Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tři oříšky pro Popelku

13. 06. 2000
6
0
3365
Autor
Sarken

První rozlouskne v chvějící se dlani do prachu vyklouzne šat barvy předjaří kolem ramen šál podoben rose ranní dotyk hedvábí sivé oči rozzáří. Ten první je záplava lístků sněženek zlatisté přísliby padající hvězdy při tanci světlušek vyklíčí oddenek mávnutím vyplní nevyřčené tužby. V druhém se ukrývá závěj krajkoví když křídla motýlí v jedny se zvednou květy růží baladu touhy vypoví do kadeří jako bílé perly sednou. Ten druhý je opojná vůně soumraku vlny laskající mramorové zdění jak číše rýnského vábení zázraku perutě skřivánčí krev v žilách zpění. Třetí uchopí s nedočkavou tváří však mezi prsty černavé můry vzlétnou výkřik úžasu težko se zdržet daří potrhané cáry mlhy do tmy padnou. Třetí je měňavý závoj smuteční sedmikráska vadnoucí před branou ráje zármutek pokrývá střevíčky taneční jen skřek havrana místo varhan hraje. Proč jsi otvírala třetí oříšek, Popelko? Copak nevíš, že pohádky už dávno neplatí?
Sarken
20. 06. 2000
Dát tip
jester + Šílko: tak jo, pokusím se Tynic: rozkaz kapitáne (když mně to nikdy nedá) Regins: prokoukl si mě, jsem ráda, žes to tak vycítil Cide: vše předem odpuštěno, co chystáš? Ostatní: DĚKUJU

Sarken
20. 06. 2000
Dát tip
sakryš avízko

Cid
19. 06. 2000
Dát tip
Nedříve trochu hnusného realizmu. To, že pohádky neexistují, popírá již samotný fakt kouzelných oříšků. Tedy vlastně smutná pohádka. Jako básnička je to ovšem moc hezké. Jinak zneužiji tvého přátelství a něco zkusím, tak kdyby to vypadalo blbě, tak mi to promiň.

Adelan
19. 06. 2000
Dát tip
Také jsem čekala verzi známé pohádky a po několika vzletných něžných slokách přišlo překvapení...milé (pro mě rozhodně). Má to svojí originalitu.

Regins
18. 06. 2000
Dát tip
Mně se to líbí jak to je, nic bych nevynechal jo ta Popelka tomu(PHáDKáM) věřit chtěla přesto,že věděla ... KRÁSNÝ

Merle
14. 06. 2000
Dát tip
to se mi příliš líbí, než abych to dokázal zkritizovat... a jako obvykle se ti podařilo mě překvapit...

Jákob
14. 06. 2000
Dát tip
(*)

Jákob
14. 06. 2000
Dát tip
(*)

Jákob
14. 06. 2000
Dát tip
(*)

Šílená
14. 06. 2000
Dát tip
Sarkenko me si tim koncem taky dost prekvapila... Ta basnicka je upredena z nehy a krasy...az na ten konec - libi se mi to ale mozna ze malinko souhlasim s Jestirkem... "Co se nekdy zaprit.. a nechat ty perute skrivanci.. a toho havrana vynechat?))zkus to..))"

Kangi
14. 06. 2000
Dát tip
nemuzu si pomoci, ale ten zaver s havranem je naproste vyvrcholeni a bez nej by to o mnoho ochudlo

Tynic
14. 06. 2000
Dát tip
Teda ze startu jsem začínal být znechucen druhořadostí námětu, pak ale přišel zvrat ! K lepšímu sluší se dodat. Snad jen jednu výtku bych měl - malinko zlehčit úvod...na mě je to až moc epické...jo a ještě jednu : ZAČNI UŽ RÝMOVAT I ZÁVĚRY !!! ,ju ? ;o) Krásně ponurý nápad s tím třetím oříškem !!! Takové mám rád ....

Kangi
13. 06. 2000
Dát tip
Opravdu težké téma pro báseň, ale výsledek ? ... Musím stále přemýšlet o předposlední sloce ( HAVRAN )

jester
13. 06. 2000
Dát tip
ale plati... jen brzy zapominas. Hezke, ale cetl jsem od tebe lepsi. Co se nekdy zaprit.. a nechat ty perute skrivanci.. a toho havrana vynechat?))zkus to..))

O.S.to6
13. 06. 2000
Dát tip
jen skrek... nepohadkove krasne :))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru