Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zvláštní trojka

23. 05. 2003
2
0
1670
Autor
HERMES

Svět je brutální. Ten kdo si to neuvědomuje, bude jednou v roli trpaslíka.

Nemluvný Rus, Španěl a trpaslík. Všichni sedí uprostřed kruhové místnosti s tlustými zdmi. Španěl kouří cigaretu a hloupý trpaslik se srandovní zelenou čepicí mu náhle hodí do obličeje kuličku papíru. Pár vteřin se neděje nic. Čas se zastavil, vzduch se zastavil, kouř se zastavil. Náhle Španěl energicky vstane a beze slova kopne trpaslíka do hrudníku.

Trpaslík se zakymací, zřejmě má vyražený dech, možná zlomená žebra. Španěl pokračuje v perzekuci, chytá trpaslíka za ruku a láme mu prsty. Kruhovou místností prochází trpaslíkův řev. Rus se dívá nevzrušeně, trpaslík jej nezajímá.

Fáze dvě, Španěl narovnal břitvu a škaredě říznul trpaslíka do obličeje.

Trpaslík utíká, běží v kruhu, jeho malé nohy vypadají při běhu komicky. Místnost nemá dveře. Španěl trpaslíka snadno chytil a povalil jej na zem. Uřezal mu obě uši a nos. Trpaslík řve jako podsvinče.

Vyčerpaný Španěl si sedá a zapaluje si novou cigaretu a jednu nabízí Rusovi, který ji s povděkem přijímá. Krvácející trpaslík trucuje a stále leží na zemi a dusí se v bezmocném vzlykotu.

Rus pomalu kouří, potom vstává ze země, pomalu, nespěchá. Jde k trpaslíkovi. Podívá se na něj, potáhne z cigára a vší silou kopne nebohého trpaslíka do genitálií. Ten jakoby najednou ožil. Snaží se vstát, ale rus ho kopne znovu, tentokrát do zakrvácené hlavy, kterou již nekryje srandovní zelená čepice. Trpaslík se nehýbe, je zřejmě v bezvědomí.

Španěl si zapíná walkmana, kouří a sleduje trpaslíkovo bezvládné tělo, ležící na špinavé slámě. Rus si apaticky sedá a kouří dál cigáro.

Život jde dál.


Aaronix
11. 12. 2003
Dát tip
Klub

Elyn
15. 11. 2003
Dát tip
Ivanol vystihl. Nemám iluze, ale nemusím tyhle brutality každý den...

IVANOL
06. 06. 2003
Dát tip
Beru to jako úvahu, ne jako povídku. Cítím tu tragikomičnost, kterou předkládáš s opravdovou chladností pozorovatele, který VÍ. Protože pro toho, kdo neví, jde život dál. Přitom my jsme ty trpaslíci, kteří chtějí být "Španělem nebo Rusem", a v marné touze zapomínáme, že máme na hlavě tu zelenou srandovní čepičku. Tvou úvahu přijímám jako opravdový podnět k zamyšlení, neboť je v ní víc, než se na první pohled zdá. ***

Pompejus
27. 05. 2003
Dát tip
Mno, možná to á myšlenku, fakt je zprávy na nově maj lepší úroveň. Trochu přemýšlet u psaní, jinak asi nejlepší z toho, cos napsal...

Martian
26. 05. 2003
Dát tip
Totální odpad

Movsar
26. 05. 2003
Dát tip
Hermes ostrobřitem svého umrlčího nástroje opět rozťal závoj slepoty těm, kteří chtějí žít své malé životy ve věčné iluzi. Za to mu tip.

Evička
26. 05. 2003
Dát tip
Stačí se dívat na zprávy na NOVĚ, tam je to barevnější! Nejsme slepí, už jen otupělí, bez iluzí!

katugiro
25. 05. 2003
Dát tip
psát o násilí jen proto, aby se psalo o násilí, mi přijde trochu perverzní... :)

Evička
23. 05. 2003
Dát tip
Něco z druhý světový, nee?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru