Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Můj sluneční paprsek

24. 03. 2003
3
0
1847

Svit Slunce a dech ženy jedno jsou

Ostré paprsky slunce pomalu vysušují

Tvá lásky křídla

já vedle Tebe jen nerad opouštím

jejich tolik sladké objetí.

Chci znovu v mihotavém boji s Tebou být

a v moři provoněných stébel trávy

zanechat otisky našich těl.

Teď hoříš toužením už znovu

a já se slunce žárem v zádech

vydávám se na dlouhou cestu souznění

při níž Tě odnesu tam, vysoko a výš.

Ostré paprsky slunce pomalu vysušují...


j_i_r_i_k
29. 04. 2003
Dát tip
Já se zdržuji poznámek, jak jsem slíbil... Jsem rád, že vše už zde řekli jiní...

JRR
29. 04. 2003
Dát tip
Miroslawek: Kritiku až k literárnímu dílu neženu, rozhodně ne, a pokud by měla být podle Tvých předstaff, tak jediný, kdo by byl schopen psát hlupčí kritiky bys byl Ty... :-p :-D

Miroslawek
29. 04. 2003
Dát tip
JRR: omyl, já ne... a proto je taky nepíšu ;o))) Ale taky si nepolévám ruce ani ústa zlatou barvou ;-P

Shammann
07. 04. 2003
Dát tip
Ježíš dyť je to to samý jako předešlá básníčka, či co to má být...Panebože, proč se tyhle věci nepíšou na zdi záchodků, možná by to dokreslilo dojemnou atmosféru. Nic ve zlém.

JRR
07. 04. 2003
Dát tip
Miroslawek: HLubší kritiku jsem ochoten napsat např. Javertovi (Pokud nevěříš, podívej se:-) ), k tomuhle-co mám psát? "Hlouběji: Je to exhibicionistický shit" :-)

Miroslawek
07. 04. 2003
Dát tip
JRR: vím, však to také byla ne zcela vážně míněná, resp. ironická poznámka směrem k dílku... na druhou stranu se obávám, že hlubší kritiky podle způsobu, jak si takový literární útvar představuji já, nejsi schopen ani (a možná zvláště) pod Javertem ;o)))))) Ale nic ve zlém...

Zolo
04. 04. 2003
Dát tip
To je nejvíc problém původního hříchu, zdejší kritiky mi přijdou jako boj mezi tělem a duší, obě strany mají pravdu a zároveň se mýlí. To dílko, potažmo autor představuje cítění těla, které samo o sobě není špatné ani zlé, jen oddělené od spojení s duší, citem, láskou připomíná hlouběji založeným lidem hřích, kterému ale ta duše, mající být za tělo zodpovědná nedokázala zabránit ... Jinak poutavě napsané, ale Adonisi, obohatit vášeň a prožitek o cit a lásku, by učinilo Tvé skvělé básně ještě působivější ... Přemýšlej nad tím, Zolo Tip*

tahle je tvoje nejlepší ale je to jenom otloukání tenisáku o zedď

Tome, já tomu nevěřim, kdyby jo, jsem blázen :-)

Imagine
29. 03. 2003
Dát tip
Já myslím, že to vůbec není špatný....

T_O_M_
27. 03. 2003
Dát tip
Ó Dio (ó můj bože) !! Věřím tomu že to na ženy působí jako afrodisiakum (kolik jsi jich na to dostal?). :-)

WiruZ: Je zajímavý, že jeden přesně takovej popis Adonise už jsem četla. Já dodávám - místo nagelovanejch vlasů nagelovaná tenisová raketa :-)

WiruZ
26. 03. 2003
Dát tip
:))))))) dobra prijimam tvoji verzi:)

AFRODITA
26. 03. 2003
Dát tip
chtělo by to trochu hádanky...

Kašli na ně, tady je polovina básní kýč, já ti na to zase napíšu scénář, ale tohle je trošku slabší, než Víla, nic mě nenapadá :-)))

Děkuji za podporu čekanko. Pozná se v tobě zralá žena! Ale i všem ostatním za zájem o mé dílo. I když je menší, než jsem čekal.

Já tě fakt žeru! :-)))))

JRR
25. 03. 2003
Dát tip
Ehm... 1) Píšeš, že nepíšeš veřejně... tohle by taky nemělo bejt veřejné dílo, pokud nechodíš v noci s baloňákem do parku. 2) Pokud hlubší kritika... Tak je to strašný. Po technický stránce je to mizerný, na člověka, kterej píše 13 let určitě. Rádoby archaismy& archaická spojení slov dotváří celkově špatný dojem, zapříčiněný mj. naprostou nečitelností po stránce rytmu/plynutí, klišé etc.

Ale di ty! ty nevíš, že to všecko, cos napsal je právě Adonisova immage?????

Přijímám kritiku. I když jsi mě nepotěšil. I Zlemu jsem to řekl - jsou věci, které mohou pochopit jen ženy. Milují mou poezii (nechci být skromný). Alespoň tomu věřím.

Já si Čekanko nevytvářím image. Jsem upřímný. Od tebe mě to mrzí, ale snad později ještě prohlédneš.

Tak teď jsi mě překvapil. Já tvou poezii nemiluju, to víš, asi nejsem žena, ale jestli je to prostě jen upřimný, tak to beru a už ani neceknu.

Miroslawek
25. 03. 2003
Dát tip
poezie... hmmm... a kde? Proč? Komu? Hmmm... a to mi přitom v psychotestech vyšlo, že jsem žena ;o))) ... a ani kýč to není... na kýč je to řemeslně příliš neumělé... ;-/ JRR: to od Tebe nebyla hlubší kritika, ale uznávám, že na takovéto dílko se píše hůř...

nechytlo...nějaký náznaky spojení, metafor apod. tam jsou, ale chtělo by to minimálně upravit

WiruZ
25. 03. 2003
Dát tip
myslim ze si docela dobrej humorista....beztak si tady delas z nas vsech akorat prdel:) a jestli ne tak...potez....v tom pripade presne vim jak vypadas....uhlazene, zgelovane vlasy dozadu, maly knirek pod nosem, lezerni pohled otacejici se za kazdou sukni, kterou uvidis, presne padnute sacko, kufrik se vsim potrebnym. A do toho jsou na tebe jeste vydany tak ctyri zatykace, jakozto snatkoveho podvodnika....ty gigolo!!!!!!

Miroslawek
24. 03. 2003
Dát tip
to myslíš vážně... a nebo si děláš legraci?

A ty si ji teď snad děláš?!

Miroslawek
24. 03. 2003
Dát tip
ne... já se ptám...

To byla odpověď. Samozřejmě nedělám. Pobavilo tě to snad? Tímto způsobem (předvídám) nemělo.


Miroslawek
24. 03. 2003
Dát tip
Tak se zeptám jinak... proč je to báseň?

Mathew
24. 03. 2003
Dát tip
krásnej kýč..chtěl bych to někdy dostat, ale nevím proč je to zveřejněný..člověk kterej nemá citovej vztah k autorovi básně to může leda tak odepsat..což já dělám :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru