Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

DĚJSTVÍ DEVATENÁCTÉ - OHNĚ

04. 04. 2003
21
0
3821
Autor
m11

 

DĚJSTVÍ DEVATENÁCTÉ - OHNĚ

 

 

Meteor prolítnul oblohou a napral to do protějšího baráku. Padá hvězda, něco si přej. Co stalo se špatně, měl fláknout do baráku o dva bloky dál.

Prázdný flašky od ředidel a chlastu hyzděj ulice Nekonečnýho města. Vyžraný plata smacích nebo spacích prášků jakbysmet. Tlustý kočky se je snažej polykat, asi se taky nemůžou smát, nebo spát. Jsou mourovatý, protože to se teď nosí. Svině neplatič tradičně vykopán z poloprázdný hromadky musí doklopejtat po svejch. Mezi svý, k ohňům v srdci města. To srdce po mnoha infarktech mlátí do podomácku sestavenýho kardiografu a křivka co z toho leze vypadá velice nevábně.

V ohních točí sekerou nad hlavou, čepelí mraky se na kusy rozlítnou a dolů nepadá nic, co by stálo za to zvednout. Mraky, ty černočerný mraky honěj se zápěstím, tak stydlivě obnaženým. Tamtamy oceli o ocel do rytmu jisker s jistotou dopadaj pod rezavý nejty, orvaná barva hlučně mění se v universální rudošeď. Hák na řetězu, žonglér ze stoky. Soustřeď se na svištící kruhy a trhaný obrysy strhaný postavy. V podmostí Nekonečnýho města.

Obrovský barely zalitý kradeným benzínem, kterej už ani neumí hořet. Zasypaný plátama umělý hmoty ze skládky fabriky na petlahve a taky časákama, který snad měly pomáhat zvýšit altruismus spoluobčanů k těm potřebnejm. Filantropie. Stejně je nikdo nekupoval.

Armáda spásy místo polívky i po setmění rozdává savo a asi nespasí. Zase se rozšířil svrab. I za to blbý savo zaplatíš modlitbou. Děkujem ti, Pane, za další den, kdy se neudrbem k smrti. Kolena v pestrobarevný kaši z roztavenejch kusů všech těch polyvinylsraček a špinavý ruce letěj unisono k nebi. Postavy vyhřezlý z kanálů modlej se po svým k žiletce zašitý do klop kabátů z charity. A ohně kupodivu nelžou. Hřejou dlaně. Ty ohně spálej i nejtajnější sny. Jazyky, který zhltnou i skelnou vatu.

Přikrč se a přivři duši v očičkách, kouř padá, hvězd se nedotknul. Kaluže mlčej, nemaj co říct, vyhnout se plivancům je vyčerpává. Napiš na dno rodný číslo mrtvejch kámošů z azyláků, dělitelný jedenáctkou, zpátky nenásobitelný. Nechmatej na jizvy. Přilož. Studenej vichr od řeky je protivnej jako čert a uhlíky už zase dodělávaj.

Čára. Vedle takovýho nádhernýho vajgla, kterej nikdo z obavy nezdvihne. Za pár kaček čuráčci venčej ve svejch kurva drahejch bourákách sexy znuděný pipinky. Popel padá do echt koženýho polstrování mezi fleky od tělesnejch šťáviček a kečupu z hotdogů. V bistru U čáry je jako vždycky šrumec, pátečně večerní show je v plným proudu.

Miláčku, jsi opilá, svlékni se.


Henriet
26. 01. 2006
Dát tip
Líbí se mi to s tou armádou spásy. Je to silně beznadějný. A celkově se mi líbí jak píšeš. Mám pocit, že tomu rozumím. Že to chápu.*

Nicollette
18. 01. 2005
Dát tip
skeptické... nebo realita... kdo ví (kdo něco ví) neni to už toliko nabitý hnusem *

Zilla
02. 08. 2003
Dát tip
nemám slov...je to nářez...*!!!

rostock
31. 07. 2003
Dát tip
mih mih.........psychedelie panelovýho ráje...........TTT (a možná taky trochu anděl.......to ale nikdy nevadí :-) )

JeanJoche
09. 07. 2003
Dát tip
pekne, moc pekne...

°°°°°° I čekančí klub si to zaslouží :-)

waldekke
20. 05. 2003
Dát tip
Mechanickej pomeranč? W.

Sardynky
10. 05. 2003
Dát tip
t

ille
28. 04. 2003
Dát tip
t

Semeno
22. 04. 2003
Dát tip
....taky časákama, který snad měly pomáhat zvýšit altruismus spoluobčanů k těm potřebnejm. Filantropie. Stejně je nikdo nekupoval. ..to by mě zajímalo, jestli vim o čem to je, a jestli jo tak buď se s tebou musim začít hádat anebo zavřít voči a rozdejchat pravdu, já s mojí bublinou před očima.

Semeno
15. 04. 2003
Dát tip
Obraty. Tma(jako by souvisela s nenávistí). Jednostraný. Nikdy mi to nedošlo- akce. Je to jako akční film. Teda, akční film je tu kulisou. Kulisou pro něco. Naštěstí. Poslední doubou se ztrácim. Hrozně plavu v sobě ve vztahu k okolnímu světu. I don´t like ..love, love, love.. I don´t like ..hate, hate, hate.. Vyber si. :o) Upřímně, neřeknu co myslim, co mě napdá a o čem přemejšlim, když to čtu.. .asi proto, že nechci psát, že je to dobrý, protože to už musí bejt jasný.. asi takhle, slaná polívka je dobrá, ale ne přesolená.. ..a kdo potřebuje zvýrazňovat chuť polívky solí? Ten kdo nedokáže poznat její pravou chuť ??..

Plopez
09. 04. 2003
Dát tip
Dobře dobrý to jest!

j_i_r_i_k
07. 04. 2003
Dát tip
Král rybář? Přidám druhý Gilliamův film, Strach a hnus v Las Vegas, tak nějak mi to připadá... Teda pocitově, i když je to trochu mimo... Ale určitě líííbííí...

redscorpion
07. 04. 2003
Dát tip
Má to výbornej RYTMUS! Čte a cítí se to sQěle. BUM BUM BUM BUM BUM BUM BUM BUM

WiruZ
07. 04. 2003
Dát tip
kurva! to je jak hlodat kosti vlastniho dedy.....*/*

EJKA
06. 04. 2003
Dát tip
je to pěkně napsaný ale připadá mi strašně legrační, jak nasraný sedíme u svých computerů a píšeme o bídě kolem sebe. Fakt art. A já taky..... t

nezklamals. jako vzdy. ma to HODNE co do sebe,ale chapu ze se to asi nelibi kazdymu. mne teda jo. *

Wopi
05. 04. 2003
Dát tip
hustý hodně hustý

Josefk
04. 04. 2003
Dát tip
zase se rozšířil ... !

fermosa
04. 04. 2003
Dát tip
no, v podstatě viz S_V. Asi jsem si to měla přečíst večer, mělo by to ještě lepší atmosféru. *

Cirilla
04. 04. 2003
Dát tip
Nářezovité, jako vždy. Ta pasáž o pipinkách mi zaujala, ta byla úderná.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru