Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vesmírná teorie?

Výběr: ondrech
15. 03. 2003
2
0
1927
Autor
lord_Ivanhoe

První, co musím říct je to, že tato teorie není jen mým výtvorem. Totiž ne méně než polovina náleží mé milé spolužačce Marušce, která jednu z šílených hodin dějepisu strávila spoluprácí na tomto díle. No a k dílu samotnému, je to teorie světa, ve kterém žijeme. Tak vznikl a vlastně tak i pokračuje. Teda ne určitě, ale třeba jo. :-) Jinak děj obsahuje také prvky pro méně náročné povahy, čili zde nechybí akce a podobně. A zkoumavější pohled odhalí skoro neviditelnou narážku na islámský svět – Aladina se samopalem na létajícím koberci. Ne, opravdu to není jen tak náhodná volba, chci tímto upozornit nejen na to, že islám znamená hrozbu celému světu v podobě terorismu, ale také to, že člověk v turbanu nemůže znamenat nic jiného, než zlo! Pryč s turbany a těmi, kdo je nosí! Sláva světlovlasým svalnatým hrdinům s tmavými brýlemi a žvýkačkami. Ať žijí geniální američtí idolové, vzory pro nás, ubohé Evropany. Absolutně kladní hrdinové s pronikavým pohledem, nukleární hlavicí v jedné ruce a americkou vlajkou v druhé. Takzvaní ochránci přírody kácející deštné lesy a mírumilovní lidé, kteří nevydrží bez války ani rok. Ale dost už! Radši končím, zde je teorie a já jdu zatlouct okna a dveře. :-)

Tak na úplném začátku bylo nic. Prostě vůbec. Žádné vakuum, žádná tma, prostě nic. Nemohlo existovat něco, protože nemělo kde. Až najednou…

…cosi se objevilo. Bílý obláček. No je to možné? Opravdu! Vypadá jako typický zástupce rodu altocumulus. Ale ne. Přece jen ne. Už je dost blízko, aby to bylo vidět. Má nožičky a hlavička na nás ospale mžourá z množství kudrlinek. Je to ovečka.

Nyní již nic pominulo, bílá obláčku podobná ovečka usnula v prostoru, který byl utvořen, aby měla kde být. Ale není sama. Je tu ještě něco. Nebo někdo? Číhající šedivý vlk přikrčen pozoruje ovečku. Přemýšlí? Kdoví…

Ovečka spí a vlk ji pozoruje. Nic jiného se neděje.

Ovečce je ale zima. Je tedy stvořeno Slunce.

Kým? To nikdo neví, ani ovečka, ani vlk; a vlastně je to moc nezajímá.

A proč? Aby zahřálo ovečku. Je jí přece zima!

Poté se ale objevuje také Měsíc s hvězdami. Vlk se pod tím vším krčí a má radost. Má chuť výt a přitom sledovat stříbrnou kulatou zářící věc. Líbí se mu mnohem víc, než palčivé odhalující světlo Slunce.

A ovečce se zdají špatné sny. Měsíc ji zneklidnil. Posílá tedy velkou hvězdu, větší než ostatní, která se navíc pohybuje, aby zničila ten tajemný znepokojující útvar nepříjemně blízko jejího pelíšku.

Vlk se však nechce vzdát, chce zachovat ten krásný třpytivý svit. A staví dlouhou pevnou zeď, aby zastavila ničivou kometu.

Ovečka zatím ale pošle lidičky a ti rozebírají zeď kámen po kameni.

A vlkovi se to nelíbí. Lidičkové jsou zastaveni muži s ostrými dlouhými meči z oceli.

Ovečka se nevzdává, první, co ji napadne je vyslat na obranu lidičků silný tank napěchovaný střelami.

Zničehonic se z nebe snáší obrovské závaží. Samozřejmě, že vlkův potměšilý úsměv něco napovídá.

Škleb mu z tlamičky mizí přesně ve chvíli, kdy je závaží přitáhnuto obřím magnetem.

V původním záměru pokračuje vysláním vesmírné lodi. Velké kovové věci se spoustou oken a raketovým motorem.

Ovečka neúnavně vymýšlí až ji napadne poslat na létajícím koberci Aladina se samopalem, aby se pokusit zastavit raketu přesně mířenými kulkami.

Vtom se koberec ocitne v nebezpečí. Je přesně v dráze dvou čepelí gigantických nůžek. Ještě moment a bude po koberci…

…Aladin již slyší zlověstné „cvak!“, ale bezprostředně také „drh!“. Pootevře víčka a vidí, že nůžky jsou zadrhnuté, ba dokonce zablokované obyčejnou sirkou. Tak tomu se říká štěstí.

Ale k sirce se cosi blíží. To snad ne! Červotoč! Plazí se a mlsný hypnotický pohled vrhá na sirku.

…A ovečka se právě probudila. Má hlad. Rozhlíží se a zahlédne červotoče. Pomalu se rozhoduje, jestli ho sní. A vlk ji s chutí pozoruje. Říká si, až nebude dávat pozor, tak si na ní můžu pochutnat. A jak to asi skončí? Sežere ovečka červotoče? Nebo počká až se vykrmí sirkou? A co vlk? Sežere ovečku? Pokud ano, tak před požitím červotoče, nebo po? A co bude potom? Ale ne, ono to neskončí. Nikdo nikoho nesežere a všichni se budou držet v šachu a budou se přesvědčovat o tom, že vyhráli. A bezvýchodná situace, kdy si nikdo není jist ani tím, jak se jmenuje, je na světě. A nebo to je svět? Možná ano.

Je to stejně absurdní, jako náš svět. Musí zde být stále dvě strany, stojící proti sobě? Nesmiřitelné a neústupné? Stojí to za to? Nebylo by jednodušší, aby ovečka s vlkem spolu pozorovali slunce a měsíc na obloze? A nemysleli na spory a hvězdy by je ozařovaly?
ondrech
08. 09. 2004
Dát tip
Ty jo!!! To je hustý!!! Docela mě to nadchlo, to se mi líbí. t+v ano. Ale jinak, co máš proti ovečkám?

mník
20. 05. 2003
Dát tip
Až na ten konec dobrý. Ta úvaha na konci je moc laciná - náznaků v textu bylo dost na to, aby každý čtenář pochopil, co chceš říct.

vlastovka: :-)

vlastovka
01. 04. 2003
Dát tip
tak jestli chcete slyšet můj názor,tady je: ten námět je opravdu dobrej,moc obdivuju lorda i tu holku,co to s ním vymyslela:)) Možná by stálo za to,přidat sem ještě tu druhou verzi vzniku světa- tu s tím elektrickým křeslem na solární pohon:)) Jo a nehádejte se pořád kvůli Americe,mám toho plný zuby!!držte radši palce červotočovi!!!!!!!! Maruška

Sorry, doufal jsem, že je to srozumitelnější, ale můj názor na Ameriku v této věci je veskrze záporný. Vlastně ve většině věcí. Ale to by bylo nadlouho, ... třeba v příštím díle. ;-)

Jo a NÁCEK doufejme nejsem. (Ale s mejma vlasama by mě stejně nevzali :-)))) )

Fairiella
22. 03. 2003
Dát tip
No taky bych se divila>... jo a kdo říkal, že všichni fandíme Američanům?! Proboha, kde to žiješ, Kacopitoma (sorry ale máš to jako nick :-) )

Kacapitoma
21. 03. 2003
Dát tip
ve Tvém prologu jsem cítila stopy po fašismu... nadřazenost rasy a odsunutí jiné rasy (té s turbanem), to si nemyslím, že něco vyřeší a také doufám, že jsi to nemslel vážně. A nebo, teď když Tvůj prolog čtu po druhé, jsi to napsal ironicky. Tak potom jedině souhlasím! Moc se obracíme seměrem k Americe a moc jim fandíme... A to mne děsí

Hermes: když myslíš...

Fairiella
16. 03. 2003
Dát tip
Bylo, ale nestane se tak, protže byli moc ctižádostiví a mysleli jenom a jenom na sebe. Možná by stálo za to dosadit místo zvířat určité lidi, protože takovejch věcí jsou schopní jebom lidi. Prej páni tvorstva! Pche. Haha. *

HERMES
16. 03. 2003
Dát tip
nuda = Vesmírná teorie? Kdy oslavíš své osmé narozeniny?

Fairiella
16. 03. 2003
Dát tip
Je mu asi tak dvakrát víc než osm... teda jestli nekecá... hmm.... ? :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru