Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Údery bubnů

30. 05. 2000
3
0
1692
Autor
Alchymista

--- Údery bubnů ze sna plaší a smrt se žitím vynáší. K brodu se stehna v rytmu snáší a paty obzor rozpráší. Kolena k mrakům sápají se a na výsluní tygři řvou. Pak sloni stromy, keře s trny, poráží lačni dalších soust. Krajina bojišť v poušť se mění a duny dmou se k rozmnělnění lůžka, kde možno ulehnout. A dýchám dlouze, pak se skláním a víno rád bych rozléval. Jen mlha sklenek nás teď halí a vyprostit z ní bych se bál.
Miroslawek
28. 06. 2000
Dát tip
Sakra, nepili jsme někdy spolu?

Silvinka
31. 05. 2000
Dát tip
Ach.. chýbajú mi slová, ostávam okúzlená, mlčím a tým je povedané všetko. *!

Špuntík
31. 05. 2000
Dát tip
Vykouzleno z alchymistických knih? Četl jsem to jedním dechem a hledal jsem co vytknout. Malinká věcička, připadalo mi to krásné, tak krásně se mi rozběhly představy, že také dýchal jsem dlouze, škoda jen, že si mne nenechal dýchat tvé dílo o něco déle. Ale to neni kritická výtka, jen můj osobní malinký povzdech. Forma jakou jsi to napsal se mi líbí, má to spád, má to život, každý verš je v podstatě takový úder. Ale poslední verš, ten je snad úderem největším, nebo-li skvělým zakončením. No já bych tě stále chválil, ale snad ti toliko chvály již stačilo.

Zázrak
30. 05. 2000
Dát tip
Pekné.....

Merle
30. 05. 2000
Dát tip
dost dobrý.. na kritku si ale netroufám

Laďa
30. 05. 2000
Dát tip
smrt se žitím vynáší... nečetla jsem zrovna už u tebe podobný dokonalý protiklad? Ještě se podívám. Tahle báseň je trošku jiná, než ta po ní a taky bych řekla já, že lepší. Tahle je osobitě originální. Líbí. A pro dnešek ti asi dám tip. Sakra nedávala už jsem ti někam tip??

Laďa
30. 05. 2000
Dát tip
Sakra žádná po ní. To sem se spletla. Prostě je dobrá. :-)

Tanizaki
30. 05. 2000
Dát tip
ano... úderná.. a krásná (*)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru