Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Homunkulus

31. 08. 2003
2
0
959
Autor
Bakchus

Má vlnová délka,

proluky mezi mými

atomy,

vír vzpomínek,

pro nějž hledáte chemický vzorec,

a šroubovice mých představ

vděčí uhlíku za krásnou

formu.

Ale trvalo Ti,

než jsi na ni přišel!


Babll
16. 10. 2003
Dát tip
Zajímavé a každopádně na t*

Alan
10. 09. 2003
Dát tip
To, co jsi Charlotte popsala, je spíše magický volt. Pracuje se s ním na bázi astrálu. Osobní démon, daimones, je bytostí jiného řádu. Crowley, Benett a jiní popisují invokaci s názvem "Vyvolání strážného anděla," která koresponduje s jmenovaným. Volt je spíše šamanskou záležitostí, která se používá v devadesáti případech ze sta při očarování. S Homunkulem je to skutečně, jak sepsal Bakchus. Mimochodem, půvabná rétorika k alchymistovi, Bakhusi!Salve in eterniam, Alan

Bakchus
07. 09. 2003
Dát tip
Homunkulus je především uměle vyrobený člověk podle receptu alchymistů. Potom je snad všechno jasné :-) (Krásně popisuje zrození Homunkula in vitro Goethe ve druhém díle Fausta)

Hezká, jen nechápu, proč má název "Homunkulus". Pokud vím, tak je Homunkulus člověkem vyrobená třeba soška, která představuje zásobník energie, jakési vtělení osobního démona, který obsahuje osobní vlasy, nehty, krev či sekret.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru