Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smutná krása

12. 04. 2003
5
0
2432
Autor
Perchta

Mlha

   Dianě je 28. Je štíhlá, bloňďatá, atraktivní mladá žena z Moravy. Její matka téměř zemřela, když Dianu rodila, a tak rodiče Dianu velmi milují.

   Diana teď žije v Praze a pracuje jako sekretářka. Má ráda svou práci i své kolegy a každý má rád ji. Ke všem je velmi milá a dobře pracuje.

   Diana bydlí s přítelem, zná ho už dlouho. On je o pár let starší a je to bohatý muž, ředitel pobočky významné evropské firmy. Mají pronajatý dům, koupil jí auto. Jí se to bohatství líbí, on ji miluje. Vypadá to ale, že není šťastná.

   On si přeje kontrolovat její život. Najde v jejím mobilu zprávu od přítele. Žárlí a vyhrožuje. Ona neví, co má dělat, je úplně bezradná. Miluje to bohatství, ale zdá se jí, že už s ním nemůže žít. Radí se se všemi lidmi, především s kolegy a s rodiči. Všichni říkají, že je to skvělý muž a ať s ním zůstane. Ona by chtěla svůj vlastní byt, ale není schopná to doopravdy zařídit.

   Začne mluvit o tom, že se zabije. Jak to má udělat? Má se zastřelit nebo otrávit? Nikdo jí nevěří, že to myslí vážně.

  Pak za pár dní zůstane její přítel celou noc u počítače. Ráno se diví, že Diana nevstává do práce. Jde se podívat do ložnice a najde ji mrtvou. V ruce drží nakousnuté jablko. "Jako Sněhurka," komentuje to později jeden z kolegů.


Žíně
11. 07. 2003
Dát tip
Hele, Perchtičko, ten Max se musel nějak změnit, ne? On se vyspal už se všema a najednou je zásadovej, že když miluje Zuzanu, tak s ní do postele nejde. A to ho uhání dokonce půl roku. To je pak jasný, že jsem to nemoh uhodnout, když se Max dal na pokání.:-))) Ale konec konců vždyť s ní chodil na večeře a to je možná ještě horší, než kdyby s ní spal.:-)) A to o tý sněhurce moh říct stejně on, ne? A vůbec, už jsem se do toho nějak moc zamotal.:-)))

Perchta
11. 07. 2003
Dát tip
Max je zásadovej celej život: stará zásada: se Zuzanou nespim, ale se všema ostatníma jo, pokud mě chtěj nová zásada: sem věrnej Zuzaně, ovšem se Zuzanou nespim, protože je vdaná, takže nespim s žádnou, sex mě nezajímá a sypu ptáčkům a svym holkám jenom platim (večeře, auta, a tak) no to trvalo asi dva roky, pak Max zjistil, že je telepat, a že může se Zuzanou spát kdy chce, i když s ní vlastně nespí. No já vim, že telepatie je čtenářsky obtížná, ale mně jako autorce dává neobvyklé možnosti; můžou pak spolu spát úplně všude, na ulici, na koncertě, v práci, při audienci u šéfový (Max má jednu, co po něm fakt de). A jestli ty si myslíš, že jít s někym na večeři je víc, než s nim jít do postele, no tak to je tvůj pohled, Max si to nemyslí. A že Zuzana zvrací? No to on neví.

Žíně
11. 07. 2003
Dát tip
To s tou postelí si taky nemyslím, ale napadlo mě, že pro takovýho "spáče" jako Max by ta večeře mohla být ještě větší nevěra než postel, neboť on tu postel bral jako sport a to u těch večeří pochybuju. Večeře mi u něj zavánějí spíš ztrátou času a tudíž tam musel chodit z lásky. A to uznej, že by vůči Zuzaně bylo pěkně hnusný.

Perchta
11. 07. 2003
Dát tip
Možná jo, on si celej život lhal do kapsy, proč spal s jinejma, když měl rád Zuzanu? Měl se dát na kněze místo vymetání bordelů a svádění úplně všech. To by ale už byl román o někom jinym.

Žíně
09. 07. 2003
Dát tip
Že by Max? To by byl pěkně hnusnej.:-)

Žíně
09. 07. 2003
Dát tip
A ta tvoje poslední kritika, to je skoro další povídka.:-)) Docela by mě zajímalo, s kým byla v tom jiným stavu. Ale ono je to ostatně jedno, protože obě varianty jsou pro ní vlastně bez východiska.

Perchta
09. 07. 2003
Dát tip
No Max to nebyl, ten přece miluje tu vdanou Zuzanu a proto s ní odmít jít do postele, uháněla ho půl roku. No a pak ji to dožralo a uvědomila si, že má taky jiný kolegy. Tak si vybrala dva menší šéfy, jenže oba se na ni vykašlali. Jeden jí to rovnou řek, že co čekala, a ať jde na potrat. Ten druhej ji měl rád, ale byl ženatej a přišel by o kariéru. Možná se svěřila nějaké spolupracovnici, jenže s Maxem spaly skoro všechy, co jí tak asi mohly poradit, když ho samy chtěly? Jen Zuzana s nim nespala, jenže hloupě pravdomluvnej Max to Dianě vyžnanil, že miluje zrovna ji. Dovedeš si představit, jak je uražená sedmdvacetiletá holka, když se dozví, že ji předběhla obézní čtyřicítka s třema dětma? No a pak ji nechtěli ani ty další... je to tak, že některé ženy se považují pouze za zboží, bohužel. Pak jejich cena na tržišti z pro ně nepochopitelných důvodů klesne a jsou se zasebevraždit. No ale chlapi to dělaj taky. A já o tom píšu.

Žíně
07. 07. 2003
Dát tip
To je divný, je to z dubna a mě to nějak uniklo. No, Perchtičko, pěkná povídečka. To je tak, když někomu moc záleží na okolí a nemá dost sebevědomí a síly, aby vzal život do svejch rukou. Voni jí vlastně zabili její nejbližší dobře míněnejma radama, žejo. *

Perchta
07. 07. 2003
Dát tip
No víš, to neva, teprve v poslední době mi došlo, že tenhle příběh souvisí se ságou o Maxovi a Zuzaně. Diana před pár lety pracovala jako sekretářka, kde ji potkal Max. "Spal sem s každou sekretářkou," vyjádřil se Max o ní. Když se pak potkali za pár let, Max ji pozval na večeři, řekl jí, že je student a že s ní nebude spát, protože miluje jednu vdanou ženu. Nemohla to pochopit, je dost dobrá, aby s ní šel na večeři, a ne dost dobrá do postele? Většinou to je přece naopak! V té době se už znala i se Zuzanou, vyprávěla jí, že její hlavní vztah je v pohodě, protože jí její přítel dovolí chodit s jinými muži na večeře. Ale pohoda to nebyla, když její přítel našel sms od Maxe, všichni věděli, že je to ten největší děvkař, tak jí udělal ošklivou scénu. A nakonec přišla do jinýho stavu, byla v pasti. A hádej, kdo to řek, že umřela jako Sněhurka?

Perchta
01. 05. 2003
Dát tip
Díky

Katčenka
29. 04. 2003
Dát tip
cele je to..krasne divne...

Humble
26. 04. 2003
Dát tip
Ty jo, tak to je fakt hustý. Za tohle máš supertip (ten STYL), jestli nemáš nic proti, dovolím si klubík :o)))*****

Perchta
26. 04. 2003
Dát tip
Humble, děkuji moc, teprve mé druhé dílko zařazené v klubu, opravdu si toho vážím. :-)

Humble
26. 04. 2003
Dát tip
Není zač, já dík za souhlas. Je to pěkně napsané, promyšlené, ale mně to přišlo jako takové schematické klišé... Než jsem se dostal k POSLEDNÍ VĚTĚ. Ta je naprosto geniální a posunuje celou věc úplně někam jinam. Musel jsem si ji číst zas a znovu, pak celé, pak znovu... :o)

Carrie
23. 04. 2003
Dát tip
kuk, asi tu máme sraz :-)))

Perchta
22. 04. 2003
Dát tip
23+1=69, jupí

Carrie
17. 04. 2003
Dát tip
já sem lezu už asi potřetí, za mě máš tudíž nejmíň tři čárky :-))

AFRODITA
16. 04. 2003
Dát tip
pointa v dnešní době dost pravděpodobná, leč nelíbí se mi , zní to : koupila si rohlík pak šla na kafe, vyhodila tašku.....

Carrie
15. 04. 2003
Dát tip
to jablko mě fakt překvapilo :-)

Perchta
15. 04. 2003
Dát tip
Tohle mě opravdu zajímá, když sem vlezu já podruhý jako Perchta, tak mě to započítá jako anonyma, to ne, ne? Čili jedině když sem někdo vleze 6x jako anonym, tak ho mám ve statistice 6x, chápu to dobře, ne? Takže to vypadá, že mám nějakýho obdivovatele, a ten chodí číst moje dílka znova a znova, ale ve skutečnosti mám těch čtenářů jen to první číslo plus jednoho. Tak jo, já to beru. Zdravim Velkého anonyma: Miluju tě, opravdu mi zvyšuješ sebevědomí, jinak bych měla čtenářů půl!!! 23(Astalavista, Barbar, blondýna, Carrie, Cejvik, Fionka, gretka, JASAN, Kandelabr, marťánek, Mathew, nougen, Perchta, Rena, Schwalbe, sidi, Stanislav_Vašina, Teichman, Tilia, Toyen, vanilková, VT, yoyo)/50 (23+fungus2+1) A děkuju za tipa, Stando!!!

Perchta
15. 04. 2003
Dát tip
Aha, takže ty seš Vašina i velkej anonym dohromady. No tak to jo. (To je teda divná statistika, asi vám budu muset pučit Machra :-)) Tak ti moc děkuju, už mám sebevědomí až v nebi.

Perchta
14. 04. 2003
Dát tip
Děkuji. 18/34

Perchta
13. 04. 2003
Dát tip
pořád těch 6 + 6 anonymů Milí anonymové, mám vás ráda, vy jste moji čtenáři! A vy neanonymové, vás mám taky ráda, vy jste moji kritici. LOL

Kandelabr
13. 04. 2003
Dát tip
nějak mě nenapadá co k tomu dodat. porkačuješ ve svém stylu.docela se mi líbí ta přímočarost a strohost, ale přečíst toho víc za sebou tak by mě to už asi nudilo.

Perchta
13. 04. 2003
Dát tip
Kandelabře, dík, beru to jako pochvalu, i když tahle je starší a původně jsem ji napsala pro hodinu anglického psaní, takže vznikla vlastně zpětným překladem a anglicky moc neumim :-) Jenže téma mě vzalo, moc jsem ho chtěla napsat a tak, aby vyšlo na jednu stranu textu. 15/25 Děkuji všem, co mě čtete.

Barbar
13. 04. 2003
Dát tip
Taky tě čtu. BARBAR

fungus2
12. 04. 2003
Dát tip
Sakriš. No happy end neni. Zvláštní konec.

yoyo
12. 04. 2003
Dát tip
hmmmmmmmmm

Perchta
12. 04. 2003
Dát tip
Fungusi, jak píšeš ty strašidelný povídky, stáváš se více a více neviditelným :-) Jinak moc dík za tip a slova. (Četli: nougen, Perchta, sidi, Toyen, vanilková, yoyo, -- ostatní čtenáři byli anonymní ) yoyo: dík za přiměřeně kritickou kritiku :)

yoyo
12. 04. 2003
Dát tip
joo, prosim. Já jenom že je to divný. hezká ženská, bohatý manžel- všechno navenek ideální... já takovýhle osudy nemusim.

Perchta
12. 04. 2003
Dát tip
pořád: 6/9 :-) ad yoyo: nebyli manželé, a ona se bála mít děti

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru