Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tatínkova holčička

29. 06. 2003
9
0
4107
Autor
Perchta

věci, mlčenliví soudruzi... Jiří Wolker

       Byla jedna moc hodná holčička, rodiče měli jenom ji. Maminka se o ni moc bála, holčička musela pořád sedět doma, ani v létě na pionýrské tábory ji nepouštěla, aby něco ošklivého nepochytila od těch druhých dětí. Ona milovala hodně moc oba dva svoje rodiče, ale tatínka, toho milovala úplně nejvíc.

    Když jí bylo sedmnáct, její nejhodnější tatínek požádal svého mladšího ženatého přítele, ať se s ní vyspí, že je určitě ještě panna, a že nechce, aby zůstala starou pannou. Zařídil to tak, aby malá krasavice byla doma úplně sama a jako si nechal od svého mladého přítele něco přinést. „A v žádnym případě si neber prezervativ,“ řekl ještě ten hodný otec, „moje dcera je alergická na gumu.“ Přítel přišel, hledal tatínka, tatínek nebyl doma, slušně vychovaná holčička pozvala přítele dál, na kávu, přítel ji dotlačil do ložnice a svedl ji. „Chtěla si to,“ hájí se dnes, po letech, „roztáhla si nohy sama.“  Jenže tehdy se holčička rozplakala. „Ty jsi byla panna?“ ptal se jí ohleduplný přítel. „Ne.“ Tak jí dal ňáký prachy a ona pak brečet přestala. „Udělal jsi ze mě děvku, " komentuje to holčička dnes. Byla potom na potratu, ale maminka rozhodla, aby se o tom tatínek nikdy nedozvěděl. Už je na pravdě boží, už se to ani nikdy nedozví, že se mu to málem povedlo, oženit Maxe se svojí dcerou. Když se to Max po deseti letech všechno dozvěděl, nemůže uvěřit vlastním uším: „To mě nenapadlo ani ve snu, abych si ji vzal. Hlídal tehdy před domem, když sem píchal jeho dceru.“

"No to je opravdu perverzní," kamarád na to.

"Když sem mu řek, že brečela, smál se, a dal mi ty prachy, co jsem jí dal. Dopředu mi řek, že má hezky rostlou postavu a pěknou pičuli. Že on s ní nakonec chrápal sám a přived ji do jinýho stavu."

    A Max volá "holčičce": "Spala jsi se svým otcem?"

"Jak se mě můžeš takhle ptát?"

"No tak spala jsi se svým otcem, řekni mi to," neuvěřitelně naléhavým hlasem říká Max.

"Jo."

    A Max volá matce "holčičky", se kterou se taky zná: "Víte, proč jsem musel spát s vaší dcerou? Protože s ní spal váš manžel a přived ji do jinýho stavu."

    "Holčička" celou noc brečí. Ráno volá Maxovi: "Vysvobodil jsi mě, už jsem s ním pak nespala. Spal se mnou od mojí první menstruace."


Perchta
25. 07. 2003
Dát tip
Rowenno!!! Dík.

Rowenna
24. 07. 2003
Dát tip
******

Anonym44
11. 07. 2003
Dát tip
Šokující a možná i zábavný:-). Nic hlubšího mě nenapadá.

Grip
11. 07. 2003
Dát tip
Ou! Já popleta. Anonym44 jsem já. Promiň :-/

Perchta
11. 07. 2003
Dát tip
Gripe, jo, díky.

Perchta
02. 07. 2003
Dát tip
No já už to nechám tak, jak to je, ale děkuju za názory :)

Humble
02. 07. 2003
Dát tip
Žíně: Max je borec, už jenom ta volba jména Perchta: Máš holt náročné čtenáře, ale můžeš si za to sama, takhle sis je vychovala :o))))

Perchta
02. 07. 2003
Dát tip
Já se bavim, vy se navíte, život je fajn ;-)

Humble
02. 07. 2003
Dát tip
:o)))

fermosa
01. 07. 2003
Dát tip
hm, dobrý :o) *t

Humble
01. 07. 2003
Dát tip
Jo, tlačit na pilu někdy stojí za to :o))) Líbí se mi to - nepřeskakuje to tolik sem a tam, děj logičtěji plyne. I když Žíně má taky svůj kousek pravdy. (A teď se ve svých čtenářích vyznej :o))))) ) Mimochodem, využiji příležitosti, abych dopsal, na co jsem v minulé kritice zapomněl - líbí se mi (a dostalo mě), jak je zpočátku zdánlivě zcela nezávislá historka, a na konci se najednou objeví starý známý Max. TIP

Žíně
01. 07. 2003
Dát tip
Nejlepší by bylo, kdyby tam Perchta dala variantně ty konce oba. Ať si každej vybere ten svůj, co mu sedne víc.:-) A starý známý Max je přece za vším, i když zrovna v povídce nevystupuje. :-)) Za vším hledej ne ženu, ale Maxe.:-))

Žíně
30. 06. 2003
Dát tip
Nevim, Stando, co je na tom věru pěkné. Je to hnusárna a ta absurdní psychologická vazba na otce démona to už věru nevytrhne a nezachrání. Ach Perchtičko, Perchtičko, ty provokatérko, kam až chceš zajít?

Perchta
30. 06. 2003
Dát tip
Měla jsem jedno dítě dr. Bakaláře ve svém pionýrském oddílu, jeho názory na život beru proto s rezervou...:), tolik Standovi, Wopi má pro mě v poslední době jen citoslovce, Elyanne se přidala. A ty milý Žíně, jsi mimo mísu, píšu, co mi bůh pošle, chápeš? Co mi pošle do mojí chytrý hlavičky. Chytrá je proto, že jste pochopili, o čem to je. Další povídka bude asi taky drsná, už se rodí.

Žíně
30. 06. 2003
Dát tip
To já vím, milá telepatko, ale ten bůh co s tebou komunikuje je nějakej divnej, tak se za něj moc neschovávej.:-))

Wopi
30. 06. 2003
Dát tip
Citoslovců se neboj. Jak jejich název napovídá, podařilo se Ti povídkou vzbudit city.

Astra
30. 06. 2003
Dát tip
Rozumím, proč's to napsala tímto stylem "brutální naivity", ale nedotklo se mě to, protože z celkového dojmu zůstala spíš jen naivní nevěrohodnost. Přiznám se nezrale a neskromně, že maličko to srovnávám s mým Opilým domem, tedy se sebou. Je tam schován incest- otec ošukal dceru a nevím, nevím, jak mám v tomhle najít něco, co by mně oslovilo, chytlo, a tak podobně. Snad to téma, ale nic víc. Promiň promiň, dej mi avízo na něco dalšího...

Humble
30. 06. 2003
Dát tip
Kam na to chodíš :o))))) Není to vůbec špatné, myslím ale, že to chtělo ještě trochu dopilovat.

Marthin
30. 06. 2003
Dát tip
No toto teda..:-)))) Kdo by to byl řek...:-)

m11
30. 06. 2003
Dát tip
tyvole, telenovela............. t

Carrie
30. 06. 2003
Dát tip
no uffff ;o)))) rozhodně čtenáře nenudíš ;o)))

Perchta
30. 06. 2003
Dát tip
Kritika mě inspirovala; změnila jsem konec, aby to byla ta červená knihovna. Žíně, já a skovávat, já mám srdce na dlani. Wopi, tak to jo, dík. Teichman :-) Astro, já nesoutěžim, moc ti přeju, abys byla lepší, prostě jsem jen potřebovala něco říct, teď hned, tak. Humble, co říkáš pile? Marthine ??? m11, nojo, to je můj cíl. Carrie, dík.

Žíně
30. 06. 2003
Dát tip
:-)))))) Sice trochu zkousnutelnější, ale zase ti tam chybí to jediný zajímavý, a to je ten psychopatickej vztah dcery k otci.:-)))))))) Takže ať děláš co děláš, stejně v tom oným budeš jenom přešlapovat.:-)))))) LOL

Wopi
29. 06. 2003
Dát tip
propánajána

Elyanne
29. 06. 2003
Dát tip
uf

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru