Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Fotografie

09. 06. 2003
4
0
917
Autor
Aaria

Strašně nerada píšu tyhle úvody, takže když někoho z vás něco napadne, nechť to pošle po poslech:-)

 

Mnoho lidí prochází našimi životy. Přijdou, pobudou, odejdou. Někteří nás i minou, jako bychom pro ně ani nebyli. Jakoby nebyli oni pro nás. Vzpomínky na lidi jsou jako fotografie. Některé jsou bledé a zašedlé, některé nepovedené a jiné naopak krásně barevné a příjemné.

Co nám tyto fotografie daly v našem životě? Zkušenost a city.

A co děláme se zkušeností a city v naší mysli? Přišpendlujeme je na pomyslnou nástěnku podle důležitosti. Ty vybledlé vzpomínky jsou až na konci. Ale běda, když se nám něco podobného, co je na zašedlé fotografii vybaví. Ihned vezmeme malý špendlíček, oprášíme fotografii a dáme ji na počátek mezi ty barevné, aby se nám nezdála už tak šedá. A tak to jde pořád dokola. Pořád oprašujeme album za albem a současně album za albem bledne.

Co je na konci života? Mnoho fotografií, které se snažíme narychlo oprášit, bylo by škoda, kdyby byly zapomenuty. Musejí se předat dalším generacím.

Tak co jsme, sakra, dělali celý život? Proč jsme dovolili, aby vzpomínky ztrácely svůj lesk a náhodně ho zase nacházely?

Protože si neuvědomujeme pomíjivost života v tom rychlém tempu dnešního světa. Dokud nezestárneme tak nepoznáme. Mluvíme o poznání, ale nevíme.


clovrdik
11. 01. 2004
Dát tip
a proto rád fotím :-)

Burnin
12. 12. 2003
Dát tip
Jinak fajn.

Andulka
11. 12. 2003
Dát tip
sice souhlas, ale.....vsechno ostatni co jsem dneska od tebe cetla, bylo lepsi...:-)

Aaronix
09. 12. 2003
Dát tip
Jojo. Tip a no comment protože souhlas. Tak už to holt v životě chodí.

Michalka222
10. 06. 2003
Dát tip
TIP!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru