Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

"Nehasit! Hořím vášní!!!"

08. 04. 2003
27
0
3657

Malý výběr z mých vtipných dnů... :-)

12. prosinec 2002

Otec mi na svém smrtelném greenu na 8. jamce řekl několik posledních rad do mého života, byly to:
1) Musíš dohrát tuhle hru, kvůli mně, svému otci!

2) Neflámuj!

3) Nikdy si neber golfistu!

4) Hlavně buď šťastná! Ne pro mě, ale kvůli sobě!

 

Jen Halina Pavlowská by mohla být stručnější…

 

 

 

1. leden 2003

Asi před dvanácti hodinami jsem přestala kouřit, ale bohužel, nějaký kretén tu v mém bytě po silvestrovské oslavě nechal ležet nějaký ubalený jointy v takové pěkné plehovce od indického čaje. Chtěla jsem je vyhodit, ale koš na odpadky už byl plný od prázdných lahví vodky a šampaňského. Napadlo mě také je spláchnout, ale po zhodnocení situace jsem usoudila, že bych mohla takovým množstvím ucpat odpad. Přece jenom nebyly do žádné anorektičky. Řekla jsem si, že bych si jeden mohla dát - čistě sváteční a tak se zároveň i jednoho zbavit. Jak šel čas, svátek nahradil normální pracovní den a na stole přede mnou ležel poslední špek. Řekla jsem si, že když už jsem zašla tak daleko, tak tu toho posledního chudáčka opuštěného nenechám samotného. Když v tom někdo zazvonil.

Byl to soused. Sousedce praskla voda a odvezli jí do porodnice domoct ke čtvrtému synovi. Soused se jmenoval Karel. Karel pracoval ve škodovce na lince a ve volném čase rád lítal s práškovacím letadlem, tzv. čmelákem. Karel vešel dál do mého bytu a řekl mi , jak se věci mají a že je vlastně abstinent, ale na čtvrtého syna by si docela i připil a že ho vlastně nenapadlo nic lepšího než zazvonit na sousední dveře, protože ví, že jsem mladá a mladí dneska pijí a tudíž usoudil, že se nebudu bránit jednomu a tolik slavnostnímu a jedinečnému panáku se svým skoro spolubydlícím. Pokoušela jsem se Karlovi vysvětlit, že jsem sice mladá a dobře zásobovaná, ale tentokrát, že jsem neodhadla situaci a Silvestr totálně šáhl za hranice mého tak dobrého předpokladu. A tak jsem Karlovi nabídla posledního jointa. Chvilku váhal, ale nakonec řekl, proč ne, když jde vlastně o čtvrtého syna, tak…

Karel po chvíli začal vyprávět o tom, jak je nepraktické mít těhotnou manželku. Dala jsem mu zapravdu, že chodit osm měsíců kolem nadržené vagíny uvězněné v těle budoucí matky nade vše pečující o své dítě, musí být otřesné. Karel byl velice nadšen mým návrhem sexu na jednu noc čistě v rámci psychické a mužské rekultivaci a přistoupil po vzájemné dohodě na jeden malý přísně tajný interpanelový styk - nic víc. Co čert nechtěl, Karlovi joint moc mužnosti nepřidal a tak došlo pouze na oboustranné strhání oděvu a zrychlení tepu. Ehm, co čert ještě více nechtěl, byl můj zcela a ničím neopodstatněný záchvat smíchu. Říkám si, že nemůžu za to, že Karel byl tak moc rychlý. Kdyby běžel k těm balkónovým dveřím pomaleji možná bych ho stačila zadržet, ale nejsem přeci super man. Karel se zabil pádem z devátého patra. Nevím, jestli někdo z vás zažil takové to, cukání kdesi hluboko uvnitř - někde u žaludku - smích, který nelze zastavit. Občas se to stává zcela neopodstatněně na pohřbech a vím, že se říká, že je to způsobené vnitřním stresem - a že tento "šílený smích" de facto pomáhá našemu tělu přestát ten obrovský nápor na psychiku. Elegantně řečeno, Karla jsem sice stopnout cestou dolů nestihla, ale vím, že jsem stihla vytáhnout svůj hadrový posmrkaný kapesníček a naposledy mu zamávat a popřát šťastný let bez komplikací.

Určitě by ho dnes potěšila zpráva, že jeho čtvrtý syn je zdravý, jeho žena opět šťastná - vzala si Pepu - Karlova nadřízeného a přestěhovali se do druhého patra. Ještě jedna věc tu totiž zůstala nevyřešená - policisté si dodnes nemohou vysvětlit, proč Karel poté, co mu ženu odvezli do porodnice, se svlékl, vylezl na střechu paneláku a skočil nahý dolů. V krvi mu nenašli ani špetku alkoholu.

 

 

1. duben 2003

 

Jsem šťastná. Šťastnější než pětkrát po sobě znásilněná božským Bridget Jones.

Jistě se ptáte proč, jak to, proč zrovna ona?? Dovolím si vám nastínit několik mých razantních PROTOŽE:

 

1) Přestala jsem kouřit, pít kávu a sycené minerální vody.

2) Díky novému zdravému hollywoodskému programu SCARS* jsem zhubla o deset kilo a cítím se báječně.

3) Holím se jedině speciálním strojkem pro ženy s tloušťkou lýtkového chlupu menším než 0,98 mm se čtyřmi břitvami.

4) Mám muže s velkým M i s třikrát velkým P**.

5) Minimálně jednou týdně si udělám čistě materiální radost.***

6) Nevolám své matce****.

7) Nosím barevné oblečení.

8) Jsem příjemná na své podřízené. Příliš je nezatěžuji zbytečnými úkoly.*****

9) Udělám jeden dobrý skutek denně. (viz bod 8)

10) Každé ráno se na sebe usměji do zrcadla a pochválím se za to, že jsem vlastním přičiněním úžasná.******

 

 

 

 

* SCARS: Snídej Celer A Rozdávej Svačinu!

 

** Plat + Penis + Pojistka

 

*** Je několik možností, ale pouze takové, jež vykazují na pokladním dokladu sumu vyšší jak 10.000 Kč mají smysl a stojí za to je pravidelně opakovat. Zpravidla nezáleží na tom, zda je věc po jakékoliv stránce schopna obstát v kvalitě, praktičnosti, kráse a všech ostatních myslitelných aspektech.

 

**** také otci, babičce, dědečkovi, sousedce, kmotře, sestřenici, porodní asistentce, lince důvěry, manželské poradně, právníkovi, psychologovi, gynekologovi, urologovi svého manžela, trenérovi golfu, tenisu a ostatních nezbytných fat-free, popř. sweat-full činností. Jde pouze o vyvolání pocitu, že VY nepotřebujete slyšet názor druhých. Velice důležitý, ba klíčový bod ke štěstí.

 

***** Občas se překonám a odpustím si objednávky květin pro svou novou přítelkyni, rezervaci hotelu nebo restaurací, dokonce jsem schopná upustit i o každodenní desinfekci klávesnice, telefonního sluchátka a kliky od své kanceláře. Čím dál víc zjišťuji, že to krátkodobě přináší kvalitnější pracovní vztahy.

 

****** U tohoto bodu se, ženy, vyvarujte přítomnosti muže (ať už v jakémkoliv postavení k vám: přítel, dlouhodobý přítel, only-night přítel anebo dědeček vašeho přítele), muži si takovéto ranní cvičení většinou přebírají jako syndrom šílenství ženy ve třetím stadiu, kdy už i zrcadlo prosíme, aby nám dalo za pravdu. Muži se takto velice běžně a nevědomky chválí po každém pro ně úspěšném styku trvajícím 2 min 44 sec a více. Bohužel u nich přítomnost kohokoliv nebudí dojem žádný, protože muži jsou úžasní a faktu se tudíž podivovat je krajně out.

 

 

 

 

 


Nicollette
01. 02. 2005
Dát tip
je to čtivé, to ano... a doufam, že umíš i jinak... nebudu pochybovat * btw (smích)

Tries
17. 06. 2003
Dát tip
si tak trošku "pošahaná" ale tvoj štýl sa mi páči. (niečo podobné mám aj ja, taká haluz o Silvestri- ešte to tu nemám) 1.leden bol dosť dobrý-- skutočnosť?? proste sa mi to páči :-)

Zolo
10. 06. 2003
Dát tip
*

Možná trochu Halina, ale hodně Bridget Jones :-))) *****

Katčenka
02. 06. 2003
Dát tip
Boze :-) to je vyyyybornyyy!!! Budu te cist castejs az sem zase pridu...zatim jeden umrnenej tip a dalsi diky...

Evička
30. 05. 2003
Dát tip
Hm, fakt trochu Halina! :-( Ale ta tvoje LOLITA je fantazie!!! Už se nebude opakovat???????????????????????????

dík:-) kapitán zní zajímavě...

Konstantinidisová
13. 05. 2003
Dát tip Josephina
jasane, já si nepíšu deníky, abych je tu pak ventilovala:-) dovoluju si to nazvat literaturou:-) ne dokumentem

JASAN
13. 05. 2003
Dát tip
No samo, že to je literatura. A dokonce čtivá literatura. Kdybych měl talent, a napsal bych o kapitánovi třístěžníku, jak se plaví po oceánech, tak by to taky byla literatura. Ale mohl bych ho pojmout jako chlápka, co se prostě snaží udělat svoji práci. Splnit úkol ,pozabíjet při tom co nejmíň lidí a pak vysvětlit těm urozeným debilům z admirality, že lépe to udělat nešlo. To by snad znělo věrohodně, bylo by v tom něco ze mě. Nebo bych z něj mohl udělat cyklistu co se nahoru hrbí a po těch dole šlape. V tom by snad nic ze mě nebylo, ale byly by v tom moje reálné zkušenosti s jinými. Taky bych ho mohl nechat ovážně potopit desítky nepřátelských lodí, čímž by získal respekt i samotných králů. Obdařit ho takovým šarmem, že by před ním všechny šlechtičny roztahovaly nohy na potkání. Možná, že v skrytu duše toužím být takovým superborcem. Ale kdybych to napsal, tak se tomu všichni starší patnácti let budou usmívat. A to je případ tvých hrdinek, co souloží tak, až se jim na zadku dělají mozoly. Ale jak říkám, čte se to dobře. Není to vítka, spíš jenom takovej postřeh. Už se těším na tvoje další dílko.

JASAN
12. 05. 2003
Dát tip
Občas mívám pocit, že otevřenost tvých textů je jen předstíraná. Že se tlačíš do něčeho, čím bys možná chtěla být, ale ve skutečnosti nejseš. Konec konců proč ne. Čte se to výborně.

uranium
22. 04. 2003
Dát tip
No ona to snobka trochu je a ráda se tomu sama směje že Katrin, ale mě se to líbilo:o))

pedro
21. 04. 2003
Dát tip
to první se četlo dobře. nemůžu si pomoct, ale celkově to na mě působí nějak snobsky*

Carrie
17. 04. 2003
Dát tip
Ciri: jo... a taky obě ponožky stejný barvy, tvaru a velkosti ;o)))

Cirilla
17. 04. 2003
Dát tip
Carrie: to je taky docela vhodné :) Nicméně znám pár jedinců, kterým je to buřt.

Carrie
17. 04. 2003
Dát tip
jo, záleží na tom, v jakém počtu a složení zrovna vyplivne ponožky pračka... :-))

RadeX
09. 04. 2003
Dát tip
Umí!!! (tip)

Endif
09. 04. 2003
Dát tip
* (volně dle Mládka: ... a dopadl z devátýho patra na betonový chodník tak nešťastně, že se zabil ;)

zoo
08. 04. 2003
Dát tip
Ťoupík, cérko. :-)*

alim
08. 04. 2003
Dát tip
no dalo se to prima shltnout...libilo i pobavilo...ale i pod kuzi chvilami zalezlo...tipek..urcite...-)))

Ženatej
08. 04. 2003
Dát tip
...bych chtěl vidět nějakou, co má tloušťku lýtkového chlupu větší, než 0.98mm... ;-)

PecKer
08. 04. 2003
Dát tip
čtivý típ

ursi
08. 04. 2003
Dát tip
jsi fakt dobrá.Jak to děláš?

MA
08. 04. 2003
Dát tip
:))***

Josefk
08. 04. 2003
Dát tip
no, povedený! :-)

gd
08. 04. 2003
Dát tip
milé.*

Wopi
08. 04. 2003
Dát tip
škoda, že sem něco neprdneš častějš, tvary zájmena "ona" jakož i čárky odpouštím :))

Albireo
08. 04. 2003
Dát tip
1. leden mě také dostal. T

Danny
08. 04. 2003
Dát tip
jo tak to je síla. really pobavilo. Tipík.

Oni by při pitvě to THC našli...:o) *

Wopi
08. 04. 2003
Dát tip
kdyby ho hledali, což je přesně to, na co by se vyprdli :)

To nemůžeš nikdá vědět, Wopi. Náhoda je blbec! :o)))

Wopi
08. 04. 2003
Dát tip
jak která, já jednou narazil na jednu a ta byla chytřejší než já sám :)

Cirilla
08. 04. 2003
Dát tip
:o)) Mě dala babička radu do života: "Vždy nos čisté prádlo, nikdy nevíš." Vyplácí se to... ***

Narvah
08. 04. 2003
Dát tip
napsaný je to dobře. co se týče obsahu, tak tam není nic, co by mě zaujalo.

Marthin
08. 04. 2003
Dát tip
Jo, první leden jest dobrým a zbytek zbytečným..:-)

WiruZ
08. 04. 2003
Dát tip
no a muj pradeda zas rikal: "Zenskou si neber, radsi si vem tygra - sezere te hned!":)))) dost znatelne jsem se vytlemil prada!!!!!*/*!!!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru