Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Slavnostní

21. 06. 2003
10
0
1725
Autor
Josefk

V našem regionu se v poslední době roztrhl s prapory pytel. Obecní prapor, prapor hasičů, městský prapor... Pamatuji se dobře na ta okázalá cirkusová představení kolem předávání nejrůznějších rudých a jiných praporů. Trubky, bubny, stuhy, písně, projevy, dojaté davy, hrdé předsednické stoly, přeplněné auly, závodní kluby, kulturní domy.

Konečně je dnes ten prapor o něčem jiném!

Dva dny po Božím těle je Chrám Páně opět zaplněn lidmi se slavnostní náladou.Světí se městský prapor. Tváře na vyhrazených místech jsou zase obzvlášť slavnostní a dojaté, řekl bych téměř svobodné. Jen tytéž jako kdysi. Starosta dnes ale nemá uvázaný šátek, před praporem nesalutuje, ani legitimace ho už nehřeje, protože modrá chladí, místostarostka, ta je pořád ve stejné straně, lidové. A ti další? Ti mají špatnou paměť. A co já? Mne ty jejich bezelstné upřímné pohledy přesvědčily o tom, že jsem zde největší darebák.

 


Ludvoděj
29. 08. 2003
Dát tip
bingo!:).....a tip.......pěkně a stručně popsané

JASAN
01. 08. 2003
Dát tip
Tolik změn, a prapory se předávají dál. Jak říkal můj šéf : "Já jsem byl vždycky označovanej za nebezpečného pravičáka. Dneska jsem označovanej za nebezpečného levičáka. A označují mě títíž lidé. "

Josefk
01. 08. 2003
Dát tip
Jas: a proto každej den do lesa, uklidnit si kyseliny...

clovrdik
29. 07. 2003
Dát tip
... naprosto přesný, ostrý jak břitva na poměry zabalená do praporu lidskýho pohledu na věc ... TIP !!!

Hejka
27. 06. 2003
Dát tip
...mávám bílým praporem, toť příměří přece, na šňůře prapory bílých plen co vymáchaly matky v řece /Ale vymáchané v řece by asi byly šedé, tak to berte jen kvůli rýmu

waldekke
25. 06. 2003
Dát tip
Na to mě napadá jen axiom z přírůčky úspěšného despoty: "Když jim ke štěstí stačí jen prapor, tak jim ho proboha dejte." W.

*** teď nedávno jsem někde viděl štos červenejch trenýrek. zavanulo jisté období, ovšem na rozdíl od něho se dají ty ruďasy vyhodit a nezapomenutelně vymazat

Duf
20. 06. 2003
Dát tip
Moc zajímavá otázka. Taky jsem byl dlouho nesmiřitelnej s lidma, co vstoupili do organizace vrahů, dneska jsem nesmiřitelnej s jejich vstoupením. Jen někteří vstupují stále dál. Život je živej, respektive může být. Moc hezky jsi to napsal. dík*

Rowenna
20. 06. 2003
Dát tip
Tak, tak, člověk někdy nestačí koukat. Už v 89 roce, když jsem v našem městečku na náměstíčku viděla plamenně hovořící lidi, a bohužel jsem věděla, co jsou zač, bylo mi ouzko. Nejplamenněji mluvil o tom, jak jsme konečně svobodni, chlap, který si z vlastnictví červené knížky udělal docela dobrý job. :-))

Yfča
20. 06. 2003
Dát tip
Každý národ má nějaký oblíbený koníček... ;o)) *

Toxman
20. 06. 2003
Dát tip
Tak už Tě mají :o)*

Cirilla
20. 06. 2003
Dát tip
Nejvíc je mi líto sovětskýho rudýho praporu s rozměry cca 2 x 3 m, kterej sme utopili na vodě :) *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru