Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Evoluce

03. 07. 2003
6
1
1955
Autor
RadeX

Kdo (ne)chce kam, pomozme mu tam... ;-)

Evoluce

 

Měl strach.

Velká bílá postava před něj zase strčila jemu dobře známý plod a výrazně artikulovala: "Banán". Nechápal to. Natáhl po ovoci ruku, ale postava ucukla a místo nabízeného jídla ho po ní jen lehce plácla a zavrčela. "Ne." Pak znovu přistrčila slaďoučkou pochoutku pod nos a dnes už snad po sté opakovala: "Banán".

 

Měl hlad.

Otevřel ústa a pracným neohrabaným způsobem ze sebe vypravil slovo, či spíše skřek: "Ba-nan". Ano, opravdu to tak funguje. Postava mu zase dává jídlo. Stejně tak jako včera, stejně tak jako před měsícem.

 

Měl radost.

Když chtěl jíst, stačilo aby křikl "Banán" a podali mu ho. Na žízeň fungoval pro změnu skřek "Voda" a dostal jí co hrdlo ráčilo. Jedno jednoduché "Hrát" a dováděli s ním dobrou půlhodinu, hladili a usmívali se na něho. Život je krásný.

 

Měl zmatek.

Dělal všechno jako vždycky, ale teď to nefunguje. Neukazují mu žádnou věc, prstem směřují před sebe do prázdna a jejich skřek je "Ty". Zkouší to znovu napodobit, jak je zvyklý - ukáže stejným směrem jako oni a křikne "Ty". Nic. Žádný banán, voda, pohlazení. Už to trvá třetí den.

 

Měl hrůzu.

"Banán, voda, hrát, ne, ty, ty, ty, ty, ty!!!", řval z posledních sil stále dokola, ale jen se na něho prázdně dívali a nedali mu zase nic jíst ani pít. Měl žízeň a hlad, chtěl si hrát. A teď je tu zase to mučení - ukazují před sebe a ozývá se to nenáviděné "Ty". Nechci, né, netrapte mě, už to nevydržím, nechte toho, zešílím, umřu, slyšíte mě, "JÁ, JÁ, JÁ SE ZBLÁZNÍM!!!".

 

Otevřeli ústa nadšeným údivem. Konečně!

Měl rozum.

 


1 názor

RadeX
16. 07. 2003
Dát tip
Jééé... Takových pěkných ohlasů, to mám radost. :-) Cirilla: Jasně. Znali to přece už ve starém Římě: Chléb a hry. :-) Inzulinka: V celém tom příběhu nepadlo ani slovo o opici - a co když nejen opice jedí banány?! ;-) LadyMacbath: Díky. Mě podobné blbinky napadají pořád, darmo mluvit. ;-) Poplétka: Určitě máš. Kdyby ne, nedostaneš banán ani napít a nikdo si s tebou nepohraje. ;-) Binna: Píp! :-) Díky. Tak šup šup, vytáhnout panenku z domečku a krásně načesat... :-D

Binna
14. 07. 2003
Dát tip
jej, RadeX, ani nepipnes, ze mas novou povidku a jakou super peknou!!!!!!! Tip-uju... a jdu si hrat.. ****

Poplétka
09. 07. 2003
Dát tip
paráda, hoj, tak už vím že ho mám, rozum! :-)***

Inzulinka
03. 07. 2003
Dát tip
Juj, to je super !! Trochu mi to připomíná Planetu opic :-) TIP

Perfektní. Tohle mě nikdy nenapdalo :o) t*

Cirilla
02. 07. 2003
Dát tip
:) Banán! Vodu! A pak hrát! *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru