Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

TAJEMSTVÍ

24. 05. 2003
3
0
2111
Autor
tibbaR_etihW

"Už mě to tu nebaví!" vyhrkl sem a otočil se na přítelkyni.

Ona i její rodiče se otočili a zírali na mne, a já věděl že jsem si to nemyslel, ale že jsem to opravdu zakřičel.

,,Co teď?! Co mám sakra dělat, myslej si že sem cvok, nebo že je chci urazit a vůbec netušej co mě nebaví. To je zase trapas.,,

 

"Co tě nebaví?!" zeptal se otec mé vyvolené a díval se na mne zkoumavým a podezřívavím pohledem.

 

"Nebaví ....... mě ... eh ..... no ....... nebaví mě koukat pořád na tenhle obraz," řakl jsem a ukázal na obraz za sebou. Ač jsem absolutně netušil co to je za obraz a co na něm vlastně je. Předtím se k němu přeci jen postavil, ale nezkoumal jsem ho.

 

"CO?!" vložila se do rozhovoru moje láska, "Tobě se nelíbí naše společná fotografie, ta jak si mi ji dal k narozeninám! To znamená, že se ti nelíbim ani já, ani ta dovolená se ti nelíbí. A vůbec celá moje rodina se ti nelíbí!" rozkřičela se a navázala na nedávnou hádku, kdy jsem jí vyčetl každou středu, kdy nás její matka častovala návštěvami.

,,To je v pytli doprdele, že já debil sem vůbec sem lezl!,, pomyslel sem si a chtěl sem to urovnat, nejprve jsem hledal záchranu u její matky. ,,Ne to je špatnej člověk.,, Pak jsem se podíval na psa ,, Ne to je zase špatně,, A než sem se stačil podívat na budoucího tchána ležel jsem na zemi a z nosu mi tekla krev. Bolest sílila a já sem nevnímal už ani olizování toho hrozného krysaříka.

 

 

 

 

"Haló, pane, haló!"

,,Kdo to sakra je?,, Otevřel jsem oči, nad mím tělem se skláněla moje láska a nějakej hlap v černym kloboučku a brejličkách.

"Lásko? Lásko si v pořádku?"

"Jistě, proč bych nebyl?" zeptal jsem se a snažil jsem se co nejrychleji postavit.

"Ukazoval si mi tady ve výloze svatební šaty, ve kterejch bych se ti líbila. Pak si se zamyslel a pak si se skácel. Jestli chceš, tak na ten víkend s Našima nemusíme."

"NE musíme, víš já ... já tě strašně miluju a chci tam vážně jet. A vám mnohokrát děkuji a nashledanou." Rozloučil jsem se s mužem, který mě probral a momentálně zde byl trochu na víc.

"Nashle..." odpověděl a pokračoval kamsi do ulic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"OOOOOOOOO to jsem rádi, že už jste tady. Konečně, pojď ke mně zeťáčku!!"

,,Zeťáčku?! Je pravda, že si chci Petru vzít, a že sem ten prsten vzal s sebou, ale jak to sakra ví?! To bude asi to, jak mi táta vysvětloval o tchýních, že poznaj všechno!!!!,,

 

Pak jsme se uvítali a první věc, kterou jsem v neznámém prostředí provedl bylo, že jsem strhl splachovadlo u nás na patře. Museli sme chodit dolu k rodičům, kterým to bylo nepříjemné a Petra se snažila dělat, jako že nic ale vadilo jí to.

Druhou věc, mnohem horší bylo, že jsem při bouřce nahazoval pojistky, abych se mohl dodívat na fotbal.

A třetí věc, která mě dostala bylo zjištění, že fotografii, kterou jsme s Petrou ,,DÁVNO VYHODILI,, mají její rodiče v obíváku a já jsem ji polil colou.

 

Pak to přišlo, podle tradice - její rodiny - jsem požádal jejího otce veřejně o její ruku a v domě jsem schoval prsten. A stál jsem zády do pokoje ve kterém prsten byl a koukal se na fotografii, kterou jsem před momentem polil colou. A o níž jsem si myslel, že sme ji dávno zničili.

 

Nudil jsem se a tak jsem začal přemýšlet o tomto výkendu, o tom co jsem pokazil, jak mě nakopli pojistky a o tom co se mi zdálo v pátek před tím Svatebním salonem.

 

Už jsem cítil, že řeknu:,,Nebaví mě to!!,, ale když jsem se nadechoval za mími zády se ozvalo: "Mám ho!!!"

 

Ano, láska ho držela v ruce a já, já ji miluju až do dnes. Ale zatím sem jí to neřekl, ač se jí svěřuji se vším, ona mi taky neřekla..............,ale to je jedno.


Áda116
23. 11. 2003
Dát tip
Celekm mě to pobavilo, má to něco do sebe.

katugiro
25. 05. 2003
Dát tip
já asi raději počkám, až odmaturuješ, takhle nemá cenu říkat nic ani k pravopisu, ani k obsahu povídky... :)

Na povídky mi nesahej, podle tvého skeptického popisu se mi to nepovedlo, nebo jsi už něco takého četl, ale já ti tady na místě odpřísáhnu že sem to fakt napsal já a bez nějakejch podkladů, prostě mě to napadlo, když sem se koukal u rodičů mojí holky na jeden obraz......................

katugiro
25. 05. 2003
Dát tip
ale no tak, já Ti vůbec nechci upírat originálnost! :) Pravopis se Ti ale rozhodně nepovedl. A co znamená rozkaz "Na povídky mi nesahej!", když žádáš o hlubší kritiku? :)

Katčenka
25. 05. 2003
Dát tip
Podobny zazitek,podobne pocity.TIp a diky!

Plopez
24. 05. 2003
Dát tip
tohle je dobrý dílko ale! původně jsem sem šel zasmát se, čekal jsem tvrdou diskusi, ale je to ok. ty chyby ti zbytečně ubíraj na kráse. úplně zbytečně.

NAPOSLEDY A PLATÍ TO KE FČEM DÍLKŮM!!!!!!!!!!!!! PO MATUŘE TY CHYBKY ZMIZEJ!!!!!!!!!!!!!!

Cheeky
24. 05. 2003
Dát tip
povídky ti sluší víc než básničky->zůstaň u nic, ráda si je přečtu :-) Hodně štěstí u zítřejší matury!!

yo yo každey sme hold ňákej

blondýna
21. 05. 2003
Dát tip
ty mě fakt dráždíš s těma chybama:-(

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru