Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hřbitov nápadů

09. 07. 2003
7
1
1830

Chtělo se Vám někdy doopravdy umřít?

 

 

 

 

 

 

Hřbitov nápadů

 

Už nevím,

Nemám náladu,

Můj mozek je hřbitov nápadů.

Sedím a myšlenky mý umíraj,

Neslyším, nevidím,

Oči už nevnímaj.


1 názor

Adri
13. 01. 2007
Dát tip
krásné a při tom stručné. rozhodně si zaslouží tip

Sicktrain
23. 11. 2004
Dát tip
to dlouhý ticho před nadpisem....dramatické,trošku morbidní zabíjet myšlenky,ale tohle je muj cup of tea:)*

Scorpiio
24. 08. 2003
Dát tip
velmi trefné a osobní...

Já nikdy umřít nechtěl. Umírají myšlenky, jako by umíral člověk sám. Psaní je pohřbívání nápadů.

815_0
17. 08. 2003
Dát tip
Psaní není pohřbívání nápadů - psaní je jen dávání podob nápadům... Ale - v podstatě asi souhlasím - když dáš myšlence ňákou konkrétní podobu, ochudíš jí konkrétností...:-)

Neni to doslovný pohřbívání. Je to tak jak říkáš, až na to ochuzování. Mnohdy se ti podaří nekonkrétní myšlenku skvostně rozvinout v zářivý květ.

815_0
17. 08. 2003
Dát tip
Jo - to je pravda - a někdy se Ti podaří skvostnou myšlenku pohřbít pod hromadu zbytečnejch slov... Záleží na tom co je vidět, co můžeš vidět a co chceš vidět - pak se daj najít dvě úplně jiný kritiky u jednoho dílka - a to je na tom fain :-)


815_0
29. 07. 2003
Dát tip
ZINOVJEV: (omlouvám se za tak opožděnou reakci, ale dovolená, brigáda i problémy v rodině si řekly o svůj čas...)Veřejně se omlouvám za pomotání Tvýho jména a neznalost hystorie nepříliš dávné. Co se týče ostatního - beru navědomí, ale nic to se mnou nedělá - souhlasím, že dobrý rýmy už jen tak někdo nenapíše ale - co se týče toho, co v tom můžeš najít - myslím, že to je hodně individuální a možná velká propast mezi Tebou, jakožto znalém v oboru kritiky a mnou, jakožto nadšencem pro psychologii, sociologii a filosofii :) To se nikdy nezmění a nemá cenu se přít - Tvýho názoru si vážím, ale nemá pro mé další působení větší význam...:)

Zinovjev
15. 07. 2003
Dát tip
Hledáš v tom něco, co tam není. Ten text je příliš plochý, abys mu ty mohl poskytnout rozhřešení svou interpretací. A v mládí...to se to píše lehce o smrti, že jo? A nejsem žádnej Zinovjem, ale Zinovjev zasloužilý Leninův spolupracovník, jež byl v 30.letech popraven, takže k tobě teď mluvím ze záhrobí. Uznávám z hlaediska formálního je rým nápadů/náladu vynalézavý, ale další gramatický typu umíraj/nevnímaj...tak to bychom nikam nedošli...Kddyž už se snažíš objektivně hodnotit, tak forma...ta je důležitá...tu dnes zvládá málokdo, i když to není vše...ale dojmy ty si můžeš strčit někam...jak bys je chtěl změřit a popsat do kritiky. Náhodou studuju uměnovědnou publicistiku a kritiku, tak o tom něco vím.

Zinovjev
13. 07. 2003
Dát tip
Když teda ty nápady pohrbívas, proc teda vubec pises???????????????????????????

815_0
13. 07. 2003
Dát tip
Zinovjem ? Přišlo mi avi, tak se asi zastanu autorky...:) Jen na okraj - myslím, že Tvoje otázka je mírně mimo a mám pocit, žes hodně špatně pochopil to, o čem dílko je - neb jsem to špatně pochopil já, a pak se omlouvám :) Z prologu vyplívá, že autorka píše o smrti - ne o nápadech co se týče psaní. O pocitech, že přicházíš o svý iluze, o svý životní naděje, že zjišťuješ, že to, co si vždycky chtěl asi nikdy nedokážeš,... Je to skoro univerzální :) Nevím, jak si to pochopil Ty, ale myslím, že to, že autorka pohřbívá nápady v tomhle kontextu určitě neznamená, že by ve svém životě ztrácela inspiraci pro nová dílka - toho bych se nebál :) ...Ačkoliv jí vůbec neznám, doufám, že jsem dobře pochopil význam toho, o čem píše, a - jestli ne, tak jsem si v tom našel to svý a - jsem rád, že to tady je :) Dílko je opravdu povedený a - nevím, co se Ti na něm nezdá :) Řadím do klubu :) Zinovjem - ještě - nejen, že mi Tvoje kritika přijde hodně zbrká, ale ještě víc neobjektivní a nepodstatná - jako taková mi přijde až zbytečná, neb autorce, ani nikomu jinýmu určitě nijak nepomůže.

Šalvěj
10. 07. 2003
Dát tip
*** Není co dodat..

815_0
09. 07. 2003
Dát tip
Jejda jejda - kam to dneska všechno spěje ? Každej se snaží propagovat svý dílka, ale aby napsal objektivní kritiku na daný dílko, to už dneska nikoho nebere- škoda... Co se Tvýho textíku týče, zaujal mě - je to hodně zajímavá a pěkná myšlenka - hodně odevzdaný, upřímný a vystihuje to atmosféru toho, co chceš - tak to má bejt ! :) Určitě TIP + řadím mezi nejoblíbenější :)

m11
09. 07. 2003
Dát tip
okay. tip

(závorka)
09. 07. 2003
Dát tip
jo (líbí) T

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru