Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

desatero

Výběr: Wopi, dablik008, Lyryk, kalais, clovrdik
28. 04. 2003
73
2
8327
Autor
hermit

desatero

 

 

l.

děsí nás válka v Iráku

jsme básníci

s chvěním ji pozorujeme

 

karel píše v brně

jakub píše v praze

eva píše v kopřivnici

v budějovicích lena možná

taky znovu píše

já píšu v jihlavě

jáchym píše v letadle

 

ll.

takže kdo mě dneska nasral:

ty

ty

ty

stropnický knížák klaus

jé ix dé v tý vý

většina diváků v divadle

na divadelní hře divadla abc

 

byly to skutečný pocity

kecy o hyperrealitě jsou jen kecy

 

lll.

nejvýznamnější básnické dílo

nositele nobelovy ceny za literaturu

léona macha

je o tom

že jen co poleví chřipky

spousta z nás

by si s někým neznámým

ráda zašukala

 

lv.

udělej to tak

abych zhubl

vyhrožoval sebevraždou

drž mě v nejistotě i v jistotě

že ti jde o něco vyššího

teď mi zavolej

a zeptej se jestli mě zajímá

že nenosíš kalhotky

 

škoda

protože morrison

by na to ňákou girl

asi sbalil

 

v.

na výstavě českých

a francouzských

kolážistů a surrealistů

mě zaujalo

kolik umělců

zaujala práce

s rozstříhanými fotografiemi

kund

 

vl.

nemůžu za svý pocity

ty za ně můžeš

a ta tvá láska

pičo

 

vll.

ani v moderní poezii

není nutné stupňovat expresi

samoúčelným používáním sprostých slov

tato část básně je důkazem

že to jde i bez nich

 

vlll.

ono totiž stručné psaní

je ve skutečnosti velice těžké

nejlépe se v něm obnažuje

ryzost básníka

 

ovšem to je třeba k tvorbě

přistupovat z pozice jisté hloubky

a duchovní čistoty

jinak může výsledek vyznít

velmi trapně

 

lx.

drtivá většina poezie

současných mladých autorů

kterou oni sami

označují za experimentální

je jen kopií toho

oč experimentální básníci usilovali

již v poválečných letech

bohužel

 

x.

tak pravil hermit

básník vysočiny

 


2 názory

lawenderr
18. 07. 2022
Dát tip

:) jsem v klidu ... svět se točí pořád dokola - nikdy to nepřestane! Poezie


Water Lily
15. 04. 2008
Dát tip
No pěkné:-D...hodně odkazů, a pak že: kecy o hyperrealitě jsou jen kecy:-)

Narvah
15. 04. 2005
Dát tip
.

sidonia
24. 03. 2005
Dát tip
líbí se mi, bavilo mě to číst.. jelo to *t

dismorphia
06. 08. 2004
Dát tip
pozor-uhodný

miii
29. 12. 2003
Dát tip
vysočina je zřejmě taková líheň básníků

Craerassy
19. 12. 2003
Dát tip
Nádhernej blázen tenhle hermit... ...prádélkem tělo pohladit či pohledem pročíst siluetu, odpověď svěří se nejspíš létu...:-)

Jerome
27. 10. 2003
Dát tip
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * avi

tyvole!! hermite | tipjaxviňaatentokrátnemámslovdosvýtradičníjednoslovnýkritiky, jábychtirádpovidalotom, jaksetocelýzblilovnaprostovšeříkajícízasraněprovokativnídílečko, alenemámsílu, jsemomámenej:-)

Evička
18. 06. 2003
Dát tip
Upřímný výstřik znechucení! **************

Dejf
10. 06. 2003
Dát tip
sebezkoumající šílenost. Výborné, TIP

Nikolka
02. 06. 2003
Dát tip
Tak to se mi líbilo strašně moc a to tak, že hodně.-) TIP + zařazení nejoblíbenějších děl

815_0
25. 05. 2003
Dát tip
Wow - tak to je dokonale ujetý !!! TIP :)

815_0
25. 05. 2003
Dát tip
Wow - tak to je dokonale ujetý !!! TIP :)

KID
24. 05. 2003
Dát tip
..svatá pravda ***

papouch
24. 05. 2003
Dát tip
miluju Vysočinu

nin
23. 05. 2003
Dát tip
checheche, dobrý! :)) a diskuse frčí jedna radost :))))

Ostrich
21. 05. 2003
Dát tip
Přemýšlím jaký Blažek. Jediný, který mne napadá, je Bohuslav Blažek. Ten mne několikrát velmi zaujal, hlavně jeho Zpráva z babylonské věže, ale romány - co já vím - nepíše. Ale určitě jsou i jiní Blažkové, které neznám. Že by to bylo něco přímo osobního? Já to myslel jako metodu. Ale to nic, Kundera přišel na to, jak vlastně píše, až po tolika knihách (to jsem chytrý, když jsem si to před chvílí přečetl v jeho doslovu k Valčíku...), takže prostě jen držím palce, někdy je lepší prostě jen jít a teprve pak se podívat, kudy to bylo. V ekonomice se hyperinflace řešit dá, jen se prostě musí zavést nová měna. V přírodě ale prý podle Jay Goulda jsou hyperinflační období nutná, aby se evoluce dokázala vypořádat s nějakým problémem. Prostě v některých obdobích evoluce chrlí tisíce druhů, aby v příštích několikrát delších dobách žila z těch, kteří to ve zdraví přežili. Ale tohle je bez záruky - to je možná stejná pitomost, jako že lidstvo se neobejde bez válek, protože jinak se zakonzervuje v nějakém stavu, ze kterého nebude umět postoupit (i když středověká mírová císařská Čína se svým zaostáním proti hašteřivé Evropě....)

hermit
21. 05. 2003
Dát tip
Ostrich: Blažek jsem přece já. :-)) k odstavci 2: souhlas, tohle téma mě taky dost zajímá.

freonek
20. 05. 2003
Dát tip
Asi jsem konzervativní, nebo nevím, mně se to nelíbí.

Pohled dosti přesný. Ale desítka: tak pravil Hermit ... jako by ti došel dech. ;-)

hermit
20. 05. 2003
Dát tip
Luk: ughughUGH...!! kusck. chtěl jsem to takhle, ale nevím, třeba to vyhodím, někdy.

Ostrich
20. 05. 2003
Dát tip
Hermite, Vaculíkovo skvělé Loučení k Panně si určitě kup. Možná to některým lidem (hlavně příznivcům pátera Halíka) dost zvedne adrenalin, ale nemyslím, že by to zrovna tobě mělo vadit. Já tu zmínku mínil tak, že jsem prostě předtím přečetl něco, co opravdu stálo jak za napsání, tak za přečtení. No a když jsem se tak probíral zdejší hyperinflací a narazil i na tohle.... K 29 stranám blahopřeju. Je to spíš Vaculík (tj. skrze-sebe-zkoumání), nebo Kundera (konstrukce ala téma)? Přemýšlíš nad tím, jako nad celkem, nebo píšeš, jak se to samo dává dohromady?

hermit
20. 05. 2003
Dát tip
Ostrich: Nejsem příznivcem Halíka, možná jsem ho mohl čistě pro forma dát vedle klause knížáka jxd a stropnickýho...;-))) Kundera to není. Je to spíš Bernhard/Hrabalovaculík. Snad. Měl by to bejt Blažek, ale, ha, to je, pane, těžká věc. Hyperinflace - dobrý pojmenování. Nuž, zlomit ji vaz? Jak? Zkušíš to - a odřeš si klouby; ale zkusils to.

Ostrich
19. 05. 2003
Dát tip
No... ze všeho nejvíc mi to připomíná vystřílený střelný prach, nahrazovaný čímsi... ale už jsem tu dlouho nebyl, třeba je to jen intermezzo mezi podstatnými. Za čtení to rozhodně nestálo. Máš na víc. Když už ironie a provokace - tohle je jako slovní terorismus, vrhnout do pléna sifonovou bombičku a čekat, komu to jak bouchne... Přitom je toho tolik na faktické dílo... Ale nic ve zlém, zrovna jsem dočetl Vaculíkovu Pannu a nějak mne tohle ztrácení času mrzí. Co ten tvůj román?

hermit
19. 05. 2003
Dát tip
Ostrich: mám 29 stran po včerejšku, de to pomalu a nejistě, ale díky za zájem...;-)) Vaculíkova Panna teda jako nic moc? Já abych věděl, esli si to mám koupit, bo ne... Jinak s tebou vcelku souhlasím, jsem smířenej se vším, i s ničím, teda snad skoro...;-)

clovrdik
19. 05. 2003
Dát tip
výborná věc ... něco tak syrově svěžího a s nadhledem jsem tady dlouho nečetl ... tohle si určitě zavýběruju !!!

Terezka
16. 05. 2003
Dát tip
Mily...uznavam, ze dnes nejsem naledena na ironii a tak tip nedam, presto je to razne a urcite dobre. K obsahu se vratim, az budu lepe naladena. Nyni k forme. Trochu mi je lito, ze to postrada melodiku a vse co ma mit basen. Je to spis prozaisticke dilko, ale i to je mozna Tva ironie. Pak je to v poradku. Rada se vratim

Zly
15. 05. 2003
Dát tip
jste trubky.. tahle věc prostě mluví... přímou řečí/ není to teda nějaká bůhvíJakost ale části textu jako "na výstavě českých a francouzských kolážistů a surrealistů mě zaujalo kolik umělců zaujala práce s rozstříhanými fotografiemi kund" jsou výtečně vypointované příběhy, která v sobě nesou sílu podobenství/ ten oblouk zaujalo... zaujalo/ to je výborný nápad/ a nebo "takže kdo mě dneska nasral: ty ty ty" je legrační a příjemné a upřímné, žádný hyperdokonalý předstoj spatný před zrcadlem svého sebechvalného já, své zcela jistě všeobjímající vize, krásy, úžasu... jděte s tímhle do prdele s těmahle kecama o umění umění je od slova umět umjeléééc pro mě znamená někoho, kdo je schopnej pojmenovat věci a příčiny a obecnosti jasnejma slovama bez vytáček a bez předstíracích manévrů že se Hermit podivuje nad komerčním úspěchem něčeho, s čím se nepachtil osm hodin "když se s něčím pachtím i piluju osm hodin, čtenář to právem neocení..." je mi divné báseň se má psát nejdéle tak dlouho, jak se čte má být z první vody/ maximálně tak opravit hrubky/ vypracovanina je sice možná dokonalejší a pár vzdělanců pochvalně chrochtne/ ale k čemu to/ když ji nevěříš

hermit
15. 05. 2003
Dát tip
Zly, podivuju se trochu, jen tak se t r o c h u :-) podivuju. Ono je to o způsobu psaní. Fakt je, že tohle nevznikalo rozhodně tu minutu, kterou se to čte, ale úhrnem asi hodiny čtyři. Psát z první vody načisto už jsem zavrhl, neb mi to zakázal autoeditor. ;-)) Stejně tak moc nevěřím například mýtům o tom, jak Kerouac psal svoje (tuším) Podzemníky během nějakýho týdenního rauše, kdesi kdysi a tak, jak mu je meskalin na jazyk přinesl.... ;-). Na druhou stranu věřím, že jsou lidi, kteří píšou rychle a lehce, já ne. Je to taky věc inspirace a pseudoinspirace a zrození dynamiky v textu, která často ani nemá moc společnýho s volným řetězením asociací (poetický realismus?), ale spíš v práci s jazykem a ustupováním před jeho zvolna se rodícím vlastním dominátem nad autorem... blablabla, ale tak nějak to je u mě, i když ne zrovna v tomhle případě.

BorisCvek
15. 05. 2003
Dát tip
Zly: to je otázka priorit.... chápu, že někteří lidé něco prostě nikdy nedocení a jsou pouze kumštýři... takoví ti, co stojí na mostech a malujích portrétky... těm to ovšem aspoň vynáší, je to řemeslo... ale ti, kterým to ANI nevynáší, to jsou fakt už jen ti umjéééélci... hlavy gumované :-)

BorisCvek
14. 05. 2003
Dát tip
Křesťané mají říkat "ano, ano" a "ne, ne".... někdy se "milosrdenství" říká pouhému pokrytectví a schvalování lži, hlouposti a ubohosti :-)))) a to bych já nechtěl :-). Je pravda, že tahle téměř prvomájová jásavá přehlídka písmáckého dělného lidu podle mne skutečně přerostla míru únosného.... a přešla ve stejnou míru "společenské lži", jakou se vyznačovaly akce pořádané komunistickými zombies před rokem 1989 na prvního máje :-))))

hermit
14. 05. 2003
Dát tip
Borisi: souhlasím s tebou! je to nechutné a nesmyslné.

Hermite:naprosto klidným by mne nechala kritika , která nic netuší o nutnosti pravdivého psaní i kdyby jí měly být ty popsané záchodky.O tom, že to může být stem obrazů jinak, raděj pomlčíme; báseň není výrobek, který musí respektovat normy poetiky r. 1620. Panu BC avízo nepošlu, nemám náladu na další slovní průjem:)

BorisCvek
14. 05. 2003
Dát tip
Hermit :-)))) Máš u mne pivo. Rebecca: některé věci nelze konstruktivně kritizovat.... třeba prvomájové průvody... :-). Standa: křesťanství a la infantilní ťuťuňuňu... no, bléééé :-).

hermit
14. 05. 2003
Dát tip
ale vážně, já nechápu, čím se oblíbenost zdejších textů řídí... že funguje někde po padesátce tipů princip laviny, to tuším, ale jinak.... když se s něčím pachtím i piluju osm hodin, čtenář to právem neocení... a naopak...chtělo by to tady někoho, kdo by sledoval módní vlny a dělal psavcům návrhy nejlepších strategií..:o))

BorisCvek
14. 05. 2003
Dát tip
VonT: a mohl bys mi říci, jakéže to má normy poetika z roku 1620? Nebo se tu jen ztrapňuješ? :-/

BorisCvek
14. 05. 2003
Dát tip
Hermit: máš u mne dvě piva :-). Sláva zdravému rozumu! Bůh budiž pochválen na věky věků, amen :-)))).

Samozřejmě, že si tě chce spousta lidí naklonit, coby redaktora i dobrého autora (lidské) Dokonce i hrstka lidí oceňuje i určité zcestné atributy:jako např užití slova kundalina O módě však nelze hovořit, protože málokdo chápe jak se obléknout. Prostě to neumí. A ti druzí píšou klony. Ty patříš mezi ty třetí. I když napíšeš blbůstku(hrozný termín), obrazy zůstavají, navíc jsou tvoje, což je originální vklad individua (sorry)do interaktivní poezie, jak PRASE!!!! :)))) Obraznost není výsledek x- semestrální studia máš nebo nemáš

hermit
14. 05. 2003
Dát tip
S_V: dyk to tady právě píšu, né? ;-))) (ale tady mě ten komerční úspěch překvapil, to teda jo, samozřejmě nehudrám na vkus, i když nejlepší vkus mám já, to dá rozum.) to je ale zajímavej jev, to chaotický chování systému z hlediska oblíbenosti lidí a děl, to by fakt měl dakdo vyzkoumat, není tu nějakej fyzik kombinovanej se statistikem? ;-)) tady ta věc není z těch , která by se mi líbila dokonale, takže ji možná v soukomu eště upravím, ale nikomu to neřeknu, budu lakomej, abyste věděli. :o)

hermit
14. 05. 2003
Dát tip
B_G: to nebyl povzdech, já si tu na nevděk fakt stěžovat nemůžu, jenom že je to takový zajímavý.

Bříza_
14. 05. 2003
Dát tip
Tentokrát děkuji za avi. Královsky jsem se pobavil. :c) S narůstající diskuzí opravdu váhám, zda je lepší text sám, nebo ona. V každém případě je zde díky Hermitovi jistá zrcadelní možnost sebereflexe. Názorové kakofonie zde leckde připomínají rafinovanou kompozici klasického střihu. Myslím si, že Hermit zde překročil formu básně směrem k happeningu. Co všechno ten internet nedokáže !!! :c))))))))))))))))))))))))))))))

BC Ta "báseň" je skutečně provokace a patrně nic více... nápadně mi připomíná zesumírované nápisy na WC jedné hospody horší kvality, v níž jsem včera byl na pivo..... Von: Rok šestnácet dvacet je symbolický: U nás byla poražena reformace.Co následovalo??? Morálka zlatých ornátů se více zakopala, bohužel ne bez následků pro literaturu. Ne, že by radikální protestanti(puritáni) byli menší pokrytci. Pokud někdo vidí slova na záchodcích, posouvá významy slov do míst, kterých se děsí - morálně?!. Je pak větší prasák než-li pisatel a problém jeho samotného.(zeptej se psychologů)

djPes
14. 05. 2003
Dát tip
Von T.: máš pravdu, že následek rekatolizace pro literaturu po Bílé hoře je vidět dodnes - píšeme a mluvíme česky (viz Kalandra, Kalista, Černý atd.).

Armand
14. 05. 2003
Dát tip
rebe: docela výstižně praveno .-)

Vzdávám se všech dalších výlevů ve prospěch Reb:)))) Je veselá, je hravá, ale hlavně musím do práce :)))))))

djPes
14. 05. 2003
Dát tip
a dravá....

hermit
14. 05. 2003
Dát tip
r13: jo, vlastně jsi vystihlo to, oč mi šlo, ten závěr navíc snad sice lze vyložit jednuduše egocentricky, ale mělo by to ve čtoucím vzbudit rozpaky: "to snad nemyslí vážně??"

Já už nechci avíza ! Prosíííííím !

Bacil
14. 05. 2003
Dát tip
Já taky ne! Prosíííííím!

DV_SWAN
14. 05. 2003
Dát tip
Poutníče jsi fakt dobrej provokatér

Dík za avíza

Rowenna
14. 05. 2003
Dát tip
No, i já ti, ty caribický démone, děkuji za avízo. :-))

BorisCvek
14. 05. 2003
Dát tip
Standa V: křesťanství SAMOZŘEJMĚ potřebuje občas nebo spíše ještě častěji nadsázku, humor, sebeironii.... ale pak máš zase problémy s hlupáky z druhé strany barikády :-/ Člověk si nevybere :-).

BorisCvek
14. 05. 2003
Dát tip
StandaV říká. sám nevíš přesně, co jsi to sesmolil, proč se to líbí hodně lidem a jiný věci ne ... Boris: Zkus se zamyslet nad tí, co se nejvíc líbí MNOHA LIDEM. Většinou věci nevalné ceny: masa, dav, průměrnost.... občas se podaří lidi oslovit něčím hodnotným a bojovat účinně proti barbarství davu, ale davspontánně miluje vulgaritu :-/.

BorisCvek
14. 05. 2003
Dát tip
Hermit říká: lidí a děl, to by fakt měl dakdo vyzkoumat, není tu nějakej fyzik kombinovanej se statistikem? ;-)) Boris: To není o fyzice :-)))). To je o zákonech mentality salónků mme Verdurinové, o lidské bídě.... dobře to popsal La Bruyére nebo Bacon nebo...

BorisCvek
14. 05. 2003
Dát tip
Von T: co jsi mi napsal o roku 1620 je na úrovni socialistické učebnice pro ZŠ - a o estetice neříkáš vůbec nic. Dále píšeš: Pokud někdo vidí slova na záchodcích, posouvá významy slov do míst, kterých se děsí - morálně?!. Je pak větší prasák než-li pisatel a problém jeho samotného.(zeptej se psychologů) Boris: Nepochopil jsem. Jestli si myslíš, že jsem puritán a že jsem morálně rigorózní... a že takové je a má být křesťanství, pak se MOC mýlíš :-).

hermit
14. 05. 2003
Dát tip
BC: jo, ono by možná bylo lepší, pro mě jako autora, kdyby se zrovna tahle věc tolika lidem nelíbila... protože není nějak moc přímočará, jenomže tak záměrně působí...:-)) to jsem to pěkně pomotal teda. BG: ikona, to ale není nic moc imidž...;-| ale je to pěkný téma, ta ikonolatrie, hihí...:-)

BorisCvek
14. 05. 2003
Dát tip
djPes: teze, že rekatolizace zachránila češtinu, ona Pekařova verze českých dějin JE VÍCE NEŽ SPORNÁ. Já osobně ji považuji za NAPROSTO neudržitelnou....

djPes
14. 05. 2003
Dát tip
Boris - problém je, že ten spor nelze rozhodnout. Vše je dne už jen kdyby jako vše v dějinách, co se nestalo. Ale důležité je nevidět vše černobíle - prezentovat baroko jako dobu temna a třeba jezuity jako nejhorší nepřátele lidstva a našeho národa je přízemní a nevěřil tomu určitě ani Nejedlý. Když pominu Balbína, tak i Koniáš psal česky a jeho kázání jsou skvělá i po literární stránce.

BorisCvek
14. 05. 2003
Dát tip
DjPes: prezentovat baroko jako dobu temna a třeba jezuity jako nejhorší nepřátele lidstva a našeho národa je přízemní Boris: Ovšemže. Rád souhlasím. Pokud se týká mne, já sdílím Palackého pohled na české dějiny - a to je jeden z mála pohledů, které rozhodně nejsou černo/bílé. Palacký nic a nikoho neodsuzuje jednostranně a ukazuje vždy pro a proti. Škoda, že napsal Dějiny jen do roku 1526....

BorisCvek
14. 05. 2003
Dát tip
Ta "báseň" je skutečně provokace a patrně nic více... nápadně mi připomíná zesumírované nápisy na WC jedné hospody horší kvality, v níž jsem včera byl na pivo..... Pokud se týká těch oslavných ód, které tu pějí "kritici" na tento záchodový sumář (okořeněný pičou), připomíná mi to zase jednu pohádku z dětství.... Sněhurka a sedm trpaslíků. Ovšem tady jde o trpaslíky v intelektuálním smyslu.

Armand
13. 05. 2003
Dát tip

hermit
12. 05. 2003
Dát tip
P_H: jsem zcela neškodný a apatický, fakt...:-)

já si stejně raději nejdřív šťouchnu koštětem, co kdyby ses mrsknul....

Tenhle člověk musí na tej vysočině žít v rezervaci, nedovedu si představit, že by ho měšťané pustili za brány... Jináč váhám, je-li lepčeší text, nebo ta srandadiskuse tady dole. Asi text, nakonec byl první, že jo.

Bříza_
09. 05. 2003
Dát tip
Jsi éro :c) ~ ~ bylo mi to jasný hned napoprvé, když jsem Ti donesl to pivo jo - taky bych se potřeboval uvolnit ....

hermit
09. 05. 2003
Dát tip
Bříza: dík, já taky, to pivo by znovu bodlo....;-)

Ziggy
07. 05. 2003
Dát tip
konečně ti rozumím ... ... a jsem tomu rád :)

hermit
06. 05. 2003
Dát tip
fermosa: úspěch žel neznamená dobrej pocit autorův ;-)

Maria
06. 05. 2003
Dát tip
Teda! Výdech, nádech a můžem:-) První dojem naprosto příšerný, druhý dojem naprosto skvělý. Čím víc o tom uvažuju, tím lepší se mi to zdá. Co dodat? (prakticky nic, neboť mi docházejí slova:-))

balešek
06. 05. 2003
Dát tip
Dost dobrý, nemám k tomu co dodat, snad jen *****.

bogart
05. 05. 2003
Dát tip
Bez času na tu diskuzi tady nad tím. Ale jednu doušku - JE TO jiné než obvykle, někam to míří, což je fajn. Spontánní - spíše přímé. Taky znám tu těžkost z přímých vět stvořit svět ... ehm zahrnout to dlaní do správných tvarů (možná jde jen o vyumělkování, ale jinak se to těžce čte). Ginsberg už kdysi, rekurzivní sebekritika.

hermit
05. 05. 2003
Dát tip
katugiro: ale o to jména v tý první strofě přece vůbec nejde..... místo těch jmen tam mohly být úplně jiný jména.... a nechť mi to jejich nositelé prominou, jen jsem si nechtěl ú p l n ě vymejšlet... božemůj, tohle je ta pravá hyperrealita: "mnohdy významné nicky"...!!! co to JE významnej nick??? pro koho významnej, čím??? sorry, trochu jsem se zdravě a čistě vytočil....;-)

Wopi
05. 05. 2003
Dát tip
to by mě taky zajímalo ;-))

fermosa
05. 05. 2003
Dát tip
no diskuse je to vskutku pěkná. Člověk by zapoměl co chtěl, když se začte. Mě se ta báseň líbí, je drzá, průbojná a má to něco do sebe. Mimochodem věř tomu, že morrison by určitě sbalil...... *t :o)

Jinovata
05. 05. 2003
Dát tip
Máš tam hezky hysterický náběhy, ale ne dost abych se ztotožnil s něčím jiným, než s tím, co to mělo být. Skoro:o)

hermit
05. 05. 2003
Dát tip
fermosa: věřím! :o)) protože JÁ přece JSEM jsem jim morrison, a navíc skromnost sama vzor chudoby atak dál atakdál...:o)

fermosa
05. 05. 2003
Dát tip
hermit: jestli seš Jim Morroson, tak ti ukážu nejen kalhotky !! :o))

hermit
05. 05. 2003
Dát tip
fermosa: necu, ty určitě ukazuješ každýmu, co kdybych se za božského JIMa vydával a ty bys mi uvěřila, ha?? dávej si na tyhle věci větší pozor! *:o)

fermosa
05. 05. 2003
Dát tip
hermit: moje kalhotky viděla jenom moje maminka, jinak nikdo. Fakt :o) teď jsem koukala nahoru, tenhle tvůj výtvor má úspěch. Rozporuplné názory, nicméně všechno musí mít svoje pro a proti. Jinak by to byla nuda.

To je teda píčovina ;)))

teda!

zirael
03. 05. 2003
Dát tip
uF:) štvou tě stejní lidi co mě. ale vůbec ne za to TIP*

katugiro
03. 05. 2003
Dát tip
aby ses měl s kým bavit, tak já bych se přidal k tomu anonymovi, až na to, že strhující to místy (jestli ne všude...)rozhodně je a ten nápad bych zase hodnotil níže... asi ale chápeš, že náhodného čtenáře překvapí, snad až popudí, to všeobecné nadšení, a tak má chuť oponovat... a taky se mu nemusí líbit oslovování v první strofě, protože je jasné že nejde o jména, která by jen nechala plynout báseň, ale o konkrétní lidi skryté za mnohdy významné nicky... tím zase nechci říct, že se nechali koupit, to je na každém z nich... tak :) někdo musí hrát tuhle nevděčno úlohu, no ne?


Olina
29. 04. 2003
Dát tip
"Páteř (tedy kmen celého Stromu) nachází svůj nejvyšší stupeň v podobě nosu, který je výrazem dovršení všech energií, sublimovaných na této úrovni, je erotickým naplněním." - Symbolismus lidského těla - Annick de Souzenelle (Unitaria, 1994) "Každý orgán, struktura, funkce či mechanismus je v určité rovině pouze vnějším projevem některého ze základních životních archetypů." (tamtéž) vůně .... :)

Olina
29. 04. 2003
Dát tip
Stando, myslím, že naprosto nevím, jestli se ona dáma plete:) vím, jen, že si v tý knížce ráda listuju, když mě něco bolí a když pak vím proč, bolí mě to méně a radostněji:) . Asi mě tahle knížka hodně, hodně baví. :)

Olina
29. 04. 2003
Dát tip
:) když to řekneš takhle, je to směšný:) asi je tím myšleno dovršení v těle - je to knížka o těle je tam napsáno - "sublimovaných na této úrovni ..." ... já bych naplnění v nose taky nehledala:)))))) no, přeneseně někdy velmi ráda:)) já nic nedotáhnu do konce ... nikdy jsem ji nepřečetla celou, četla jsem si jednotlivé kapitoly

Sysa
29. 04. 2003
Dát tip
viz witch: absolutně vychytaný! já se tady směju a všichni ti obyvatelé kompjůtrů kolem mě na mě divně koukaj:-( ach pomoc!;-) ***********hi hi

egil
29. 04. 2003
Dát tip
no toto! U Holana jsem zaregistroval jen jedno sprostý slovo: "být není lehké, lehká jsou jen hovna.";))) přijde mi to malinko na efekt, ale je to strh u jící... *

hermit
29. 04. 2003
Dát tip
Anonyme, neštvi mě: nebuď anonym a buď konkrétní, jak se s tebou mám bavit, dyž nejsi? Ten text je PROVOKACE, ZESMĚŠNĚNÍ, IRONIE, ale čeho a koho ať si každý (včetně mě) najde sám, hlavně ale se mi na něm líbí (to je asi silný slovo, líbí - tedy jsem s c h o p e n ho nesmazat;-) to, že provokuje i mě skrze mě. :o)) egil: samozřejmě, to je celý na efekt, ale jakej efekt to má vyvolat? kontroverzi... ale nic jasnýho, má to vyvolat údiv a otázky. anonym85: zpracování samozřejmě dokonalý není, nápad není původní (viď, Karle), on tam ale ani žádnej jeden konkrétní nápad není. všem děkuju za reakce! Olino, rýma už je lepší, po včerjším pivapití je mi jen trochu shouffle. *;o6 ;o)) To s tím nosem je ale fakt prima, jenže to asi nebude můj nos, mě se teď všechny erotický energie transformujou tak maximálně v apatickým sledování lidí, co vystupujou z autobusů na zastávce, což taky není pro začátek špatný, ale ta pravá záměna světel a wuwei v nedvojnosti to asi nebude. :o)) ...... tož pěknej deníček vám prozatím vespolek přejeme .....

egil
29. 04. 2003
Dát tip
ale každej dobrej text je svým způsobem na efekt. člověk musí určitým způsobem stylizovat. tahle stylizace (autenticita?) mě strhla, jak jsem už napsal - jenom mě malinko nezapadla do celkového kontextu tvojí tvorby. ale auteneicita je stejné umění jako nenásilná stylizace.

Olina
29. 04. 2003
Dát tip
no, s tou provokací se opravdu povedlo:))) že by můj nos? :)))

Carrie
29. 04. 2003
Dát tip
hermite, jestli chceš, můžu ti poslat nějaký vtipy, abys měl co memorovat ;o)))

hermit
29. 04. 2003
Dát tip
Oli, tvůj nos znám jen z doslechu, ale nevylučoval bych to....;o)))

hermit
29. 04. 2003
Dát tip
Carrie, tak jo, ale jenom jednoduchý a černobílý, jiný mě dneska neba, jsem k nim netolerantní, hlavně k těm na pokračování....!

Olina
29. 04. 2003
Dát tip
žeby? jsou tu proslulejší nosy ... rozhodně ...

Carrie
29. 04. 2003
Dát tip
hermite, a nějakej hodně černej uneseš??? ;-))) údernej...

Zly
29. 04. 2003
Dát tip
hermit je bůh :-))) TOHLE mě baví číst. Ironické, odměřené, vtipné, přesné. Klidně bych si koupil knížku s těmahle textama a zasmál se u nich autorově noblese a nepotřebě prudit a ovívat čtenáře libozvučnými zvuky metafor. Hombre, hombre.. pěkná chvilka v jinak usmoleným dni. Dík za ni.

Zly
29. 04. 2003
Dát tip
oprava: ..libozvučnými shluky metafor.. bavím se tím textem.. a nepřemýšlím moc, co pisam, hm

hermit
29. 04. 2003
Dát tip
Carrie, sem ti tu psal něco a se to smázlo koukám.... takle qečeru už toho moc nesnesu, vtipy rači po ránu, tak si ho přichystej do kapsáře na zajtra, ju? ;o)

hermit
29. 04. 2003
Dát tip
Díky, Zly gaucho...:-)

Egil a slova vs Holan:např. v testamentech jich má povícero :-))

Mozart
29. 04. 2003
Dát tip
.....je to zvláštní...možná ani ne....ale je mi z té básně smutno... tip. za tu sílu....i jasnost myšlenek a výrazu...tip i za ten smutek.....M.

Ženatej
28. 04. 2003
Dát tip
*

Corinna
28. 04. 2003
Dát tip
fííháá :-))) - já je taky nenosím, mám ti zavolat? :-)))))))

El_Fossil
28. 04. 2003
Dát tip
***

hermit
28. 04. 2003
Dát tip
Lyryk: směle do toho, neboj se přece, tni a jen tak výstražně nežluť...;-)) cekanka: o to šlo... zkusit vyvolat takovou plejádu pocitů, (opět) sebeironický panoptikum... Corinna: právě toho přiznání jsem chtěl dosáhnout!! ;o)) ď všechněm

hermit
28. 04. 2003
Dát tip
Bez_nicku: co peosím myslíš "malou koexistencí všech římských"?

Wopi
28. 04. 2003
Dát tip
rád se sem vracím, vždycky mě to osvěží

hermit
28. 04. 2003
Dát tip
S_V: myslíš, že jsem nafouknutej héliem, že bych lítal? myslíš, že bych se mohl ještě něčím víc ztrapnit a pozemsky zvostudit, než tímhle výplodem? ;o)))

Wopi
28. 04. 2003
Dát tip
Stando: vždyť on ji právě vidí (tu zemi) - vždyť tohle je ukázka poezie života na rozdíl od některých jiných písmáckých výtvorů

hermit
28. 04. 2003
Dát tip
no, snažil jsem se o ten dotek se zemí, ale jak se mi to podařilo, nevím. třeba se to eště vyvine k nějakejm změnám, spíš ve formulacích, nebo jednotlivejch slovech.

hermit
28. 04. 2003
Dát tip
sranda neni žádná sranda. :o)

Wopi
28. 04. 2003
Dát tip
no, to beze srandy neni

to je nteda narez....tip!

hermit
28. 04. 2003
Dát tip
a navíc dneska mám velmi vážnou a vznešenou náladu, asi že je pondělí a já chápu vážně a posvátně svoje poslání na zemi. musím se naučit nějaký vtipy nazpaměť, furt umim jen ten o tej kostře u doktora, a tím už po těch letech nikoho nerozesměju, aspoň ne počtvrtý za sebou, jen sebe, a to jen proto, abych si udělal radost. :o))

Yfča
28. 04. 2003
Dát tip
hermite, zkus ten vtip kapku inovovat. Například: "Přijde hermit k doktorovi..." :o))

hermit
28. 04. 2003
Dát tip
kal: houby houbičky :-) Yfča: já k doktorovoi nemužu, von by moh zjistit, že mi něco je a musel by mě pak léčit, a to já mu nemužu udělat! :o)

ssaamm
28. 04. 2003
Dát tip
******

Wopi
28. 04. 2003
Dát tip
no jo, to máš pravdu, hermite, tuhle chybu jsem kdysi udělal taky: chtěl jsem si na týden vydechnout, tak jsem šel k doktorovi, jestli by mi jako nemohl dát pár dní neschopenky - a od té doby mě z pařátů už nepustili... dobře děláš, člověče

Yfča
28. 04. 2003
Dát tip
To mu nedělej. Já k tomu svému chodím v průměru tak jednou za čtyři roky, když mi klouby vržou víc než obvykle. Pokaždé se hrozně diví, proč jsem u něho tak dlouho nebyla (třeba se domnívá, že už bydlím metr pod zemí) a snaží se najít nějakou další chorobu, jež by ničila mé fyzično. Nejspíš si nechce připadat zbytečný. Loni v září mne za tím účelem poslal na EKG a kladl mi na srdce, že mu mám výsledek co nejrychleji doručit. Tak se za ním vypravím možná už letos koncem roku, abych mu udělala radost... :o))

Rowenna
28. 04. 2003
Dát tip
*****vrátím se, zatím, opravdu skvěle. Jasně, že se dotýká země, ale zároveň se i vznáší. A tak****tip

Kajman
28. 04. 2003
Dát tip
jo, říká to strašně moc a jo*

Martin Luther King by se začervenal, jak se jenom nigggy umějí - ale jinak by asi s tebou souhlasil jako někdyjá!

pegasík
28. 04. 2003
Dát tip
jsi zivel zivel inkognito necekany a presto a za to *

JRR
28. 04. 2003
Dát tip
Chi, to je mazec:-) Ono... neurazim, když řeknu, že napsaný je to strašně, že? Ale počítám to za záměr, ono to dotvoří. TiP, rozhodně!

hermit
28. 04. 2003
Dát tip
JRR: "napsaný je to strašně" - co tím myslíš? buď konkrétní, sím...

Wopi
28. 04. 2003
Dát tip
Yfča: a pokud Ti to kladl na srdce, bylo to na tom EKG vidět? JRR: takhle strašně bych to rád uměl... ;-)

JRR
28. 04. 2003
Dát tip
hermit: Netvrď, že to je znouzectnost, dyk je to úžasný!

JRR
28. 04. 2003
Dát tip
jee, já přehlídl, kdo to psal:-)

cvok
28. 04. 2003
Dát tip
ad vIII: moznoze experimentuju so sebou/v ramci seba

hermit
28. 04. 2003
Dát tip
JRR: to sem se toho dověděl teda... ;-)

Yfča
28. 04. 2003
Dát tip
Wopi, to právě nevím, anébrž již od září ty výsledky leží u mne doma v šuflíčku... :o))

des_te_meer
28. 04. 2003
Dát tip
tak tohle byl tedy dobrý rozbor tak nějak všeho;-) ***

Danny
28. 04. 2003
Dát tip
tak- a já tomu dám třicátej Tip. ***

djPes
28. 04. 2003
Dát tip
a tak si říkám, co my, co nejsme básníci???

čtyřicet
28. 04. 2003
Dát tip
hermit bítničí či byt ničí? Můžem se taky bít ničím, ničit bitím, pitím či beatím? s pozdravem - odstřelený čtyřnásobný desaterák (XL) *

Cirilla
28. 04. 2003
Dát tip
ty bláho... že jen co poleví chřipky spousta z nás by si s někým neznámým ráda zašukala *

Tracy
28. 04. 2003
Dát tip
Snad to někdo změní ...... ********************

houba
28. 04. 2003
Dát tip
supeeeeeeer ! tip* a díky

Fame
28. 04. 2003
Dát tip
teeedaaa! ***

Lyryk
27. 04. 2003
Dát tip
sice kritikou zřetelně překonatelný text, nicméně za tu drzost výběr i tip .-))))

tak to ve mně postupně vyvolalo asi všecky pocity, který to vyvolat může, včetně zhnusení a odporu, ovšem číst jsem nepřestala a dobře tak :-)*

Fairiella
26. 04. 2003
Dát tip
Uffff. Tak to je teda hustý... ale náhodou *t*

dablik008
26. 04. 2003
Dát tip
:o))) tak tohle si dam do Nej, to je jasny :o)) **V**

Bacil
25. 04. 2003
Dát tip
No to je naprosto dokonalé!!!!! Ad III.) - myslím, že není třeba čekat, až poleví chřipky, konec konců, někdy se používá i léčení tělesným teplem :-)) já vím, že o tom to (až tak) není, ale nedalo mi to ;-)

Carrie
25. 04. 2003
Dát tip
"udělej to tak abych zhubl vyhrožoval sebevraždou drž mě v nejistotě i v jistotě že ti jde o něco vyššího teď mi zavolej a zeptej se jestli mě zajímá že nenosíš kalhotky" ;o))))))

Wopi
25. 04. 2003
Dát tip
ty seš naprosto šílenej

Bez_nicku
25. 04. 2003
Dát tip
*** je tvoje, hlavně nejkratší cestou - snad jen malá koexistence všech římských a zbytečná devalvace X -kou. pete

Bez_nicku
25. 04. 2003
Dát tip
jak říká jedna pssst básnířka - přímo, ale do hluboka

Olina
25. 04. 2003
Dát tip
:))))))))))))))))))))))))))))))))) padám *****************************************

Olina
25. 04. 2003
Dát tip
teda předtím než upadnu , tisknu

Witch
25. 04. 2003
Dát tip
nevim jak to napsat, na první pohled se to vůbec nezdá, ale je to absolutně vychytaný... ***

Yfča
25. 04. 2003
Dát tip
:o)*

cvok
25. 04. 2003
Dát tip
trpke zivot

Print
25. 04. 2003
Dát tip
:-)***!

DV_SWAN
25. 04. 2003
Dát tip
dobré ... když jde o něco je třeba i po lopatě nebo lopatou *

Pája
25. 04. 2003
Dát tip
*********:-) skvělý*******

Pája
25. 04. 2003
Dát tip
naprosto

Bacil
25. 04. 2003
Dát tip
Já myslím, že ta X. to podtrhuje, nezdá se mi, že by to devalvovala.

hermit
25. 04. 2003
Dát tip
(šak to tak je... taková legranda... :o) )

šak ať je Bacil: podtrhuje je také výstižné

Marthin
25. 04. 2003
Dát tip
Zákusek po obědě teda..si lebedím..:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru