Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vlčí město VII

21. 05. 2003
13
0
6252
Autor
Kandelabr

“Co to děláš, ty magore!” zařval a bušil mrtvole pěstí do zad “CO-TO-KURVA-DĚLÁŠ!”

Mrtvý držel v náručí bezvládné tělo a lačně sál pomalu stydnoucí krev, trhal maso z krku a paží.

“Nech toho! Okamžitě! Kurva, jsem celej zacachtanej vod krve. Ty kreténe, nemůžeš mordovat lidi na potkání!”

“Měl jsem hlad.”

“Dyť nám chtěl pomoct, ty hnilobnej mozku! Moch jít s náma! Doprdele! Voko! Nežer to voko! Nežer to!”

Ozvalo se hlasité křupnutí.

“Promiň. Já zapomněl. Víš, oko je totiž nejlepší. Když sevřeš bulvu mezi zuby, pak, když praskne…a jak se sklivec rozlije po patře…”

“To tvoje zasraný gurmánství je pěkně nechutný. I tvý způsoby stolování. Stejně si to voko sežral schválně.”

“Nechal jsem se unést. Proklatá vášeň.”

“Chcípni!”

“Už se stalo.”

“No…aspoň, že to jedno zbylo. Vemeš si ho?”

“Chceš se vykroutit z naší úmluvy?”

“No kdybys ho nesežral, tak bys měl dvě. A třetí bys nepotřeboval.”

“Tomu se říká smůla.”

“Zmetku!”

Mrtvý vyloupnul oko z důlků, žlutočernými pahýly zubů překousnul oční nerv, nevšímal si nadávání a sakrování za zády, plivnul na bulvu, slinu rozetřel a konečně opatrně si vmáčkl oko do důlku.

“Bezva…tak tohle je asi ta nejhnusnější věc, jakou jsem kdy viděl. A z královský lóže, se všema detailama. Doufám, že se neurazíš, když ti nabliju za krk.”

“I řekl bůh: Budiž světlo!” zarecitovala mrtvola. “I když…kruci…” teatrální nadšení opadlo.

“Co je? Nefunguje ti to?” ptal se docela zvědavě.

“Ále…kruci, to je smůla…má asi nějaký…šedý zákal nebo co. Je to trochu rozmlžené.”

“No to je teda fór! Vsadím se, že to druhý bylo v cajku. Chutnalo pánečkovi zdravoučké očičko? Cha cha!”

“Snad to tvoje bude lepší.”

“Neser mě!”

“Nebylo to zavytí? Docela blízko.”

Zpozorněli. Jistě, že to bylo zavytí. Dlouhé a žalostné, mrazivé a nebezpečně blízké. Rychle prohledali hromadu, kterou jim muž donesl. Bezcenné harampádí. Žádné stříbro. Vběhli do domu. Temná kamenná místnost s několika velkými truhlami, stojany na brnění, píky, halapartny a meče. Ano. Konečně stříbro. Vybrali si každý jeden meč a jednu dýku. Šípy nechali být. Hroty byly obyčejné. Kvílení sílilo a přidával se k němu i štěkot. Hlasitý štěkot desítek psů. Vyběhli zpět na světlo, konečně ozbrojeni. Ze středu města,tak sto metrů od nich, se na ně řítila obrovská smečka psů, s pěnou u huby a planoucíma očima. Psi celého města. A mezi nimi…

“ZDRHÉÉÉJ!!!!!!” zakřičel, až mu zapištělo v uších.

Mrtvý vyrazil, běžel a klopýtal o ohořelé kusy dřeva, mrtvá vlkodlačí těla, kamennou suť, hekal a funěl a za sebou slyšel tu blížící se oživlou vrčící,kvílející lavinu, která se chystala je pohltit. Padesát metrů.

“Né kurva, votoč to! Votoč to zpátky! Jsme kreténi! Dyť to dělo je nabitý!”

Otočili se a vyrazili vstříc té záplavě vyceněných zubů, připravených trhat. Ale psi nebyli to, co je tak vyděsilo. Byla to ta černá lesklá sametová srst. Ty dlouhé zahnuté obří drápy. Ty čelisti drtící kosti. A rudé oči sršící blesky nenávisti.

Běželi přímo proti nim. A stihli to.

Téměř.

 

(pokračování...)


hurvinek
09. 06. 2003
Dát tip
ty brdo cuju zradu.... typickou ceskou

katugiro
24. 05. 2003
Dát tip
bavím se :) * chápu, že Ti tyhle kritiky můžou přijít trochu jednotvárné... nuže... děj mě vlastně ani moc nezajímá, ten je tam vyloženě jen od toho, aby bylo kolem čeho kupit slova, ale to kupení se mi právě líbí, zvláště na některých místech dialogů a vůbec vtipný tón... a dobře je to napsané taky, ale to se obecně ví :)

Carrie
21. 05. 2003
Dát tip
nepřestávej, NEPŘESTÁVEJ!!!! ;o)))))

Jinny
21. 05. 2003
Dát tip
Člověk se nestačí divit, jak moc má rád morbidní smysl pro humor...*

JASAN
21. 05. 2003
Dát tip
Dobrý, ale chtělo by to pomalu nějakej děj.

FLO
21. 05. 2003
Dát tip
Fuj, to je tak hnusný, že to fakt není dobrý číst po obědě. Každopádně kdybys to napsal blbě, tak by mě to neznechutilo. Takže chtě nechtě - žaludek se mi obrací - ale zasloužíš tip.

Kandelabr
21. 05. 2003
Dát tip

Kandelabr
21. 05. 2003
Dát tip
povedlo se :)

StvN
21. 05. 2003
Dát tip
Seš prostě dobrej.

Narvah
21. 05. 2003
Dát tip
Vlk Toho vlka jsem zastřelil. Nevadil mi. Jen jsem měl chuť někoho zabít. Střelil jsem jej do boku. Válel se ve sněhu, škubal sebou a za chvíli kolem něj bylo všechno rudé. Za chvíli mě přestal bavit a šel jsem domů.

Cirilla
21. 05. 2003
Dát tip
nojóóó, nó. Tak se řadím taky do fronty fanynek a obdivovatelek, no. ***

Plopez
21. 05. 2003
Dát tip
Humble: Jak víš, že to nemá někde na harddisku kand. celý uložený a napsaný? Nenapínej nás a hoď to sem celý!

alina
21. 05. 2003
Dát tip
Tentokráte totální souhlas s Kodynyí :o)

Carrie
20. 05. 2003
Dát tip
“Nechal jsem se unést. Proklatá vášeň.” “Chcípni!” “Už se stalo.” žeru ty tvoje frky!!!! :-))) to oko - tušila jsem to ;-)))))

Humble
20. 05. 2003
Dát tip
Groteska povedená :o)* Slíbil jsem, že budu nelítostným kritikem, tak tady to máš: Když měl takovou chuť na lidské maso, proč hned na začátku nesežral našeho autobiografického hrdinu a namísto toho domlouval výměnné obchody, ha?????

Kandelabr
20. 05. 2003
Dát tip
Humble: je to čestná mrtvola :)navíc byl vysláblý a hrdinu by nezahryznul kdyby se bránil. stačí tak? :) a otázka pro všechny. vadí vám ta groteskní část? já se snažím aby to bylo i trochu vážné, ale když ono je to tak lááákavé dělat si srandu:)

groteska je skvělá, na začátku se mi chtělo sice trošku blinkat, ale vůbec bych se nepitvala v tom, proč kdo koho sežral, třeba je ten mrtvej teplej a zamiloval se do něj, dyk je to fuk :-)))))*

Humble
20. 05. 2003
Dát tip
Stačí :o) Nemůžu si pomoct, ale já tam to groteskno vidím od prvopočátku a určitě nevadí. Jenom je toho teď trochu víc než předtím, toť vše.

Kandelabr
20. 05. 2003
Dát tip
snažím se o kombinace žánrů :) ale asi mi to moc nejde :) hlavně že se bavíte! čekanka: dobrý nápad! homosexuální oživlý mrtvolák, to už je ale opravdu pěkná menšina :)) co ten musel vytrpět ve školce :)

yoyo
20. 05. 2003
Dát tip
jooo, dobrý, ale ty první části se mi líbily víc....

ve školce ještě nevěděl, že je na kluky :-)))))

Humble
20. 05. 2003
Dát tip
Kandelabr: Právě ta kombinace žánrů je super. Už jsem zaklubil všechna pokračování - o opuštěných duších to nakonec je, že :o)))
yoyo: Ze začátku to bylo takové zkratkovitější, stručnější. Asi je zákonité, že u díla, které není napsáno prvopočátkově jako celek, nýbrž je psáno po částech a rovnou zveřejňováno, se nálada a styl trochu mění (viz třeba Dallas). Uvidíme, čím nás autor překvapí příště. Prásk - vyžlutit - odeslat - a šmytec :o)

Humble
20. 05. 2003
Dát tip

Kandelabr
20. 05. 2003
Dát tip
humble: hele, moje fotka! :)

Kodynie
20. 05. 2003
Dát tip
Myslím, že kdyby v tomhletom díle neprobleskoval už od začátku humor, tak bych se v té záplavě krve a dramatických zápletek brzo ztratila a přestalo by mne to bavit. Takhle je to nejlepší, jak by to mohlo být. Myslím že humor v jakémkoliv žánru je to správné koření, které dílko oživí, aby se člověk při čtení neunudil k smrti. Jen tak dál. Už jsem si na způsoby Tvého mrtvoly zvykla, že mne jeho chování v tomhle pokračování vůbec nepřekvapilo. Tak brzy šup sem s pokračováním, jóóó, prosím prosím smutně koukám.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru