Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Slavnost

13. 06. 2003
21
1
4645

 

Dovolená v téhle mystické ostrovní zemi se vydařila. Dnes jsem tu poslední večer a půjdu se podívat na tradiční slavnost na pobřeží. Už týden probíhají přípravy, staví se vysoká vatra, věnčí se stromy a lidé se evidentně těší.

 

 

Večer jsem si oblékla dlouhé šaty se žlutými květy, trošku se nalíčila, jen trošku, bylo by zbytečné to přehánět, na krk pověsila taštičku s penězi a šla, natěšená, že poznám zvyky těchhle milých lidí se stálým úsměvem na širokých tvářích. Na pláži bylo teprve několik skupinek, asi bylo ještě brzy. Viděla jsem i pár cizinců, nebudu tu sama, poměrů neznalá. Pod košatým stromem stálo několik hudebníků a povídali si, sem tam někdo z nich vyzkoušel nástroj.

Lidé se pomalu začínali scházet, bylo vidět, že hodně z nich se zná, i cizinci, zřejmě sem jezdí na dovolenou pravidelně. Nedivím se. Popíjela jsem nějaký drink a pomalu jsem se procházela mezi hloučky. Po chvíli muzikanti začali hrát doopravdy. Lidé se otáčeli čelem k nim a houpali se do rytmu, podupávali. Usedla jsem na jednu ze židlí a sledovala ruch. Připadala jsem si najednou strašně osamocená. Vlastně jsem byla poprvé někde sama. Zpočátku jsem si to vychutnávala, ale najednou…asi, že tu byli všichni v páru, smáli se, jedli z jednoho tácku grilované maso a pak utíkali k moři, aby se potopili pod klidnou noční hladinu a smyli ze sebe pot horkého dne.

Teď vyhlašují nějakou soutěž. Na rádobypódium vystupuje několik dívek, jsou velmi krásné. Přichází ke mně několik mužů, berou mě za ruce a odvádějí na pódium. Pochopila jsem, že chtějí, abych se zúčastnila soutěže. Nakonec se rozhodnu, že ano, asi jsem už moc pila, sama nevím, co mě to napadlo, jsem velmi plachá. A tak vystupuji na pódium i já. Několikrát se projdeme po molu, trošku se stydím, ale atmosféra je velmi příjemná a tak po chvíli ztrácím zábrany a koketně se usmívám na obecenstvo, vlním se v bocích a vůbec se všelijak nakrucuji. Zjišťuji, že mě to baví, líbí se mi ty pohledy, které jsou na mě upřeny, tak obdivné a milé.

Když se první dívka na molu zastaví a odloží šaty, jsem překvapená a vyděšená. Tohle já přece nikdy neudělám! To představení mě paralyzuje. A ona se chová tak přirozeně, je úplně uvolněná a tak krásná, není v tom nic lascivního, jen něžná erotika. A pak další dívka. S naprostou přirozeností přejde na konec mola, s úsměvem hravého dítěte nechá svoje šaty spadnout na zem a předvede úchvatnou krásu svého těla. Je opravdu neuvěřitelné, jak ta podívaná byla krásná a – slušná. Uvědomila jsem si, že už mě neděsí myšlenka na to, že za chvilku i já stanu na konci mola a odložím šaty. I když nevím, jak bude moje tělo působit vedle snědých těl domorodých dívek.

A pak, jako ve snách pomalu jdu a najednou ke mně nedoléhají hlasy, je úplné ticho, zastavím se, rozhlédnu a rozepnu několik knoflíčků…

Vyhrála jsem. Mile mě to překvapilo. Dali mi kytku a posadili mě na židličku do první řady před pódium. Všichni okolo mě se usmívali a já si užívala svých pět minut slávy. A na pódium vystoupilo několik mužů, chlapců, byli velice krásní a soutěžili jako dívky. Usmívala jsem se a přemýšlela o tom, jestli i oni se budou svlékat. A ano, svlékali se! Musím uznat, že tak dobře, jako tady jsem se ještě nebavila. Z takovéhle soutěže by evropan udělal erotickou šou, popřípadě live sex.

A pak soutěž skončila a začalo se tančit a já znovu obdivovala tuhle kulturu, tančili kolektivně, netvořili páry. Když byla zábava v plném proudu, přistoupil ke mně vítěz mužské části soutěže a začal tančit jen se mnou. Ostatní utvořili okolo nás kruh a ve vzduchu něco viselo. A vůbec jsem najednou pocítila velmi silný erotický náboj, který jiskřil všude okolo. Mladík mě velice rychle naučil několik kroků a pozic, které se opakovaly stále dokola a společně s rytmickou hudbou mi přivodily jakýsi tranz.

Pak k nám přistoupilo několik žen, sundaly z nás šaty a začaly nás potírat nějakým olejem. Stáli jsme jen proti sobě, nazí, vzdálení jen několik kroků a nespustili jsme ze sebe oči. Jeho penis trčel proti mně a byl veliký a krásný. Cítila jsem horkost, která se rozlévala zprostřed mého těla až do konečků mých prstů. Vůbec jsem se neodvažovala hádat, co bude dál, jen jsem se každým pohlazením těch krásných rukou uvolňovala.

Ženy odešly. Mladík ke mně přistoupil, přitiskl se ke mně celým svým tělem a začal mě hladit. Hladil mě všude, začal obočím, pohladil tváře, krk, ramena…hladil mě pomalu a já tam stála s hlavou zvrácenou dozadu a s očima zavřenýma a nemyslela jsem už na nic. Když mě začal líbat, byla jsem už v jakémsi poloograsmu, třásla jsem se po celém těle, sténala jsem a velmi jsem toužila po kopulaci.

Pak jsem ucítila, jak mě uchopilo několik rukou, nadzvedly mě a položily, ale ne na zem, držely mě ve výšce. Mladík poodstoupil. Nato ke mně přišli dva muži a vetřeli mi olej do pohlaví. Pak udělali totéž mladíkovi. Když do mě vnikal, hudba přestala hrát a lidé ztichli. A potom hudba začala hrát ve velmi pomalém rytmu a mladík mě ve stejném rytmu protínal. A hudba zrychlovala a zrychlovala a i my jsme zrychlovali a zrychlovali až k vyvrcholení. Bylo to tak mystické, nikdy jsem ještě nezažila nic podobného. Nikdy jsem ještě nezažila tak silný orgasmus. Nastal během několika minut a mladík ejakuloval ve stejný okamžik. Pak ve mně ještě setrval, dokud neodezněly poslední záchvěvy.

Začalo svítat. Veliké slunce nad mořem, šťastní lidé na pláži a my dva, kteří jsme právě souložili před davem. Asi to nikdy nepochopím, jak to, že jsem se toho účastnila. Jak to, že jsem byla tak spokojená. Jak to, že jsem se nestyděla. Nevím. Vím, že jsme oslavovali krásu, lásku a život.

 

Když jsem se vrátila domů, vyprávěla jsem svůj zážitek kolegovi z fakulty a on mi vysvětlil, že jsem se zúčastnila slavnosti plození. Že se koná jednou za pět let a rituál je vždy stejný. Lidé vyberou ze svého středu nejkrásnějšího muže a nejkrásnější ženu, aby spolu zplodili potomka. A děti narozené z tohoto spojení mají potom výsady, jako děti povolané božstvem. V té chvíli jsem uvěřila tomu, že budu mít dítě a že se na ten krásný ostrov ještě někdy podívám.


1 názor

No to, proboha, červená knihovna neni, dyk se nevzali :-)))))

Solitary
22. 09. 2004
Dát tip
Nechápu, proč se erotika v literatuře tak strašně odsuzuje? Tohle nemělo vyjádřit obyčejnou "šukačku" viz výše, ale kouzlo živočišnosti a smyslnosti, ať už se to děje kdekoliv. Bohužel je smůla, že je tohoto lyrického způsobu popisu sexu zneužíváno v podobě jemných péček a nám je pak tato díla připomínají. A není to, proboha, žádná červená knihovna, tohle označení je jak pěst na oko... Dávám T*p (sice pozdě, ale přece :)

gASK
12. 12. 2003
Dát tip
To jako myslím, že už se o mne nemusíš bát:))) Anebo jo, ale jen v dobrým, ať ze mne nemáš vrásky;)

vrásky jsou mi fuk a jdu spát :-)

gASK
12. 12. 2003
Dát tip
To byla metafóra;) Tak jo, sladký čekankový sny:)

gASK
11. 12. 2003
Dát tip
Pěkně vymyšleno, čekanko, i když jsem se asi v půlce zděsil, páč jsem myslel, že je to další okno do tvého života:))) Jsem už moc ospalej, abych ti sem ještě něco vymejšlel, tak se snad spokojíš s tipíkem, jo?;)

tak běž spinkat, aby tvoje tělo nebylo v šoku, až se bude muset násilně probudit :-)))))

gASK
11. 12. 2003
Dát tip
Zejtra budu muset, toť pravda, vlastně už teď bych se měl učit na zkoušku, ale radši tu sedím a čtu si tě:))) Nemáš ty v sobě něco jasnovidecké krve?

ne, to vůbec nemám, jen se o tebe bojím, jako ty o mě, abych se nepočůrala :-)))))

gASK
11. 12. 2003
Dát tip
:))) Trefa... Já jsem náhodou už taky celkem zodpověnej...;))) i když v noci, kdo ví?

já zodpovědná nejsem, akorát mám strach :-)))

fikce

Jiřík: Mám doma jednu takovou knížku o Krétě před Kristem a tam se popisuje hostina, kterou pořádá jedna vysoce postavená paní, tudíž jsou přítomni samí vysoce postavení lidé a jedí a pijou a vyrcholem tý hostiny je to, že hostitelka se postaví na stůl a svlékne se. A neni to sprostý. Je to o kráse těla o dokonalosti o obdivu a o důstojnosti. A mně se ta scéna strašně líbí. Jenže napíšu Emanuellu :-))))) holt to neumim :-)

j_i_r_i_k
24. 06. 2003
Dát tip
Aha... 1) Kréta před Kristem, ne dovolená na turisty prolezlém ostrově 2) A kde je ten mladík, co tu hostitelku následně protínal do rytmu? Kdybys to utla někde v místech, jaks vyhrála tu soutěž, vyznělo by to dost jinak... Taky by to už bylo o něčem dost jiném :)...

Tak by to bylo o hovně :-))) Mladík si žije dál svůj život a vzpomíná na slavnost :-)))

j_i_r_i_k
24. 06. 2003
Dát tip
Ale ten druhý bod měl být k tomu, kde je ten mladík v té knížce, co máš doma... Ono svléknout se před společností a za vydatného přispění okolí si to rozdávat s nejkrásnějším maníkem je trochu rozdíl :)... Jak, že by to bylo o hovně? Bys z toho mohla vytřískat celkem zajímavou studii, kterak Evropanka svázaná křesťanskou pseudomorálkou tvrdící, že pohled na nahé tělo je něco špatného, pod vlivem čistější přírodní kutury udělala něco ve spjetí s kořeny přirozeného, čímž se na chvíli vymanila z pout civilizace, v které je pohled na nahé tělo slušně vynášející byznys... To by bylo teprve něco, takhle je to skoro zástupce povídek, jakých najdeš na www.sexindex.cz spoustu, jen jsi k tomu přidala nějakou zabalující omáčku (no dobře, obřad plodnosti a stvoření boha je myšlenka, uznávám) a napsalas to stylem tamější výtvory řádově převyšujícím, nicméně mi to pořád přijde málo...

V tý knížce žádnej mladík neni, tam jsou samý starý dědkové. A máš pravdu a stydim se. Nakonec o všem se dá psát, jen se to musí umět. Ale v poslední době jsem děsně líná a tak se radši smířim s tim, že to neumim :-)))

j_i_r_i_k
24. 06. 2003
Dát tip
No, myslim, že psát umíš, když si najdeš dobrý téma, vždyť i tady nemam nic proti tomu, jak je to napsaný, ale co je tu napsaný... A to mi přijde, že jak si užívá Evropanka exotiku, to máš na víc :)))...

No jo, ty seš šikovnej a chytrej :-))))) ty to umíš tak hezky zakamuflovat! :-)))))

j_i_r_i_k
24. 06. 2003
Dát tip
Šikovnej a chytrej jsem, to zas jo :)))... Ale nějak nechápu, co že to mám kamuflovat - prosím vysvětlit, až tak chytrej asi nejsem :)...

Nechce se mi nic vysvětlovat, jsem unavená z vysvětlování, včera jsem tu vysvětlovala celej den a nebaví mě to.

Rowenna
24. 06. 2003
Dát tip
No jo, taky si myslím, že jsi obdivuhodně vypsaná. Že skutečně brilantně napíšeš cokoliv. Jsi dobrý psavec. Říká se tomu talent. Jen mi přijde, i podle toho, jak občas zahlédnu někde tvou kritiku, že problém je v tom, co máš načteno, co jsi do dnešního dne považovala za literaturu. Tím nemyslím, že bys byla nevzdělaný nesečtělý hňup, to ani náhodou. Já nevím, jaké slovo bych použila pro to, co ZATÍM píšeš: konvenční? I tahle, naoko odvážná povídka, je vpodstatě nudně středoproudá. Takový popík v literatuře. On se někdy popík dá i poslouchat, při pletí záhonu, u vody v létě..., ale máš, myslím si, na víc. Tak, tak. :-)))

j_i_r_i_k
24. 06. 2003
Dát tip
No, tak pod to, co napsala Rowenna, se podepisuju, to je to, co jsem chtěl říct, někdo holt umí volit slova :)...

Rowenna: Jo, taky jsem přemejšlela o tom, že jestli nejsem trošku Troška :-))))) Ale je pravda, co řikáš, četla jsem všecko, co mělo písmenka, ale nijak náročná literatura to nebyla. Jenže s tim teď už nic nenadělám. :-)

Rowenna
24. 06. 2003
Dát tip
Holka moje, zlatá slova. :-) Myslím, že naděláš. Myslím, že se dá posunout. Třeba i tady, v povídkách, na Písmáku, jsou věci, které tě mohou posunout dál. Polehoučku, pomaloučku. Stanislav Vašina, Monty, Teichman, Perchta. Třeba i Kodynie má pár zajímavých věcí. Je škoda mařit talent na "troškovských" scénářích. :-)))

Nebudu to brát, jako úkol, kterej chci splnit, neumim plnit úkoly :-) Prostě vás tu budu štvát a možná se z toho něco vyvrbí, nebo ne. Jsem stará a hlavně unavená na to začít studovat :-) ale moc ti děkuju, ani nevíš, jak jsi milá :-)

j_i_r_i_k
23. 06. 2003
Dát tip
Tak koukám, že jsem byl předběhnut, co se srovnání s Emanuellou týče... Teda ne že bych to čet, dokonce jsem ani netušil, že to je i knížka, nezvolil bych tedy právě toto přirovnání, ale... No, tolik v tom textu člověku vnucuješ, jako že to je všechno slušný a tak, že tomu čtenář snad i uvěří... Nicméně když si pak zpětně promítne děj bez těch přesvědčovacích vět, tak to je prostě filmová Emanuella a x dalších filmů ve stylu Evropanka a banda domorodců... Budiž Ti přičteno ke cti, žes to pojala jako obřad plodnosti a neskončilo to orgiemi... No, jak tak koukám, co píšu, musím ještě přiznat, že tam máš jeden moc dobrý postřeh - "Z takovéhle soutěže by evropan udělal erotickou šou, popřípadě live sex." (BTW: Evropan) Sečteno a podtrženo - ukázalas, že i druhořadé téma dokážeš zpracovat prvotřídně...

Patti
20. 06. 2003
Dát tip
Něco se mi líbilo. Jenom, já nevím... taková Emmanuela. Má to silný erotický náboj. Ten závěr - uvěřila jsem, že budu mít dítě, je na celé povídce, dle mě, nejzdařilejší.

Tak na tohle jsem čekala!!!!! :-))))) Dyk to taky je celá Emanuella!!!!! Gratuluju k tomu, že jsi taky tu sračku četla :-)))))

Patti
20. 06. 2003
Dát tip
Četla, svého času to byl hit, a kdo ji neměl, byl méněcenný, přece. :-))))

Já nevim, já to kupovala tátovi a bráchovi a děsně jsem tim pohrdala a jednou v noci jsem nemohla spát a přemohla mě zvědavost a tak jsem něco přečetla...teda hodně jsem toho přečetla a od tý doby tim pohrdám ještě o moc víc! .-)))))

Deltex
20. 06. 2003
Dát tip
*

To neznám

StvN: Taky mě to potěšilo :-) Aki: Věděla jsem, že tobě se to bude líbit :-))))) Yfča: Tys přišla jen za Akim? :-)))

guy
18. 06. 2003
Dát tip
Hele, nebudeš tomu věřit, ale u něčeho podobnýho jsem byl kdysi dávno i u nás, na jedný vesnický tancovačce - teda jenom jako divák, na jako soutěžící ... a v tranzu jsme tam byli všichni ***

guy: fuj! Já si to teda nedovedu představit. Jsem v podstatě šílenej puritán :-)

guy
18. 06. 2003
Dát tip
čekanko - psal jsem podobnýho, musíš si to převést na české poměry, bylo to bez oleje a kor moc velkýho hlazení tam taky nebylo

No právěže jsem si to převedla, prostě to nebyl obřad, ale sprostá šukačka, řikám, že fuj!

guy
18. 06. 2003
Dát tip
čeky - mám pocit, že ti chybí kus poctivý národní hrdosti a shlédla ses v předstíranejch pseudokulturních live-show, kterýma právě ti tichomořští domorodci oblbujou bílý snobíky, což je obdoba naší E 55, akorát že na tý E 55 u toho nejsou palmy, písek a olej

Naopak, já mám hrdosti ažaž, i národní. Akorát si myslim, že všecko má mít svý. V naší kultuře tohle prostě už dávno neni, bylo, kdysi, ale už neni. A tak to taky beru. Někde má sex úplně jinej status. Možná je to pokrytectví zakořeněný křesťanskou výchovou, ale nesedí mi to sem stejně, jako impala, která okusuje smrkový jehličí

guy
18. 06. 2003
Dát tip
čeky, myslím, že oba dobře víme, co je ironie a nadsázka, já jsem si u tvého díla dovolil vyjádřit názor na komerci jakýhokoliv druhu, ať je to ta tichomořská nebo ta z Karlova nebo z pod Karlova mostu

jenže já to fakt nemyslela, jako nějakou komerci, ale asi to neumim vysvětlit

guy
18. 06. 2003
Dát tip
jejdamane, já TVÉ dílo nebral jako že je to tak myšleno, já mám úctu před obřady jakýhokoliv druhu a chápu že jsou tu k nějakému účelu, chápu tvé výrazy pro označení toho, k čemu mě to asociovalo, mě to prostě svedlo k ironii, za níž se omlouvám, pokud ti u tohodle díla vadí; vysvětlení opravdu nepotřebuju

Nevadí :-))) asi jsme se do toho jenom trošku zamotali :-)

Kandelabr
18. 06. 2003
Dát tip
tos fakt psala ty? nestačím se divit :) experimentovat je třeba, ale přišlo mi to poněkud přecukrováno :) takový dívčí románek.

Ale já jsem holčička :-)

Kandelabr
18. 06. 2003
Dát tip
o tom nepochybuji ani vteřinu :)

To mě těší! Ty si nemyslíš, že jsem chlap? :-)))))

Gerten
18. 06. 2003
Dát tip
*************

tobě to nepřijde sladký? :-)))))

Gerten
18. 06. 2003
Dát tip
do půlky mě to přišlo sladký a říkal jsem si, že ti napíšu jenom "ty máš odvahu", ale konec mě přesvědčil, že to můžu přijmout jako zážitek, který se ve společnosti těžko vypravuje. Ten tip je s rozmyslem, to si piš! Kdysi dávno byl natočen animovaný film Divoká planeta, tam to bylo téměř stejně, jen se nakonec milovali všichni. To je možná lepší varianta.

To ne, to by už bylo sprostý :-) takhle mi to přijde jenom takový zvláštní a i krásný a........prostě takovej jakože zážitek :-)))

Gerten
18. 06. 2003
Dát tip
myslíš Divokou planetu????????????

StvN
17. 06. 2003
Dát tip
Tak vidíš, že mě neznáš. Mě prostě potěšilo, že je to o něčem jiném, než jak jsem od tebe byl zvyklý.

Aki
17. 06. 2003
Dát tip
škoda, že takový slavnosti nejsou i u nás... sice bych byl se svým ksichtem odsouzenej jen do role diváka, ale i tak by se mi to určitě líbilo :o))*

Yfča
17. 06. 2003
Dát tip
Aki, nejsi na tom tak špatně! Sedlački tě svým chlípným okem na pardubické kuželně přímo hltala! :o))

Aki
17. 06. 2003
Dát tip
Yfča: však ona se mi taky líbila, ale hltat jsem moc nemoh, anžto bych dostal do držky... :o))

Yfča
17. 06. 2003
Dát tip
Já bych Ti bývala byla kryla záda... :o) Přijedeš v sobotu? Že bys mohl hltat třeba mne... ;o))

Aki
17. 06. 2003
Dát tip
Yfča: vypadá to blbě :o( díky českým nahovnocestářům jsem o víkendu zrušil pravej přední tlumič, takže mám autíčko takový polopojízdný... ještě uvidíme, ale jestli to bylo 50 na 50, tak teď už 30:70 :o(

Aki
17. 06. 2003
Dát tip
eště avi :o)

Hester
16. 06. 2003
Dát tip
***

StvN
16. 06. 2003
Dát tip
Udělalas na mě dojem. Je to sice takový čtení pro dámy, sny a tajná přání, ale teď jsem měl poprvé pocit, že to není o tobě, že sis udržela odstup jako autorka.

George: Dobře, nebudu teda nafrněná :-))) Hester: ď :-) StvN: Překvapils mě, myslela jsem, že ty mi nejvíc vynadáš, jaká je to sračka :-)))))

Martin: Ten film jsem neviděla. Jak moc je to sladký? George: To je škoda, já mám chválení tak ráda! :-))))) Majka: jak buší diskotéka? :-)))

rychle a hlasitě, Čekanko :-)

Majka: Áha! A to je teda dobře? Abys nedostala infarkt myokardu!!!

Marthin
15. 06. 2003
Dát tip
Asi jako červená řada Harleqinek...:-) Pokud to ovšem měla být nadsázka, tak jest dílo zdařilé...:-)

Martin: neni to nadsázka, nebo já vlastně nevim, je to zkouška :-)))

Marthin
15. 06. 2003
Dát tip
Pokud jsem zkoušený, tak jsem asi propad,což?;-)

Martin: Nejsi zkoušenej ty, ale já a tahle povídka :-)

Marthin
15. 06. 2003
Dát tip
Dobrá..tak zas příště..:-)

Doufám :-)

hmmmm...velmi povedený a čtivý *

Já vim, Harlekýnka :-)))

Harlekýnku v tom nevidím - a taky je nečtu. Ať si každý myslí co chce, ale já jsem dala tip povídce, která se mi líbila - ne Harlekýnce z Červený knihovny.

Tak se nečerti, dyk jo, neni to přece ani trošku zamilovaný! .-)

čekanko, nečertím se - naopak, právě teď jsem velmi veselá. :-)

To je dobře, copak hezkýho se ti přihodilo?

(G)eorge
15. 06. 2003
Dát tip
a ne a ne a-ne jinak bys byla chválenka_přechválená a já bysem tě začal nesnášet jako každý pišnítko, zatím tě jenom vizuálně zprostředkovanětextovitě miluju:)))

Pivson
14. 06. 2003
Dát tip
Musím přiznat, že ta povídka na mě měla jakési afrodisiakální účinky. Musíš být velice sexy, Čekanko!

Kristovanoho, to přece neni o mně!!!!!

Pivson
14. 06. 2003
Dát tip
No to nevadí, ale napsalas to ty, je to v tobě, nepřesvědčíš mě o opaku.

no, tak já tě radši nebudu přesvědčovat :-)))))

Marthin
14. 06. 2003
Dát tip
Připomíná mi to scénu z filmu Vzpoura na lodi Bounty..:-) Ale tam to nebylo tolik sladké..:-)

(G)eorge
14. 06. 2003
Dát tip
já už ti to prostě chválit NE-bu-du! :)****

náádhera ****** srdce mi buší jako diskotéka :-)

Pinochio
13. 06. 2003
Dát tip
... čekanko ... je to velilce zajímavě napsané .... a možná i zajímavě prožité ...., ale já se nezeptám první Ť

Barbar
13. 06. 2003
Dát tip
A přišli barbarové do chrámu a padli před tou krásou na kolena... nikdy nic podobného neviděli a přesto jim to bylo tak důvěrně známé, jako vlatní chatrče, jako vlastní ženy a děti......... Jsem BARBAR na kolenou............T I P

To je krásný, kde to bylo? A jaký barbaři? :-)))))

Barbar
13. 06. 2003
Dát tip
Kdysi v životě barbarů přišel okamžik setkání s křesťanskou kulturou a takhle si to nějak představuju já. BARBAR

Nemám ráda křesťanskou kulturu, ta barbarská je mi milejší

Dejf
13. 06. 2003
Dát tip
Moc krásné, hezky napsané a navíc ještě zajímavé. Stejně jako Pinochio se nezeptám, ale to jenom protože přepokládám, že je to samozřejmě podle skutečnosti :-))))) - jinak by to ani nemohlo být tak přesvědčivě, detailně a procítěně popsané TIP akorát ty běhny nakonci si oprav (Nastal "během" několika minut) :-p

Jooooooooo :-)))))))))))) Běhny si opravím :-))))) díky :-))))) A ubezpečuju tě, že to je opravdu celý vymyšlený :-)))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru