotkné mé Lys, tak o něj bez milosti příjdeš-drak nedrak :o))))

Drago
27. 04. 2003
Dát tip
Low, neboj, já ji teda nekousnu... a co oheň? i když hvězdní draci jím moc nedisponují, pořád je tu plamenomet... :o) Lig - ahá, zajímavý sport...

Lowlander
27. 04. 2003
Dát tip
Tsss... pokud si vezmu kombinézu z NOMAXu (nehořlavý úprava bavlny) tak to chvilku vydržím... a pak si zahrajeme hru "Proč ten dráček nemá hlavy" :oPPP :o))))))

Lysandra
27. 04. 2003
Dát tip
: )))))) Lig: Kde jsi byla v pátek? Neviděla jsem tě... jo a ve čtvrtek jsi mě v biologii nevšimla : )))))

Drago
27. 04. 2003
Dát tip
já su hodnej dlášek... a mám jen jednu hlavišku, víš? víc hlavišek mají saně... (to jen tak pro informaci...) :o)

Drago
27. 04. 2003
Dát tip
jo, jedna může chybět ale mě to pak bude na chvilinku jedno - než to zas doroste. a víš ty jak to štípe? a jak su potom nevrlej?

Drago
27. 04. 2003
Dát tip
jak, ani raději nechtěj vědět - představ si, že Ti někdo usekne kebuli, ščípe to jak aspoń vosum čertíků a pak, až se probereš... připadáš si jako po několikadenním flámu... hroznej bolehlav... prostrě katastrofa

Lowlander
27. 04. 2003
Dát tip
Hih... to já to mám jednoduchý... my, RANGERi, to do kebulky schytáme tak cca jednou za život :oPPP

Drago
27. 04. 2003
Dát tip
no, ale myslím že i to má svoje nevýhody... :-P

Drago
27. 04. 2003
Dát tip
no, ale myslím že i to má svoje nevýhody... :-P

Lowlander
27. 04. 2003
Dát tip
Drago... no jde o to neztrácet hlavu moc často :o))))

Drago
27. 04. 2003
Dát tip
on je taky rozdíl mezi ztratit a ztratit... když ji ztratíš pro nějakou dámu či slečnu, není to tak strašné, ale občas, občas je to ještě horší než je ztratit třeba na gilotině. rozhodně si tu bolest uvědomuješ dýl...

Lowlander
27. 04. 2003
Dát tip
No, zatím to nebolí :o)

Lysandra
27. 04. 2003
Dát tip
Low: i rangeri ztrácejí hlavu pro slečny.. nebo ne? : P

Drago
27. 04. 2003
Dát tip
lidičku a elfico, a´t vám to teda vyjde... a nic neztratíte :o)))

Lysandra
27. 04. 2003
Dát tip
Drago: : ))))) já byla spráfná čecha vyt? : ))))

Drago
27. 04. 2003
Dát tip
cože? nějak Ti nerozumím...

Lysandra
27. 04. 2003
Dát tip
To nic.. jen je dráččí eč docela roztomilá : )

Drago
27. 04. 2003
Dát tip
žejo? taky si myslím... ale musí se užívat jen v míře, jinak brzo leze zuby... :o)))

Lowlander
27. 04. 2003
Dát tip
No, zatím se zdá, že i rangeri strácejí hlavu por krásné slečny (a elfky k tomu :o)

Drago
27. 04. 2003
Dát tip
:o) - abys takle nedopadl... :o)

Lowlander
27. 04. 2003
Dát tip
Hih... no, asi už tak nějak vypadám :oPPP Ale jenom malinko :oPPP

Drago
27. 04. 2003
Dát tip
aha... tak nějak takle?

Lowlander
27. 04. 2003
Dát tip
Jo :o))) To bude ono... Víš co mě štve, nemůžu si udělat na zy smiley osobní seznam smajlíků, protože pravidelně mažu cookies... Jo, už jsem vymyslel příběh do Smiley worldu :o)))

Drago
27. 04. 2003
Dát tip
a napadlo Tě už nšco? celkem se na to těším...

Lysandra
26. 04. 2003
Dát tip
Já tou svou otázkou neříkám, že si myslím, že nemůžou- já náhodou jsem PRO zlé elfy (vždyť m znáš : ). Jen se ptám, na to, co si o tom myslíte.

Ketolos
24. 04. 2003
Dát tip
WAU! Dokonalý obraz:O

Lysandra
24. 04. 2003
Dát tip
Mno...zas by to chtělo debatu tochu k elfům : ) BTW: Myslíte si, že elfové mohou být i zlí?

Lysandra
24. 04. 2003
Dát tip
avi

Lowlander
24. 04. 2003
Dát tip
Jistě, jako každý jiný národ... všude jsou lidé (ehm) dobří i zlí...:o)))

Drago
24. 04. 2003
Dát tip
taky si myslím že rasa neznamená že je někdo dobrej nebo zlej... myslím že to je věc čistě intelektuální... možná má díky rase nějaké předpoklady, vrozené vlastnosti... ale to je asi všude...

Lysandra
23. 04. 2003
Dát tip
A nebo po plastice: : )

Drago
17. 04. 2003
Dát tip
erin - dobrá pokusím se.. :-D ale nemám tak kulatej nos... ;-)

Lowlander
13. 04. 2003
Dát tip
Lys... k té "bitce" My si jen vyměňovali názory :o))) A k mé "zbrani" Já žádnou nemám... zbroják si budu moct udělat nejdřív letos (do jednadvaceti to nejde :o/ ) a stejně an něj nemám prachy... a měla to být pětačtyřicítka...:o))) BTW: Já jsem na všechny hodný :o))) (a na některé více :o*)

Neewoa
12. 04. 2003
Dát tip
:-))))

Neewoa
12. 04. 2003
Dát tip
Tak ty takto...heh...na divoké elfky:))ej ej

Lysandra
12. 04. 2003
Dát tip
Neewoa: Skvělej obrázek : ))

Neewoa
12. 04. 2003
Dát tip
Hej...celkom zaujímavý:))Mať tak toho draka doma....ehm...no musel by byť krotký:))A na to zrovna nevyzerá:))

Drago
12. 04. 2003
Dát tip
huh! až sem se toho obrázku lekl... :o) nechci nikoho skamat, ale tohle asi sdrak nebude. jestli se nepletu, tak je to inspirováno JRRT a to, co na něm sedí je nazgůl. nebo rovnou damakon. a jak ví snad každej, ve středozemi moc draků nebylo (já teda vím jen o 3pakovi, ale ještě sem nečetl nedokončený příběhy). a to na čem lítali ve filmu byly nějaký kuřata skřížený s mihulí potoční. ale asi to měli bejt varani - jaky ty lítací opeřený svině... a kdo že by to chtěl mít doma Draka? a krotkýho? (tak nevím jestli si to mám brát na sebe... a ani nevim jestli su krotkej...)

Lysandra
12. 04. 2003
Dát tip
Drago: Tebe doma určitě někdo chce. Ale jinak máš pravdu, a ro dole bude Eowyn.

Drago
12. 04. 2003
Dát tip
taky si to říkám... já jen vždycky zapomenu jména... a doma mě snad chcou... ;-)

Neewoa
12. 04. 2003
Dát tip
Drago....to my nevieme, či ťa doma niekto chce...:))Čo máš proti krotkím prítulním dráčikom...hmm?:)) Lys: S tou Eowyn máš myslím pravdu....ale istotu nemám:))

Drago
12. 04. 2003
Dát tip
Neew - já proti dráčkům nic nemám - sám sem drakem )teď to tak možná nevypadá, ale dřív jsem byl...)

Neewoa
12. 04. 2003
Dát tip
Tak dráčik Drago(alebo Dragon...?):))....A čo je z teba teraz(keď už niesi drak)....hmm?Som nevedela, že draky vlastnia pripojenie na net......šikovné novodobé dráčky:))

Drago
12. 04. 2003
Dát tip
určitě Drago... no, jak Ti to v rychlosti vysvětlit... přečti si jedno mé dílko (resp. sbírku) "jak jsem přišel na zem" - tam to je popsaný, co sem zač... )ono to bylo napsaný pro takové zvídavé písmáky, jako jsi třeba Ty...) :o)

Lowlander
11. 04. 2003
Dát tip
Drago, teď budu asi hodně "zlý", ale mně tahle básnčka příjde z hlediska básnického, nic moc. To že někdo zvládně napsat slušnou prózu z něj ještě básníka nedělá a speciálně tohle je dost primitivní, jednoduché a bez hlubší myšlenky... prostě do příběhu OK, ale jako samostatná báseň je to dost ubohé :o))) Takže nezoufej... :o))) (milovnící Tolkiena-nakamenujte mne... nekamenujte proroky vždyť pěvci jsou jak ptáci. Kdo hodil po nich kamenem, k těm vícse nenavrací... [Vítězslav Hálek] :o))

Drago
11. 04. 2003
Dát tip
já myslím že "zlý" nejsi. mě se ta báseň líbí, jenže já si k tomu vybavuju i kontexty z knížky... a s tím kamenováním... mňo, to není zas tak špatnej nápad :-D

Lowlander
11. 04. 2003
Dát tip
No, ono spousta básní v romnech stojí obvykle za... (všichni víme). Jediná báseň v próze se mi líbyla v Bradburyho Marťanské kronice "A přijdou vlahé deště" o níž ani nevím, je-li autorem Bradbury nebo uváděná "autorka"... Když tak nad tím přemýšlím... Moje vydání Marťanské kroniky zmizelo kdesy na dramaťáku :o((( Ach jo... a já Marťanskou kroniku tolik zbožňoval... Budu plakat :'o(((

Lysandra
11. 04. 2003
Dát tip
Low a Drago: Jestli se tady vy dva budete prát... respektive Drago kamenem a Low pětatřicítkou (či co to máš .) tak se na vás vrhnu spolu se svým jinak mírumilovným siamským kocourkem :)A to budou chlupy(a vlasy) lítat... mňau...em chtěla jsem říct haf

Drago
11. 04. 2003
Dát tip
my se tu neperem -to je jen od(p/b)orná debata... že jo, Low.. :o) a malá poznámka - draci nemají ani vlasy ani chlupy - já jsem (ne)tvor šupinatý :-D

Lysandra
11. 04. 2003
Dát tip
Drago, Drago (spíš Elmo, Elmo..) nezlob, nezlob (já se snad opakuju, ne?) nebo,nebo(tak u dost!) přijde i o své levé elfí ouško : D

Drago
11. 04. 2003
Dát tip
ty si zlá... chceš mi vzít ouško... bůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůééééééééééééééé.. :-P

Lysandra
11. 04. 2003
Dát tip
Ale loutnou po hlavě to mů*e docela bolet, ne? : )) I Dra(g/)ka : DD

Drago
11. 04. 2003
Dát tip
no, čistě teoreticky... drak by to možná cítil. já bych se asi honě potácel... je to už dlouho co jsem přiletěl na zem... a zdejší Síla dělá svou práci - a má zvědavost splácí svou daň (tak teď sem trošku uhnul k mé povídce... ale snad to nevadí :o) )

Lysandra
11. 04. 2003
Dát tip
(mě ne :)) To víš, elfky vypadají neškodně, ale mohou to být taky pěkné mrchy.(Jednou jsem kamaráda na jednom zimním DrD tažení strašně vyděsila, když(huráá už žádné * !!) jsem ho strefila sněhovou koulí přímo do hlavy...pak mě ve sněhu vyválel a přišla se na nás podívat celá vesnice : ))

Drago
11. 04. 2003
Dát tip
opravdu divoké elfice :-D

Drago
10. 04. 2003
Dát tip
možná to je trochu opožděně, ale konečně jsem vyhrabal tu Legolasovu píse'n... K Moři, ach k ¨Moři! Bílý racek křičí vítr tam věje, pěna se tam tříští. Na Západ, na Západ rudé slunce sedá. Slyšíš to volání, lodičko má šedá, hlas mého lidu, jenž za moře odplouvá? Odejdu z lesa, který mne odchoval, dny naše končí a roky zmírají. Přes širé vody sám odpluji potají. Vlny se lámou o dlouhý břeh Poslední: Ztracený ostrov tam zpívá, ach, pohlédni! Eressëa. Elfie, člověk ji nenajde. Tam listí nepadá, tam lid můj nezajde!

Lowlander
10. 04. 2003
Dát tip
Drago... pozdě, ale přec :o)))

Drago
10. 04. 2003
Dát tip
Low - je to slabá útěcha, ale počítá se :o) snad se to líbí...

Lowlander
10. 04. 2003
Dát tip
Jasně :o))) Já ot taky nemysle zle, ale jen jako žertovné "rejpnutí" :o)))

Lysandra
10. 04. 2003
Dát tip
Mno...nevím co vyšlo za elfí jméno vám, ale mě se víc než Tellammothiel nebo Enedhuanwen líbí víc to, co mám : ) Drago: hezký...kdes to sehnal?

Drago
10. 04. 2003
Dát tip
Lys - přímo v tolkienovy. to napsal on, né já... :o)

Lysandra
10. 04. 2003
Dát tip
Drago: Já vím, jen jestli jsi to sám přepisoval něbo někde na netu .)(Ale kdyby jsi to napsal dám, neměla bych nic proti : ))

Drago
10. 04. 2003
Dát tip
Lys, tož to já taky ne, ale myslím že takovýchto kvalit )tolkienovských) ještě zdaleka nedosahuju a hnedtak nebudu... :o)

Neewoa
07. 04. 2003
Dát tip
Nie...Naozaj niesom zažraná...:))Ani niesom expert....Obdivujem len jeho fantáziu(a obdivovala som ju už dávno pred uvedením filmov...ktoré som ani nevidela....)......Mytológia ma zaujíma celkovo.....nie len z pohľadu Tolkiena..:))A mnohé z jeho diel sa mi ani nepáčia....Avšak obdivujem jeho schopnosť vytvoriť mýtický svet....a všetko čo k nemu patrí.....miestami ľudí až prinúti veriť...:)) Inak je zaujímavé, čo všetko sa dá na nete nájsť....keď je chuť a čas...:)))

Lowlander
07. 04. 2003
Dát tip
Hih, já ani nepochybuji o tom, že jsi se o tento svět zajímala ještě dávno před uvedením filmů... po pravdě řečeno- viděl jsem kousek prvního dílu a nezaujal mne... nic se nedělo :o( No a kniha mne taky nějak nevzala :o((( Ale já fantasy opravdu nerad... (Ač to na mých fantasy povídkách, prý, není poznat :o)))

Neewoa
06. 04. 2003
Dát tip
Gandalf's Song of Lórien In Dwimordene, in Lórien Seldom have walked the feet of Men, Few mortal eyes have seen the light That lies there ever, long and bright. Galadriel! Galadriel! Clear is the water of your well; White is the star in your white hand; Unmarred, unstained is leaf and land In Dwimordene, in Lórien More fair than thoughts of Mortal Men.

Lowlander
06. 04. 2003
Dát tip
Hih, koukám, že Tys'do Tolkienových děl orpavdu "zažraná", co? Ale je to sympatický...:o) Mně na Tolkienovi nejvíc štve, kolik toho "vykradl" (já vím, nelze to nazývat krádeží) z Nordické mytologie... brrr... móóóc! (a nejvíc mi vadí jeho momentální "dočasná" popularita-"každej" je hned "expert"...) Ale proč by ne... Každopádně zajímavý link... hih, šetřit s linky opravdu nemusíš :o))))

Neewoa
05. 04. 2003
Dát tip
Hehe....no tak aj preklad dám:)) Och, ako zlato padajú listy vo vetre Dlhé roky nespočetné, aké sú krídla stramav! Pominuli roky ako rýchle dúšky sladkej... medoviny vo vznešených sieňach... Západu pod modrými klenbami Vardy... Kde sa hviezdy chvejú v piesni... Jej hlasu, posvätného a kráľovského. Tak nejako...:))

Lowlander
05. 04. 2003
Dát tip
Tak a tady je slíbené shrnutí Elfů podle WARHAMMERu... dlouho jsem hledal něco obsáhlejšího, ale zase opistovat pasáže z manuálů se mit aky nechtělo, tak holt jen toto málo ze stránek GAmes Workshop - Vysocí Elfové (High Elves) Starobylá a urozená rasa vysokých elfůtříbily své vojenské dovednosti a magickou sílu století. Zatím co primitivní kmen lidí mezi sebou bojovali, Vysocí Elfové se plavili po oceánech a mapovali oblohu. Viděli vzestup i pád mnoha říší a zuřivě odrazili všechny, kdo chtěli ovládnout jejich zemi. Interaktivní mapa
- Temní Elfové(Dark Elves) Temní elfové, nebo Druchii, jak si mezi sebou říkají, žili v království Naggarothském, v zemi Chill, daleko na severu nového světa. Ze svých šesti hrozivě opevněných měst se vydali zotročit svobodné obyvatele starého světa. Armády Temných Elfů jsou sestaveny z kopiníků verbovaných z občanů jejich měst. Jsou připraveni obětovat svou krev ve jménu Malekitha, krále-čaroděje, a svá těla zanechat jako odpad bojiště po svých armádách. mapa - Lesní Elfové(Wood Elves) Kdysi dávno Vysocí Elfové opustili svá města ve starém světě a vrátili se na svůj ostrovní domov - Ulthuan. Nicméně nekteří, neochotní opustit svůj les, zůstali. To byli předci lesních elfů, žijících stále v kouzelném lese Athel Loren. Ochočili si divokou zvěř a chovají se přátelsky k tajemným Treemenům a dryádám. Vojsko lesních elfů se nepodobá žádnému jinému. Přizpůsobili se dobře svému okolí, vyvinuli řadu nových druhů jednotek, ideálních pro ochranu své země. Do dnešních dob nebyl kouzelný les Athel Lorenu nikdy dobit. mapa

Lowlander
05. 04. 2003
Dát tip
Eeeh... špatný link na GAmes workshop Omlouvám se..:o(

Lowlander
05. 04. 2003
Dát tip
A ještě jedno... sorry za překlepy... blbnemi strašlivě klávesnice :o((( - a čistit se mi ji nechce :oP

Lysandra
05. 04. 2003
Dát tip
Neuděláš zo toho dílo? Třeba.. ehm ehm MIMO? :) Pak bych to hodila do O elfech :)

Lowlander
05. 04. 2003
Dát tip
OK, Lys... a doplním to i o obrázky :o))) Ale zkusím sehnat něco rozsáhlejšího :o)))

Neewoa
05. 04. 2003
Dát tip
Niečo pre vás mám:))....http://www.barrowdowns.com/middleearthname.asp je tam generátor mien v elfštine:))

Drago
04. 04. 2003
Dát tip
není to náhodou Legolasova píseň k Moři? Ach! K moři!Tam býlý racek křičí... napsal bych to celý, ale už si to nepamatuju a kwenijštinu natolik neovládám... ale na Eporedaxu je slušnej slovník...

Lowlander
04. 04. 2003
Dát tip
Hmm... moře není moje téma... daleko rději mám hluboké lesy, kde zpívají ptáci a kde po kamenech skotačí rozverný potůček... ach... to já rád :o)

Drago
04. 04. 2003
Dát tip
Low - já vím¨, taky mám raděj les - ale Legolas se na starý kolena do moře zamiloval...

Lowlander
04. 04. 2003
Dát tip
No, já nerad elfy.. jsou moc krásní a ještě by se mi moje mal¨á elfka do nějakého takového mohla zamilovat...:o))) Jsem rád, že nejsem sám lesomilný :o)))

Lysandra
04. 04. 2003
Dát tip
Já taky miluju lesy.. nejen lesy :) Low: Do elfa? No fůůůj takový špičatý uši a atletický tělo : ))) : P

Lysandra
04. 04. 2003
Dát tip
Já taky miluju lesy.. nejen lesy :) Low: Do elfa? No fůůůj takový špičatý uši a atletický tělo : ))) : P

Lowlander
04. 04. 2003
Dát tip
Tak to se mi ulevilo, má sličná elfko :o)))

Neewoa
03. 04. 2003
Dát tip
Ai! Lauri' lantar lassi sú rinnen Yéni únotim' ve rámar aldaron! Zéni ve lin' t yuldar avá nier mi oromardi lisse-miruvóreva Andún' pella, vardo tellumar nu luiny yassen tintilar i eleni ómaryo diretári-lírinen.

Neewoa
03. 04. 2003
Dát tip
Má to asi pár chýb...ale neva:)))

Lowlander
03. 04. 2003
Dát tip
Neewoa a mohla bys přiložit i překlad pro jednoho Ása? :o)))

Lowlander
01. 04. 2003
Dát tip
Ligmeona Ale ale.. přece stačí jen mít zájema hledat (třeba na iNETu..) A vše se dozvíš :o)

Drago
31. 03. 2003
Dát tip
hmmm... tak to vypadá velmi slibně... já se taky hádat nebudu, kdoví kde jsem to kdy viděl... a za to zaslání bych Ti byl vděčný... Thelwyn@seznam.cz

Drago
31. 03. 2003
Dát tip
tak jsem měl pravdu... já myslel irsko a anglii...to je taky sever... :o) eriňo - díky za poznámku...

Lowlander
31. 03. 2003
Dát tip
OK, Drago, poslu Ti to... jak budu vecer doma :o) No, faktem je, zeIrsko je zase jina kultura... kazdopadne Anglosasove se tez radi mezi germanske rody, ale i tak:o) Kdyz jsem rped casem premyslel, proc ze se vlastne trpaslici a elfove nemaji radi, doslo mi to... Tolkien totiz prebral i ejdnotlive vztahy a tak by se trpaslici dali pokadat za Asy a elfofe za Alfy (napr uz jen to, ze trpaslici pouzivaji runy, ktere podle povesti prinesl lidem Odin vymenou za sve oko... Odin je nejvetsim z Asu, pan moudrosti a magie... "Ek Erillaz sa wilagaz hateka" - jsem z Erilazu a jsem lstivy <- jedno z Odinovych prizvisek :o) Jo jo, ja se citim byt potomkem severanu (ac jsem tmavovlasy a drobne postavy...) a tak "svou" mytologii trochu znam (moc dobre ale ne :o( )

Lowlander
31. 03. 2003
Dát tip
Btw : v Irske mytologii se vyskytuji skritci, ale ne elfove... v anglosaske mytologii to jsou opet Alfovea je to datazeno Vikingy :o))) Jen tak na okraj :o)))

Drago
31. 03. 2003
Dát tip
eriňo - přece za tu okrajovou :o) Low - díky za odborný výklad... už se těším jak si počtu... :o)

Lowlander
31. 03. 2003
Dát tip
Drago, nemáš zač :o) Já vždycky rád, když jsou posluchači :o)))

Drago
30. 03. 2003
Dát tip
já můžu připojit pár stručných vět... Elfové podle severských nárdů se neshodují s nám známími elfy. Dalo by se říci, že ti "jejich" jsou spíše Pixie - víly poletuch. Měří asi tak 10 až 15 cm, mají buď průsvitná nebo motýlí křídla... a podle Stínu meče se umějí zneviditelnit.

Lysandra
30. 03. 2003
Dát tip
To myslíš pixie? BTW: Podle germánské mytologie nejsou elfové, ale álfové...a rozhodně nemají křidýlka a nejsou nijak miloučcí...ale k tomu má Lowlander co říci víc než já.

Drago
30. 03. 2003
Dát tip
ano, myslím pixie... ale oni jim říkají elfové...

Lowlander
30. 03. 2003
Dát tip
Tka, mohu se konečně vyjádřit :o) Přesně tak, podle severské mytologie (viz Edda a Edda starší) se skutečně nejedná o ely, ale Álfy, jeden z mnoha rodů (jako např obrové, Vanové, Ásové...) Jsou nrmálními smrtelníky, jako všichni ostatní (včetně bohů!!!). Všechny tyto rody mezi sebou válčí a nesnáší se, byť i např mezi rodem Ásů žije i jeden Van - Njörd - bůh moře. Dále je třeba říci, že termín "elf" vznikl právě z onoho "Álf", protože Tolkien víc než jen lehce čerpal ze severské mytologie. Drago, doporučuji prostudovat obě Eddy (jsou to moc pěné básně) pokud chceš, Eddu starší Ti mohui (samozřejmě v češtině :o) POslat na mejla... Wordovskej dokument :o))) A o pixiích se severská mytologie vůbec nezmiňuje... to je spíše výmysl fantasy literátů... ale hádat se nebudu :o)

Lowlander
29. 03. 2003
Dát tip
Tak, nebude to moc dlouhé, mnoho toho tam není, ale přiložím linky na mapy :o)))

Drago
28. 03. 2003
Dát tip
lys: mnohokrát díky za přijetí :o)

Lowlander
28. 03. 2003
Dát tip
OK, to je výborný npad, já přeložím stáhnu a charakteristiky z Warhammeru (budou ale velmi strohé-warhammer je stolní STRATEGICKÁ hra s miniaturami) plus bych rád časem popsal "elfy" ze svého světa před velkou válkou a po velké válce...:o)

Lowlander
28. 03. 2003
Dát tip
:o)))

Lysandra
28. 03. 2003
Dát tip
OK : ) Já pomalu pracuju na charakteristice temných elfů(drowů) z Drowtales( www.drowtales.com) a mohla bych něco vymyslet třeba o Shadowrunu a Forgotten realms :) Na co bychom tu jinak kolonku "O elfech" měli? :)

Lowlander
27. 03. 2003
Dát tip
Lys, děkuji za přijetí do klubu :o) Jeden Ás se mezi elfy zajisté ztratí :o)))

Lysandra
27. 03. 2003
Dát tip
Drago: Vítej v klubu :) Erin: Tvůj nápad je dobrý, ale já, také se veřejně zahambím, nejsem ve fantasy tolik zasvěcená, jak bych měla.(Když poslední dobou razím s mottem: Kdo chce fantasy psát nesmí ho číst :) Ale už se lepšim...půjčila jsem si knížky z knihovny :) Takže...kdo by to tedy napsal? I když, jsem ochotná něco prostudovat, v rámci svého "elfího vzdělávání" :)

Drago
26. 03. 2003
Dát tip
low.: tak do toho a piš :o). nevím jak ostatní ale já osobně už su zvědavej... lys.:tak sem tak přemýšlel... mohl bych požádat o přijetí? když už tu tak hezky diskutujeme.. a já se polepším a budu psát víc o elfících :o)

Lowlander
26. 03. 2003
Dát tip
Drago, teď musím dopsat rozepsanou třetí povídku ze světa Morduku a pak... pak napíšu... mám "na srdci" jednu myšlenku, kterou netradičně nepoužiju jako sci-fi námět, ale pokusím se jí nést do světa fantasy... kdo ví, jak to dopadne :o)))

Drago
25. 03. 2003
Dát tip
Lysandra: Forgotten Realms bohužel neznám (ostuda!), ale co se týče sapkowského - no, ten měl elfy takové... zvláštní. nevím čím a proč, ale něčím se mi nelíbili. Možná že byli tak krutí... tím nechci říc, že by elf nemohl být krutý, to ne... a k těm jazykům... je to těžká otázka... jak by řekl Hamlet - "mluvit či nemluvit... toť jest to, oč tu běží" :o) já sám jsem teda pro používání Tolkienovských jazyků i mimo jím "stvořený" svět...

Drago
25. 03. 2003
Dát tip
m ňo, názor zaujal. teda mě. s tím pocitem souhlasím, je to zhruba to, co cítím...

Lowlander
25. 03. 2003
Dát tip
Mohu-li, tak se připojuji :o) Takový stručný "přehled" pohledů na elfy by, myslím, neuškodil :o) Vlastně... každý z nás má asi trochu odlišnou představu... asi, až dopíšu třetí kapitolu Morduku, tak se pokusím v povídce popsat svou řpedstavu elfů (resp představu elfů ze světa svých stolních her :oD ) Ale charakteristika by se mi líbila :o))

Drago
24. 03. 2003
Dát tip
ad 1) hodní a zlí elfové nejsou (teda podle mne a kolegy tolkiena) totéž jako světlí a temní. ti temní jsou temní (podle legend) proto, že odmítli vydat se na cestu k lampám Valar a zůstali ve středozemi. ad2) myslím že barva vlasů nerozhoduje. ad3) elfí jazyky - pan tolkien jich vymyslel opravdu dost (qvenia, sildar, noldor...) a myslím, že by byla škoda je zavrhnout jen kůli tomu, že už je nškdo jednou použil. jsou pěkné, zvučné a dá se říct, že taktrochu vystihují charakter elfů... samozřejmě se mnou nemusíte souhlasit... toto je jen další názor... :o)

Lysandra
24. 03. 2003
Dát tip
Drago: 1)Já nemám na mysli jen Tolkienovy elfy- ale co třeba ty od Sapkowského, nebo z Forgotten Realms? 2) :) 3)Tolienovy jazyky jsou krásné, ale nevím nevím jestli je používat i u elfů, kteří s těmi jeho nemají kromě špičatých uší nic společného. Ale tvůj názor beru : )

Shammann
24. 03. 2003
Dát tip
Elfů jsou dva druhy:jedni jsou ti, kterých se trpaslíci bojí a druzí jsou takzvaní bezušatí, to jsou ti, kterých se trpaslíci nebojí. _____________________________________________________ Elfi můžeme dělit i na filozofy tiché, filozofy ukecané, filozofy různomoudré, filozofy-alkoholiky(ti jsou obzvláště nebezpeční) *************************************************************************** Pak jsou tu elfové lukaznalí, ti ještě jdou, ale co teprve elfové intrik chtiví? No nic s úctou:-)

Lowlander
24. 03. 2003
Dát tip
No, já nerad fantasy a tak vyházím z toho, co je mi bližší-svět Warhammeru a tam představují temní elfové elfy ovládající temnou amgii a ovládané chaosem :oP

Lysandra
23. 03. 2003
Dát tip
Já vím.Popravdě tvá odpověď otázku elfích jazyků moc neřeší : P

Lysandra
19. 03. 2003
Dát tip
Lig: To je pravda : ) Napadá mě jedno téma pro debatu o elfech: Tolkien stvořil jeden jazyk- elfštinu -(on jich stvořil víc .) a někteří fantasisti se ji učí. Ale (!) jedna elfština ta je-podle mě- pro jeden rod elfů. Tak co má dělat ten, kdo si vymyslí svůj vlastní svět s vlastními elfy? Má použít Tolkienovu elfštinu, či si vymýšlet svou vlastní? Všichni elfové, přece nemohou být výtvory Vallar.

Lysandra
17. 03. 2003
Dát tip
Heheheh.. kterej to byl? Ale při hře se mnou to byl váš problém- neměli jste do toho Podtemna lézt :)))

Lowlander
17. 03. 2003
Dát tip
Smí i hrdý Ás vstoupit ve vaši síň, by vyměnil s Vámi výroky? Dle mého soudu elfové nemusejí mít jen blonďaté kadeře a být jen hodní... Jednak já odsobně preferuju brunetky a pak... Na vlasech přece nezáleží, ne? A co se přesvědčení týká... nevidím důvod, proč by nemohli být i zlí a zákeřní elfové... nejsou to startrekovští Vulkánci, aby byli prostí emocí a kde jsou emoce, tak je i zloba a nenávist (stejně jako radost a láska)... ale to je jen názor jednoho z Ásů...:o)))

Lysandra
17. 03. 2003
Dát tip
Já jako elfka (ne álfka) proti hrdému Ásovi nic nemám, tak tedy vstup a popij sn ámi naše lahodné víno. Já si stále stojím na svém rozdělení elfové hodní- světlí a elfové zlí - temní(Lowlandere ty už o mém rozdělení něco tušíš, viď? : ) a samozřejmě i mezi nimi se najdou vyjímky.

Lysandra
17. 03. 2003
Dát tip
Heh..Krásná amazonka skočila na lep mazanému půlelfovi : )) Vcelku slušně ji sbalil : ) A to ani nevěděla že má jiné CP jako přítelkyni.

Lysandra
17. 03. 2003
Dát tip
CP - cizí postava - postava hraná PJ - pánem jeskyně

Lowlander
17. 03. 2003
Dát tip
No, CP... nehodilo by se spíše NPC - Non Player Character ??? hih :o) A místo PJ DM (Dungeon Master)? Atp...:oPPPP BTW děkuji za přijetí do vaší síně :o)))

Lysandra
17. 03. 2003
Dát tip
My taky nehrajeme SR ani AD&D ani D&D , tale DrD : )) Tak proto CP a PJ. A kdyby bylo nejhůř zahrajem si SM s NP N : ))

Lowlander
17. 03. 2003
Dát tip
Ok... uzkratkovalas mne :oP Ale stejne ne NPC hezci jak CP :oPPP

Lysandra
17. 03. 2003
Dát tip
BTW: Proč píšeš tak smutně?

Lowlander
17. 03. 2003
Dát tip
Teď odpovídám u medvídků:o)))

Lysandra
17. 03. 2003
Dát tip
BTW: Je sice trochu (trochu víc) trapné vést na netu debatu s někým, koho můžu vidět každý den v reálu, ale.. co třeba teď něco o elfech? (popř. elfích zkratkách?)

Lysandra
16. 03. 2003
Dát tip
Zatím se nkdo do klubu nehrne, takže to vypadá že tu nidko nemá elfy rád : (( Škoda... : ) Můj temný rod se vám pomstí whahaha : ))

Lysandra
16. 03. 2003
Dát tip
Když už jsme u té diskuze...myslíte si, že elfové musí být jen ti dobří se světlými blonďatými vlásky a kytičkou za uchem? Podle mě je logická i ta druhé temnou si cestu razící strana.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru