Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

PŘÍPAD PRO SOUKROMÉHO DETEKTIVA-2

10. 05. 2004
1
0
2155
Autor
fungus2

ČÁST DRUHÁ.

Aleš Vincent se na sedačce pootočil do zadu. Přes zadní sklo, po kterém stékalo velké množství kapek, uviděl obrysy předku BMW. Hned vzápětí došlo k dalšímu nárazu. Sešlápl prudce nohou pedál od plynu a zároveň strhl auto do strany. O chvíli později se ocitl mimo cestu.

„Co je to proboha za šílence?“ problesklo mu hlavou a dupl na pedál od brzd. Pak postřehl, jak kolem něho po pravé straně projelo ono vozidlo. Zastavilo. Přes kmitající stěrače postřehl, jak se pootevírají dveře u řidiče. Zahlédl vyklánějící se postavu. Měla v ruce pistoli. Ve zlomku vteřiny zařadil zpátečku a co nejrychleji se odpoutal od sedačky, aby se mohl za volantem skrčit.

  Nebyl slyšet žádný výstřel. Do hluku dopadajícího deště se ozval zvuk tříštícího se skla. Do hlavy a ramen ho zasáhly střepy skla. V přikrčené poloze uviděl díru v předním skle, kterou začaly hned pronikat kapky deště. Stále couval. Další kulka roztříštila část předního skla. Stěrače počaly o nerovný povrch skla drhnout.

  Uchopil pistoli a několikrát s ní udeřil do skla do míst, kudy prolétly kulky. Větším otvorem uviděl na cestě otáčející se BMW. Rozjelo se velkou rychlostí přímo na něho. Obouručně zamířil a dvakrát vystřelil. Po výstřelech postřehl, jak se vyklání z okénka spolujezdce muž svírající v ruce pistoli. Opět dvakrát stiskl spoušť. Jedoucí automobil vjel do velké louže. Voda se rozkřikla do stran. a na okamžik celé vozidlo pohltila.  Vozidlo sjelo z cesty do výmolu.  Nelenil a snažil se dostat auto zpět na cestu, což se mu podařilo. Pak však se ozvala rána. Bylo zasaženo zadní kolo. Sešlápl pedál od brzd. Automobil se dostal do smyku a levými koly se ocitl ve výmolu. Okamžitě otevřel dveře a vyskočil ven. Proudy padající vody ho smáčely. Přes hustý déšť v přikrčené poloze vedle auta uviděl dvě běžící postavy. Na první hned vystřelil. Postava ale uskočila za strom a odtud  střelbu opětovala. Jedna kulka se zaryla do otevřených dveří za nimiž se krčil. Přeběhl podél auta  a schoval se za jeho předek.

  Přikrčen za vozidlem zasunul do pistole nový zásobník. Pak nad kapotou prolétla kulka a po ní další. Přitiskl se k zemí a v lehu se vyklonil tím směrem, odkud kulky přilétly. Spařil po okraji pole běžet muže, který na něho zalícil. Do přední části boku karoserie se zaryla kulka. Taktéž vystřelil a dvakrát. Muž vykřikl, chytl se za bok a dopadl do vysoké trávy. Přesto stačil na něho ještě vystřelit. Kulka ale naštěstí prolétla nad ním.

„Ještě ten druhý!“ blesklo mu hlavou a překulil se na opačnou stranu automobilu. Zaslechl, jak ten druhý běží po cestě zezadu k autu. Prudce se postavil. Přes nakloněnou střechu auta,  od které se odrážel všemi směry prudce dopadající déšť, uviděl dobíhajícího muže. Ten ho také spatřil.

  Vystřelil rychleji. Muž se zapotácel a pravá ruka,  ve které držel pistoli, náhle v rychlém pohybu ustrnula. Pistol mu z dlaně vypadla a on se sesul k zemi. Aleš přikrčeně proběhl kolem auta a přes zadní část vozu se zadíval na bezvládně ležícího muže. Zároveň po očku pohlédl na okraj pole. Druhého muže nikde neviděl. Měl za to, že stále leží ve vysoké trávě. Pak poklekl nad ležícím mužem. Byl mrtvý.  S pistolí, kterou držel v obou rukách před sebou, vykročil k okraji pole v to místo, kde tušil druhého muže.

  Nohy se mu bořily do rozmoklého povrchu. Ušel několik metrů a objevil ve zválené  trávě stopy krve. Očima přejel nejbližší okolí. O něco dále zahlédl, jak se konce vysoké trávy pohybují. Vykročil tím směrem. Krev na stéblech trávy i na zemi byla zřetelná. Po chvíli se mu naskytl pohled na lezoucího muže. Než mu stačil cokoliv říci,  muž ho také spatřil a provedl prudký pohyb pravou rukou,  ve které měl pistoli.

Poté třeskl výstřel.

                                                 KONEC DRUHÉ ČÁSTI

 

 


reka
19. 08. 2005
Dát tip
balsiker ma pravdu, je to stylisticky tak nejak nedotahnuty, ale neva, porad zustavam napnuty, co se z toho vyklube.

balsiker
24. 06. 2005
Dát tip
Hm,nerad to říkám,ale tohle už bylo dost špatný.Zase tam na jednom místě je strašně moc opakováno slovo sklo a navíc ještě i ve výrazu střepy skla a to je už takříkajíc obludnost.A těch chyb je tam taky víc.No jo,beru to zpátky,radši bych byl býval takhle nekritizoval.

fungus2
24. 06. 2005
Dát tip
V pohodě.

yoyo
07. 08. 2003
Dát tip
wooow * napínavéé

fungus2
07. 08. 2003
Dát tip
Díky. Bylo to mou nsnahou, tak napsat.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru