Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O smyslu života

03. 09. 2003
4
0
1202
Autor
AndělKačka

Ze zpovědnice květěn 2003 : Hodně v poslední době přemýšlím a snažím se zažít rozumět svému životu..sobě….hodně čtu, mluvím, učím se, rostu….ale hlavně, čím dál více žiju a cítím, že žiju každým okamžikem a to tak že šťastně a úžasně …. A rozhodla jsem se poslat vám takový vzkaz o tom, co jsem se rozhodla zaaplikovat do svého života…čím se chci řídit a proč…


Upozorňuji…že úmyslně ( !!!! )jsem zvolila poněkud poeticky - filosoficky ujetou formu, ale mám k tomu své důvody !!!….

Zamyslela jsem se a podívala se okolo sebe …a vidím jak málo radosti je tu okolo….jak vidím všude v životech lidí okolo mě jen strach, samotu, starosti, nenávist, krutost, lhostejnost, prázdnotu, starosti, smutek, bolest, pochybnosti, bezmoc, zoufalství, bezvýchodnost…..a zamyslela jsem se nad tím, čím to je ? Možná je to tím, že žijeme bez toho, abychom si uvědomovali život, že děláme vše, abychom se připravili na život a místo toho nám vlastně utíká mezi prsty naplněn vším předchozím….a málokdo ví co s tím…nebo jak to zastavit, změnit….
Položila jsem si spoustu otázek..a pochopila asi jak to udělat…. dokázat….a položím vám pár těch mých otázek :

Kdo jsem já ? Kým chci být ? Jak a proč žiju ? Starám se o svou duši ? O své srdce ? Uvědomuji si je vůbec ? Neubližuju si ? Vyvíjím se nebo zakrňuji ? Kdy naposledy jsem byla sama sebou ? Kdy naposledy jsem plakala radostí ? Kdy naposledy jsem napsala báseň nebo hrála na nějaký hudební nástroj ? Tančila v dešti ? Udělala nějakou spontánní bláznivou věc ? Upekla koláč? Namalovala obraz ? Spravila něco rozbitého ? Políbila někoho ? Pohladila někoho ? Objala někoho ? Rozesmála někoho ? Vyšla si jen tak do hor, do lesa?Plavala nahá ? Hovořila s někým až do rána ? Milovala se z někým dlouhé hodiny v posteli, v přírodě ? Hledala Boha ? Hledala lásku ? Hledala to dobré v sobě ?…….A co vy ? Kdy jste dělali to o čem tu teď píšu ? Kdy to uděláte ?

Jak začít ? No jednoduše..rozhodla jsem se že je na čase…Snažit se budovat, ne ničit, mluvit pravdu. Dávat všechno a nechtít nic. Přijímat všechno a nepřijímat nepřijatelné. Přiznávat všechny chyby. Sdílet všechnu radost. Přemýšlet o každém tajemství. Vžívat se do situace a postojů všech lidí. Odpouštět všechny přestupky ( i své vlastní ). Utěšovat každé srdce. Respektovat pravdu a názory druhých. Bránit práva všech. Neurážet ničím ničí důstojnost.
Podporovat zájmy a potřeby všech lidí. Dívat se na druhé jako na úžasné bytosti, od kterých se lze dozvědět a naučit něco o sobě.Dávat každému dary. A stát se živým příkladem té nejkrásnější pravdy, kterou mám ve své duši…že jsem láska !!!!

A pro všechny kteří nepochopili a budou brblat mám malý vzkazík…kdysi jsem na tom byla stejně ..nepochopitelné pro mě bylo okamžitě odsouzeno…nebojte až přijde ta správná chvíle..bude vědět a usmějete se !!!

kapybary
28. 04. 2006
Dát tip
Škoda těch otazníků - nedávno jsem si je u svých starých povídek také musela umazat:( promiň - teď se to ale nedá přečíst...

singha
29. 09. 2003
Dát tip
velice správným směrem se ubírá tvoje mysl... jediné, co k tomu můžu říct (a vlastně téměř zbytečně) - nech ji plout

Bylo mi patnáct let, když jsem psala jako ty. Psávala jsem to kamarádovi (písmáka jsem neznala), říkal mi, jsi taková čerstvá, nezkažená. Teď po dvou letech jsem už zabředla. Ale je dobré, že jsi na takové věcci vůbec přišla. Hezké!

Monie_Kim
05. 09. 2003
Dát tip
..hlavne vyrzet :-))*

Schwalbe
03. 09. 2003
Dát tip
Pěkné otázečky i řešení. :o) *

kaktusik
03. 09. 2003
Dát tip
Niekedy to nie je také jednoduché. Lebo nič nejde úplne priamočiaro a odrazu. Ale podľa tohto vzoru by sa to snáď aj dalo. :-)

Kastel
03. 09. 2003
Dát tip
Tomu rozumím, ale fakt to není tak jednoduchý pokud nechceš vařit trávu a nebydlet, je potřeba se někam zařadit a už je tu problém. Jinak souhlasím - přemýšlel jsem o tom a zrovna teď se chci projet na koni, protože jsem ještě nejel... T

KayTee
03. 09. 2003
Dát tip
ty stavy znám taky ;o)))) *

lachtan81
03. 09. 2003
Dát tip
Ano, poznáváme sebe skrze druhé .. a někdy i dokonce s vděkem přijímáme kopance "osudu" - vlastně své vlastní kopance a boty .. protože právě ony nás formují a dělají z nás to, co právě jsme ..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru