Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ježíš Kristus aneb o čem v bibli nepsali

03. 06. 2000
2
5
3678
Autor
Mr_Benn

nezlob se ó Bože

Marie se svatě tváří, škrtá si dny v kalendáři všichni už si šeptají, že chodí s břichem po kraji. Svatý Josef coby táta netuší, kdy bije pátá pro Máňu je Pepa vzduch oplodnil jí svatý vzduch. Bez chlapa a bez námahy byl započat Ježíš drahý, náležitě hrdá matka na prsou si hřeje spratka. Když zjevila se kometa všichni táhli do světa rozlétli se jako vážky na základě jedné hlášky, že se zrodil nový král za kterým by každý stál. Hej hou, hej hou tři králové jdou, do Betléma rychle pádí nesou v pytli harampádí. Ježíš je jak na koni přinesli mu MATTONI ! Mimo jiné spousty dárků k tomu ještě rohlík v párku. Venku nebyl zrovna pařák tak si dali všichni svařák, v chlívku už je pěkně živo proudem teklo i to pivo. Díky tomu všemu moku římani jsou pěkně v šoku, kolem chlívku lačně krouží kapku chlastu získat touží. Zoufale a bez nálady chudáčci si neví rady. Pomsta bude – to si piš ! Přichystáme super kříž. Jako z vody Kristus roste zázemí má víc než prosté, bere to však chlapec s klidem s láskou pomáhá všem lidem. A tak z boží milosti své léčivé schopnosti, rozdává všem bez rozdílu bez nároku na podílu. Pilát chtěl mít v městě klídek poslal za ním svých pár hlídek, dlouhé vousy, dlouhý vlas už nadešel jeho čas. Modlíc se na olejové hoře oblečen byl celkem spoře, pod vlivem všech opiátů nepoznal by ani tátu. Že to byla duše vzpurná do příbytku vnikla URNA, nenávist jim v očích vzplála Kristus s křížem vzhůru cválá. Protože šel chudá pěšky zdál se mu ten kříž dost těžký, přestože si spletl cestu neunikl svému trestu. Zadarmo mu piercing dali římani v tom celkem znalí, a že na ně koukal z patra probodli mu ještě játra. Když ho poté z kříže sňali do náruče matce dali, už to není jako kdysi teď má v tváři ztuhlé rysy. Koluje tu o něm fáma, že je stále mezi náma, kdysi opět z mrtvých vstal v naší mysli žije dál…

5 názorů

Horavin
30. 05. 2014
Dát tip
Toto dílko bylo zařazeno do Bílé knihy v kategorii Ateismus v tvorbě. Nicméně v Prologu je vyslovena prosba: Nezlob se, ó Bože! Proto všichni milí křesťané, buďte aspoň shovívaví, chybí-li vám soucit s někým, kdo víru nemá, třeba ji jeětě hledá. Jste na literárním serveru, ne na stránkách katolického katechismu ani biblické dějepravy.

Amáta
02. 03. 2010
Dát tip
SNAD TI BŮH ODPUSTÍ...UŽ MÁM VÝČITKY SVĚDOMÍ,ŽE JSEM TO VŮBEC ČETLA AŽ DO KONCE...NEVKUSNÉ,VULGÁRNÍ,NEUCTIVÉ A HLAVNĚ BOLESTNÉ VŮČI TOMU,KTERÝ ZDE TRPÝ..ZAMYSLI SE..

labuť
04. 01. 2008
Dát tip
prečo si všetci myslia,že mal Ježiš dlhé vlasy a fúzy. ono je to sice aj tak jedno, bol by to ten isty aj keby nosil dredy. Mr Benn,neviem čo si myslíš v skutočnosti, ale pravda je že takto vyzerá momentálne obraz Krista u mnohých ľudí, čo je dosť škoda. Ale aj tak to na mňa urobilo nepríjemný dojem.

Marigold
20. 11. 2000
Dát tip
Nemá to vtip, kdyby ho to mělo, tak bych to bral, ale sorry, tohle je prostě laciný...Měj se...

JDqH
12. 06. 2000
Dát tip
Acynonyxi, vždyť on nic nezesměšňuje. Nejsi ty převtělením Jorgeho? "To není výhružka. PRAVDU poznáš sám....." to je síla.... Ať žije tolerance. Sem tam mi připadá, že někteří horlivci odvádějí křesťanství medvědí službu...ale to je jen můj osobní názor.

Ženatej
09. 06. 2000
Dát tip
Kdyby mne to mělo rozesmát, musel by převažovat humor nad nevkusem...

Acynonyx
06. 06. 2000
Dát tip
Nikdy bych nesebral takovou drzost a nezačal zesměšňovat něco o čem nemám ani zlomek znalostí. To není výhružka. PRAVDU poznáš sám.....

PS
06. 06. 2000
Dát tip
Jen doufám, že i Pán má smysl pro humor... :o) Styl je dobrý, to ano... Budiž ti odpuštěno. Ale ta URNA, to NEMÁ CHYBU! :o))))))))))) (a detailík - Římani se píšou s velkým.)

Kangi
05. 06. 2000
Dát tip
Má to vtip, což není u takovýchto satirických dílek zrovna běžné... Dobrý

Merle
05. 06. 2000
Dát tip
nejsem sice křesťan, ale moc mě to nerozesmálo ikdyž občasnej vtip tam opravdu byl... styl není špatnej

Katerina
04. 06. 2000
Dát tip
Dobry!! * A co takhle 'Mohammed aneb o cem v koranu nepsali'? :-))))

Mr_Benn
04. 06. 2000
Dát tip
Jasně Katy, ale bude to chvilku trvat teď nemám nějak moc času :-)

JDqH
04. 06. 2000
Dát tip
;-) Dobře se to čte, má to šmrnc i švih! Ortodoxního křesťana by to asi nenadchlo, ale mě se to líbí..... Těším se na další.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru