Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Studijní objekt „Marie“

27. 04. 2003
7
0
1826
Autor
Perchta

Našim učitelům

    Je dubnový večer. Následník trůnu volá Staviteli Archy: „Navštívím vás a vaši ženu. Přijde i První kněžka.“ „Nechcete tu návštěvu odložit na ráno?“ říká mu Joshua, který u Stavitele dočasně bydlí. Snaží se mít ohledy, Stavitelova žena chodí ráda brzy spát. „Ne, to by nás vidělo moc lidí,“ oponuje Následník trůnu.

   Marie zatím leží na pohovce svojí panelákové kuchyně na druhém konci města, je neklidná, cítí slapové síly otáčet se kolem svého těla, usíná, padne rána. Rána ji vzbudí. Joshuovi se stala nehoda typická pro levitujícího začátečníka: upadl a rozbil si kokos. „Příště si musim dát větší pozor,“ snaží se Joshua zachovat si svůj anglický humor. Marie cítí, že se s ní děje něco zvláštního. "Asi už brzy uvidím Šrí Juktéšvara," říká si útěšně. Je to její oblíbený hrdina z knihy Životopis jogína, kterou právě čte.

   Stavitel Archy rád měří pránu, všemu a všem, dokonce o tom napsal knihu. Kdysi si ji nakalibroval na skleničce vody. „Tak velkou, jako máš ty, jsem ještě neviděl,“ říká Joshuovi. „A můžeš ji změřit taky Marii?“ „Na dálku? Pokusím se.“ A měří. Zaklíná se číslem 27 a říká: „Má energii větší než celá zeměkoule.“

   Do Stavitelova domu přichází Následník, jeho žena a První kněžka. Konají poradu, jak se vypořádat s fenoménem Marie na úrovni dnešní doby. "Mohli bychom ji poslat do Německa na prozkoumání k jednomu odborníkovi," navrhuje První kněžka. Joshua je otřesen, vyprovází návštěvu k brance.

   Nad Evropou se objevuje bílé světlo, Marie se přesunuje ke Stavitelovu domu. Ukazuje První kněžce okénkem nad svou hlavou různé obrazy jiných světů. „Vidíš to?“ říká jí naléhavě svojí telepatickou řečí. A vidí při tom První kněžku jako štíhlou mladou dívku s dlouhými tmavými vlasy, ale trochu natvrdlou. Joshua vidí rybičky na Mariině noční košili.

   „Zjevila se nám tady jako Marie,“ říká navrátivší se Joshua starostlivě. Stavitel opět měří Mariinu pránu. „Má víc energie, než která je k dispozici v celém známém vesmíru.“

   Marie se probouzí na pohovce z tranzu a slyší ho, neví co dělat, naštěstí za chvíli Stavitel ulehčeně říká: „Už má energii jenom jako jedna normální zeměkoule.“

   „Co se vlastně stalo?“ ptají se Joshui. „Já už tři týdny nejim a Marie je asi dva měsíce vegetariánka,“ snaží se Joshua.        

   „Důrazně vás žádám, abyste o tom, co jste tady dnes v noci viděli, nikde nemluvili,“ říká První kněžka, zodpovědná za státní náboženství.


Perchta
04. 12. 2003
Dát tip
Cirilla, Zosha: Díky!


Carrie
28. 04. 2003
Dát tip
"cítí slapové síly otáčet se kolem svého těla" to je hezký :-))))

Humble
28. 04. 2003
Dát tip
Krásně napsané, nejvíc se mi líbil druhý odstavec. Přiznám se k určité natvrdlosti, že ten konec úplně nechápu. :o)*+avi

Perchta
28. 04. 2003
Dát tip
Humble dik, já to taky nechápala, teď už chápu, neb mi přišla dodatečná inspirace a je to na jednu další povídku :-))

Wopi
28. 04. 2003
Dát tip
Nádhera! Jen pidifousek od V, jen pár slov kdyby bylo jinak...

Humble
28. 04. 2003
Dát tip
Už se těším (jo, a ten tip jsem dal teď, protože předtím jsem na to já bloud zapomněl) :o)

Perchta
28. 04. 2003
Dát tip
Humble, díkes:-) Wopi, to je tvůj problém :-)) Já sem to už tuhle psala Vašinovi: Všechno je dobrý! Mám radost, že si mě čteš, díky za to.

Cirilla
28. 04. 2003
Dát tip
*

fungus2
27. 04. 2003
Dát tip
Tak to se teda povedlo! TIP, jako vyšitý!

Barbar
27. 04. 2003
Dát tip
No jo, Máňa........ ale perfektní laboratorní zápis..... BARBAR *

It´s raining man ... :-)

Perchta
27. 04. 2003
Dát tip
Děkuju vám, píšu pro vás :-) Dopsala jsem kousek doprostředka, něco jsem vyhodila; píšu moc ráda a je krásný mít čtenáře.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru