Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na začátku

12. 05. 2003
6
0
1538
Autor
unseen

 Co...cože? To už je ráno?! Asi jo, slunce pálí jako pominutý...no nedá se nic dělat, budu muset vstát. Au, moje hlava! Zatraceně, to je příšerná kocovina! Ale to se dalo čekat hned, jako se objevila partička těch seveřanů....to je samej plnovous, medovina a takhle to pak končí. Mě je fakt příšerně, žaludek jak na vodě, fujtajbl.

 

 "...ch" No jasně, nemůžu ani mluvit. V krku jak kdyby mi rajbovali kaktusem. To zas bude trvat, než ty hlasivky rozhejbu.

 

 Copak sem vlastně včera sněd? Dohromady nic moc předpokládám...ne že bych teda vo něco přišel. Che, banket s mezinárodní účastí a občerstvení stojí za starou bačkoru. Co se ale taky dalo čekat jinýho, když to letos měli na starost ty pošahanci z Indie nebo vodkud. Posvátný krávy, kdo to kdy slyšel?! Dyk to zavání modlářstvím...a jeden se pak pořádnýho bifteku nedočká, furt samá zelenina - copak sem králik? Zlatě loni, tenkrát měli gábl na starost irčani a ty teda uměj pečený kance jedna báseň. A to pivo, mňam....šak se taky před rokem šikmovočka kroutili jak žížaly a nakonec jim nezbylo než si jít ven nasbírat nějaký ovoce a nabrat vodu z potoka...vegetariáni praštěný, pche. Ale letos nám to teda ošklivě vrátili, jen co je pravda. Nebejt tajnejch zásob tý party ze severu, sme všichni jen vo čaji. Na druhou stranu by mě možná teď bylo líp...auvajs...

 

 Ale stejně to s těmahle setkáníma jde z kopce. Všichni jsou čím dál starší a nevrlejší, furt se jen dohadujou, kdo je má pravdu a kdo je mocnější. Přitom by mělo bejt všem jasný, že jsem to já!

 

 Fakt mě to už začíná sejřit, budu s tím muset něco udělat.

No jo, jenže když se s nima vidim jednou za rok, moc toho nevyřešíme, že jo. Kdepak, to bude chtít pořešit nějak jinak...že bych... No jasně! Rozšířit sféru vlivu, to je nápad! Koho by taky bavilo pořád panovat jednomu malýmu nárůdku, kterej eště ke všemu nemá ani vlastní území... Ne ne, s tím je konec, chce to kapku expandovat. Ale mě se teď fakt nechce nic dělat...a kór né dneska, s takovým kocourem.

 

 Ale co bych se nakonec furt dřel sám? Ať se taky chvíli snaží mladej. Jednou se chce podílet na rodinný firmě, tak taky musí hnout prstem a basta! A von je docela šikovnej, to se mu zasejc musí přiznat. Né že by se do práce nějak extra hrnul, ale talent má. No uvidíme...

 

 Jenže jak to udělat, nemůžu ho tam jen tak poslat, bylo podezřelý - chlápek ve středních letech se objeví jen tak vodnikud a začne rozdávat rozumy...takovejch už bylo, to by nikdo nespolk. To chce vymyslet nějaký lepší ántré....ale jak mám myslet s takovým bolehlavem. Jo už to mám, to bude dobrý... tak kdepak je synátor? Do psí nohy, zase se někde povaluje místo aby tatínkovi vařil ranní kafe! Takhle by to nešlo...aúúúúú, hlava jak střep! "Ježíší Kriste!"

"Ano tati?"

"Hochu, jakpak by se ti líbilo znova se narodit?"


Bebitka
20. 06. 2003
Dát tip
chicht :)))))))))

Indoran
27. 05. 2003
Dát tip
Ale jo je to na stejne urovni jak omoje stará povídka.. To se zpraví časem..

unseen
19. 05. 2003
Dát tip
Indoran: no kdo...maminka, tatínek, učitelé, spolužáci, netová komunita, partička pozemšťanů a tak...nějaký reklamace mým směrem? :o)

Carrie
15. 05. 2003
Dát tip
já to čekala... :-))) ale dobrý, pobavilo - za T

Indoran
14. 05. 2003
Dát tip
Partička seveřanů? fujtajbl? kdo tě učil se vyjadřovat? Děj žádný, napsané mizerně, ale ta pointa ta je perfektní. (První věc co alespoň stála za přečtení, ale za tip to nestojí)

Kandelabr
12. 05. 2003
Dát tip
sice ne zrovna moc originální ale hezky napsané a pobavilo:). tip

odezdikezdi
12. 05. 2003
Dát tip
:))

Anatom
12. 05. 2003
Dát tip
...tak tohle je originalnost sama..pohodicka..;O)

fungus2
12. 05. 2003
Dát tip
zaujalo mě to! TIP

Hvezda1620
12. 05. 2003
Dát tip
...a na počátku byla kocovina. TIP*

Marthin
12. 05. 2003
Dát tip
Je to nějaké nedomrlé..možná to chtělo trochu uležet a pak podat originálněji..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru