Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Fámy o dalších dílech Harryho Pottera

05. 07. 2003
1
2
3637
Autor
tatokalan

trošku jsem brousila po anglických stránkách a tady je, co jsem se dozvěděla

O pátém dílu tady psal už Ambrosius a v Anglii stejně už vyšel, takže nemá cenu se o něm rozepisovat, snad jen, že scénu s tím, kdo z Harryho nejbližších umře, Rowlingová dvakrát předělávala, a dokonce se při ní rozbrečela.

 

6. díl:

- Harry samozřejmě oslaví 16. narozeniny

- měl by se objevit bratr profesora Quirrella, dokonce by měl učit obranu proti černé magii a Harrymu se samozřejmě mstít. Nikdo ho nebude mít rád, dokonce ani Malfoy (to je co říct!) Jiná fáma praví, že to bude Lupinův bratr, který se bude jmenovat Romulus (jak taky jinak), hm jo a bude to taky vlkodlak (to je překvápko)

- Voldemort samozřejmě bude vystupovat ve všech knihách, v poslední ho možná Harry přemůže navždycky

- Hermiona má být zraněna a ležet v nemocnici (ovšem nevím, jestli se zde nemyslela školní ošetřovna)

- Harry s Ronem by měli jít po Voldemortovi společně

- jeden z Ronových bratrů možná zemře

- Hermiona se stane prefektkou (pokud se tak nestane již v pátém dílu)

 

7. díl:

- Harry oslaví 17. narozeniny

- název by měl znít Harry Potter and the Forest of Shadows

- poslední slovo v knize je "scar" (jizva), pokud jej J. K. R. nezmění (na nějakém online chatu údajně tvrdila, že má poslední kapitolu napsanou)

- je otázkou, zda Harry po skončení školy zůstane ve světě kouzelníků, objevují se úvahy, že možná zemře (že by se tím J. K. R. chtěla pojistit, aby od ní fanoušci nevyžadovali další pokračování?)

- sama J. K. R. prý dělá narážky na to, že se Severus Snape zamiluje (to bych chtěla vidět, jak bude vypadat jeho vyvolená)

- něco velmi překvapivého se dozvíme o Lily Potterové, možná, že je Harryho skutečným otcem Voldemort (to bych tedy chtěla vidět, jaká by to byla zápletka, nakonec by z toho ještě vylezl incest nebo něco podobného, vzhledem k tomu, že se někde objevilo, že snad Lily Potterová je Voldemortovou dcerou)

- pozor! Harry a Draco Malfoy se NESPOJÍ v boji proti temným silám, jak bylo mnohokrát někde naznačeno, prý to říká sama J. K. R., že by byla škoda, aby takový krásný záporák jako Malfoy se s Harrym skamarádil

- jelikož magie umí všelicos, ale oživovat mrtvoly ne, tudíž se Harryho rodiče nevrátí, ale kdo se vrátí, bude Petr Pettigrew alias Prašivka

- a nakonec velké překvapení: objevují se fámy o tom, že by některý z těch tří měl být bradavickým učitelem, J. K. R. je sice nevyvrací, nicméně velice záhadně se v této souvislosti zmiňuje o Nevillu Longbottomovi (podle mě by mohl učit jedině bylinkářství)


2 názory

Asmodina
06. 03. 2008
Dát tip
A je zvláštní, jak to nakonec dopadlo :o)

Aleya
20. 11. 2005
Dát tip
Tomu se nešlo ubránit, o tom psali i v novinách...já sama jsem na jednom diskuzním fóru měla milý vzkaz ^^.

Pirka
18. 11. 2005
Dát tip
Co byste udělali člověku, který by vám řekl, kdo umře v šestce před tím, než byste si to stihli přečíst?

ssaamm
01. 03. 2005
Dát tip
řekl bych,že se volá Regulus

tatokalan
23. 09. 2004
Dát tip
No, myslím, že dokud se v tom budou točit velký prachy, tak psát bude - ale pak už to nebude o kvalitě, nýbrž o kvantitě (možná pak škoda tý nový knihovny) :-p

amaurea
07. 08. 2004
Dát tip
Někde jsem zaslechla,že J.K.R. prohlásila, že až dopíše všechny díly,má chuť začít psát vše od začátku, že teprve teď vidí,kolik mají její knihy nedostatků...Že by další série harryho Pottera, ale v jiném provedení?Na to abych si nechala postavit novou knihovnu...Kdo ví, co je na tom pravdy.

sk8ergirl
03. 08. 2004
Dát tip
Neska sem v rádiu slyšela, že by snad měl být dokonce osmý díl Harryho, což si ale nějak neumím představit...

sk8ergirl
11. 07. 2004
Dát tip
Takovýhlech spekulací sem už četla hafo a je docela zajímavý pozorovat, jak si velice často odporujou :-)...no já myslím, že spekulovat je možná fajn, ale taky je to docela ztráta času, protože je podle mě lepší si na ty knížky počkat a pak bejt překvapenej :-)

Aleya
11. 03. 2004
Dát tip
Naprostý souhlas - s tím žárlením ;). Sevi rulezzz!!!!:)

Snape by třeba mohl zkrotit Ritu Holoubkovou... Ještě jsem petku nečetla, takže nevím, jestli tam o ní byla zmínka, ale takto odlišný typ člověka by se k němu hodil, nebo někdo naprosto kladný,čímž by vznikla ještě zajímavější zápletka! Zaslechla jsem i něco o tom, že má obranu proti černé magii učit žena, která si Snapa získá. Ale ať už to bude kterákoli, stejně budu žárlit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tatokalan
18. 09. 2003
Dát tip
jojo, něco jako profesorka Trelawneyová nebo jak se to psalo... ta by se k němu celkem hodila. Já teda nevím, ale ve filmu jsem začala mít Snapea ráda, v podání Alana Rickmanna je vyloženě charismatickej typ :-)))

Pětku jsem se pokoušela číst v angličtině, ale je to docela průser, asi nejsem tak dobrej angličtinář. Je tam hodně nových postav, na můj vkus až moc, člověk tam pak nemá přehled, kdo je vlastně záporňák. Něco jsem přelouskala i v češtině, myslím že už tu byly ty stránky udaný, a zdá se mi to jako celkem dobrej překlad. Mimochodem, tu Snapovu děvčicu bych taky ráda vyděla, něco na styl cvoklý učitelky - jak se to řekne v češtině - předpovídání, jo, jasnovidectví :o)

Rowlingová říkala, že pokud Harry umře, tak podmínkou je, že zase oživne. Pro ty, kteří chtějí něco dalšího vědět o pětce a nechtějí číst anglickou verzi tak jsem něco stáhl a je to tady.

tatokalan
18. 07. 2003
Dát tip
A už klid! Já nechci o pětce nic vědět, anglicky sice umím, všechny čtyři díly už jsem anglicky četla, ale pětku si chci nejdřív vychutnat v češtině, takže jsem si ji radši ještě nekoupila, protože bych to určitě nevydržela... Tak nic neprozrazovat! (nebo bude zle) :-)

Bacil
17. 07. 2003
Dát tip
Jo - a taky už v pětce je Hermiona zraněna a ocitne se na školní ošetřovně. Ale jinak by mě docela zajímalo něco jiného - totiž co Harryho milostný život? V pětce se už přece jen cosi začíná objevovat, ale na konci zase Harry nemá nikoho... a co šestka? Luna Lovegood? Nebo Harry konečně objeví Ginny (jak to navrhovala jedna fanouškovská verze?) Či snad Hermionu? Nebo si najde někoho úplně jiného? Případně zjistí (jak údajně tvrdí jakýsi psycholog na základě prvních dílů) že je ve skutečnosti homosexuál? Jsou to spekulace, ale co jiného nám zbývá do doby, než vyjde šestka :-))

Bacil
14. 07. 2003
Dát tip
Neville se v pátém díle vypracuje - je z něj úplně něco jiného, než jsme znali. Navíc si pamatuje heslo u Buclaté dámy, protože je stejné jako jméno jeho oblíbeného kaktusu :-)) Ale není to jen Neville - ti, kteří pátý díl ještě nečetli, budou například překvapeni, že závěrečné drama se neodehrává v obvyklé trojici Harry - Ron - Hermiona, ale v šestici! Víc prozrazovat nebudu...

Bacil
14. 07. 2003
Dát tip
Jinak - kdo umíte anglicky, doporučuji www.bloomsbury.com/harrypotter - je tam mimo jiné ten rozhovor, který vyšel i v MFD (ale mám dojem, že v MFD byl zkrácený).

Lucija
11. 07. 2003
Dát tip
Hermiona je uz prefektkou v patke, z Nevilla sa este nieco vykluje a ta Snapeova vyvolena zaujima aj mna ;).

Bacil
07. 07. 2003
Dát tip
To, že Harry možná umře, naznačila JKR i v rozhovoru, který onehdy vyšel v MFD. Ale jinak - kdoví, jak to bude...

tatokalan
07. 07. 2003
Dát tip
to jsem nečetla, já noviny moc nečtu :-))) tohle bylo na jedné anglické stránce... tedy ono tam toho bylo víc, ale udělala jsem takový stručný výtah o podstatných věcech

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru