Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O hubnutí, už zase.

25. 04. 2003
3
0
1733
Autor
chicoria

O hubnutí už toho bylo napsáno tolik, že nebude škodit, když k tomu všemu připojím něco i já. Když se někdo rozhodne zhubnout, je to první krok k úspěchu. Ovšem jen v případě, pokud je jeho rozhodnutí dostatečně vážné a upřímné.

Pomiňme ony dva druhy lidí, z nichž ti první hubnout potřebují a ti druzí si jen myslí, že to potřebují.

Ať je to tak, či onak, nikdy nejsme se svou postavou dostatečně spokojeni na to, abychom si řekli: “Tak teď vypadám opravdu dobře.”

Potřebujeme hubnout, abychom se cítili lépe a když se nám to podaří, moříme svá těla sportem, abychom vypadali ještě lépe.

Ti, kteří se rozhodli hubnout se nadále dělí na ty, kteří nezvládnou první etapu, totiž nepřekonatelnou touhu něco neustále konzumovat a na ty, kteří tuhle fázi s většími, či menšími problémy zvládli. Protože jídlo je, ať tomu věříme, či ne jedna z nejnávykovějších drog. Snad ještě víc, než cigarety.

Největší utrpení je odříci si sladkosti, čili sacharidy,což není vůbec snadné, protože tělo si je žádá. A tu většinou buď podlehneme pokušení, nebo si opatříme přípravky na bázi chromu, které jsou kupodivu docela účinné.

Ale dost možná, že jsou účinné jen proto, že si to o nich myslíme. Nemusím podotýkat, že čím kvalitnější přípravek, tím dražší. Osobně se domnívám, že postačí umělé sladidlo s chromem, jako náhražka kostek cukru.

No a tím se dostáváme k pitnému režimu, o kterém už jsme všichni tolik četli. Má se za to, čím víc se pije, tím lépe a já s tím víc než souhlasím. Otázkou je, co pít. Já dávám přednost zelenému čaji, nechutná sice nijak valně, ale znáte to, člověk si zvykne na všechno. Tedy aspoň já si zvykla.

Ke zjištění, že čím víc se pije, tím víc se zmenšuje potřeba jísti dojde asi každý, kdo to zkusil. Další zjištění, které následuje jest to, že přestat se přejídat zdaleka nestačí. Na řadu přichází pohyb. Tj. rozhýbat své zlenivělé otylé tělo a přinutit ho k pravidelnému cvičení. Záleží na každém, co si vybere. Někdo posilovnu, někdo začne běhat, někdo plavat, já se spokojila s pravidelným ranním cvičením.

Samozřejmě že všichni, co začali hubnout, chtějí zhubnout co nejrychleji a někteří to vzdají ve chvíli, kdy zjistí, že nehubnou dostatečně rychle a podle jejich představ. Z počátku to jde dobře, ale pak se pokles váhy zpomalí, nebo zastaví úplně a nebohý hubnoucí člověk zpanikaří. Ale je to jen otázka času. Hodně vytrvalí tlouštíci na to přijdou a nevzdají to.

Samozřejmě se může stát, že přijde oslava, nějaký svátek, kdy se prostě jí a jí a jí, dokud člověk nepraská ve švech a prostě nelze nejíst, když všichni kolem jedí. Hubnoucí se tedy přizpůsobí okolí a cpe se též. Pak má strašlivě špatné svědomí a dostaví se menší depka. Možná také nevolnost, protože organizmus si odvykl takovým dávkám jídla. V takovém případě za sebe doporučuji jeden očistný den, to znamená vůbec žádné jídlo, jen pít a pít a pít. Neustále. Je to docela utrpení, ne každý to vydrží, ale druhý den se pak cítíte báječně a navíc máte dobrý pocit z toho, že jste to dokázali. A organizmus jásá, že je očištěn , žaludek že nemá nic na práci a že si může odpočinout a střeva zase jak jsou krásně průchodná. Prostě se raduje celý člověk.

A jak to všechno vím? Jsem prostě bývalý tlouštík.


Pisces
22. 01. 2006
Dát tip
Jako úvaha to na mě příliš nepůsobí. Spíš jsi prostě jen shrnula věci všeobecně známé pro ty, jichž se hubnutí týká a neznámé pro ty, kteří hubnout nechtějí a nepotřebují (jenže tito lidé s největší pravděpodobností na tenhle článek nikdy nevlezou a nebudou ho číst). K tomu jsi přidala pár svých názorů a slov, učesala podle svého stylu a šup "úvaha" je na světě. Nicméně mě to příliš nezaujalo, nepřinášíš nic nového. A když už nic nového, tak alespoň psát trochu vtipně a záživně, ne? A taky souhlas se sleeeping.

Eliss
04. 08. 2005
Dát tip
hezká úvaha...vlastně tam je vše co by mělo a co sem si o tom myslela než sem si to přečetla. Jenom menší poznámka...hubení od přírody se dělí na dva typy---ti co nemusí cvičit a můžou jíst kolik chcou a nepřiberou ani deka a ti co sou teď hubení ale pomalu ale jistě přibírají...ono se to zdá já si pořád říkám že jsem hubená ale pomalu přibírám na váze a proto není od věci si udržovat postavu dokud to je ještě jednoduché. jinak tip ;o)

johanne
02. 03. 2004
Dát tip
jako úvaha proč ne, na článek by to určitě nestačilo :o jinak - zelenej čaj (a vůbec všechny čaje :)) miluju, občas chodím běhat a deprese z hubnutí neznám ;)

815_0
17. 08. 2003
Dát tip
No - nesouhlasím s tím, že by se nemohla vyskytnout bytost opravdu spokojená se svojí postavou - pár takovejch znám a myslím, že opravdu "maj bejt na co hrdý" :-) Co se týče zbytku textu - nezaujalo - člověk kterej chodí každej den běhat, sem tam si zaskočí do fitka (nebo jen do domácí posilky) a dvakrát tejdně cvičí aerobik nemůže souhlasit s ňákym odepíráním jídla nebo dokonce cukru...:-) Čaj je hodně návikovej a znám bytost která ho musí pít opravdu pořát, protože jinak je naprosto rozklepaná - nemyslím, že je to OK... A - co se týče nejedení - všechno je otázka vůle, kterou - žel - většina lidí dneska nemá...:-)

gratuluju :-)

Andulka
26. 04. 2003
Dát tip
Největší utrpení je odříci si sladkosti, čili sacharidy,což není vůbec snadné, protože tělo si je žádá -> Tak to mi mluvis primo ze srdce....podivej se na moji povidku Jak jsem byla tlusta....ha ha ha.... Byt baculata je dar od Boha. Hubeni lidi nemuseji delat nic, protoze je k tomu nic nenuti.. Baculati lidi musi neustale sportovat a nebastit vsechno co vidi.....protoze vedi, ze byt tlusta nebo hubena zalezi jen na nich.....a protoze vedi, ze jako hubeni se krasne citi a jako tresinku na dortu delaji jeste neco pro sve zdravi.....:-)))))

chicoria
26. 04. 2003
Dát tip
Andulka, i hubení si myslí, že musí shodit, i kdyby to mělo být jen kilo, ale to se nás netýká:-))))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru