Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NETYPICKY NA GOLFU.

23. 04. 2004
4
0
2388
Autor
fungus2

Sobotní den mě zlákal na golfové hříště. Sice jsem nikdy golf nehrál, ale to mě nikterak nevadilo. Golfový míček se mi nezdál moc vhodný a tak jsem se rozhodl první odpálení provést hopikem stejné velikosti. Několik golfistů  v mé blízkosti hned zpozornělo.

„Co to máte za zvláštní míček?“ zeptal se mě jeden z nich, co stál nejblíže.

„No, to víte,  jsem profesionální amatér začátečník a tenhle míček mi usnadní hru.“

„Ale tím porušujete pravidla.“

„Vážně? A víte, že já ty pravidla ani nečetl.“

„To je ale chyba.“

„Já si je pak večer přečtu a tu chybu napravím,“ řekl jsem a vytáhl z vozíku hokejku. Muž vytřeštil oči dokořán a v jednu chvíli to vypadalo, že mu vypadnou panenky.

„Ale to nevypadá na golfovou hůl,“ vysoukal po chvíli ze sebe.

„No, to je taky hokejka. Ta čepel golfový hole se mi zdá moc malá. Hokejkou se mi bude líp odpalovat.“¨

„To je opět porušení pravidel.“

„Co pořád máte s těmi pravidly,“ řekl jsem a rozpřáhl se hokejkou. Muž se vrhl na trávu. Druhý muž, který ze zvědavosti přišel blíže,  pocítil úder čepelí do hlavy. Za okamžik ležel rozplácnutý na trávě. Já jsem se ale nedal rušit a pokusil se odpálit hopik. To se mi poněkud nepodařilo, protože hokejka mi podrazila nohy. Nevím, jak se to mohlo stát, ale najednou jsem seděl na ležícím muži, který stále křičel něco o porušování  pravidel. Druhý muž se držel za hlavu a řval, že jeho boule je veliká  jako celá Afrika.

„Černou tu bouli nemáte, tak nenadávejte na Afriku,“ zkonstatoval jsem.

„Já tě přerazím,  jen co si zamáčknu tu bouli!“ vykřikl a čepelí golfové hole si začal onu bouli zamačkávat.

„Tak to já si zatím odpálím ten hopik.“

„Opakuji, že pravidla vám to neumožňují!“ rozkřikl se muž,  na kterém jsem ještě před chvíli seděl.

„To chce klid. Pro jednou se nic nestane a pravidla se nezblázní.“

Pak jsem se hokejkou rozpřáhl a aby odpal byl co nejprudší, ještě jsem se trochu rozeběhl. Nějak se mi podařilo čepelí hokejky minout hopik. Zato čepel hokejky neminula velkou kaluž. Ozvalo se mohutné šplouchnutí.  Zvedla se ohromná stěna vody. Po jejím opadnutí mému zraku neunikla dvojice zcela promáčených postav golfistů, kteří chvíli strnule na mě hleděli.

„No. To nebylo úmyslné, ale vy taky stojíte na tak blbým místě,“ zněla má omluva, která ale nepomohla. Oba se svorně rozkřičeli. Golfové hole v jejich rukách začaly připomínat meče. A tak nastalo běhání kolem louže. Nějak se přitom ti dva, co mě honili,  srazili. Poté se ozvalo dvojité šplouchnutí doprovázené křikem. Byli ještě více naštvaní. . Pak se objevil běžící muž, který si už zamáčkl bouli. Vypadalo to, že běží přímo ke mně. Nevyšel mu krok a klopýtl o jamku. Rozplácl se, jak široký, tak dlouhý. Pak jsem o něho  nechtěně klopýtl při pokusu ho obejít. Při pádu se těsně přede mnou objevil muž, který mával knížkou pravidel golfu.

„Ááá..Mám teď kvůli vám dva nosy!“ křičel ten,  co zakopl o jamku.

„Vy jste zničil moji knížku o pravidlech!“ vykřikl druhý muž, který se také mým přičiněním ocitl na zemi.

„Tak a je po pravidlech!“ zkonstatoval jsem.

Teď už mou jedinou snahou bylo odpálit hopik. Rozmáchnutí hokejkou se podařilo. Zasáhnout hopik také. Hopik zmizel velkou rychlostí v dálce. Hned mi došlo, že tím směrem, kam letěl,  není hříště, ale vchod na hříště. Vchodem přicházelo velké množství dalších golfistů . Hopik mezi nimi létal, odrážel se od nich.  Někteří se ocitli v tom zmatku na zemi.

A tak náhle za mnou i přede mnou byli samí naštvaní golfisté. Brzo bylo golfové hříště svědkem mého úprku před početným davem rozzlobených  hráčů golfu.

 


Solitary
12. 09. 2004
Dát tip
No ale u grotesek to zas tak neva.. :)

fungus2
12. 09. 2004
Dát tip
To mě tedy těší.

Solitary
10. 09. 2004
Dát tip
Přijde mi to nedotažený do konce..

fungus2
10. 09. 2004
Dát tip
No, možné to je.

fungus2
21. 06. 2004
Dát tip
Díky!!!

Hermann
30. 04. 2004
Dát tip
Je to paráda, lehnout si na záda a číst...... Fungusove povídky....Hermann tippp

fungus2
30. 04. 2004
Dát tip
O)))Moc děkuji!!

Hermann
27. 04. 2004
Dát tip
sťahujem a prečítam...hermann

suraki
23. 04. 2004
Dát tip
Já se rovněž bavil. Trochu to připomíná povídky Š+G tip

fungus2
23. 04. 2004
Dát tip
Díky.

fungus2
01. 04. 2003
Dát tip
Jsem rád, že se to líbí. Gramatiku i stylistiku nějak dám do kupy.

aRmida
31. 03. 2003
Dát tip
no tý jo! a nejvíc se mi líbí, že toto dílo bude napsáno více než za rok! ty jsi mi ale plodný autor! nu což, pravidla jsou důležitá, ať už se týkají golfu, gramatiky nebo stylistiky, je třeba je nastudovat, aby si člověk ve společnosti nepřipadal tak jaksi nepatřičně, nuže přeji příjemné studium a půjdu se porozhlédnout po nějakých tvých dílech. mimochodem - docela jsem se bavil:-)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru