Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tak jak to je

06. 06. 2003
16
2
5022
Autor
Kandelabr

Jsem unavený, hlava mi padá a v tom pohybu, ještě předtím, než s ní trhnu zase nahoru mám sny, které se mísí se skutečností, matou mě, tím jak realitě přidělávají kudrlinky podivností, v malátnosti objevuji skrytou krásu, i když je čím dál těžší rozeznat hranice, i když je čím dál lehčí nesnažit se ty hranice hledat.

 

Při chůzi čím dál častěji zavírám oči, ne snad z ospalosti, spíše pro tu dvojznačnost, protože nevím, kam jdu, s každým krokem se víc bojím a zároveň víc bavím, představuju si, kam můžu spadnout a do koho vrazit, jak se motám po ulici, většinou ještě se sluchátky na uších, kompletně izolovaný, taky hádám, kam až dojdu, vytýčím si nějaký bod, ke kterému ale stejně nikdy nedojdu a tak vítězí zbabělost.

 

O nočních tramvajích jsem psal nejednou a mohl bych o nich psát pořád, je to fascinující vesmír, vždycky lačně hltám každou podrobnost, snažím se pamatovat si detaily, zajímavé věty co mě napadají, v duchu píšu povídku o sobě, jak sedím v tramvaji a přemýšlím nad povídkou, vždycky si nadávám, že nemám tužku, protože mám pocit absolutní inspirace, ale stejně bych si připadal trapně něco tam psát a když vystoupím, všechno zmizí.

 

Při čtení knihy, když sedím na posteli, poslouchám hudbu a na klíně mi leží trumpeta, její plech příjemně chladí na prstech a světlo se od ní odráží, je krásná a dává mi pocit klidu, když nasadím nátrubek a fouknu, zní to příšerně, vím, že se na ni nikdy nenaučím hrát, ale tak jak to je jsem šťastný.


2 názory

oracullum
30. 03. 2013
Dát tip

zvláštní,,na tělo mi padá malátnost,,ale mozek šrotuje,,taky mívám tyhle stavy,,třeba si to začnu také "zapisovat",, T,,


Konvalinka
12. 06. 2003
Dát tip
***

Flákač
12. 06. 2003
Dát tip
Musíme zajít na pivko, mám pro tebe spoustu novinek. Jinak únava, tramvaj a trumpeta - co víc chtít od života? Asi už nic.

Carrie
10. 06. 2003
Dát tip
ten první odstavec je úplně... !!!

Josefk
10. 06. 2003
Dát tip
pěkně!

ECHO
10. 06. 2003
Dát tip
Zcela dle mého vkusu :-) Už se těším na tu povídku o tom, jak jedeš tramvají a vymýšlíš povídku... A k těm nočním tramvajím a autobusům - obrovské kouzlo má i noční vlak, takový ten, co jede úplně poslední a pak už pět hodin nejede nic, staví na každé mezi a jede úplnou tmou, jen občas zasvítí do oken lampy ve vesnicích... to je taky úžasné. *

S_ccorpio
09. 06. 2003
Dát tip
No, konečně!:o))

Humble
09. 06. 2003
Dát tip
A píšeš to za sebe nebo za mrtvoláka :o)))

alina
09. 06. 2003
Dát tip
Jo!!!!!!!!!!! Tak tohohle Kandelábra MŮŽU!!! ........ a to tak že PŘEVELICE!!! Nic proti mrtvolákovi, je to kámoš! Ale, však víš....... ;) *

Je zajímavý, že noční autobus mě taky zdaleka nefascinuje tak, jako noční tramvaj. Kdysi jsme jezdili tramvají v noci přeas celou Prahu a pili jsme a kouřili a nepotřebovali jsme hospody. :-) Je to moc krásný, myslim to povídání :-)*****

Taky při chůzi čím dál častěji zavírám oči ... jen jestli to nebude z toho jak človíček furt kouká do Písmáka a pak zasvítí venku Slunko a zarudlá očka přestávají sloužit ;o)

Cirilla
06. 06. 2003
Dát tip
Že by syndrom vyhoření??? Nééé, života je v tom plno.

Plopez
06. 06. 2003
Dát tip
Jak je to slovo, ztotožňuju se s timto totok

Plopez
06. 06. 2003
Dát tip
A jestli při přihlašování do Písmáka zaškrtáváš, že nechceš vidět to podivné "logo" písmáka a ani sám nechceš být vidět, tak veškerá sranda končí a najdu si tě!!!

Feeling
06. 06. 2003
Dát tip
Chci cítít s takovouhle duší! ***

jako horsky potucek...tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru