Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zápis z domácí schůze

18. 06. 2000
2
0
2087
Autor
Pavel_Daneš

Ze sbírky povídek "Zneuctění se trestá"

Stojím v kuchyni na lustru. Ta zima! Nejmíň čtyřicet stupňů nad nulou. Připadal bych si jako pes, ale nemám ploutve. Ale co, stejně je čtvrtek. Pokračuji tedy v broušení kalhot. Za necelých osmdesát let byly tak ostré, že přišlo kuropění. Ach jo. Zase budu muset dědit. Stojí mi to vůbec za to? Stojí. Stojí si na svém. Na cizím by to nebylo ono. Byla by to ona. Sestřenice Drahomíra. Od svého narození ještě neměla nic na sobě a to už jí bude zítra jednadvacet let. Měl bych jí koupit alespoň vlasy. Ale bohužel má svoje vlastní. Jenomže na hlavě! Na jiných částech těla se jim tak neříká. Říká se jim jinak, ale ony na to stejně neslyší. Sedí si totiž na uších. Strýc Olaf si totiž strašně rád potrpí na bábovky. Nejraději je má na plicích. Na vaječníku už to takové není. Stejně před dvaceti minutami zemřel. Na zánět dělohy. V takovém případě je nutno dítě odstranit. Co dělá odstraněné dítě na straně? Záleží na tom, na jaké. Na Malé straně vidí dítě Hradčany z podhledu. Kam to chcete zasunout teď?
tak tady si musím tipnout:-))))))))))))*

McCoal
20. 06. 2000
Dát tip
Ja jsem zastancem přežívajícího názoru, že povídka by měla bejt o něčem, a že příběh je základ. Z tohojasně plyne, že jsem si v tomto případě moc neužil.

Hackman
19. 06. 2000
Dát tip
krasne schizofrenni, jen nejtere veci mi tam nesedi ale to je jen muj pocit,

Merle
19. 06. 2000
Dát tip
nic pro mě...

slavek
18. 06. 2000
Dát tip
musím říct, že jsi mi bezvadně zlepšil náladu.. Opravdu to nemá chybu :-)))))))))))

Eternal
18. 06. 2000
Dát tip
Pripomíná mě to jakési umění, kdy se z novin (knih) vystříhají slova a nalepují se na papír a přitom nezáleží na pořadí. Vzniklé věty a souvětí se potom nazvou nadpisem a dílo je hotovo. Výsledný efekt je podobný, chytnou se jen Ti co mají dobrou představivost, nebo ne?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru