Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přátelství

23. 05. 2003
12
1
2015
Autor
Kačaba

To jsem psala ve škole jako sloh.

Bylo jedno malé kačátko. Bylo hrozně špinavé. Jedna stará kachna se mu stále posmívala, že je ošklivé. Chlubila se, že ona je nejhezčí z celého houfu. Kačátko z toho bylo moc smutné. Navíc nemělo žádné kamarády, proto se je jednoho dne vydalo hledat.

 

Zastavilo se na břehu potoka, kde stála nádherná velká vrba. Když vrba viděla, že je kačátko smutné, tak se ho zeptala, co se mu stalo. Kačátko odpovědělo, že se mu všichni smějí a že s ním nechce nikdo kamarádit, protože je ošklivé a špinavé. Vrba se zamyslela a řekla, ať se umyje v potůčku. Kačátko ji poslechlo. Hned se změnilo v hezkou a čistou kachničku. Poděkovalo vrbě za radu a vracelo se domů, aby té nafoukané kachně ukázalo, že už je také hezké.

 

Když se vrátilo do houfu, všichni říkali: "Co to je za pěkné kačátko? Znáte ho někdo?" a nabízeli mu přátelství. Ale kačátko bylo zase smutné. Nechápalo, proč s ním nikdo nechtěl kamarádit v době, kdy bylo špinavé. Bylo přece pořád stejné jako dřív.


1 názor

Kdyby bylo kačátko pečené, tak bych s ním kamarádil i já. Pravda, nejspíš jenom krátce. (-:

Náhodou, čekala jsem labuť a utřela jsem :)) (a mimochodem, ty seš ta Kačaba od Yfči?Jestli jo tak gratuluju!!)

no dobrý!:o) | tip

Já se bavim i s umytejma lidma...někdy :-)))

g_morr
17. 07. 2003
Dát tip
Ok, jdu si koupit Elidu.

g_morr
16. 07. 2003
Dát tip
A bude se se mnou ještě někdo bavit, když budu mytá?

g_morr
14. 07. 2003
Dát tip
já myslela, že už začla ???? ještě ne? krucityrkn!!!

Ne ne ne, ještě se můžeš mejt!

g_morr: Ty trénuješ na válku?????

g_morr
12. 07. 2003
Dát tip
tak jsem na rozpacích. čekala bych na konci morální ponaučení :)) – a tady nevím... 1. stará kachna na závěr utře zobák, to je v pořádku, byla to mrcha povýšenecká a zlá 2. mladá kachnička je pěkná, sklízí úspěch. čtenář jí to přeje, poněvadž je navykl stát na straně utlačovaného. jenomže ta malá mrška si zasloužila, ne? měla se mejt. navíc byla asi přihlouplá a nevěděla, že se vůbec může umýt. tedy zlo bylo potrestáno, ale to co je na konci na výsluní, to má bejt jako to dobrý? ještě jinak: vkusně oháknutý krasavec nemusí být vždy klaďas. ale to, že jsem čuník by snad ze mě nemuselo hned udělat hrdinu. ani to, že bezděky vlezu do myčky a na chvíli ze mě bude čistý čuník. a teď ještě ke všemu vidím, že už to dávno napsala cikorka. no, jedna se tu snaží... -------------------------------------------------------------------- ale zase, celé je to napsané velice dobře a zručně. ono by mi asi ke spokojenosti stačilo, kdyby se to nejmenovalo tak vzletně Přátelství, ale nějak jako Nenapravitelně blbé kačátko :)) mimochodem, dneska jdu spát bez sprchy. už čtvrtý den.

g_morr
12. 07. 2003
Dát tip

Kačaba
26. 06. 2003
Dát tip
Já mám zase speciální matku :-)))

rainman
19. 06. 2003
Dát tip
jó to znám...máme v rodině speciální pedagožku :-)))...

Kačaba
18. 06. 2003
Dát tip
Mně taky moc nejde - jsem dyslektyk :-)))

rainman
14. 06. 2003
Dát tip
tip...a pis dal.../hernajs mne nejde cestina/

Elyanne
13. 06. 2003
Dát tip
Mně se to, náhodou, líbí!

j_i_r_i_k
28. 05. 2003
Dát tip
Jééé, to je dobrýýý, takovej závěr jsem fakt nečekal, mile překvapil... Tip za potěšení srdíčka...

Albireo
27. 05. 2003
Dát tip
Zkus, káčátko.

Yfča
26. 05. 2003
Dát tip
Možná by bylo dobré podotknout, že to Kačaba psala jako školní práci na téma "Šaty dělají člověka". Zatímco se spolužáci rozepisovali o tom, jak je nutné chodit do školy (práce atd.) upravený, Kačaba to pojala po svém. S její myšlenkou, že vkusně oháknutý krasavec nemusí být vždy klaďas, souhlasím. Přesto se občas vykoupu a převleču za samostatnou zodpovědnou matku, abych zmátla okolí. Kačabo, posílám Ti takový malý tip. A koukej ještě něco vyhrabat ze šuplíku! (Třeba v tom nepořádku najdeš něco lepšího...) :o)

odezdikezdi
26. 05. 2003
Dát tip
:) aha - to zadané téma to trošku pootočilo:) Kačabo, koukej vyhrabat něco dalšího ze šuplíku - těším se! :)

Sanjuro
26. 05. 2003
Dát tip
Vy ani nemáte ponětí, jak jsou některé věci deprimující...

Albireo
26. 05. 2003
Dát tip
Také se těším na další "kačabinky".

Kačaba
26. 05. 2003
Dát tip
Děkuji všem. Tolik tipů si asi nezasloužím. Ale zkusím zase něco napsat. Díky. :-))

katugiro
25. 05. 2003
Dát tip
Dílko je pěkné. Tady se všichni s těmi kritikami můžou přetrhnout, kéž by to tak bylo i jinde :) Tak já jdu právě tam - jinam...

V autě mám sprchu i vířivku. Ty voči by mi vypadly smíchy.

Náhodou!!! U nás na hradě se taky mejeme!!!

odezdikezdi
23. 05. 2003
Dát tip
:) moc zajímavé :) ***

Rowenna
23. 05. 2003
Dát tip
Asi bych to taky vnímala podobně. :-)) Proč si se mnou nikdo nechce kamarádit, když jsem tak úžasně špinavé, ošklivé, páchnoucí káčátko. :-)) Ale protože začínáš, dám ti tip. **

odezdikezdi
23. 05. 2003
Dát tip
klasické mi to taky moc nepřijde ... nějak nevím, jak z toho s tím správným poučením ... :)

Sanjuro
23. 05. 2003
Dát tip
Něco z toho znám z jiné literatury, něco je ze života, prostě takový výživný koktejl bez gradace. ps: Rowenno, teda ke mně si tak hodná nebyla!

pedro
23. 05. 2003
Dát tip
na to kolik ti je je to docela vyspělý *

Já bych řekla, že Kačaba je výraznej talent po mamince, akorát to trošku neodhadla s tou špínou. On je rozdíl, když je někdo prase :-))) a když je prostě nehezkej (ošklivej se mi nelíbí). Protože mejt se musíme a to nejen kvůli tomu, že čistota je půl zdraví, ale i z úcty k lidem okolo. Aby se nemuseli koukat na špinavý kachny :-)

Rowenna
23. 05. 2003
Dát tip
Sanjuro: jéje, to se omlouvám. Jdu se na tebe kouknout, co jsem ti provedla. :-))

Rowenna
23. 05. 2003
Dát tip
Sanjuro, ty trdlo. Vždyť jsem tvoje věci vůbec nečetla. :-)) Tak se jdu pokusit být tak hodná. I když, ehmm, já tedy povídky moc nečtu. :-)) Čekanko, na špinavé kachny je opravdu ošklivý pohled. :-)) Teda, Kačko, doufám, že si z toho vykecávání tady nic neděláš. :-))

odezdikezdi
23. 05. 2003
Dát tip
co to bylo za špínu? to by mě zajímalo:)

Rowenna: Kačka si z toho nic nedělá, neb je moudrá a ví, že negativní kritiky jí pomůžou rozvíjet talent, narozdíl od těch poplácávacích, který jsou jen pro radost :-) odezdikezdi: Hele, nepřeháněj to zase :-)))))

fungus2
23. 05. 2003
Dát tip
No je to hezky napsané.

Albireo
23. 05. 2003
Dát tip
Milé a trochu filosofické.

Stando, dyť se nikdy nemeješ, možná nás tedy čeká překvapení, až se umeješ. Aby nám pak nevypadaly všechny voči.

StvN
23. 05. 2003
Dát tip
Myslim, že tak málo k získání kamarádů nestačí. Navenek to vypadá rozumně a inteligentně, ale opak je pravdou.

pondělí
23. 05. 2003
Dát tip
Trochu jednoduchý, ale zasejc zahuštěný, jo. Ale proč je to takový krátký? Aby to nebylo ukecaný, nebo protože dlouhý věci nikdo na netu nečte? Safra, to asi nepochopim, když nejsem ženská, co? Sorry, že se s tim sem cpu, ale voběvilo se mně tam, že tady je nepsaný napsaný pravidlo, že ten kdo píše taky kritizuje, tak to chci mít rychle odbytý.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru