Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poslední romantik

06. 05. 1999
8
0
3302
Autor
Merle

Pozor, tohle není nic pro citlivé duše!!! Jsem zvědavej kdo se vůbec vyjádří a co na to řekne.
motto: Jak se do lesa volá,
až se ucho utrhne...

Poslední romantik, vylezl na horu, lehl si na záda, pohlédl o obzoru. To co tam uviděl, věděl jen on. Já jsem tam viděl jen, normální shon. Lítaly letadla, běhali lidi... Pro boha co tam ten, romantik vidí? Potichu díval se, na slunce západ, a já už pomalu, začínal chápat... Pak vyšly hvězdy. To byla krása! Cítil jsem jak ve mně, má duše jásá. Dál měsíc ukázal, svou jasnou tvář, země se polila, stříbrem až až. Už se mu nedivím, že tady sedí, sedí a přemýšlí, do nikam hledí. Když už jsem skoro chtěl, říct že jsme dva. Zahlíd jsem postavu, tmavší než tma... Pak jsem ji uviděl, řek jsem: “Ty pacholku! Ty místo na hvězdy, čekáš tu na holku!“ On si jí taky všim, jak šťastný štěně, vyběhl naproti, té skoro ženě. Padl na kolena, pěl na ni ódy... Ona: “Proč kurva sem nevedou schody?“ Sedli si do trávy. Co bylo dál? on začal vyprávět, o všem co znal. Vyprávěl o stovkách, přečtených knih... V odpověď slyšel jen, bodavý smích. Nevzdal se bláhový, zbláznil se z lásky, prostě jí vyprávěl, tak, bez otázky. Povídal jí o hobitech, o elfech a o lidech, o dracích a o magii, dál o letech na křídlech. Dívku už to nebavilo, snědla další keks... “To je všechno zajímavý... A co takhle sex?“ Zardělý romantik, kývl, že jo. První chvíli ze začátku, celkem mu to šlo. On jí šeptal něžná slůvka... Ona: “Přidej! Dělej! Ale no tak vzpamatuj se. Nebuď tak nesmělej!“ “Tak dost seš neschopnej, už tu dál nebudu. To jsem si pomohla! Takovou ostudu.“ Už napůl svlečená, vstala a utekla, On - výraz jako když, ruku mu usekla... Pak za ní vyběhl, ze všech svých sil... Ani já nezůstal, tam o moc dýl... Další den romantik, vylez na horu, sedl si do trávy... Proklel tu potvoru! Vytáhl pistoli, dal si ji pod bradu. Výstřel se rozlehl, do slunce západu... Nahoře čekal jsem, až se zas rozední. Takže teď já jsem ten, romantik poslední...
Vici
22. 01. 2003
Dát tip
zvrat na konci, to je moje. ale na tom kopci počítám bude docela obsazeno...

Merle
22. 01. 2003
Dát tip
Vici: to doufám :))))

pssssst
06. 08. 2002
Dát tip
*

Adriana
28. 04. 2001
Dát tip
Neboj, romantiků je víc. Ale hlavně se taky nezastřel, protože čím víc, tím líp. *

blázen
09. 01. 2001
Dát tip
Nedokážu napsat krirtiku, která by se zabývala formou, protože jí sám pořádně nerozumím, ale když něco vystihuje moje pocity, tak se mi to líbí. Jsem tady nový, ale jak si tak postupně pročítám tvá díla, tak ty moje pocity docela přesně vystihuješ, navíc líp, než bych to dokázal sám *

Merle
09. 01. 2001
Dát tip
blázen: a to jsem se považoval za jednoho z normálních lidí na písmáku :-)) je to divný, ale většinu těchhle pocitů znají všichni trochu podobnýho druhu myšlení... tvému básnění zdar :-)

šroubek
02. 11. 2000
Dát tip
líbilo se mi to, je to tak trochu z nadhledu a to ocenit dovedu TIP

JiKo
26. 09. 2000
Dát tip
MERLE!! a pak že nemáš rád věci se smrtí :-)) Jinak báseň coby hyperbola dobrá, ale popravdě nemyslím, že bys byl (v příběhu když jinak nedáš) poslední romantik. Asi jsem nezdolný optimista, když tvrdím (nebo se tak jen tvářím?), že romantici ještě nevymřeli i když v červené knize ohrožených druhů jistě jsou vedeni.

Siminka
21. 08. 2000
Dát tip
Taktéž tip.

Olí
20. 08. 2000
Dát tip
Proč ne. Tip.

Merle
12. 06. 2000
Dát tip
Regins: no, já až zas tak moc romantik nejsem, a i z tý části co jsem, si trošku dělám srandu. Ale jedno vím jistě, k romantice patřej velký gesta, jako je třeba sebevražda z lásky (nebo třeba ty dopisy v metru). Ten konec byl vlastně postěžováním si, jak špatný je to dneska s romantikou, když už i člověk jako já, může bejt za romantika považovanej... BTW: Bambulka mě trochu zná, proto se smála :-))

Regins
11. 06. 2000
Dát tip
No ta předposlední sloka mi přijde značně přehnaná(z pohledu romantika,tedy smím-li se za něj považovat),taky mi to nepřišlo tak legrační jako Bambulce

mike
18. 04. 2000
Dát tip
Jedna z mých nejoblíbenějších, znal jsem ji už z Progresivní fóbie. Celej ten sloh, rytmus, verš a v neposlední řadě obsah je skvělej. Když jsem to četl, představoval jsem si toho člověka v živých barvách...

Bambulka
14. 03. 2000
Dát tip
Ooooo))), kolik kritiky, a teď uľ opravdový, bych Ti sem tak ráda napsala, ale nemůľu. Směju se,aľ se za břicho popadám, a netrefím se prstama na klávesnici!! Tak takovej jseą opravdu? :-))

Merle
14. 03. 2000
Dát tip
Sorry Bambuli, ale nejsem... snad nebudeš MOC zklamaná :-))

Merle
13. 05. 1999
Dát tip
Diky za uznání kluci. Jinak jo to celý (kromě toho kluka, co se chodí dívat na letadla) "básnická" licence.

Cthulhu
12. 05. 1999
Dát tip
SUPER!!! SUPER!!! SUPER!!! SUPER!!!
Merle, ještě nikdy jsem nečetl tak pravdivou básničku. Je to jako vystřižené ze života posedlého fantasty. Piš dál! A co nejrychleji. Chtěl bych si od tebe zase něco přečíst.

Pet@s
12. 05. 1999
Dát tip
Popravde moc dobry! Zacatek tak jemne a konec
o to lepsi! Jen aby se to nesplnilo v realu!
Zivot je krasnej!A zadna holka za to nestoji!
I kdyz..taky sem mel chut to udelat!Mej se slunne!

Merle
11. 05. 1999
Dát tip
Sakra, díky (VŠEM). Já čekal rány, bytí a tvrdě nesmlouvavou kritiku... Kdybych nebyl tak drsnej chlap, asi bych dojetím slzel ;-))
MM> To trhající ucho tam prostě musí bejt...

Merle, v únoru! jsem napsal básničku na stejné téma. Takže sem už ji poslat nechci, ale tobě bych ji rád ukázal, ať si srovnáme ty naše rozdílnosti. Řekni si o ni, chceš-li, na adrese andrvoj@email.cz . Jinak fajn, zloději, tvý lavinovitý příběhy si vždycky rád prožiju.

B.Ezejmenij
11. 05. 1999
Dát tip
... zase sem tu pozdě, abych ti řek, že je to sqělý.

Jarka
08. 05. 1999
Dát tip
To motto je nejlepší a ten příběj je skvělej...

snoopy
07. 05. 1999
Dát tip
je to úžasně hladký, tak dobře se to čte, a hezký, a navíc je mi to povědomý (ten příběh)

Print
06. 05. 1999
Dát tip
Hele, Merlíku, ty se nezdáš!:-)))) Doufám, že nedopadneš jako ten předposlední romantik!:-) Držím ti palce, protože tě chci ještě číst!!!:-) Tak žij a piš, krásnej romantiku!:-))

Kirt
06. 05. 1999
Dát tip
mám rád věci ze života, Merle, zvlášť, když vím, co čtu...jsi šikovnej a umíš to dobře napsat...
bezva :-))

Kyslik
06. 05. 1999
Dát tip
skvele,co dodat
:-)

Gity
06. 05. 1999
Dát tip
Doufám, Merlíku, že až tam nahoře zahlídneš nějakou postavu bude mít taky romantickou duši.

Jákob
06. 05. 1999
Dát tip
... no vidíš a já bláhový žil v představě, že ten poslední jsem já

MM
06. 05. 1999
Dát tip
Merle, co to delas! Ja tuhle chtel dat do casopisu :-) Ale navrhl bych mensi zmenu prologu:
"Neni vsechno zlato, co se do lesa vola."
Jinak bych ti chtel podekovat za poslanou poezii. Urecite ti napisu podrobne, jen co se z ni vzpamatuju :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru