Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Takovej velikej dům

28. 05. 2003
29
2
6442

Je to děsně dlouhý!!!!! Já bych to nečetla! ale napsat jsem to musela.....

 

Byl to takovej velikej starej dům. Vila zazobanců z dvacátejch let. Dole ordinace a byt pro personál, nahoře bydlení pro panstvo. Veliká zahrada. Mramorový schodiště s mramorovým zábradlím po kterým se krásně jezdilo dolu. Nahoru ne.

Když dědečka indiáni vyhnali z jeho vily v Rakovníce a zrušili mu právnickou praxi, ubytovali ho v patře týhle vily. Taky tam bydleli domácí, kterým jsme platili činži. A dole, kde už nebyla ordinace, to dá rozum, lékaři ordinovali na poliklinice, bydleli ještě dvě rodiny, jednu si pamatuju, protože k nim na prázdniny jezdila vnučka, která měla rodiče u baletu Národního divadla a tančili v Prodaný nevěstě a její tatínek odemyká vrata ve Zlatovlásce, ale není v titulkách. Taky měli jednu mladší dceru a ta si se mnou hrála a jednou mě pozvala na oslavu šestnáctých narozenin, bylo to skvělý, spousta holek a kluků a hráli si se mnou a na pohádky.

Měli jsme tam velikou kuchyň a balkónem dokulata, uprostřed kuchyně stál stůl u kterýho se ve všední dny jedlo a když se u něj nejedlo, honila mě okolo něj babička s vařečkou. Většinou jen tak, nepamatuju si, že bych někdy něco provedla. Taky tam byl druhej velikej stůl, takzvanej pracovní stůl, kterej měl veliký šuple, v něm byly schovaný dva dřezy a v těch myl dědeček nádobí. Vedle bylo umyvadlo ve kterým jsme se ve všední den myli. To mě děsně nebavilo, stála jsem na židli a dědeček mě myl žínkou a já, když jsem byla hodná, jsem ho přemlouvala, abych se nemusela mejt. „Nebo aspoň zuby si nemusim čistit, viď, dědečku!“ vždycky jsem musela.

V neděli jsme se chodili koupat k domácím. Měli v kuchyni vanu. Dědeček načepoval do tý vany deset centimetrů vody a nejdřív jsem se vykoupala já. Když mi myli hlavu, mohla jsem si plácnout na oči mokrou žínku, aby mě neštípal šampón, ale stejně mě vždycky štípal. Pak se vykoupala babička a dědeček nakonec.

Taky záchod byl u domácích. S dřevěným prkýnkem. Bylo to přes celou chodbu a já se bála, hlavně v noci. V noci jsem nesplachovala. Bála jsem se, že když spláchnu, vyskočí z vody příšera a sebere mě. Ve dne jsem splachovat musela, domácí by si šla stěžovat babičce a bylo by zle. Aspoň jsem splachovala ze strategickýho místa ve dveřích, ještěže šňůra od splachovadla byla dlouhá a pak jsem běžela, jako střela. Přiběhla jsem udejchaná tim strachem, tak daleko to zase nebylo. Až budu bohatá, koupim si dřevěný prkýnko.

Vedle kuchyně byl obývák tak velikej, že se do něj vešlo i křídlo. Myslim jako koncertní křídlo. Musela jsem cvičit každej den půl hodiny. Natahovala jsem si budíka a jak cinknul, práskla jsem víkem a byla jsem pryč. Taky tam byl velikej jídelní stůl u kterýho se scházela celá rodina. A bylo nás opravdu hodně. Hlavně o Vánocích. Řekla bych tak okolo dvaceti, ale nechce se mi to počítat. Ten obejvák byl fakt velkej.

Ale ložnice taky. Všichni jsme se do ní poskládali. Bylo v ní stabilně šest plnohodnotnejch postelí, žádný lehátka. Když o tom tak přemejšlim, asi jsem zničila babičce a dědovi erotickej život. Většinou jsem spala s nima. Taky v ní byl krb, mramorovej, ale v něm se netopilo, topilo se v kamnech uhlím. Dál tam byl psací stůl, u kterýho jsem se učila – teda měla jsem se učit, vlastně jsem si tam jen tak někdy načmárala úkoly, spíš jsem ho měla na malování – a knihovna. Hodně moc knížek. Dědeček mi vždycky nějakou knížku doporučil ke čtení a mně se nelíbila a četla jsem stejně dál Ferdu mravence. Vlastně první knížka, kterou jsem přečetla byla o Hupíčkovi, Hopíčkovi a panu kormidelníkovi, ještě jsem nechodila do školy. Ale ona měla málo písmenek.

Obývák a ložnice byly oddělený francouzskýma dveřma. Pro nezasvěcený: francouzský dveře jsou dveře přes celou zeď, celý prosklený a skládací. Ty dveře se večer zavřely a natáhl se přes ně závěs. Aby mě nerušila televize a hlahol v obýváku. A já dlouho do noci seděla na stoličce u toho závěsu, maličko poodhrnutýho a koukala jsem na televizi a pozorovala hlahol. Když na to babička s dědečkem přišli, začali dávat závěs z druhý strany. To jsem potom musela lezt na prádelník.

Když jsem se od babičky a dědečka odstěhovala, přestěhovali se do menšího bytu na nábřeží. Nebyl tak krásnej. Bydlel tam s nima babičky švagr, protože byl sám a neměl se o něj kdo starat, když mu zemřela žena, babičky sestra. Pak umřel dědeček a švagr dostal dvakrát mrtvici, tak ho dali do domova a babička si našla byt v Praze, ve kterým bydlim dodnes. Vůbec není krásnej. Byl celej vymalovanej latexem a na záchodě na umakartových stěnách bylo nalepeno dvaadvacet různobarevných umělohmotných háčků.

Před několika lety jsem se na ten starej dům byla podívat. Je v něm zase ordinace praktického lékaře a kolem je pořád ta krásná zahrada, i když už není tak veliká. Altánek se zřítil a houpačka už tam nevisí, asi nemaj malý děti. I ten dům je menší, možná už by se do našeho obýváku klavír nevešel. Seděla jsem na schodech a brečela jsem. Nemůžu jít dovnitř, lehnout si na svou starou rozvrzanou postel, ze který lezou péra a vzpomínat. Nemůžu opravit altánek, aby se v něm zase dalo sedět a povídat odpoledne u kafe. Smim jen sedět venku na schodech a vzpomínat, jak moc jsem tam byla šťastná a jak moc mi to chybí.

A pak se mi o tom domě zdálo. Přistěhovali jsme se tam s manželem a dcerou. Byl renovovanej, krásně vynovenej, byl tam krytej bazén a volejbalový hřiště a babička nás vítala na mramorových schodech, pohladila mě po tváři, naši holčičku taky, usmívala se a řikala: “Budete tu šťastný“ a já vim, že budeme.  


2 názory

Děkuju za pozornost, kterou jsi mi věnovala a sama se divim, jak dlouho jsem tu už nebyla :-)

radši ne :-)

gASK
07. 12. 2003
Dát tip
Já sem věděl, že budeš pro....nebo teda vlastně proti:)))

kritiky čti, kolikrát jsou lepší, než dílo samo :-)))))

gASK
06. 12. 2003
Dát tip
No jsou, jenže k tobě se slítá kritiků jako vos na sladký...a kdo to má číst, přeci jsem tu hlavně kvůlivá tobě, no ne? :))) Ale až někdy nebudu mít co číst, jdu do toho....:)

Ty seš ale děsnej lichotník :-)))))

gASK
06. 12. 2003
Dát tip
Ale vim o tom a to je hlavní...a klidně se budu i léčit:))) Anebo radši nééééé......

gASK
05. 12. 2003
Dát tip
Tak to bylo poprvé co jsem si pod tvým dílkem proletěl i kritiky a musím říct, že se to rozhodně vyplatilo:))) Jinak dílo je opět v duchu řečového proudu co mne vždy strhne a nemám šanci se ubránit a netipovat:))) ***

Pivicko
05. 07. 2003
Dát tip
To bylo pěknýýýý!! A ještě žes tam napsala ten poslední odstavec, jinak by to bylo i smutnýýýýýý :-)) Co to bylo za indiány, který vyhnali dědečka?

No to byli Komančové! :-)))))

Pivicko
05. 07. 2003
Dát tip
Že jo!!! Já si to myslel!! Ty parchanti nám totiž taky lecos sebrali....

No blbý je, že nám teď ani nic nevracej :-)))))

Pivicko
05. 07. 2003
Dát tip
No to je hnusný! Nám vratili kus lesa a starou rozpadlou slepičárnu, ale domeček s řemeslnicou dílnou, co měl druhej děda už taky asi neuvidíme :-(( A zrovna to bylo na Moravě!!

No vidíš, aspoň máš slepice :-)))))

Pivicko
05. 07. 2003
Dát tip
Bohužel, slepice se nekonaj. Je to jen přízemní rozpadající se budova (něco jako malej kravín) plná bordelu, odpadků apod. a ještě není naše, protože ten člověk, kterej ji měl potom co nám ji sebrali, se s náma soudí. Takže aspoň ten les... Ale toho nám někdo už taky kus vykácel....

Hm...les dostal muj muž na Slovensku, taky pole a je s tim jenom trápení.

RadeX
04. 06. 2003
Dát tip
Jednoduše úžasný... :-) Tip!

nepřeháněj :-))) jednoduše vyvržený :-) to jen ty vzpomínky jsou krásný :-)

Angeri
03. 06. 2003
Dát tip
...ale ona měla málo písmenek ...... krásné - i dneska si ráda přečtu "málopísmenkovou" knížku, jsou někdy lěpší než ty dlouhý okecávačky:-)

Wopi
01. 06. 2003
Dát tip
velice příjemné :)

děkuju, nic jinýho to ani bejt nemělo :-)

Gerten
31. 05. 2003
Dát tip
jaký nudný - prostě jsem usnul!! to se stane, byla hluboká noc.

No, to teda spisovatel nerad slyší, že někdo u jeho knížky usnul! :-)))))

Gerten
31. 05. 2003
Dát tip
teď jsem to dočetl. Spisovateli nedělej z toho vědu to se může stát každýmu, ale ne každý to přizná. včera jsem usnul na přednášce o Peru!!!!!!!! K dílku - je to melancholie - na konci mě tlačila slza pod víčkem, tyhle pocity jsem zažil a ještě je to čerstvý.

a vypadla? Ta slza myslim! Hlavní město Peru je Lima, já si ty jihoamerický státy fakt pamatuju :-))))) Melancholie to je, ale melancholie může a nemusí bejt dobrá

Hester
29. 05. 2003
Dát tip
Kruciš, sem se neměla včera tak rychle odpojovat - mně holt to lepší vždycky uteče :-) příště nechám rodinu hladovět a budu si povídat.

Rowenna
29. 05. 2003
Dát tip
Moc hezké, citlivé vykládání. ****

JASAN
29. 05. 2003
Dát tip
********

yoyo
29. 05. 2003
Dát tip
je to moooc krásný... jestli chceš, můžeme udělat banku...*

HESTER: Odpojovat se nevyplácí, ani kvůli rodině, však oni by si něco k jídlu našli, jídlo se vůbec všeobecně moc přeceňuje :-))))) Rowenna: No, jsem nějak v poslední době přecitlivělá (asi tak dvacet let) :-))))) JASAN: DRSAN :-))))) yoyo: To po tobě nemůžu chtít, ty bys pak byla v kriminále a já si žila v baráku.....to nejde, že ne!........?

StvN
29. 05. 2003
Dát tip
Ach jo.

Ach co?

StvN
29. 05. 2003
Dát tip
Bojim se cokoliv napsat. Proti takový přesile taky.

No jo, jen to řekni, třeba se nad tim zamyslim :-)))))

Mě taky něco napadá. Ve větě: Byl renovovanej, krásně vynovenej, byl tam krytej bazén a volejbalový hřiště a babička nás vítala na mramorových schodech, pohladila mě po tváři, naši holčičku taky, usmívala se a řikala:“Budete tu šťastný“ a já vim, že budeme. CHYBÍ MEZERA ZA DVOJTEČKOU. Zbytek příště.

Monty: Dík, mezery za dvojtečkou jsou muj velkej problém, moc se mi tam nelíběj, ale vim, že tam patřej, takže se to tak ve mně mele :-))) hnedky to opravim :-)))))

Stařec
29. 05. 2003
Dát tip
Hmmm ... Nejvíc se mi na tobě líbí ta já-forma. Pak samozřejmě nápady, stylistika, vtipnost popř. pochmurnost ...

Stařec: Jaký nápady? Přijde mi, že tam žádný nejsou!

Stařec
29. 05. 2003
Dát tip
Tvá skromnost - zde dokonale absurdní - zavání ješitností, až malou arogancí

ale prdlajz, nejsem ani skromná, ani arogantní, jo, ješitná asi jo, já se ptám vážně, protože jsem to napsala tak, jak mi to plynulo v hlavě, podle vzpomínek, takže nějaký nápady....

Evička
29. 05. 2003
Dát tip
Díky za připomenutí starých dobrých časů, do jemně!*** Díky tobě se mi vrátily vzpomínky, už hluboko zasutý!

Stařec
29. 05. 2003
Dát tip
Nápadem bylo zapsat tu vzpomínku. Ach, cekanko, jsi velice chytrá žena, ale je ti líno přemýšlet ve filosofických sférách, pokud zrovna nepíšeš .

Evička: zachtělo se mi vzpomínek krásných, nehrabat se jen ve špíně dnešních dní :-) Stařec: Je mi líno přemýšlet i když píšu :-) ale takovejhle nápad to neni nic moc, to napadá občas každýho :-)

Stařec
29. 05. 2003
Dát tip
Tak já už musím. Bach . ( To je walesky ) ( Znamená to ahoj )

Mno tak bach :-)))))

Kastel
29. 05. 2003
Dát tip
prožitý věci se vždycky nejlíp píšou - pěkný T (já jsem nad dědečkem vyhrával a zuby si nečistil - on měl jenoum jednu ruku - levou - pravou mu ustřelili Rusové - někde u Donbasu - vono je to tam děsně velký, takže už se nenašla - kdo by ji hledal, taky, že jo :o)

Muj dědeček by vyhrál, i kdyby neměl ruce vůbec :-) On téměř nemluvil, ale když něco řekl, tak to stálo za to :-)

Kastel
29. 05. 2003
Dát tip
...no já ti nevím, kámoš si jednou zlomil vobě ruce, sádry až nahoru - měl to jak klepeta - a povídal - a teď si představ, co všechno jsem nemoh :o)

kousat si nehty nemoh :-))))) kamarád takhle zasádroval dceři ruce, když si kousala nehty :-))) a přestala :-))))) řikám ti, muj dědeček by vyhrál :-)

j_i_r_i_k
28. 05. 2003
Dát tip
To je krááásnýýý... Tak lidsky, opravdově...

Opravdu moc hezký.:o) Nostalgije z toho na mně dejcháá...krásně:o)* A spoustu moc dobrejch momentů: záchod, zuby atd. ..a myšlenka:o)*

No...je to opravdový :-) pučíš mi 4,5 melouna? :-)))))

Morbid: Jaká myšlenka? :-)))

j_i_r_i_k
28. 05. 2003
Dát tip
Jasně, ale nevím, jestli budou správně zralé - jenom za tu půlku můžu ručit, to je vidět :)))...

to je fuk, jestli budou zralý, ty lidi neřikali, že chtěj zralý, možná, že chtěj naopak úplně nezralý, ale neřikali ani, že maj bejt nezralý, takže meloun jako meloun, sem s nima :-)))))

..mno, třeba bys ty lováky mohla vydělat, když tohle vydáš:o))

j_i_r_i_k
28. 05. 2003
Dát tip
No jo, ale to neni jen tak přece... Jim tam přineseš čtyři a půl melounu, oni jeden rozkrojí, uvidí, že je úplně jinej než chtěli a už se s Tebou nebudou bavit... To musíš zjistit přesně, jaký chtěj, každýmu chutnaj jinak...

MP: Nelichoť mi tolik :-))))) Jiřík: myslíš? Tak já jim brnknu, moment.........KURNIK! Oni chtěj PRACHY!!!!!

j_i_r_i_k
28. 05. 2003
Dát tip
Prachy? Aha... A kolik? Kolik tak může stát necelých pět melounů? Zvláště můžou-li být i nezralé?

djPes
28. 05. 2003
Dát tip
ale máš sen a to je důležité....beze snů ti jsou prachy na prd

odezdikezdi
28. 05. 2003
Dát tip
už ho máš ... ************************* do nej

Jiřík: No, já nevim, radši bych to koupila v létě, teď jsou drahý dj: Když nemáš prachy, je ti naprd i ten sen :-)))))

odezdi: Neblázni, to bude zase keců! :-))))) Tak jo, teda, díky :-)))

odezdikezdi
28. 05. 2003
Dát tip
kecy jsou tak nebo tak - to si člověk nevybere:) je to strašně krásný, takhle by to na světě mělo být:)

j_i_r_i_k
28. 05. 2003
Dát tip
Tak jo, tak počkáme...

odezdi: ano, mělo, jenže.....no, to příště :-) Jiřík: Aby mi ten barák ale někdo zatim nevyfouk :-)))))

djPes
28. 05. 2003
Dát tip
Cekanko, kdepak...sním i bez peněz...bez ženské...bez tabáku....ale sním

j_i_r_i_k
28. 05. 2003
Dát tip
Tak mu za něj dáš o dva melouny víc, když budou levný, tak je to celkem jedno :)...

Kandelabr
28. 05. 2003
Dát tip
čekanko...fakt hezké, dojemné, nostalgické s přesně nadávkovaným sentimentem a skvělými detaily (v titulkách nebyl) tip

Hester
28. 05. 2003
Dát tip
***************** fakt krásný, podepisuju všechno, co už napsali kolegové nade mnou... a ta melounová polemika je taky super. Taky chodím kolem jednoho baráku, co jsem v něm kdysi dávno ničila babičce život...

Nádherný, krásný...perfektní momenty... "V noci jsem nesplachovala. Bála jsem se, že když spláchnu, vyskočí z vody příšera a sebere mě. " (to je i můj případ) :-)) "Když o tom tak přemejšlim, asi jsem zničila babičce a dědovi erotickej život. Většinou jsem spala s nima. " ssssssuuuuuupppppppppeeeeeerrrrrr!!!!!!!!!!!! **************************************************

Vetři si do očí dijonskou hořčici. Budeš vzrušená madona. Vraz si do své rozehřáté kundy svou ruku. Potom ji olízni.

Děkuju, já si nemůžu pomoct, ale mám z vašich reakcí prostě radost, ať si kdo chce co chce říká :-))))) Adonisi.....nic

j_i_r_i_k
28. 05. 2003
Dát tip
Hester: Jasně, o melounech se musí mluvit, víš, myslím, že se na ně dost zapomíná, a neprávem... A taky se podceňují, ono takový přezrálý meloun... Že nevíš, co dokáže natropit takový přezrálý meloun? No vidíš, ani to nevíš, jak jen můžeš klidně usínat, když třeba jen pár desítek metrů od Tebe se nachází přezrálý meloun... Chyba všech nepovedených spiknutí za účelem světovlády byla v tom, že vyšla moc brzo najevo... Zato melouny, kolik století tu vedle nich žijeme a stejně nevidíme... Jo jo, jsou chytří, moc chytří... Pomalu se infiltrují mezi nás, no, jen se podívej rychle za sebe, vidíš ten stín u země, co zmizel? Co myslíš, že to bylo? A pak tu máme třeba Tři sestry s písní O melouny boj... Eh, aha, to budou jiné melouny, ty už nás dávno ovládly... Tak nic, já se radši vrátím do stínu mlčení... Ale pamatuj, melouny tu jsou...

kandelábr: Od tebe mě těší zvlášť, ale zase nevim, o jakejch titulkách mluvíš hester: A taky ho chceš koupit? :-) Standa: Věra je moje teta, bydlela tam taky :-))) dont: Co se ti líbí na tom, že jsem jim zničila erotickej život? :-))))) Jiřík: Teda! Ještě mi zblbni hester! :-)))))

čekanko, dovol? Vůbec se mi nelíbí to, že jsi někomu zkazila erotický život, teda, jestli jsi byla viníkem ty. Ale vzpomněla jsem si, když jsem byla malá, jak jsem lezla do postele rodičů. Tak mě jen tak napadlo...Asi byli ze mě opravdu nadšeni. :)

jasně, že byli :-) oni si to vynahradili jinde :-) ale já k nim lezla většinou ráno, nebo večer, než šli spát, jsem tam usnula, protože mi bylo samotný smutno :-)

j_i_r_i_k
28. 05. 2003
Dát tip
cekanka: Kdo? Já? A zblbnout? No dovol :)))... Ale na ty melouny fakt bacha, ono se nezdá, ale...

AAAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUUUUU :-))))) a už ti ani nemůžu říct, abys mazal na Seriály, protože jsem je smazala :-)))))

j_i_r_i_k
28. 05. 2003
Dát tip
Cože? Tys smazala Seriály? No co, tam už diskuse stejně umřela, ještě že máš spoustu dalších děl :)))... Jen počkej, až odpovím ve Fakt nevim, to bude smršť :)...

No, smazala, já chtěla vědět, jak to ten Adonis dělá, že to vždycky smaže a zase nahodí, ale jak se to nahazuje, to už nevim, prej to dělá sám velkej Olda :-))))) Na Fakt nevim už se vykašli to je taková debata na hovínko :-))) no, i když tamta byla taky :-)))))

j_i_r_i_k
28. 05. 2003
Dát tip
To není pravda, to musim clovrdikovi vrátit, zvlášt, když mě přišel podpořit sám mocný Endif :)))... To nahazování - můžeš třeba vytvořit nové dílo se stejným názvem a obsahem a dát datum zveřejnění do minulosti - to by mohlo projít, ale nezkoušel jsem to... Jinak nějaké čarování Olda fakt zvládá, když se Kalais vrátila se vším všudy - tedy i s tipy a kritikami a tak...

no dyk právě Adonis taky :-) a nač bych tam sátela stejný dílo a antidatovala to, když to byla stejně sračka k ničemu, akorát kvůli tý vaší debatě!

j_i_r_i_k
28. 05. 2003
Dát tip
:))) Jo jo, není nad zdravou sebekritiku :)))...

myslim, že se sebekritikou mám jen malý problémy :-)))))

j_i_r_i_k
28. 05. 2003
Dát tip
No, ono je to umění, zvládat sebekritiku, aby tím netrpělo sebevědomí, tak bacha na to :)...

myslim, že moje sebevědomí už níž bejt nemůže :-)))))

j_i_r_i_k
28. 05. 2003
Dát tip
No, tak co s tím provedem?

nakopneme ho! :-)))))

j_i_r_i_k
28. 05. 2003
Dát tip
Tož dobrá, takže pořádně napřáhnout nohu áááááááááá, kop... Jé, sorry, to bylo vedle - bolí to moc?

AU AU AU :-)))))

Gerten
28. 05. 2003
Dát tip
AU, omlouvám se, usnul jsem u toho, dočtu to jindy.Dobrou.

Tim chceš říct, že to je nudný????? Ach jo

j_i_r_i_k
28. 05. 2003
Dát tip
Nudný to nejni... Teda na začátku jsem si říkal, hmmm, akový popis, ale pak se to změnilo - třeba se Gerten zasekl v úvodu... A třeba za sebou má náročný náctipivní den :)...

Žíně
28. 05. 2003
Dát tip
Velice milý. Jen ten konec mi tam trochu zaskřípal. Ta poslední věta. Bez ní by to bylo lepší. U takovejch milejch nostalgickejch vyprávění nemusí být za každou cenu pointa. Stáčí uchovat atmosféru povídky až do konce a ta poslední věta mi tu atmosféru trochu narušila. Tip.

Jiřík: Tak uvidíme :-) třeba je to nudný jenom trošku :-) Žíně: A to se jako krotíš????? :-))))) Ale jo, když tak o tom přemejšlim, máš pravdu, vyhodim jí

j_i_r_i_k
28. 05. 2003
Dát tip
Nic nevyhazuj :)...

Už jsem to vyhodila, taky se mi to tam nelíbilo, fakt :-)

chci se naučit bejt jenom poetická, neshazovat všecko do ironie

Žíně
28. 05. 2003
Dát tip
Hele, vono už je to pryč. No ne, ty seš ale rychlá. A na cekanku nějak moc poslušná:-))))

j_i_r_i_k
28. 05. 2003
Dát tip
Chjo... To je to sebevědomí - tak první lekce - neupravovat dílko podle čtenářů - možné to nějaká věta tu a tam kazí, ale je to Tvoje věta a má stejné právo zůstat jako každá jiná, ona za to nemůže, že se až tak nepovedla...

j_i_r_i_k
28. 05. 2003
Dát tip
Žíně: Jen se moc neraduj, bitvu jsi vyhrál, ale válka Tvoje nebude :)))...

Žíně: Nejsem moc poslušná, jenom uznám, když má pravdu někdo jinej, než já, to se stává, od toho tu jako kritici jste Jiřík: ale já to neupravuju podle čtenářů, ale podle toho, jak se to líbí mně, věř mi :-)

j_i_r_i_k
28. 05. 2003
Dát tip
Jo jo, takhle to pak dopadá, subjekt uvěří, že jedná z vlastní vůle a že to, že se podezřele shoduje s vůli dominantního okolí, je opravdu jen náhoda :)))...

No, já to mám celkem ověřený :-))))) myslim, že tohle je prvně, kdy jsem něco takovýho udělala, jinak si celkem tvrdohlavě trvám na svým, popřípadě vytvořim dvě verze :-)))))

j_i_r_i_k
28. 05. 2003
Dát tip
No tak jo, dejme tomu, zkusím tomu věřit... Hele, ani to nebolí :)...

Žíně
28. 05. 2003
Dát tip
Hoho jiriku, že by si zrovna cekanka nechala něco vsugerovat? To bych byl teda čínskej bůh srandy.:-)))

Jo, vidíš, čínskej bůh srandy se mnou souhlasí :-))))) to byl žert :-))))) a dobrej!!!!! :-)))))

Žíně
28. 05. 2003
Dát tip
Nemůžu bejt čínskej bůh srandy, protože nemám šikmý voči a jsem děsně vážnej. A všechny hned naseru. :-))

no a seš si jistej, že čínskej bůh srandy každýho hned nenasere???

Žíně
28. 05. 2003
Dát tip
Jo, jako že když někoho nasere, tak potom z toho má srandu, jo?.:-)) Potom by to moh taky bejt bůh srandy pro srandu. :-))

spíš bůh nasírání pro srandu, ne? :-)

j_i_r_i_k
28. 05. 2003
Dát tip
Co se to tady rozjíždí za diskusi? Se nějak ztrácím, asi vás tu nechám opuštěné, však vy si už vystačíte :)...

Jiříku, jak se zakládá to diskusní fórum ke klubu????? Založila jsem čekančí klub, abysme nemuseli kecat tady a nevim jak! :-)

j_i_r_i_k
28. 05. 2003
Dát tip
Jejda, to nevím - se asi nějak prostě udělá :)... A Ty opravdu věříš tomu, že se Ti povede vyhánět mě a další Tvé hovorné obdivovatele z pod Tvých dílek na vyhrazené místo?

jasně, že jo, když se s váma nebudu bavit tady, tak za mnou pudete jinam :-)))))

j_i_r_i_k
28. 05. 2003
Dát tip
Ahááá, to je jako klub na rozhovory s Tebou... Tak to jóóó, to je v pořádku, já myslel, že to má být aréna, kam budeš vyhánět všechny hovory netýkající se dílek :)...

když to nebude rozhovor se mnou, tak vás budu posílat na Seriály, to už je zažitý :-)))))

j_i_r_i_k
28. 05. 2003
Dát tip
Hmmm, to je jak poslat nás do /dev/null...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru