Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Je tu váš právník slečno!

17. 03. 2003
31
16
4682
Autor
Áda116

Byl to náhlý nápad a první pokus. Kdoví jestli přijde další....

Sedím a přemýšlím. Jsem na pokraji vlastní záhuby. Ale vše bylo tak pěkné. Byla jsem ten nejšťastnější člověk. Stačil však okamžik a ...... Ne nebyl to okamžik, vše se začalo hroutit už dřív. Ale ta chvíle mi zničila celý život. Psychologové tvrdí, že jsem psychicky narušena. Čím více ale přemýšlím, tím více vím, že nejsem. Byla jsem k tomu dohnaná. Nebyla jsem asi nejšťastnější, ale já si tak připadala. Neviděla jsem chyby okolo sebe.

Já ho milovala, šíleně milovala. Už na našem prvním setkání mě zaujaly jeho oči, ty oči. Nikdy na ně nezapomenu. Naše první rande bylo..... Sakra jaké bylo první? Hlava mě třeští a nemůžu si vzpomenout. Bylo jich tolik a všechny byly skvělý. Bylo mi šestnáct a viděla jsem v něm boha. Byl tak zkušený a sebevědomý, naučil mě co je život. S ním jsem žila naplno, ať jme dělali cokoliv.

 Byl můj první kluk. Dobrá pokud nepočítám Petra, kterého jsem nechala, potom co se na mě tlačil v té tmavé uličce. Jediné co ode mne dostal byla facka. S Míšou jsem byla svolná i v té tmavé uličce. Míša, ty jeho oči, nebeská modř zářící na opálené tváři. Milovala jsem ho, teď mám však oči pro pláč.Nevím jestli mám plakat sama nad sebou nebo nad ztrátou své jediné lásky. Michal, na to jméno bych měla zapomenout, ale nemůžu. Byl to on, kdo mě naučil jak se oblékat, líčit i česat. Vlastně mi linkoval život, použil mě jako loutku. Přesto jsem  s ním promilovala téměř každou noc. Neuvědomovala jsem si svou podřadnou roli, svou závislost.

Nejhezčí však byla oslava mých osmnáctin. Nevím co bylo hezčí . Ráno s růžemi? Dopoledne na pikniku? Odpoledne s večerem na párty? Nebo naše nejlepší noc? Mnohokrát jsem nad tím přemýšlela. Ta noc byla jedna z posledních z lásky. Kruci měla bych zapomenout, žádný Michal není. Začali jsme spolu žít. Byl to život dle mého gusta, ne on mě naučil takhle brát život. Co já jsem v šestnácti, než mi začal ukazovat smysl svého života, který jsem vzala za svůj, věděla? Nic, zhola nic, neměla jsem vůbec tušení co bych chtěla.

Byl podnikatel a peněz jsme měli hodně. Každý večer někde na párty. Myslela jsem, že ani jinak žít nejde. Bohužel nic netrvá věčně. Mě už se asi nabažil. Začal koketovat z jinými, nikdy jsem se nedozvěděla jak daleko. Když však vznikla nějaká ta hádka, urovnali jsme ji večer v posteli. Byl to jeho styl. Ostatně můj také.

Později začal mít problémy s penězi. Začal více pít. Nepracovala jsem ani jsem toho o penězích moc nevěděla. byla jsem však velmi učenlivý člověk a začala jsem také pít. Naše „postelové noci“ byli pěkně nechutné. Nepřišlo mi to, když se ale podívám zpátky byl to jakýsi pokus dvou upocených a zlitích lidí, kteří se pokoušeli o sex. Vše to ale pomohlo jen na chvíli. Hádky začali být ostřejší. Padla i nějaká ta rána z obou stran. A pak ten večer všechno to ukončil.

Kolikrát jsem tu scénu měla před očima? Tisíckrát jsem si ji v duchu promítla, ne-li víckrát. Nemyslet. Jak ale nemyslet, když si to chci ujasnit? Přišli jsme z párty. On úplně zlitý. Já jsem v sobě měla taky něco málo alkoholu, ale ne tolik jako jindy. Chtěl sex. Něco se ve mě však vzpříčilo, už jsem ho neviděla jako sexyboha. viděla  jsem ho jako nechutně ožralý prase. „Ne, dnes ne.“ Byla má odpověď, stejně dále naléhal. Pak začal používat násilí. Dala jsem mu facku, zapotácel se a uhodil se o stůl. zdálo se však, že mu to nevadí vzhledem k tomu, že i nadále pokračoval. Vzala jsem nůž, který byl na kuchyňské lince za mnou. Byl to náhlý a špatný nápad. Zarazil se, udělala jsem výhružný krok vpřed. Zakopla jsem a ten nůž......... Já ho zabila!

Zabila. Jak hrozně to zní. Někdo by to mohla označit za nehodu, ale kdo by mi věřil. Pro všechny to byla vražda. Ano zabila jsem ho. Začínám si to uvědomovat čím dál více. Jsem v protialkoholické léčebně a čeká mě vězení. přesto jsem si uvědomila, že ze začátku to byla láska jako trám. Pak něco co pomalu přecházelo do stádia kdy to udržoval alkohol a sex. Pochopila jsem, že možná existuje i jiný život.

Nic to ale nemění na faktu, že jsem odsouzená za vraždu. Jak se to mohlo stát? Vždyť já ho nechtěla zabít. Já ho i někdy milovala. Necítila jsem k nenávist. Nebo jsem si ji spíš neuvědomovala. Teď vím, že v té vraždě byla i nenávist.

Náhle mě vyrušila žena, která mi teď byla neuvěřitelně protivná, řekla: „Je tu váš právník slečno Veselá.“ Napadlo mě jedno. Nejsem vůbec veselá, jsem vrah...

 


16 názorů

Nishpok
15. 11. 2011
Dát tip
Mrknu na další Tvá dílka a Tvůj vývoj :-) Ať se daří Nish

Áda116
15. 11. 2011
Dát tip
Děkuji za zastavení :) Psáno před devíti lety, o to víc to potěšilo :)

Nishpok
15. 11. 2011
Dát tip
Ahoj Ádo, zajímavé provedení vzpomínek / výčitek. Někde tam byly nějaké překlepy, myslím mezera pak otazník apod. ale zase mi to tak nevadilo... Píšeš však jednoduše a v tom je možná ta síla. Ať se daří Nish

Manuamanua
03. 02. 2011
Dát tip
Píšeš čtivě.

Semille
21. 05. 2009
Dát tip
Úžasné, nemohla jsem se dočkat konce, jen s tím zakopnutím, no, ale jinak nádhera, výborné.Nemám dalších výhrad.

Eldest
15. 05. 2009
Dát tip
krásné...(jako vždy) =)

Na rozjezd je laťka velmi vysoko. Doufám, že se bude pohybovat směrem nahoru.

wow mne sa to páčilo typ *

Áda116
02. 03. 2008
Dát tip
Děkuji :)

Pěkný debut. Budu se muset podívat, kam ses během těch let dostala...:-)

Áda116
16. 01. 2008
Dát tip
Souhlasím s Tebou... Nicméne napsala jsem to,když mi bylo 14, což je 5 let zpátky... A denskapíšu povídky o něčem uplně jiném a moc s emi dotoho nechce...

m.sheila
16. 01. 2008
Dát tip
Moc mě to neoslovilo,je to takový strohý popis události,žádné překvapení ani výrazný přechod mezi tou strašlivou zamilovaností a tím,kdy už to láska nebyla ani náhodou. Celé je to jakoby narychlo.Rozpracovat;-)

Áda116
31. 05. 2007
Dát tip
To koukám, že jsi to četl. Hned jsme se vrátila o 4 roky zpět. no a tedy neím, nevím ;-)

Pan Bukkake
27. 05. 2007
Dát tip
Celkem se mi to líbí, i když bez té přímočarosti by to asi za moc nestálo. No, ale je tam, a přestože to má nějaké ty stylistické a gramtatické mouchy a opět je to takové jednoduché, právě díky ní je to docela dobré :-).

Mvek
20. 11. 2005
Dát tip
Hlavně první polovina mě celkem pohltila. Pak to působí, že tě psaní tak pohlitlo, že se ti tam vloudilo pár chybiček ("dvou upocených a !zlitích! lidí" a "Hádky začal!i!") a už to má až moc prudký spád. Kdyby se to ještě dopilovalo, je to rozhodně výborný. Každopádně je to fakt výborný*

Alojs
10. 05. 2005
Dát tip
heleď,,,, pokud dedukuju správně, tak tohle jsi musela napsat někdy v patnácti, nebo tak... v tom případě klobouk dolů... velmi vysoká úroveň, kterou tady nespatřuji ani u některých vých vrstevníků. tip!!!!!!!!!!!!!!! asdasdasjdasjldasjdljka :-)

Áda116
10. 05. 2005
Dát tip
Děkuji moc :)

evalota47
02. 05. 2005
Dát tip
já bych to hodnotila na tippp,ve čtrnácti jsem sumírovala podobný věci,je to vážně síla.

StvN
20. 02. 2005
Dát tip
Láska jako trám. :-) No jestlis to fakt psala ve čtrnácti, tak dobrý.

ilee
31. 12. 2004
Dát tip
No, opravdu to není vůbec špatné. Líbí se mi to a dávám tip

ondrech
21. 09. 2004
Dát tip
to je moc. pěkný. se mi to fakt líbí.TIP*** jak brno.:-)

Pisces
18. 09. 2004
Dát tip
Jo, ty hrubky trošku ruší, ale jinak je to výborná povídka. Téma tak známé a přece jej lze zpracovat zajímavě a čtivě - jak jsi nám předvedla :) T****

machal
26. 04. 2004
Dát tip
No tak tahle povídka se mi zdá lepší než ta druha. Dám Tip.Tohle se mi i líp četlo.

Arien
01. 04. 2004
Dát tip
čtivé, plynulé, ale přijde mi to přehnané a tak nějak jako z příběh z dívčího časopisu na první pokus to je ale skvělé, určitě tě budu číst dál měj se krásně:)

Áda116
01. 04. 2004
Dát tip
Děkuji, to potěší :)

hajdam
19. 12. 2003
Dát tip
Áá.. Ze života...

Áda116
19. 12. 2003
Dát tip
No to víš :) Díky...

Katerina
13. 12. 2003
Dát tip
Trosku kostrbatě napsaný, ale to bude za pár let a o pár stovek stránek dál v pořádku. Nápad dobrý, taky mě takováhle úvahy fascinují... zkrátka piš dál! *

Áda116
13. 12. 2003
Dát tip
Děkuji, tohle vždy potěší :)

Ighor
07. 12. 2003
Dát tip
Líbí se mi úvaha: mladá naivka chodí s frájou, pak alkohol, sex a hned je z toho vražda. Aspoň, že si nakonec uvědomila, zač je toho loket. (ale trvalo jí to teda) Ten tip si to rozhodně zaslouží Jen tak dál!

MeTB
20. 11. 2003
Dát tip
Na debut dost pekne. Tom

BohemiFan
23. 10. 2003
Dát tip
Tak tohle si zaslouží jen jedno slovo: TIP!!

Áda116
23. 10. 2003
Dát tip
DíkY :)

Bubák_077
22. 06. 2003
Dát tip
Jestli byl tohle tvůj první pokus tak se těším na další. Přeji ti dostatek náhlých nápadů :o) TIP

Lucy_1234
28. 05. 2003
Dát tip
Fakt nevím co k tomu dodat, ale na to že to byla tvoje první povídka, tak je fakt dobrá! TIP!

bor_uvka
27. 05. 2003
Dát tip
Čekala jsem, co se z toho vyklube... myslím, že na poprvé dobrý.

Tak to je hudté to jsem nečekal, myslel jsem že to bude něco co se v 14 napsat dá tedy nějakej milostnej románek, ale tohle jsem nečekala, hm hm tip

evina
19. 05. 2003
Dát tip
brutalni... ale jinak se mi to líbí:-)

Helga13
19. 05. 2003
Dát tip
JO LEHCE BRUTALNI ALE NA PRVNI POKUS JE TO SUPR TIP

Áda116
26. 04. 2003
Dát tip
Díky všem za podporu! A taky za tipy.

toky
23. 04. 2003
Dát tip
fakt se mi to líbí, na první dílo je to hodně dobrý, myslim, že vůbec nehraje roli kolik je tobě a kolik je hrdince v týhle povídce

Megan
23. 04. 2003
Dát tip
moc se mi to libilo, hlavne ten zvrat na konci. Rozhodne zacinas moc dobre, jen tak dale

anonym3
17. 04. 2003
Dát tip
Jo je to opravdu skvělý počtení! Mě se to líbilo

Ještě jsem to nečet, ale uchcávám smíchy nad posledním odkazem Bizkitfreaka - považte, jediné na co mrknu a tohle...hÁ

Bizkitfreak
09. 04. 2003
Dát tip
Element: Ok, ale proč avízo mě?

Element
08. 04. 2003
Dát tip
Vidiš, vidiš, kdybys zůstala u těch meandrů v podchodu s tim blbečkem, tak se to nemuselo stát...:)) Hoď do toho trochu fantazie, lidi to tu čtou jenom kvůli tomu sexu, co očekávaj. Dyť je ti k...a 15, tak to trochu rozjeď. Zavři oči a znova!

Helga
27. 03. 2003
Dát tip
Jestli přiznáváš, že to místy bylo trochu přehnaný a nedomyšlený, tak okaj, já si to myslím taky. Ale celkově to působí docela svěžím literárním stylem. Jen by to chtělo po sobě přečíst - překlepy a i některé stylistické drobnosti by se tím odhalily a vybrousily. Čekala jsem, jak z toho vybruslíš, chtělo to něco výrazného na konec a ono se Ti to docela i zdařilo. Jo, je to celkem pěkný.

Uf...to přece nebylo nutný psát..

Bizkitfreak
18. 03. 2003
Dát tip
Možná je poenta skrytá, možná příliš nápadná. Debut - se třemi tipy jsi mnohem úspěšnější než většina toho, co jsem napsal já. Skládám poklonu a tipuji. Možná z protekce?

Áda116
18. 03. 2003
Dát tip
Jsem ráda za všechny vaše názory. Morbid_Pimple: Máš pravdu místy to je trochu přehnaný a nedomyšlený. Gunhead: Jestliže jsi to dočetl až do konce, tak tě to trochu zajímat musí.

fungus2
17. 03. 2003
Dát tip
Hm. Tak to je síla. TIP

Pááni!!! Na debut je to vážně perfektní!!! Máš vytříbenej styl psaní, kterej se mi opravdu líbí. Zdálo se mi, že ten zvrat v ožralost byl trochu náhlej, ale i přesto, já takhle začínat, byl bych asi pěknej fouňa. Píšeš perfektně, chce to využít. TIP

Gunhead
17. 03. 2003
Dát tip
ach jo... proč jsem to vubec četl, dyť mě takovydle věci vubec nezajimaji...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru