Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poslední sen

30. 03. 2003
4
1
1765
Autor
Gunhead

Jedna taková starší experimentální fantasy, ale tak proč ne...

 Poslední sen

 

Seděl na travnatém břehu řeky a zasněně pozoroval jak se polední slunce odráží v jejím pomalém proudu.Zbroj a těžká bojová sekera ležely na dosah ruky.Zpoza kopce za jeho zády stoupal černý mastný dým ze spálené a vydrancované vesnice.Dnes ráno se svými muži zmasakroval všechny její obyvatele, pak pobrali všechno cenné a nakonec ji vypálili.Neměl výčitky svědomí, byl žoldák a nájemný vrah, nikdy se v noci nebudil hrůzou ani nevídal duchy lidí, které zabil.Někdy pochyboval, že je ještě člověkem.Jeho svalnaté jizvami pokryté tělo už někdy ani nevnímalo bolest.Nepřemýšlel nad tím co dělá a necítil nic.Ale poslední dobou se něco změnilo.

Začalo to teprve nedávno.Po jedné zvláště krvavé bitce se mu v noci zdál podivný sen.V temnotě spatřil tvář nádherné dívky a jeho mysl zalila vlna silných neznámých pocitů..Valící se smutek, neklid a touha vyplnily každou část jeho těla.Když se probudil, pocity zmizely, ale zanechaly za sebou podivné prázdno.

Ten sen se mu pak zdál skoro každou noc a vždy byl stejně intenzivní.

Dnes, když jeho sekera zrudla krví vesničanů a vražedné šílenství dosáhlo vrcholu, spatřil před sebou dívku ze snu.Uhnula před jeho svištící zbraní a rozběhla se ukrýt do lesa.Její nádherná tvář, orámovaná vlasy temnými jako havraní křídla, byla stažená strachem.Nepronásledoval ji, zůstal stát jako přimražený a jen zíral na postavu mizící v lese.Pak se otočil a vrátil se k plenění  vesnice.

 Teď seděl na břehu řeky a uvažoval co se to s ním vlastně děje.Na lásku nevěřil, pro ni nebylo v jeho srdci místo, ale přesto se rozhodl že dívku najde a přijde všemu na kloub.Zasněně pozoroval řeku a snažil si vybavit pocity jaké provázeli jeho sen.

Syčivý zvuk ho probral ze zamyšlení.Trhl sebou a jeho pohled padl na protější břeh  porostlý hustým rákosím.Jakoby skrze mlhu tam spatřil onu dívku ze snu, její krásný obličej se však začal rozplývat a mizet, spolu s celým světem.

Zvláštní, pomyslel si.Člověk může snít i v poledne s otevřenýma očima.Náhle ho zaplavila zase ta silná vlna pocitů.Volnost, neklid, smutek, touha a…radost.

Na tváři se mu rozlil spokojený úsměv.Pomalu se natáhl na záda, uvolnil se a zavřel oči.

Na ležící tělo padl stín.Dívka s havraními vlasy zamyšleně hleděla na štíhlý šíp zabořený hluboko v hrudi muže, který přinesl zkázu její rodné vesnici.Nechápala jak jej mohla tak snadno zasáhnout, když na ni celou dobu co mířila s úsměvem hleděl.Dokonce i teď po smrti měl na tváři spokojený výraz.Zvláštní, jakoby tady u řeky jen tak seděl a klidně čekal na smrt.Hodila si luk přes rameno a rozběhla se k lesu…

 

Gunhead


1 názor

Pavel Wilk
04. 05. 2017
Dát tip
Zajímavé čtení. TIP!

zjuuva. sestri, s tim landou dohromady je to genialni kombinace! libi se mi to, zjistuji, ze se mi libi, jak pises...tip

alina
07. 04. 2003
Dát tip
Jo, tak tohle se mi docela hodně líbí!* .... a v kontextu s tím, že tu u toho čistě náhodou poslouchám Landu je to obzvláště působivé :))

StvN
01. 04. 2003
Dát tip
Ale proc ne, je to zajimave a libi se mi to. Jen posledni vetu bych vypustil a taky by to sneslo neco kosmetiky.

Kandelabr
01. 04. 2003
Dát tip
příjemná fantasy momentka...nic objevného, ale fajn

Android
01. 04. 2003
Dát tip
Je to fajn. Jen kdyby to bylo delší...

šušpička
31. 03. 2003
Dát tip
pekne...****

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru