Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O kouzelném prstýnku

04. 05. 2003
5
0
1258
Autor
Seek

starší věcička, psaná ještě bez diakritiky

Zila byla, jedna mlada princezna. Kdyz ji bylo osmnact, nechal pan kral usporadat zasnubni ples. Sjeli se princove z sirokeho dalekeho okoli, predvadeli se jak jsou vzneseni, kolik maji penez a u kterych svetoznamych krejcich si nechavaji sit saty a princezna samozrejme byla oslnena tou nadherou, protoze oni byli docela male a chude kralovstvi. Jenze tolik princu, princezna nevedela ktereho si vybrat. Nakonec rozhodla, ze se zasnoubi s tim, kdo ji daruje nejkrasnejsi zasnubni prstynek. A tak se princove hned rozjeli zpet do svych kralovstvi a u zlatniku nechali vykovat ty nejnadhernejsi zlate prstynky jake svet videl. posazeli je diamanty a safiry a rychle spechali zpatky aby je nikdo nepredbehnul. Jenze ouha..tenhle byl moc velky, tenhle zase maly, tenhle se svazel na jednu stranu a tenhle byl tak tezky ze princezna neudrzela ruku natazenou. zdalo se ze si nikoho nevybere. vtom vstoupil na prvni pohled chudy chasnik, ale predstavil se jako princ ze zeme nekde na jihu a ze ma prsten ktery princezne zarucene padne. ona hned radosti cela bez sebe vykrikovala at ji ho da, ale princ ji prerusil, ze ma taky podminku. a to ze se s princeznou zasnoubi, pokud prstynek na jejim prste neztrati svoji carovnou moc. hned ji take predvedl. otocil prstenem a vycaroval ruzi, kterou daroval princezne. princezna po prstenu chnapla a navlekla si ho na prst. padnul jako ulity, nikde netlacil, nebyl tezky, proste tak akorat. radovala se a pohledla na prince. ale ten cekal. aha, rekla si princezna. ta kouzelna moc. otocila prstenem a prala si ruzi...
ale nestalo se nic. vubec nic. prsten svoji kouzelnou moc ztratil. no a? povida princezna, na tom prece nezalezi, padne mi a tak se muzeme zasnoubit. princ se ale otocil a beze slova odesel.
pockej.. proc me nechces? vrat se. volala princezna. ale on uz se vracel na bilem koni tryskem na svuj hrad za horama. a kdyz tam dorazil smutne svesil hlavu a usedl ke krbu, a tak tam sedi dodnes.
princezna si prsten nesundala, libil se ji a tak ho nosila a casem, pote co se dala na studium a precetla plno ucenych knizek a mluvila s mnoha moudrymi muzi, aby od nich zjistila proc prsten svoji moc stratil, s nim zkusila otocit znova. pred ni na stole, se z niceho nic objevila ruze. a v tom ji to trklo. vzdyt ona s nim prve tocila na opacnou stranu :)

Crookshanks
27. 06. 2003
Dát tip
To je vážně bezvadný. Pohádky jsou můj oblíbený žánr a tahle je vážně perla :-)

evina
02. 06. 2003
Dát tip
miluju pohádky a tajto je vážně kouzelná:o)***

Amanda
12. 05. 2003
Dát tip
Super konec :-)

Babetka
06. 05. 2003
Dát tip
Jééé, další pohádka! :-) Člověk se z ní může vážně poučit, aby si nenechával své štěstí tak snadno protéct mezi prsty... To však nezmenšuje její kouzelnou moc. :-) Už jsem říkala, že pohádky zbožňuju, ale ty od tebe by se mi líbily, i kdybych byla jejich absolutní odpůrce. :-) Moc pěkné!! *** :-)

Seek
05. 05. 2003
Dát tip
no jasne :o) to je pohadka o tom, jak v zivote propasnes vylozenou prilezitost, kvuli nahode...

Žíně
04. 05. 2003
Dát tip
hahaha, to je tak blbý až je to hezký:-))). Tomu se říká osudový omyl. Bohužel v životě to taky tak často bývá. Člověk si podělá život kvůli absolutním kravinám a nepochopitelnejm nedorozuměním.*

Sto tipů naráz, kdybych mohla!!! Nejdřív jsem si říkala, že tolik pohádek jsem viděla...ale ne, nevím, jestli se smát nebo té princezně nadávat, případně princi...Tohle je moc reálný... "dorazil smutne svesil hlavu a usedl ke krbu, a tak tam sedi dodnes.pockej.. proc me nechces? vzdyt ona s nim prve tocila na opacnou stranu :) " není to vyloženě škoda? * "

Krel
04. 05. 2003
Dát tip
:-) hezká..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru