Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

KRÁTKÁ ÚVAHA O PŘÁTELSTVÍ

26. 05. 2003
1
0
2907
Autor
Lowlander

tak nějak mi je mi z toho smutno... vlastně to ani není vyloženě úvaha... ale což... prostě se s Vámi všemi musím podělit o jeden moc špatný pocit..

     Vždycky jsem se uculoval nad frázemi o přátelství. Tak trochu lacině vyznívající věty jako: "Přítel je ten, kdo první příjde, když všichni odejdou..." mi připadaly trapné a hloupé... už tu, na světě, jsem pár pátků a tak přece svého přítele poznám, nebo ne? Spálil jsem se jen párkrát...  Ale ještě nikdy ne tak, jako dnes.
      Poznal jsem lidi, kteří  pro mne znamenali mnoho. Svým až otcovským přístupem  mne naplňovali pocitem hrdosti a radosti pod nimi pracovat. Byli to mí přátelé a já ybch za ně dal ruku do ohně... zklamali. To se stává... Někdy je těžké podržet druhého, když vám samotným teče do bot i když... Stalo se, stalo... Moudří lidé odpouštějí, moudřejší nezapomínají... Ale dnes?
      Představte si někoho, kdo pro vás znamená moc. Člověka, k němuž máte důvěru. Je pro vás jako pomyslný prám, stéblo, kterého se chytáte v bouři zmatků každodenního života... dýchali byste za něj, protože si myslíte, že on by totéž udělal pro vás...
 A pak se všechny romanticky slastné iluze o přátelství rozplynou a vám je do pláče. Je mi z toho smutno. Celým pokojem hřmí Wanastowi vjecy a já hledám v paměti, kde se stala chyba... Hledám, ač vím, že ji nenajdu, protože je ukrytá někde daleko za horizontem našich vzpomínek...
      Dávejte si pozor na přátele. Někteří umí zranit tam, kde byste to od nich nečekali... Odpouštím Ti, M., ale nezapomenu... Nikdy nezapomenu...
_Jap
14. 06. 2003
Dát tip
Jo - Zajímavé

Lowlander
04. 06. 2003
Dát tip
Lys: Nic miláááššššku :o))) Skoro vůbec nic :o))))

Lysandra
02. 06. 2003
Dát tip
*smrk* že bych byla mimo? Delší dobu mimo? Jak to tak vypadá fyzicky i psychicky...BTW: CO SE XAKRU STALO, MILÁÁÁÁŠššKU?

nejen na přátele, ale také na lásky je nutno dát si pozor.

Co na to říct? Kašli na něj? Já vim, že to bolí. A zapomenout nejde. Byly doby, kdy jsem si myslela, že mám velmi mnoho přátel. :-)))))

Lu_Po
26. 05. 2003
Dát tip
Dám si pozor na přátele .... i když hlavně proto, abych o ně nepřišel. ....... .. ....... Třëba Mathew , můj taky nejlepší ..., ale teď už k věci .... když napíšeš něco takhle neprůrazně ... tak spí, než by si většina vzala kus tvé depky ..... raději se ti každej vysměje .... nevěš hlavu .... najde se minimálně jeden člověk, kterej tě bude litovat...... oni už jsou prostě takoví A nezeptám se co ti uďělal .... protože to určitě v globálu nic moc zas tak hrozného nebylo .... .-....... nevěš hlavu , když tak mu jednu vraž a on se spraví.... nebo navštěv Ly...... ta už tě z toho dostane :) hahahaha

katugiro
26. 05. 2003
Dát tip
myslím, že přátelé zraňují pouze tam, kde bychom to nečekali... stane se to snad každému (možná bys to mohl přesunout do Indispozic)

katugiro
26. 05. 2003
Dát tip
myslím, že přátelé zraňují pouze tam, kde bychom to nečekali... stane se to snad každému (možná bys to mohl přesunout do Indispozic)

katugiro
26. 05. 2003
Dát tip
2x ? pardon...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru