Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kateřina

14. 05. 2003
5
0
1706
Autor
Perchta

Čistému vše čisté

   Kateřina to nevzdala, chce Maxe. Nevadí jí, že jí umírá kluk v Německu, má ho sice moc ráda, ale láska není všechno. A Max je najednou úspěšnej a bohatej a ženský se o něj rvou a ona je přece taky ženská a krásná.

   Pozvala Maxe na chalupu svých rodičů do Krkonoš. Budou jezdit na horských kolech. Max je rád, že si odpočine od své zlé bývalé ženy Atény a jede. Sice si už tolikrát slíbil, že nebude nikam jezdit bez Zuzany, ale pro jednou se nic nestane. A Kateřina to přece ví už od podzimu, že s ní nechce spát, protože miluje Zuzanu. Pro jistotu si vymíní, že bude mít svůj pokoj. Výlet je úspěšný, domluvěj se, že příště spolu pojedou na rafty.

   Po čtrnácti dnech volá Max Kateřině, že s ní nepojede na raft, že může jet se svou Zuzanou na jiný výlet s bývalými spolužáky. Kateřina je velice smutná. Jedna Zuzana je její starší kolegyně, povídají si o životě, Kateřina říká Zuzaně, že kromě milého v Německu má ještě několik záložních partnerů. "To nebudeme řešit," říká Zuzana a posunkem jí připomene kolegu přes chodbu. Do Kateřiny uhodí blesk, tohle je oblíbená Maxova průpovídka. Ale neřekne nic.

   O půlnoci Max přichází na cyklistický mejdan a Kateřina mu říká: "Rozhodla jsem se, že se s tebou rozejdu." "Cože?" Max je úplně konsternován. "Nikdy jsme spolu nechodili. Přečti si to na písmáku."

A Kateřina čte: ´Kdo tě poslal, Kateřino?´ "To jsem já?" říká dotčeně." "Slibuju, že jí nikdy neřeknu, co jsi říkal." "Co?"

"No že ať na tebe nechmatám a že chceš jenom Zuzanu."

"My jsme spolu spali?" V Maxovi se vaří krev, křičí tu větu znova a znova. "Byla jsi na potratu, jsi v jinym stavu? Každá, která se mnou spala, byla hned těhotná. Jestli jsi těhotná, můžeš jít buď na potrat anebo to dítě bude Zuzany. Nemysli si, že vyzraješ na Zuzanu." Kateřina začíná brečet. "Nebul, říká jiný cyklista, čtyři roky nespal s žádnou ženskou kvůli Zuzaně." "Chtěla jsem ti to říct." "A co?" "Že už vim, jaká je to Zuzana." "A spali jste spolu?" snaží se zachovat klid druhý cyklista. "Chtěla jsem, ale nešlo to, vždycky, když jsem na něj šáhla, tak řval, nechmatej na mě, já chci jenom Zuzanu, přestaňte se už všechny stavět mezi mě a Zuzanu, di pryč, Eliško, bylo to jak z hororu." "Seš krásnej chlap," řekla ještě Kateřina Maxovi," tak sem si ho nakonec vzala do pusy, ale taky ses mi vysmek." "Já vůl," myslí si Max, "zase jsem skončil na nějakym blbym cyklistickym mejdanu." Sedne do auta a jede před panelák, ve kterym bydlí Zuzana. "Neví to, že jsem tady," myslí si. A Zuzana je vzhůru a myslí na to, co řekla dneska odpoledne své mladší kolegyni: "On to ví, že ho chci, a že kdyby řek, že mě chce, že jsem do pěti minut jeho. Ale neřekne to, protože jsem vdaná a myslí si, že to není slušné."


Perchta
16. 05. 2003
Dát tip
Nojo, to je radost, být spisovatelka pro takový čtenáře, začínám být závislá na tom obdivu. Dík. LOL

Žíně
16. 05. 2003
Dát tip
Tak já si přisadim, aby si z tý závislosti nevyšla.:-))**

Matýsek
16. 05. 2003
Dát tip
Nevím.Asi nemám takový chápání abych pochytil příběh ... Třeba jindy

Humble
16. 05. 2003
Dát tip
Matýsek: To jsem si ze začátku myslel taky. Ale už to beru jako svou oblíbenou telenovelku :o))) Stanislav_Vašina: Mně fascinuje ten úsporný styl, co slovo, to perla!

Humble
15. 05. 2003
Dát tip
Já už se zvolna chytám a převelice mě to těší :o)*

Carrie
14. 05. 2003
Dát tip
"Nikdy jsme spolu nechodili. Přečti si to na písmáku." to je super, můžu to používat v praktickém životě??? ;o))))) ten cyklistickej mejdan je takovej pěkně ulítlej detail :-)) líbí

Dash_707
14. 05. 2003
Dát tip
:)*

0/5 pravopisně docela zmatený, člověk aby si to četl pořádně, ale zas natolik kvalitní mi to po téhle stránce nepřijde. Jinak dobrý, některý věci jsou cool :)

Tak tohle je zatim největší brak, který jsem tady četl. Nic ve zlém...

fungus2
14. 05. 2003
Dát tip
Mě to tedy zaujalo.

Perchta
14. 05. 2003
Dát tip
Všem děkuji, nejvíc rozhněvanému, nějak jsi intuitivně vytušil, jak mi udělat radost. Brak je něco, co můžou číst všichni. A tak chci psát.

katugiro
14. 05. 2003
Dát tip
Ty jsi tedy Víwek :) opět jsem se pěkně zamotal, ale tentokrát opravdu docela p ě k n ě :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru