Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

role matky

06. 07. 2003
4
0
1222
Autor
limetka

Tohle je spíš postesk, než úvaha.

Role matky

 

Podle Mé matky

 

Uvědomělá - v překladu to znamená asi tohle :

Chodit do práce a vydělávat slušné peníze na potřeby všech. Pracovní dobu mít přizpůsobenou tak, abych se mohla věnovat plně všem domácím povinnostem a případným hrátkám s dětmi.

V žádném případě nemám právo na svůj život. Můj život jsou jen a jen děti.

 

Podle Mých dětí

 

Uvědomělá, občas ulítlá - v překladu to znamená asi tohle :

Chodit do práce a vydělávat slušné peníze na potřeby všech. Pracovní dobu mít přizpůsobenou tak, abych se mohla plně věnovat všem domácím povinnostem a případným hrátkám s dětmi. Být spravedlivá, tolerantní a občas se mnou musí být sranda.

V žádném případě nemám právo na svůj život. Můj život jsou jen a jen děti.

 

Podle Mě

 

To samé jako podle Mé matky a Mých dětí......

 

Doslov

 

Role matky je fantastická věc. A asi jedna z nejhezčích věcí mého života. Ale jestli má být žena samoživitelka super matkou, kde pak zůstal její vlastní život?

Chodím do práce a vydělávám na tuto dobu slušné peníze na potřeby všech. Pracovní doba od rána do večera. Proč by měl zaměstnavatel brát ohledy na mou roli matky? Domácí práce zvládáme všichni společně. Svou roli matky zvládám po telefonu a ve dvou dnech pracovního volna. Snažím se být spravedlivá, tolerantní a občas je se mnou i sranda. Snažím se mít svůj vlastní život, ale moc ho nezvládám. Snažím, snažím, pořád se jen snažím!!!!!!!!!!

Občas si připadám jako ten hovnivál, co si před sebou koulí tu svojí kuličku, až je tak obrovská, že ho zavalí. 


Mám slabost pro ženy i děti...* i když trochu nechápu ten rozpor mezi tvým souhlasem s tím, že tvůj život jsou jen tvoje děti a těmi výkřiky - kde zůstal můj život?

powl
17. 09. 2003
Dát tip
Podle mne: je to skvělé!!

chicoria
09. 08. 2003
Dát tip
Připadám si úplně stejně a máš naprostou pravdu.

Pompejus
03. 08. 2003
Dát tip
Role matky mi připadá něco jako minimálně zajímavá věc. Asi si ji nikdy nezkusím, ale rád bych, aspoň na týden. Je fakt, že dnešní doba na tomoc nehledí. Ale přesto, musí to být úžasné. Možná jako žena bych mluvil jinak, ale děti bych chtěl a starat se o ně taky. Vždy si láska k nim najde cetu, i když je to po telefonních drátech. A to, že hovnivál koulí kuličku, která ho zavalí? Ne. Vždyť se přece z ní odlupují kousky úspěchu dětí, které mě mohou těšít. Stačí se těšit z maličkostí, až bude kulička zase malinkatá, takže nubude břemenem, ale radostí. Radostí, ze které se můžu těšit. Je to jeden z těch pozitivních bludných kruhů. TIP.

Podle mě se "podle mě" píše "podle mě" a ne "podle mně" :-))))) Ale to jen tak mimochodem. Pokud je i tvuj názor takovej, že tvůj život jsou jen a jen děti, potom maj tvoje děti kliku, že máš netolerantního zaměstnavatele :-))))) aspoň nebudou rozmazlený :-)

limetka
19. 07. 2003
Dát tip
Proboha, to máš pravdu!!! A to tam dělá ostudu celou tu dobu??? No jo, ale člověk míní, život mění:-) To k tomu mému názoru.

Skip
11. 07. 2003
Dát tip
Tak se na chvíli zastav a podívej se do koruny stromu... Nadechni se... a jestliže se ti stýská po tom, co už nemáš a mohla jsi mít dřív, pak věz, že každým dalším okamžikem na své životní cestě získáváš stále víc a víc. Stesk a "co by bylo, kdyby..." jsou k ničemu a jen člověka ničí. Kdybych se nešel koupat, neskočil bych do vody, nenarazil bych na dno, nezlomil si krční páteř, nebyl bych ochrnutý a nejezdil jedenáctý rok na vozíku...Kdyby, kdyby, kdyby... Co by bylo, kdybych to neudělal? Byl bych šťastnější? Možná. Ale já šťastný jsem, i když jsem to udělal. Život je jen jeden - ten tvůj vlastní.

limetka
11. 07. 2003
Dát tip
Skip: Ano, ten Tvůj vlastní ! Dokud okolo tebe nejsou lidi, kteří jsou na tobě závislí, pak je to jen a jen Tvůj život. Pokud jsou tito lidé nesobečtí a snaží se ti tvojí už tak těžkou situaci ulehčit a pomoci ti, pak je to jen a jen Tvůj život. Do teď jsem ho opravdu moc neměla.Ale přesto nejsem nešťastná. I když si občas v těch svých dílkách povzdechnu.Je to taková má terapie. A pak, když mi někdo, koho vůbec neznám a on nezná mě, něco takového napíše, musím se zastavit a podívat se do koruny stromu...Nadechnout se...a říct: ,, Jsem šťastná. Život je jen jeden - i když ne zcela Můj vlastní.

IVANOL
08. 07. 2003
Dát tip
.-)

limetka
07. 07. 2003
Dát tip
takhle jsem si posteskla, když jsem měla jeden z mnoha telefonátů s mou matkou o mé totální neschopnosti na poli rodinného štěstí. A co je to vlastní život? Pro někoho fráze, pro mně je to chodit do kina, do kaváren, tancovat...ale taky sex, vztah. Prostě všechno, co jsem mohla mít dřív.

Astra
07. 07. 2003
Dát tip
Hm, život je to, co zrovna žiješ. To je tvrdá, hnusná realita. Žádná mája. Hlavně si nenech vnucovat vinny svojí matkou a vokolím. Sebeobviňování z tebe život akorát vysává a posiluje ty, co ti do života kafraj, protože se tak cejtěj bejt lepšíma a schopnějšíma. Ale jasně, chápu, postesky jsou legitimní. :-)))

Krel
06. 07. 2003
Dát tip
co Ti k tomu napat:-(( bohužel dnešní doba je taková..znám to i když z trochu jiného důvodu až moc dobře...

blondýna
06. 07. 2003
Dát tip
nápodobně:-)

Yossarian
06. 07. 2003
Dát tip
hmm no jo, lepší je nemít děti

Diana
06. 07. 2003
Dát tip
Prosím! Ještě "podle Tvého muže" a v překladu to znamená....nedej se prosit, nedočkavě čekám!!! To bude teprve nářez! Jinak perfektní, přesné. TIP

Astra
06. 07. 2003
Dát tip
Co to je - mít svůj vlastní život? Slýchám tuhle frázi dost často. Každý má přece jen jeden život? Matka má vlastní děti, novu celistvost, za kterou by i život položila...(možná ne) Možná není život o rolích (například o roli matky matky, atd...)... nevím. Role se hrají; předstírají. Přece nehraješ, že jsi matka. Matkou jsi - celá! ale dávám tip, protože i matka zůstává pouhým člověkem. (nikoli všemohoucím Bohem)

Astra
06. 07. 2003
Dát tip
...a never more dávám všem zaměstnavatelům, kteří nemají děti, nebylo jim šedesát a nebyli v Rusku.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru