Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zlý Bůh?

21. 06. 2000
2
1
2139
Autor
Acynonyx

Lidé si často kladou otázku, proč ,jestli je Bůh ,se na světě válčí,.... Proč Bůh dopouští zlo? Pravda je však jinde.

Proč Bůh dopouští zlo? Proč ve světě je nevěrno? Proč chybí lidem kus lásky a proč uzavíraj blbý sázky? Jsi namyšlený člověk, otázku špatně's položil. Bez Boha dne by ses nedožil. Je vidět, žes nesáh na dno, musíš se ptát takto: Jak může být Bůh tak dobrý, že dopouští dobro?

1 názor

Dobro a zlo je lidskej pohled na věc.

Lens
12. 01. 2004
Dát tip
Basnicka formalne velmi jednoducha. Pokud jde o obsah, nejsou tu zadne metafory a jine figury, spise jde o jakousi volnou nabozenskou uvahu. A k te bych se rad vyjadril. Domnivam se, ze monoteismus musi zakonite skoncit prave v takovem reseni - tj. ze zlo neni od nejlepsiho boha, ale od cloveka. Korunou tohoto odcizeneho masochismu je posledni radek... Pravda je ta, ze existuji dva bohove, Buh dobra a Buh zla. A tento svet je valecne pole. Tot vse a veskere sebemrskani odvrhnete, neni to dustojne cloveka.

nenefta
27. 06. 2000
Dát tip
Věci se dějou dobře, pamatuj na to, Pablo...

Acynonyx
22. 06. 2000
Dát tip
Mirosla.www.ku Nevim jestli tě baví procházet mý díla a kritizovat, alespoň někdo to dělá, ale to pouze lidský mozek vníma dobro a zlo jako protiklady a nedokáže se od tohoto odprostit. Stejně jako si nedovedeme představit pominutí času.

Miroslawek
22. 06. 2000
Dát tip
Acynonyx: když se nad tím tak zamyslím, nevnímám dobro a zlo jako protiklady, jsou to silně relativní pojmy

Chrjac
22. 06. 2000
Dát tip
Hezky! :) TIP* Kdyz se divame a vidime zlo, tak hned rikame "Co to je? Jo Buh nas nemiluje" Vidime dobro rikame "Jsme my, nase moc, lidska sila" Kdyz nam je dobre tak vubec zapominame na Boha! Kdyz se neco nedari, tak vzpominame jmeno Spasitele a jeho maminky.!!! :( Musime dekovat Bohu za vsechno, uple za vsechno. Chvala Panu. Amen!

Marigold
22. 06. 2000
Dát tip
Lampář....!:-)))))rekl jsi to za mne...

Miroslawek
21. 06. 2000
Dát tip
Malá poznámka k poslednímu verši. Myslím, že ani tak otázka nestojí. Bez dobra není zla a naopak. Jak bych pak mohl poznat, co je dobré a co špatné?

JDqH
21. 06. 2000
Dát tip
Miroslawek: Zásah!

Lampář
21. 06. 2000
Dát tip
hmmm.... je zlo plna existence, nebo je to jenom zkazena nepovedenina dobra ? je-li zkazena nepovedenina, pak nejsou rovnocennymi protivniky a dualismus je blbost ... co Vy na to ? :o))))))

Nick
21. 06. 2000
Dát tip
chyba je vlidech... jinak dobrej nápad

Gennevieve
21. 06. 2000
Dát tip
No ja myslim ze Buh si dal praci akorat s tim, aby stvoril tenhle svet, a ten zbytek je mu celkem jedno, vsechny veci, i dobre i zle dopoustime sami, je na nas, kterych budeme dopoustet vic... Basnicka hezka, takova pozitivni...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru