Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Konkubíny

02. 07. 2003
7
0
2674
Autor
Perchta

 

  Jaro 1984. Zuzana tlačí golfové hole Františkánskou zahradou, vedle ní jde její manžel Kryštof. V golfáčích je prvorozený syn, je mu právě rok, a mezi madla kočárku se jen tak tak vejde její vyklenuté břicho. Je už zase těhotná.

   Max jí málem spadne do kočárku, je rozběhnutý a zastaví se snad metr před ním. Stojí a mlčí. Zuzana se musí zastavit taky. Dívá se na Maxe a myslí si: „Ty fousy mu opravdu slušej. Že si je nechal narůst, protože jsem si vzala fousatýho!“ Zuzana má dobrou náladu: chtěla děti a Max je nechtěl, jedno už má a druhý bude mít za chvilku.

   Max je zoufalej: "Panebože, ta je má! A to bříško jak jí sluší!“ Obejde kočárek a zmizí z obzoru. Ve firmě pracuje mladá uklízečka, zrovná má taky miminko. Je jen o pár let starší než Max. Její manžel pracuje ve firmě jako řidič. Max s ní začal spát. Byla od toho miminka taková rozehřátá, líbilo se mu to. A měl sex a přitom plno volnýho času. Uklízečka měla Maxe ráda, ale trochu se trápila. Začala se trápit trochu víc, když se Max za pár let oženil, ale spali spolu dál. Scházeli se v zahrádkářské kolonii, její rodina tam měla malou chatičku. Po devíti letech mu řekla, že je těhotná. „Jsi vdaná,“ řekl jí Max, „tvoje dítě není můj problém, máš manžela.“

„Tak to budu muset jít na potrat.“ Max jí dal peníze.

   Za pár týdnů mu volala, dali si schůzku na zahrádce. Max byl natěšenej na sex, ale byla tam jiná. Byla mladá a hezká a taky ho chtěla, tak si ji vzal. Stará mu už potom nezavolala. Mladou potkal za dva roky na maturitním plese dcery svojí přítelkyně. Řekla mu, že se jmenuje Anička a že jí ještě nebylo patnáct, když s ní poprvé spal. Max byl zděšenej, nechtěl přijít o rodinu, miluje svoje děti, bál se ostudy, bál se kriminálu. Anička ho pronásledovala, volala mu, chtěla, aby se sešli. Max pronajal byt v Pardubicích. Anička je podobná Zuzaně, jednou za měsíc se s ní scházel v tom bytě. Na schůzky se těšil, představoval si, že je to Zuzana. Anička chtěla, aby si ji vzal. Když odmítl, donutila ho, aby jí každý měsíc posílal na účet tisíc korun. Trvalo to dva a půl roku. Max byl spokojený čím dál míň. Proč má spát s Aničkou a představovat si, že je to Zuzana, když by mohl spát se Zuzanou? Řekl Aničce, že už na ni nemá čas, ale peníze jí platil dál.

   Za rok a půl šel navštívit Zuzanu do práce, Zuzana mu hrdě představila svoji novou kolegyni. Max byl zděšen: je to Anička! Zesmutnil, ale neřekl nic. Anička taky ne, ale večer mu volala: „Ty miluješ Zuzku, viď? Jak se na tebe hezky dívala!“ Anička si nechala platit dál, i když se mezitím vdala za syna uklízečky se zahrádkou. Maxovi to ale neřekla. Po čase začala Anička chodit se Zuzaniným oblíbeným kolegou a to už se Max dozvěděl. Taky se dozvěděl, kolik jí je vlastně let. A došlo mu, že před deseti lety jí bylo 16 a ne 14! Zavolal Zuzaninýmu kolegovi, že s ní chodil a že ji pořád ještě platí a proč.

   Kolega se ptá Aničky: „Jak jsi mu mohla říct, že ti bylo 14, když to nebyla pravda?“

„Chtěla jsem, aby si mě vzal.“

„A proč jsi mu neřekla, že jsi se vdala?“

„Manžel o tom věděl, že mi platí, a souhlasil s tím.“

Kolega je šokovaný. I on jí platí, přispívá jí na nájemné. Rozejdou se.

Anička volá Maxovi: „Zuzana neměla žádný právo mu to říct!“

„Zuzana mu nic neřekla. Řek sem mu to já. Řek jsem mu to, protože ho Zuzana má ráda. Ty jsi se zachovala odporně, celou dobu jsem se bál, že budu možná zavřenej. Myslel jsem, že ti budu platit celej život, až do smrti.“

   Maxovi to nedá spát, Anička je prostá dušička, někdo s ní v těch čtrnácti asi opravdu spal, jejich první sex trval dvě minuty, udělal jí to ve stoje, panna evidentně nebyla. A napadne ho jediná možnost: manžel jeho milenky uklízečky. A volá uklízečce: "No jednou jsem je načapala v obýváku," řekne mu.

BINGO

 

 


ode mě se nepoučuj :-)

S čim?

Perchta
21. 07. 2003
Dát tip
no s tim čtením :-)) bane, kritizovat můžeš pořád, jak je libo, třeba se poučím

A nevadí, že mě to nebaví číst? :-)))

Perchta
20. 07. 2003
Dát tip
No to teda vadí, tak doufám, že už s tim přestaneš. :-))

Perchta
10. 07. 2003
Dát tip
Žíně a Astra: měla jsem ráda Manuelu, takže trochu telenovela to je, máš Astro pravdu, taky je tam ovšem ten filozofickej přesah, takže se to líbí i vybíravějšímu Žíněmu. Třeba dostanu nějakou nabídku a napíšu to pro televizi. Jen nevim, jestli tady, na písmáku. :-)) Víte co, mě to psaní baví, a kritizovat mě nemusíte, stačí, že to čtete.

Rowenna
10. 07. 2003
Dát tip
**

Perchta
10. 07. 2003
Dát tip
Rowenno, dík.

Žíně
09. 07. 2003
Dát tip
Astra: Nojo, ale to zašťavení by z toho pak mohlo udělat právě tu telenovelu. :-)) A to bych byl citově vykleštěnej zase já.:-)))))

Astra
09. 07. 2003
Dát tip
... Ale vona to je telenovela. NA ČT když dávají seriály a hlasatelka před vysíláním čte, o čem byl předchozí díl - tak to jsou ty POPISKY, co píše Perchta. Takových povídek si nasekáš sám, kolik chceš. Bez přemejšlení. Napíšeš první větu a jede to samo. Fakt...

Perchta
05. 07. 2003
Dát tip
díky, přeju ti jen toho nejlepčího, hepčí

chicoria
04. 07. 2003
Dát tip
Tak se mi to nějak zamotalo, že ani nevím, ským budu spát:-))) Pěkný

Astra
03. 07. 2003
Dát tip
Já vám pořád nevim. To je jak nějaká synopse na telenovelu do NOVY. Takových textů tam maj fůry! Na tom není přece co hluboce kritizovat? Tak to aspoň nějak rozepiš a prodej to.

Astra
03. 07. 2003
Dát tip
... totiž to jsou dobrý nápady na telenovely nebo červenou knihovnu. Takhle to myslím.

Carrie
03. 07. 2003
Dát tip
Ježííííš to je Beverly Hills :o)))))

Perchta
03. 07. 2003
Dát tip
Holky, ahojjj, myslela sem, že už mě čtou jenom chlapi :-)) Astro, já to píšu krátký schválně, aby se to dobře a rychle četlo. Myslíš, že chci soutěžit s nějakýma hromadama, co nikdo nečte?

Astra
03. 07. 2003
Dát tip
:-) Synopse krátký bejvaj, to je fakt. Ale to soustředění se na ta jména, a kdo je kdo a kdo s kým co... ke konci už je to jak hlavolam. Mě to úplně citově vyklešťuje. Napiš něco pro mě; pěkně mi popiš zahrádkářskou kolonii, jaký kdo měl ze soulože dojmy, co z toho vyvozuje, jestli pršelo, nebo smrděly odpadky, dej každýmu osobnostej jazyk. Zkrátka to nějak zašťav. Až budeš mít indispozici:-))

Astra
03. 07. 2003
Dát tip
oprava: osobitej

Astra
03. 07. 2003
Dát tip
Stanislave Vašino, já nějak moc nechápu, co jak myslíš. To je ironie, či co?

Marthin
03. 07. 2003
Dát tip
Inu, kdyby se z toho udělal seriál, tak dají Nemocnici na kraji města do stoupy..:-) A ještě si neodpustím poznámečku..komu že to chybí ten sex?;-)

Perchta
03. 07. 2003
Dát tip
Marthine, díky, to je úspěch!!!

Žíně
02. 07. 2003
Dát tip
No paráda, Perchtičko. Opět musím vydolovat ze svého slovníku slůvko geniální.:-)) Ta se ti povedla. **

Perchta
02. 07. 2003
Dát tip
Dopsala jsem konec, pracuju na sobě :-) Děkuji za vše.

Humble
02. 07. 2003
Dát tip
Safraporte, to je dneska spletitý TIP :o)

m11
02. 07. 2003
Dát tip
víc by mě tam seděli jména typu Juan, José, Pedro, Manuela..... i tak tip

Perchta
02. 07. 2003
Dát tip
Humble, dík. m11, díky za tip, no člověk by nevěřil, že by se něco takovýho mohlo odehrát i v Čechách... :-))

Dash_707
02. 07. 2003
Dát tip
:))** :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru