Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

na nebi šrafura hudby

20. 06. 2003
8
0
2712
Autor
Luk_Malér_8

 

na nebi lehká šrafura hudby

 

   jseš to ty

   která   jsouc myšlenkou

   na šedivém koni

   letíš mi hlavou

 

na nebi lehká šrafura hudby


No jo Picasso, ten má taky oscilaci od - do + komplet.

KayTee
28. 07. 2003
Dát tip
Připomínáš mi Piccassa! On maloval štětcem obrázky, ty maluješ tuškou písmenka líbí *

Celebrian
15. 07. 2003
Dát tip
Mě se to líbí,.je to hezký..:-)

nin
14. 07. 2003
Dát tip
já tam taky nevidim žádný eurobarvy, je to snový... *

Myslíš, když se šrafuje? Tak to znám :-)))

Tak hurá! A ta hudba je jen takové to jemné průhledné, leč měňavé a plastické nanesení.

Mone
09. 07. 2003
Dát tip
Je to příjemné, lehké, poetické, ovšem ta šrafura hudby na nebi působí rušivě - hlavně to slovo šrafura se tam vůbec nehodí.

Mone: pojď to rozebrat. Co tě na tom ruší. Byl to pocit, kdy teda na tu holku myslím, ale zároveň tam slyším hudbu, maje hlavu zvrácenou. Napadla mě šrafura, protože je to jemné průhledné, leč měňavé a plastické nanesení. Balón je na tvé straně sítě. :-))

Wopi
09. 07. 2003
Dát tip
fajn :)

Mone
09. 07. 2003
Dát tip
:-)) Teď se ti to povedlo - uhodit hřebík na hlavičku :-) Ty jako autor jsi popsal svůj pocit, ale já jako čtenář neznám tvůj pocit, tvé rozpoložení při tom, když si tyhle řádky psal. A proto ochuzena o ten pocit vnímám pouze napsané - poslouchám melodii, rytmus básně, vnímám lehkost a stavbu slov či vět, cítím její atmosféru, zkouším tušit smysl - a právě v symbioze napsaných slov, která jsou vzletná, poetická mi slovo šrafura přijde takové pošramocené, tvrdé k tomu když píšeš ...jsouc myšlenkou na šedivém koni, letíš mi hlavou.....atd. Jde mi víceméně jen o to slovo, ale chápu, žes ho použil :-)

Mone: furt lepší než hřebíčkem o hlavičku. ;-))) Zajímavé slovo šrafura mi zas tak tvrdě nepřijde. Hlavně, dík za delší a konkrétní vyjádření.

Oprava: hlavičkou o hřebíček nebo hřebíček do hlavičky

Zolo
08. 07. 2003
Dát tip
ten euromezikus jsi vymyslel sám?

Vymyslel jsem kombinaci těchto barev, ale co máte fšicí s tou Eurovlajkou? Ta je také odvozeninou. Navíc já jsem se již zde zmínil, že jsem si udělal experimentík, že texty vpisuji rovnou do obrázků, které si také různě upravuji. Tím jsem se ovšem docela namlsal a dát ty textíky sem bez toho obrázku mi přišlo jako vzít jim kus vyznění (např. když rocková skupina hraje unplugged a chybějí tam zkreslené kytary - tedy podstatu to má, ale ta aranž je chudší). Tak dělám tyto grafické pokusy jako náhražky. Toto mělo být něco jako vysvobození. Zolo: Koukni když tak na ty další. Čekanka: Šrafura je kreslící technika, kdy se nanášejí čáry tak blízko sebe, že tím vzniká dojem světlé či tmavé plochy, které se může i různě měnit, být i plastická.

Zolo
08. 07. 2003
Dát tip
ten mezikus jsi vymyslel sám? jsi autor toho mezikusu?

Nerozumím formulaci mezikus, jestli obsah, slova nebo tu barevnou kombinaci. Obojí jsem vymyslel sám.

Zolo
08. 07. 2003
Dát tip
nebuď nervní, jestli si to vymyslel sám, tak máš můj obdiv.

Sorry, nervní jsem nechtěl být, jen jsem nevěděl co po mně chceš, navíc eurobarvy - euromezikus už tam měl Standa. Když líbí, tak dík.

Mně to teda ve Wordu nende, musim v Excelu a pak do Wordu, protože z Excelu to zase nejde sem :-))) z eurobarev si nic nedělej, taky jsem je měla na tapetě. Ale zase nevim, co to je "šrafura" :-)

kidA
24. 06. 2003
Dát tip
***t trafit sa do nastrojov tu je casto fuska, nuz... neubera to, lebo toto je super.

Slunce a obloha, milá Eurobarvo. Ale jak jsem už psal, můj problé je, že musim abstrahovat ty obrázky, na kterých to původně mám a musím de navíc trefit do nástrojů, které jsou možné na písmáku. A ono navíc třeba řádkování nebo tabulátory fungují jinak, než ve Wordu, vždy tedy si udělám onu abstraktní variantu ve Wordu a pak ji kopíruju sema modlím se.

Cirilla
20. 06. 2003
Dát tip
:)

krusty
20. 06. 2003
Dát tip
znám znám :) ***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru