Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vlčí město II

15. 05. 2003
14
0
6736
Autor
Kandelabr

Do nosu ho udeřil zápach. Těžký, sladký, vtíravý pach rozkladu. Tím líp. Aspoň ho neucítí úplně všichni. Seděl obkročmo na vrcholu hradby a pozoroval město. Bylo úplně tiché. Nebezpečně. Přehodil lano dovnitř a začal se pomalu spouštět. Byl asi dva metry nad zemí, když se hák po zvětralé stěně smekl.

“Kur..” dopadl na kamenné dláždění. Ozvalo se hlasité křupnutí a on se svalil k zemi. Kotník. Železný hák dopadl kousek od jeho hlavy, spolu se sprškou suti.

“Kurva!” zasyčel a chytil se za nohu. Nebylo pochyb, je zlomený. Zkusil vstát. Došlápnout nemohl. Rychle smotal lano a poplašeně se rozhlídnul. Zaposlouchal se. Nebylo to zavytí? Co taky jiného blbče, je tu pár stovek vyceněných a hladových vlčích tlam. A vytí sílilo. Nejlepší bude zalízt někam do baráku, tam si ošetřit ten pitomý kotník. Takhle neuteču ani slimákovi.

Pomalu se šoural k nejbližšímu domu. V duchu si nadával do kreténů, zlomit si kotník jak nějakej malej spratek co chodí krást jabka sousedům, výborný, fakt výborný. Navíc Krysákův dům je přesně uprostřed, na náměstí. Tam se určitě dopajdám to jo, každej krok musí být slyšet na kilometr. A vytí se přibližuje, teď už je to jasný. Nechci je ted vidět, ani v jedné z podob. Ty popelavé šedivé ksichty, vyhublé postavy v plandajících šatech. Ale vlčí podoba je ještě horší. Doprdele jakto, že jsou všechny dveře zatlučený?

Všechny domy měly dveře i okna zatlučené masivními prkny. Co to má být? Plížil se při zdi, raněnou nohu táhnul za sebou. Nervózně těkal pohledem. Z každého stínu, zpoza každého rohu mohla vyskočit rudooká bestie lačnící po jeho krvi. Nůž v jeho ruce vypadal směšně a zbytečně.

Za jeho zády se ozvalo zavrčení. Rychle se ohlédl. Byli tři. Dva šedí a jeden s rezavou srstí. Měl jen jeden pokus. Tři skoky po jedné noze k nejbližšímu zatlučenému oknu. Pak zoufalý náraz ramenem. Cítil jak se drtí kost,ale i dřevo, prkna se přelámala a on tvrdě dopadl na hliněnou podlahu. Téměř okamžitě vstal, a skoro se nahlas zasmál když uviděl těžký dubový stůl. Nakonec budu mít snad přece štěstí. Bleskově chytil stůl, téměř zakřičel jak ho zabolelo v rameni, pak se vzchopil a zatarasil stolem okenní otvor. V poslední chvíli. Velká zrzavá pracka už sahala na rám.Zapřel se o stůl a cítil prudké nárazy a slyšel vrčení a táhlé vytí. Jak dlouho tohle vydrží? S každým otřesem se mu do ramene zabodlo tisíc jehel. Kotník byl nateklý. Došel tabák. A hnijící mrtvola v koutě místnosti pohnula pravou rukou.

(pokračování….)


h_a_r_r_y
29. 01. 2004
Dát tip
A hnijící mrtvola v koutě místnosti pohnula pravou rukou. úzasna veta!*

Kytiii
19. 10. 2003
Dát tip
tip :o)

hurvinek
09. 06. 2003
Dát tip
pokud to bude takhle gradovat az k desatemu dilu budu si snad muset rozsviti.. abych nemusel menit spodni pradlo

Kandelabr
21. 05. 2003
Dát tip

Humble
21. 05. 2003
Dát tip
Jo :o)))

dobry...zvlůaste ten rpedposledni odstavec me chytil, ten nema chybu..ale vubec..si tipniu

StvN
19. 05. 2003
Dát tip
Dost bych pochyboval o proražení masivních prken a drcení kostí. Docela jsem zvědavej, co si počne, takhle zuboženej.

katugiro
18. 05. 2003
Dát tip
dobře se to čte, takže proč ne... :) * (i když preciznost předchozích děl je ta tam...)

Humble
17. 05. 2003
Dát tip
Cirilla: Jo, to jedna z mých oblíbených vojenských historek. Cvičení na Šumavě, 24 hodinový 30 kilometrový pochod v plné polní, kopání zákopů, simulovaný noční útok, naprosto neschopné velení, buzerace atd. Jeden spolubojovník to charakterizoval takto: "Nejhorší na tom bylo, že o půlnoci došly cigára."

Cirilla
17. 05. 2003
Dát tip
Nojo, zážitky nemusejí být kladné, hlavně musejí být silné... ((((c:

Humble
17. 05. 2003
Dát tip
No jasně, to prohlásil hned potom :o)))))

Kodynie
16. 05. 2003
Dát tip
Je to napínavé jako kšandy. To jsem teda strašně zvědavá, jak to bude dál. Deryllo, už jsi četla první díl této povídky? Jestli ne, jde o vlkodlaky a ne obyčejné vlky, já jen tak na okraj.

Carrie
16. 05. 2003
Dát tip
koukám, že kur.a je oblíbený výraz tvého hrdiny ;o))) Freuda na tebe!!!! ;o))))) jinak dobře napsané, napínavé, jsem zvědavá, co uděláš s tou mrtvolkou... :-))

alina
16. 05. 2003
Dát tip
Kande: technická otázka - a Ty sám už víš jak to dopadne??? :o)))))

Jinny
16. 05. 2003
Dát tip
Ať už to Kandelabr ví, nebo neví, vypadá to hodně dobře. Do toho a nenapínej nás dlouho *

Humble
16. 05. 2003
Dát tip
"Kotník byl nateklý. Došel tabák. A hnijící mrtvola v koutě místnosti pohnula pravou rukou." :o)))*

Kodynie
16. 05. 2003
Dát tip
Humble nesměj se nebo na Tebe taky takhle někde vyskočí nějaká hnijící mrtvolka a budeš mít po srandě.

Humble
16. 05. 2003
Dát tip
Nám nekrofilům tohle nevadí :o)))

Kodynie
16. 05. 2003
Dát tip
Fajn, tak to jsem dva. Kdo se k nám ještě přidá?

Humble
16. 05. 2003
Dát tip
No přece ta mrtvola, nebo jich na nás bude víc?

JASAN
16. 05. 2003
Dát tip
Jo,jo, pěkný

Kodynie
16. 05. 2003
Dát tip
Musíme sehnat víc mrtvol a víc nekrofilů, aby se to správně rozjelo přece.

Humble
16. 05. 2003
Dát tip
...a pak o tom napíšem povídku s pohoršujícím obsahem :o)

Kodynie
16. 05. 2003
Dát tip
Jasně Humble, jsi můj člověk.

Cirilla
16. 05. 2003
Dát tip
jó, když dojde tabák... to je pak blbý! :) *

Derylla
15. 05. 2003
Dát tip
Mám ráda vlky. A líbí se mi povídky na tohle téma. Je to poutavý, pěkně to začíná. V prosřed trochu zmatený a na konci nechápu tu-hnijící mrtvolu, co pohnula pravou rukou?! Proč do povídky, která vypadá z části realisticky, až jsem si dokázala představit, že bych se do takového, dejme tomu skalního města dostala a taky bojovala proti zdivočelým vlkům, proč sem zatahovat oživující se mrtvolu?! Prostě se mi to sem moc nehodí. Nečetla jsem Vlčí město I. a to je asi ta chyba. Co nejdřív to napravím:) Každopádně, účel, že jsem nesmírně zvědavá, jaké to bude mít pokračování, Tvá povídka splnila!

dej "v koutě", místo "v koutu", prosím :-)

Bootex
15. 05. 2003
Dát tip
pěkné, dobře dějově propracované, strhující, poutavé a vůbec * Ps.: mrtvola ?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru