Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Doufám

09. 05. 2003
16
1
6010
Autor
Kandelabr

Jasně jsem viděl trs trávy. Byl od mého obličeje vzdálený jen několik centimetrů. Vše ostatní je nejasné, mizí v rozostřeném nekonečnu. Jen pohyby a stíny. Pískot v uších je nesnesitelný. Křičím.

Asi.

Znovu jsem vzlétl do vzduchu a mdle si uvědomoval chladivý vítr. Pak ten okamžik, kdy přestávám stoupat, síly se vyrovnávají a já na kratičkou chvíli visím ve vzduchu. Následuje vítězství gravitace, třískne mnou o zem neúprosně a bez emocí. Trs trávy je potřísněný krví.

Dýchání je ten nejtěžší pohyb na světě. Otočit hlavu by trvalo století.

Možná.

Nahoru. Chvíle vyrovnání. Drtivé objetí země.

Ve kterém okamžiku asi vyplivnu duši?

Doufám...


1 názor

Horší když se neotevře padák, jak zpíval Michal Penk, neblahé paměti. :o) *

Rowenna
26. 05. 2003
Dát tip
Nahoru, dolů, nahoru, dolů.... jako v životě? ****

JASAN
13. 05. 2003
Dát tip
Á, talentovaný sebevrah.

fungus2
10. 05. 2003
Dát tip
zajímavé. TIP

katugiro
10. 05. 2003
Dát tip
cos to prováděl? líčení sugestivní, to ano... :) * StvN: kamarád plácá často podobné věci? Zkus to sepsat, než o tom člověk začne přemýšlet, tak to zní hrozně zajímavě :)

StvN
10. 05. 2003
Dát tip
Nikdy jsem nebyl u toho, když někdo skákal ze stometrový výšky na dlažbu. Nemohu říct tak ani tak. Jenom tolik, že je to zajímavý a nemyslim si že je to úplně nemožný.

katugiro
10. 05. 2003
Dát tip
zdravý rozum mě přesvědčuje, že lidské tělo se nikdy neodrazí tak, aby ho mohl někdo při ohlédnutí považovat za stojící (natož pak hledící někomu do očí). Už ten odraz nejspíš vůbec nebude tak dramatický, ale třeba nám k tomu někdo řekne fundovanější názor...

Kandelabr
10. 05. 2003
Dát tip
děkuju všem za kritiky,názory, poznámky. chtěl jsem napsat něco úplně nekonkrétního, nic nevysvětlovat, nijak nenapovídat, tak trochu jako sledování filmu odprostředka, člověk tomu nemusí úplně porozumět, ale přesto tam může něco objevit. (trochu kecám, já vím :) StvN: poznámku ohledně časů jsem čekal :) ale takhle se mi to líbí. nemusí být vždy všechno v cajku a mám pocit, že se to tam tak hodí. ad černá věž-mám řešení: neplazil se ten kamarád z hospody po zemi? :)))) to by se pak mohli v pohodě dívat navzájem do očí i bez zázračného odrazu :)))

Cthugha
10. 05. 2003
Dát tip
Nechápu ale tipnu si...

StvN
10. 05. 2003
Dát tip
Navrhuju názornou ukázku. Je tu nějakej dobrovolník? Z těch časů jsem trochu rozpačitej. Nedávno jsem se snažil něco napsat kompletně v přítomným čase a měl jsem co dělat, abych se nezbláznil. Nicméně dramatická změna časů může mít svůj význam a uznávám, že tobě se tam docela hodí.

Dejf
09. 05. 2003
Dát tip
dost náročné a ne zrovna lehce stravitelné, ale tipnu si

gepe
09. 05. 2003
Dát tip
musela jsem se k tomu vrátit, je to paráda.. ****

IFETIV
09. 05. 2003
Dát tip
pěkný tip

měla bych jen dvě technický připomínky :-) "Znovu jsem vzlétl do vzduchu a mdle si uvědomoval chladivý vítr. Pak ten okamžik, kdy přestávám stoupat, síly se vyrovnávají a já na kratičkou chvíli visím ve vzduchu." - Vynechala bych první vzduch :-) "Následuje vítězství gravitace, třískne mnou o zem neúprosně a bez emocí." - vynechala bych čárku za gravitací :-) Jinak se to čte krásně :-)*

Docela by mě zajímalo při jaké příležitosti je to psané a taky trochu bližší popis co se tam vlastně děje. Trochu jsem se tam ztratil a jak tak čtu předchozí kritiky - nejsem zdaleka sám!

StvN
09. 05. 2003
Dát tip
Neuvěřitelně mě rušilo střídání časů: ....vzlétl....uvědomoval....přestávám Jestli je to záměr, nechápu za jakým účelem. Kamarád mi povídal, že když šel kolem Černý věže, tak za sebou uslyšel strašnou ránu, otočil se, ale tam na něj jenom trochu udiveně koukal neznámech chlap. Tak šel dál, no a když se po chvíli otočil znovu, zjistil, že ten chlap skočil z věže a když se díval mýmu kamarádovi do očí, tak to bylo těsně poté, co se jeho tělo odrazilo od dlažby. Jestli to není o tom, tak jsem ho nepochopil. Doufá, že už bude brzo konec, ne?

Cirilla
09. 05. 2003
Dát tip
Všichni doufáme.

alim
09. 05. 2003
Dát tip
silne....doufam taky, ze jsi to prezil...ale moc dobr napsano.T*

alina
09. 05. 2003
Dát tip
jsi zvíře!!!!!!!!!!! ............... já nevim esli rozumim ...... ale třebas jo .... a je to úžasný!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! * akorát mě nějak zkazila náladu ta STVNova poznámka :o( ...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru