Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Beznaděj

11. 07. 2003
1
0
840
Autor
limetka

Beznaděj je určitě nejstrašnější pocit,jaký naše mysl může vnímat.

Beznaděj

 

     Je noc. Ulice se ve své osamělosti vzpamatovávají z denního ruchu. Vítr si zpívá  svou píšeň a déšť ho doprovází bubnováním na římsy domů. Jdou ruku v ruce se mnou tím spícím městem.

 

     Kapky deště postupně smáčí mé šaty. Těžknou a obepínají mé horké tělo. Pozoruji místa, která za denního světla vypadají tak fádně. Zatímco v noci jakoby byla zahalena tajemnem a v paprscích měsíčního svitu zdají se být očištěny od každodenní špíny. Všehny mé smysly nutím vnímat tu nádhernou, jindy tak poklidnou, atmosféru.

 

     Ale strach je silnější, než Já. Pohrává si s mými představami a já ztrácím kontrolu nad sebe samou. Nemoc, ta krvelačná bestie, co požírá mé útroby, na sebe bere podobu scvrklé, pokroucené, nenávistné stařeny, která ke mně vzpíná své smrtící pařáty. Vyskakuje na mě z každého, tmavého koutu. Chci jí utéct. Běžím jako o závod. O závod s životem a smrtí. V mém nitru mi srdce rychleji a rychleji odpočítává čas mého bytí. Každé nadechnutí je stále těžší a těžší. Až vysílením a beznadějí padám na kolena.

 

     ,,Bože, udělej zázrak ! Já nechci umřít !!!" S hlavou zvrácenou k temnému nebi se modlím. Prosím za odpuštění.

 

     Čekám, že se obloha rozestoupí a z něj v obrovské záři, která oslepuje, vystoupí obraz Všemohoucího.....

 

    Nic. Jen černočerné nic a Já.

 

    Nic. Jen kapky deště, jako slzy všech trpících a Já.

 

    Umřu....a nic na světě to nezmění.


Pompejus
05. 08. 2003
Dát tip
Beznaděj je dost blbý pocit, lae spíše by měla převládat ta naděje, ne? Nevím, díla s podobným vyzněním moc nechápu. Někdo jde, pak utíká do tmy, a někdy umře. Asi je to tím, že jsem nic podobnýho nezažil. Ale dokud to nezažiju, pořád mi to bude připadat takové fádní.....

Grip
11. 07. 2003
Dát tip
Nejlepší je konec. Dost strhující a procítěné a dost se mi i líbilo. Těším se na další.

Monie_Kim
11. 07. 2003
Dát tip
mě víc motivuje teda naděje, ale má to něco do sebe ze sebe***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru