Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NOČNÍ ZABIJÁK-3

30. 08. 2004
1
0
1829
Autor
fungus2

ČÁST TŘETÍ.

Sirény sjíždějících se policejních vozů se rozléhaly v okolí parku. Nadporučík Aleš Kratochvíl se od lavičky odplížil za kmen nedalekého stromu. Odtud se přes rozsvícenou baterku pátravě díval v ta místa, kam dopadal světelný pruh.

„Ten model nikde nevidím, ale bude určitě někde tady v těch houštinách,“ řekl do vysílačky, přičemž upřel zrak na osvícené místo v jednom křoví. O chvíli později rozpoznal ve větvičkách porostu obrysy modelu tanku.

„Vidím ho! Je v křoví u Lípový ulice!“ vyhrkl a poté postřehl, jak jeho směrem míří hlaveň modelu. Záblesk v hlavni se objevil ve stejný okamžik, kdy zhasl baterku. O zlomek vteřiny později mu prudký náraz vyrazil baterku z rukou a on se přitom vrhl na zem. Vzápětí mu došlo, že baterku zasáhla kulka.

Dvě policejní vozidla stála v Lipové ulici a policisté stáli přikrčeni za auty, přes které mířili pistolemi do houštin parku. Díky pouličnímu osvětlení okraj parku byl dostatečně osvětlen. Všichni čtyři policisté náhle spatřili, jak z porostu prudce vyrazil velký model tanku, který měl natočenou hlaveň jejich směrem.

„Model vjel na ulici!“ hlásil hned jeden policista do vysílačky a jako ostatní policisté hned střílel. Tank okamžitě pálil také.

Strážmistr Pavel Horák přes kapotu automobilu a namířenou pistoli zřetelně viděl jedoucí model. Dvakrát stiskl spoušť. Kromě výstřelů zaslechl i kovové cinknutí, jak se kulky od tanku odrážejí.

„Ten má snad pancíř!“ zvolal zděšeně kolega vedle něho. Přitom se ozvalo několik ran, jak kulky vypálené tankem dopadly do boku auta. Vzápětí na to policista, co se krčil vedle něho vykřikl a zhroutil se na zem.

„Já to dostal do ramene!“ vyhrkl policista. Horák se bleskově ukryl za přední část boku vozidla. Vzápětí uslyšel hvízdání kulek nad sebou. V pistoli vyměnil zásobník a mírně se vyklonil v podřepu u předku auta. Tank přejížděl velkou rychlostí na druhou stranu ulice. Horák namířil zbraň do míst, kde tušil, že model má kola. Třikrát vystřelil. To co zakrývalo pásy a kola však neprostřelil. Zbytek zásobníku vystřílel na věž tanku, která se rychle natočila jeho směrem. Vrhl se okamžitě za vozidlo a kolem předních světel prolétly vzduchem dvě kulky. Také pak zaslechl syčení, což znamenalo, že model prostřelil kolo.

Nadporučík Kratochvíl vyběhl váhavě z parku za spodní část lampy, kde se skrčil. Uviděl střílející policisty skryté za auty a jedoucí tank, který neustále střílel, i když jeho střelba nebyla slyšet. Usoudil, že má v hlavni tlumič. Poté spatřil, jak se ulicí rozjel policejní automobil. Policisté jedoucí model viděli a policista, který seděl vedle řidiče se vyklonil a střílel. Tank natočil věž na jedoucí vozidlo. Poté se v jeho hlavni několikrát zablesklo. Přední sklo policejního vozu bylo několikrát zasaženo. Střílející policista zůstal bezvládně vykloněný ve dveřním okénku. Automobil jel velkou rychlostí dále přímo na jedno ze stojících policejních aut, což znamenalo, že i jeho řidič byl zasažen.

„Rychle vstávej!“ vykřikl Horák na zraněného kolegu a pomohl mu vstát. Přes kapotu a okénka předních dveří oba viděli, jak se na ně řítí auto. Co nejrychleji uskočili do strany. Poté následovala srážka, která odmrštila stojící vozidlo do strany. Stále velkou rychlostí jedoucí auto narazilo do opodále stojícího druhého policejního vozidla, od kterého na poslední chvíli odběhli policisté. Do ulice hned z obou směrů vjížděly další policejní automobily. Model tanku byl náhle pryč. Kratochvíl však věděl, kterým směrem jel. Přeběhl ulici, aby za okamžik doběhl na roh uličky, do které tank vjel.

„Vjel do Dlaždičové ulice. Rychle uzavřete oba výjezdy z ní!“ hlásil do vysílačky. Když se zadíval, tak v jednom tmavém místě postřehl záblesk, načež pocítil prudkou bolest v obličeji. Poté se sesul bezvládně při zdi na chodník.

KONEC TŘETÍ ČÁSTI


Perchta
05. 07. 2003
Dát tip
*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru